• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorun; giyim tarzıma karışmaları...

yorumların tamamını okuyamadım belki aynısı yazılmıştır ama
yeni gelininki bana biraz yalakalık gbi geldi
kaynananlar istemiyomuş ya seni böyle, o da onlara yaranmak icin sacma sacma hareketlerde bulunuyo gibi
düğüne gelme ne demek ya? ne var yani kapalıysan
ha ben açığım, baya da açık sacık giyinirim
ama kapalıysan kapalısın bu beni ilgilendirmez, istersen düğünüme de gel misafir ol evime de gel
ne farkeder yani düğünde bi kapalı kadın olsa ne kaybederim ki?
biz buna kısacası batı özentisi, modernliği yanlış anlama, birazda sonradan görme diyoruz
evet actım oramı buramı modern oldum dimi? hey allahım sacmalıga bak yaa
o bence şuan yeni hayata ve yeni koskoca bi aileye alışma sürecinde oldugu icin sacmalıyo
sen kendinden ödün verme, kendini ezdirme, bi daha da görüşmicekmiş seninle demek ha? baya güldüm buna, sanki sen onun icin ölüp bitiyomuşsun gibi...
bayramda falan da plan yapar, 1. gün ben gitcem kulübün sultanı gelmesin kaynanamlara falan die
tamam eşinin tepki koymasını beklersn, karımı böle kabul etmiyosanız ben de gelmem diye
ama bence bişey deme o gitsin, anladıgım kadaryla kaynın sorun cıkarmıyo zaten
ve nolursa olsun kardeştir, ve sonradan muhtemelen eltin sacmaladıgının farkına varır, varmazsa da allaha havale et
eltin icin deil kendi kardeşi icin gidicek sonucta düğüne

Cahillik insanı nasıl komik duruma düşürüyor değil mi?
Yazık o insanlara yazık gerçekten.!
İnsanı giyimi ile yargılamak da nedir benim beynim almıyo bunu ve asla almıcak.
Onlar kim oluyorki sizin giyiminize karışacaklar?
Bu hakkı nasıl kendilerinde görebiliyorlar acaba?
Benim kocamın kardeşinin karısı bana böyle böyle giyin yoksa düğüne gelme dicek ha!
Asla gitmem ben olsam,umrumda olmaz.
Beni olduğum gibi kabul etmicek insan zaten benim için değersizdir.
Benim başım açık ama bir sürü kapalı arkadaşım var.
Ben şimdi hangi hakla onlara başını aç yada kapa diyebilirim beni ne ilgilendirir Allah aşkına!
Birde modern olduklarını sanıyorlardır sorsan öyle derler.
Taviz vermemeniz gerektiğini düşünüyorum.Hele sizinle düğünden sonra görüşmicek bi insan için değmez.

Herkesin çarşaflı ya da siyah eşarp ve pardesülü olduğu bir yere mini etekle gitmekten farklı değil aslında. Ordaki çoğunluk diğerini garipserdi. Bunda da durum böyle.
Dinimizi yaşayış şekliniz sizi ilgilendirir. Doğrusunu söylemek gerekirse baştan aşağı siyah giyilmesinden bende hoşlanmıyorum. Ama kimseyede açıl veya kapan demem. Buna hakkımızda yok. Ancak dinimizdede çalgılı türkülü düğün hoş karşılanmaz sanırım. Bu düğüne gitmeniz yaşam tarzınıza tezat olmuyor mu ? Yargılamak değil niyetim buna inanın...

aaa çok şaşırdımm..
bu başlığı görünce kapan diye baskı yapıyorlardır diye düşünmüştüm..
size saygı duymayan insanlarla görüşmeyin olsun bitsin.. kapalısınız diye tanışmak istemeyen eltinin düğününde işiniz ne :S

Siz gitmeyin ama eşinize karışmayın.
İlerde herşey düzelir eşiniz sen istemedin kardeşimin düğününe gidemedim der.
Kendi ne istiyorsa yapsın.
Siz de bu şekilde devam edin asla taviz vermeyin.
kimin ne haddine karışmak.

ne saçma birşey bu ya nedemek kıyafete karışmak millet usturuplu giyinsin ister töbe töbe yahu
istemiyorlarsa gitmeyin düğüne ama eşininizin kardeşi o gitmek isterse bırakın gitsin

bazı arkadaşlar bilmiyorlar galiba allah inancı herşeyin üstündedir ve de allah korkusu olan ve merrhameti olan insan kısaca mümin olan bir insan bütün insanlara açık-kapalı,çirkin-güzel,zengin-fakir,mevki sahibi-hamal .....aynı davranır.kapalı diye üstündür demiyorum.o ALLAHA OLAN İNANCINDAN DOLAYI ÜSTÜNDÜR.diyorum.neden bu kadar İNANÇtan ve allahtan korkuyorsunuz ki.lütfen biz bir imtihandayız.herşeyi bunun üzerine kuraarsak emin olun daha çok mutlu olacağız.kapalılık açıklık hiç bukadar sorun olmamıştı tarihte.

