sorun eş, kv değil...

Kreşe vereceği en fazla 1000 TL dir. Ama annesi ne istese fizandan getirecek, bu durumda 1000 TL yetmez. Çocuk bakımı, adamın ailesine dilediği gibi yağdırabilmesi için güzel bir bahane. Merak ettim, konu sahibinin ailesi paraya sıkışsa eşinden izin alabilir mi? 🤔
kizin ailesinden beklentisi olabilir maddi olarak veya cocuk bakimi konusunda yardimlari hic olmadiysa onun icin de kadini rencide etmek adina yapiyor gibi de geldi bana.
iyice sindirmis bastirmis kadini.
ama bazen herseyi bir cinnet cozer 😂
 
Vallaha onun icin erkek olmayi göze almaya degermiydi bilmiyorum 🤣🤣
Neden olmasın ki kaymak gibi hayat
Düşün erkeğiz istediğimiz gibi yaşıyoruz hayatı
Çapkınlık yapıyoruz eşimiz affediyor diğer kadın ayarttı diyor
Anamızın evlilikten önce yüzüne bakmazken evlendikten sonra karımıza nispet yapıyoruz anamıza yağdırıyoruz karımız çıldırıyor bu da anamızın hoşuna gidiyor hayırlı evladım diyor. Tüm bunlara rağmen karımız maaşını bize veriyor ordan kırpıp harcıyoruz gözünün içine baka baka anam istese yemene fizana giderim diyoruz ve bunun sonucunda eşimiz "arkadaşı mı dolduruyor ne" diyor :KK53: bence mis gibi hayat. Sutyen regl derdi de yok sjdksjdks
 
Neden olmasın ki kaymak gibi hayat
Düşün erkeğiz istediğimiz gibi yaşıyoruz hayatı
Çapkınlık yapıyoruz eşimiz affediyor diğer kadın ayarttı diyor
Anamızın evlilikten önce yüzüne bakmazken evlendikten sonra karımıza nispet yapıyoruz anamıza yağdırıyoruz karımız çıldırıyor bu da anamızın hoşuna gidiyor hayırlı evladım diyor. Tüm bunlara rağmen karımız maaşını bize veriyor ordan kırpıp harcıyoruz gözünün içine baka baka anam istese yemene fizana giderim diyoruz ve bunun sonucunda eşimiz "arkadaşı mı dolduruyor ne" diyor :KK53: bence mis gibi hayat. Sutyen regl derdi de yok sjdksjdks

Ya iste böyle öküz olmayi da göze almis olurduk. Bizde yalnis yetistirilip öküz modunda gezerdik öyle 🤣🙈💩
 
Ya iste böyle öküz olmayi da göze almis olurduk. Bizde yalnis yetistirilip öküz modunda gezerdik öyle 🤣🙈💩
Aklı başında olunca çok yıpranıyor insan
Sömürüyorlar hak yiyorlar
Öküz olup hayatı rahat konforlu geçirmek daha mantıklı 🤪
Nasılsa kemalim özünde iyidir diyecekler 🐮🐄
 
maaşımı vermiyorum ortak hesapta birikiyor onunki de benimki de. ve benden habersiz tek kuruş dahi çekemez
İsterse gayet çeker sizi sallayan yok ki.
Sizin çocuğunuz üzerinde söz hakkınız yokken paranızın üzerinde söz hakkınız olduğunu nereden çıkardınız?
Tam olarak ne zaman bir anne gibi rest çekmeyi düşünüyorsunuz?
 
merhaba, 4 yaşında bir kızım var. 3 yaşına kadar kendim büyüttüm ve kreşe verir işe başlarım diye düşünmüştüm.
ama her seferinde eşim kreş için önüme set koydu, ben hem sosyalleşsin aktif olsun istedim hemde kimseye minnet etmemiş olurum diye düşündüm. ama eşim annesine baktırmakta ısrar etti ve hala da öyle. asıl konu son zamanlarda eşimin hem kendi isteği ile annesine baktırması hemde bir konu olurken arkadaşlarından örnek vermesi. ''x arkadaşımın annesi aynı apartmanda ama çocuğuna bakmıyor, benimki bakıyor Allah razı olsun annemden.'' Evet Allah razı olsun bakıyor bakmam demiyor ama ben çocuğuma kötülük yapıyorum istiyorum ki gelişsin sosyal olsun yeni şeyler keşfetsin. Sürekli annesine gittiğimizde bana bırakmıyor sormama benden önce davraniyor, '' anne ne istiyosun ne alayım sana söyle söyle birşeyler söyle alacam hadi diyor. Bende alırım ne isterse bu arada sorun yapmam. Banyosunun musluğu bozuktu hatta ben dedim eşime tamirci çağırdı. Ama sürekli bu şekilde annesiyle telefonda konusuyor ne istersen ne sorun olursa beni ara hemen yaptırırım fizana git bul de getireyim. Ayrıca kayınvalidemlerin durumu da iyi. Ama eşimn bunları yaparken bana inat yapar gibi yapıyor. Dün pazara gittik yine annesine zorla birşey istetti kadında istedi. Pazarda istediği şey yoktu, manav manav trafiğin içinde gezdik bende bozuldum doğrusu çünkü istenen şey çok acil birşey değildi. Bunu söylediğimde de yok annem yanlış anlar bilerek almadığımızı düşünür dedi. Sonra bulduk istenen şeyi aldık eşim, arabada bana bakarak ''annem benden bişey istedi bulmasam olmaz, fizanda da olsa gider alırım o benim annem dedi. Annem asker gibi sabah kalkıyor, ne desem yapıyor diyor. Bende al tamam ama bana niye böyle davranarak alıyosun dedim çünkü sen almamı istemiyosun bozuluyosun olayına getiriyor. Bende indim arabadan sinirlendim eve geldim. Hep böyle yapıyor annesine birley alırken benim inadıma alır gibi yapıyor, ben su al desem unutur gelir yarın alırız der oflar. Ama annesine gelince aynı seyi yapmıyor sanki çocuga ben zorla baktırıyormusum gibi davranıp annesine kul köle olmamı bekliyor. Artık bu son zamanlarda alışkanlık haline geldi. kayınvalidem salça alıcam der tamam ben alırım diyor. Mecburmuyum anlamadım, alınır da evine de ben bakmak zorundamıyım. Ayrıca kış için annesine bana sormadan gel bizde kal diyor çocukta dışarıya çıkmamış olur soğukta diyor. Annesi de baban var yemek nasıl hazırlasın diyor, eşimde gelsin bizde yesin hafta içi diyor. Bana sormadan düzen değiştirmeye çalışıyor.
Artık eşimin bu hareketlerinden dolayı ailesinden de soğumaya başladım daha az görüşmek istiyorum aradaki diyaloglar canımı çok sıkmaya başladı. Bu durum sanki kayınvalidemin hoşuna gidiyor gibi...Oğluna asla laf etirrmez, pırlanta da dahi çizik varmış oğlunda yokmuş. Ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilmiyorum artık.
Ay anam evlerden ırak. Tabiki de annesini sevsin saysın da yanii bu bi degişik boyutu. Bence biraz tavrınızı koyun. Siz zaten anladigim kadariyla saygili bi gelinsiniz. Esiniz daha fazlasini istiyor. Komik. Acaba kendisi sizin ailenize fazlasini yapar mi ?
 