Evet önceden kapalılık bu kadar sorun edilmiyordu, ama ne zaman ki iktidar pis siyasi işlerine türbanı alet etti, o zaman bu dinden çok siyasi imgeye dönüştü..Allah verir hakettiklerini onlara..Bölücülük yaptılar..
Bu arada arkadaşım düğün ne zaman? Ne olup bitti gelişmeleri yazmanı beklicem.İnşallah eşin senden yana olur da gitmez düğünlerine.

Herkesin çarşaflı ya da siyah eşarp ve pardesülü olduğu bir yere mini etekle gitmekten farklı değil aslında. Ordaki çoğunluk diğerini garipserdi. Bunda da durum böyle.
Dinimizi yaşayış şekliniz sizi ilgilendirir. Doğrusunu söylemek gerekirse baştan aşağı siyah giyilmesinden bende hoşlanmıyorum. Ama kimseyede açıl veya kapan demem. Buna hakkımızda yok. Ancak dinimizdede çalgılı türkülü düğün hoş karşılanmaz sanırım. Bu düğüne gitmeniz yaşam tarzınıza tezat olmuyor mu ? Yargılamak değil niyetim buna inanın...

Hiç kimse de aaa o hoşlanmıyor deyip bir açılıp bir kapanamaz. O zaman ben kapalıların olduğu yere giderken kapanayım, açıkların yanına giderken açılayım öyle mi? Açık birisiyim dindar dahi sayılmayabilirim ama kimseye de küçük bebeklerin saçını kapatanlar hariç düğünüme gelme hoşlanmıyorum diyemem vicdan ve insanlık meselesi biraz sanırım. Benim de yargılamak değil niyetim.

Karakterinizden , giyiminizden , düşüncelerinizden ödün vermemeniz çok güzel , sizi tebrik ederim...
Keşke medeniyet sadece giyimle , kuşamla bitseydi ama kayıynlarınız bunu bilmior demekki , çok ayıp yaptıkları , hadi evlenirken sölediler onu anlarım da düğün yapılmış . çocuk olmuş kaç yıl geçmiş , resmen geri kafalılık ...
Ben de sizin yerinizde olsam ne düğüne giderim ne görüşürüm ama eşimin gitmesine izin verirdim ,
Bu şekilde olması hem eşinizin daha rahat olmasını sağlar hem de sizin tavrınızın ciddiyetini daha net gösterir...
Herkes biribirini sevmek zorunda değil ama saygı göstermek zorunda , bu da herkeste olmuor malesef .

Gitmeyin tabi düğüne. Ben kapalı değilim ve açıkçası çok da ılımlı değilimdir tesettür konusunda ama iş tercihler konusuna gelince herkese halt etmek düşer. Size böyle birşeyi dayatmaya hakları yok.
Eşinizin gitmesi konusunu eşinize bırakın, ileride aiiem deyip pişmanlık yaşarssa üzülür, siz de üzülürsünüz.

Her tesettürlü bayan çarşafla gezmiyorki!
Tesettürlü olupta yerine göre giyinen, hem tesettürden ödün vermeden hemde modern bi şekilde giyinen çok kişi var
Bu şekilde giyinenler arasında mini etekli birini görmek bence garip değildir
Kaldıki Türkiye'de yaşıyoruz ve müslüman sayısı çoğunlukta
Bu durumda bir düğünde hiç kapalı biri olmaması bile garip geliyor bana
Çünkü anneanneler babaanneler yine aynı şekilde giyiyor ve doksan yaşındaki bi kadına da düğüne başını aç öyle gel diyecek halleri yoktur herhalde. :hulya:

Birde her başı açık insan da mini etekle göğüs dekoltesiyle düğüne gelmek zorunda da değil
Sadece başı açık olup kapalılar gibi giyinen(göğüs sırt dekoltesi yada bacakları görünmeden) de çok kişi var

Ayrıca alıntı yapmakla sadece size yazmış gibi oldum fakat aslında genelde yazılanlara karşı bir yorum oldu benimkisi.
Bu yüzden belirtmek isterim ki tamamen kişisel bi durum değil bu yani sadece size söylenmiş bişey değil.
Bunu da söylememin sebebi şu son zamanlarda farklı bi fikir söylediğimde kişi kendisine ters bir hareket yaptığımı sanıyor. Savunmaya geçerken gereksiz kırıcı sözler sarfediyor. Benim istediğimse sadece fikirimi belirtmek vereliniortak

sadece sızın yazınızı okudum..
gıyım tarzınız sadece sızı ılgılendırır baska kımseyı degıl..bu konuda tavız vermemenız en dogrusu..
dugun ısıne gelınce; bence esınızın gıdıp gıtmemesı de onun tercıhı olmalı..sonucta kardesı..
bu konuda baskı kurmamanız dogru olan..
esınız bu konuda kendı karar versın bence..

O gelinleride siz değil misiniz ?
Sizin ailenizde açık bayanlara karşı olabilirdi, böyle talepleri mi oldu?
Bu terbiyesizliğin alası.
Ben kapalı değilim hatta bazen bende kapalılara tepkili oluyorum ama bu başka birşye.
Saygısızlık resmen...
Kendinizi onlarla muhattap etmeyin bence.
Eşiniz kesin ve net birşey söylesin.
Karımı böyle kabul etmeyenin düğününde de yeri yoktur.
Evde oturur ben kardeşi olarak bulunurum desin !!!
Susmayın bence, ardından açılmanızıda bekler bu insanlar.

Varsın açık gelinleri kıymetlileri olsun.
Ben susmazdım eğerki başıma gelseydi.

mantıken zaten sizin gitmemeniz lazım. adamlar sizi istemiyor açık seçik ortada. eşinize de karışmayın bence. sonra siz kötü olursunuz

Bence istemediklerinden değil, kendilerine benzetme amacında olduklarından böyle yapıyorlar.
Nasılsa paşa paşa gelecek madem bizde zorlayalım demişlerdir bence.
Bu insanlar bu kadar basit mantık kuruyorlar işte...

ben yerinde olsam asla gitmezdim.
eşimin de gitmesini istememekle birlikte müdahale etmez kendi kararına bırakırdım.
ama beni ezip giderse de çok bozulurdum açıkçası...

valla bende bozuluyorum canım bi taraftan müdahele etmek istemiyorum ama eğer giderse tepkim nasıl olur bilemiyorum onlar ailesi ama sonuçta bizde bi aileyiz :2:

yorumların tamamını okuyamadım belki aynısı yazılmıştır ama
yeni gelininki bana biraz yalakalık gbi geldi
kaynananlar istemiyomuş ya seni böyle, o da onlara yaranmak icin sacma sacma hareketlerde bulunuyo gibi
düğüne gelme ne demek ya? ne var yani kapalıysan
ha ben açığım, baya da açık sacık giyinirim
ama kapalıysan kapalısın bu beni ilgilendirmez, istersen düğünüme de gel misafir ol evime de gel
ne farkeder yani düğünde bi kapalı kadın olsa ne kaybederim ki?
biz buna kısacası batı özentisi, modernliği yanlış anlama, birazda sonradan görme diyoruz
evet actım oramı buramı modern oldum dimi? hey allahım sacmalıga bak yaa
o bence şuan yeni hayata ve yeni koskoca bi aileye alışma sürecinde oldugu icin sacmalıyo
sen kendinden ödün verme, kendini ezdirme, bi daha da görüşmicekmiş seninle demek ha? baya güldüm buna, sanki sen onun icin ölüp bitiyomuşsun gibi...
bayramda falan da plan yapar, 1. gün ben gitcem kulübün sultanı gelmesin kaynanamlara falan die
tamam eşinin tepki koymasını beklersn, karımı böle kabul etmiyosanız ben de gelmem diye
ama bence bişey deme o gitsin, anladıgım kadaryla kaynın sorun cıkarmıyo zaten
ve nolursa olsun kardeştir, ve sonradan muhtemelen eltin sacmaladıgının farkına varır, varmazsa da allaha havale et
eltin icin deil kendi kardeşi icin gidicek sonucta düğüne

tamam kardeş için ama kardeşide çıkıp karısı ve kayınvalidesi olacak kişilere o benim kardeşimin eşi nasıl isterse öyle gelir diyememişte gelip bana söylüyolar bu sebeple bence eşim düğüne gitmemesi gerekmezmi :bbo:

Evet önceden kapalılık bu kadar sorun edilmiyordu, ama ne zaman ki iktidar pis siyasi işlerine türbanı alet etti, o zaman bu dinden çok siyasi imgeye dönüştü..Allah verir hakettiklerini onlara..Bölücülük yaptılar..
Bu arada arkadaşım düğün ne zaman? Ne olup bitti gelişmeleri yazmanı beklicem.İnşallah eşin senden yana olur da gitmez düğünlerine.

arkadaşım gelişmeleri yazıcam inşallah düğün temmuz 25 te gitmesse kendisi üzülecek ama gidersede ben çok kırılıcam bilemiyorum ne olucak :sinifsinif:

Back
X