Çok pasifsiniz konu sahibi.
Ne çocuğunuz, ne evinizle ilgili söz hakkınız yok
Kreş yaşı gelmiş çocuğu ısrarla babaanneye baktırmak çok saçma.
Neden eşinizi dinliyorsunuz bu konuda?
Annesine size sormadan bizimle kal diyemez, aldığı ettiği kendinin olsun da siz böyle pasif bir şekilde kendi kendinize kızarak eşinizin çektiği tarafa gider durursunuz sadece.

Ortak paraya dokunamaz demissiniz ya, güldüm okuyunca. İstediği çeker siz neden çekemesin, siz olay çıkmasın diye ona da sessiz kalırsınız.
 
Son düzenleme:
Eşiniz oturup konuşulabilir bir insansa oturtup konuşun. Kreşin çocuk için gerekliliğini, pedagogların önerilerini anlatın kısaca. İstiyorsa ilgili pedagog yazılarını kendisiyle paylaşmayı önerin. Bu çocuk eğitim hayatı boyunca babaannesi ile olmayacak malum, artık okula psikolojik, sosyal ve kültürel açıdan hazırlanması için kreşe başlaması lazım ve bunun annen ile hiç bir ilgisi yok, çocuğumuzu hayata hazırlamakla ilgili görevlerimiz bunlar'ı anlatın.

Annesine karşı olmadığınızı, aranızda olumsuz bir durum olmadığını, annesini size karşı savunma ve koruma halinde olması için hiç bir neden olmadığını. Bu konuları abartmasının ilişkileri bozmaktan başka hiç bir şeye yaramadığını anlatın. Evli bir erkek olarak aradaki dengeyi kurmak ve korumak yerine uçurumlar oluşturma çabasında olduğunu belirtin

Oturup konuşulamıyorsa da ciddi olay çıkarın. Huzursuzluğu hiç sevmem ama bazı adam olamamış kocaların evdeki kadının da ortak haklara ve söz hakkına sahip olduğunu anlaması, eş'in evde bir düşman değil o hayatın ortağı ve tıpkı annesi gibi kutsal bir anne olduğunu fark edebilmesi için ciddi bir sarsıntı yaşamaları gerekiyor.
 
Asil suç ne kv'delerde, ne erkeklerde. Asil suç kadinlarda. Evet sosyolojik, psikolojik açiklamalari var fakat yetmiyor. Hep ideal gelin olma istegi, ideal es olma istegi. Ve bu istegide hödük ile evlenerek yapiyorlar. Agir abi tabiki, arabesk falan. Bir iki lafina tav oluyor. Onlarda neticede kadinlara 2ci sinif muamelesi yapiyorlar. Kadinlarda bunu 2ci sinif muamelesi degil "deger" olarak görüyorlar.

Yani böyle biri ile evlenmek suç. Bunu o zaman fark etmedinmi? Üstüne cocuk. Gikin çikamiyor esine karsi. Cocugunu nerede birakacagini bile seçemiyorsun. Sonrada "ailesinden soguyorum" sanki sorun sade es ailesiymis gibi. Amaaaaan
 
Bu çocuğun annesi olduğunuzun farkında mısınız? Yok eşim kreşe yazdırmayı istemiyor, yok annesine baktiriyor, bana nispet yapıyor vs....siz doğrusunun kreşe vermek olacağını düşünüyorsanız ( ki oyle) ve eşiniz de laftan anlamayan tuhaf bir tipse ona sormadan gidin yazdırın. Ana oğul ablukaya almışlar sizi. Sorun kv değil demissiniz ama sorunun en önemli parçası o. Eşinizin Bu davranışlarını besliyor. Ona olan düşkünlüğü hoşuna gidiyor belli ki. Hoşunuza gitmeyen düzene bir son verin. Cocugunuza da iyilik etmiş olursunuz
 
X