• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorun; giyim tarzıma karışmaları...

hey ALLAHIM daha neler duyacağız acaba. ister çarşaf giyerim ister çıplak gezerim bundan kime ne ya. 5 yıldır sizin kapalı olduğunuza alışamadılarsa kusura bakmasınlar onlar için yapılacak bence birşey yok. düğün konusuna gelince bence taviz vermeyin. sonuçta sadece tesettürlü olduğunuz için istenmediğiniz yerde bulunmanızın bir anlamı yok. sizi olduğunuz gibi kabul etmk zorundalar. eşinizin düğüne gitme konusuna gelince eşinin istenmediği bir ortamda bence o da bulunmamalı ama bırakın kararını o versin. bazı arkadaşların dediği gibi ileride senin yüzünden kardeşimin düğününe bile gidemedim cümlesini söylemesi için fırsat tanımamış olursunuz.

moxis kullanıcısından alıntı
canım duruşunu ve kararlılığını çok beğendim örtün konusunda.. samimiyetinede inanıyorum.. düğüne gitmek istememen de çok doğal, bana kalırsa senin kıyafetin yüzünden o düğünde olmandan dolayı tedirginlik duymaları senden utanır gibi çok ağır... bu durum eşinede ağır gelmeli ve karımı kabullenmeyenin benimlede işi olmasın demeli bence.. yani sizin gitmeyeceksin demenizden ziyade arkanızda durarak sizin bu şekilde kabullenilmediğiniz yerde sizin gösterdiğiniz duruşu onunda göstermesi yakışır...

bunu yazan arkadaşımız bekar evli değil evlilik tecrubesi olmayan arkadaşların yorum yapması aslında biraz garip oluyor
bende evlenmeden önce farklı düşünürdüm
eşim hiçbir konuda bana karışmaz aile ile ilgili benimde ona karışmam mümkün değil onun ailesi ileride sana diyebilir kardeşimin mürüvetini göremedim diye ozaman için içini kemirir

Evli yada bekar farkettiğini düşünmüyorum, kaldı ki ne yaşadığım hakkındada bir fikriniz olduğunu da hiç sanmıyorum.. Lütfen konuya yorum yapın yorumuna değil..

valla ilk defa duydum açıl diye baskı yapanı ne garip insanlarmış öyle

ben kapan denilmesine de açıl denilmesine de karşıyım kime ne kardeşim ister açık gezerim ister kapalı

sizi kutluyorum hiçbir şekilde kendinizden taviz vermeyin ne kadar ayıp yapılan çok büyük terbiyesizlik bugüne kadar kapan baskısı görenlere de aynını söyledim siz neyseniz o olun sizi ya böyle kabul ederler ya da rahat bırakırlar

ama bence eltinizi arayıp kapalı olduğum için istenmiyormuşum gelemeyeceğim yanlış anlama demelisiniz çünkü o kızla tanışmamanızın direk o kızdan kaynaklandığını sanmıyorum

Canım eşini aılesı konusunda goruş goruşme dıye yonlerndırme bence ıster gıtsın ıster gıtmesın ama o fıkır o na aıt olsun .Başörtüsü konusunda benim fikrim örtüyü farz kılan Rabbım .Sırf kullara yaranabılmek için onun rızasını çıgnemeye gonlun yatıyor mu? Sen Rızai ilahi için kapalıysan bir an bile tereddüt etme . Rabbım yardımcın olsun inş

çok enterasn ve ayıp:((kesinlikle eşinizde gitmesin...eşinin istenmediği şart koşulduğu yerde ne işi var??? daha evlenmeden elti namzeti bile tavır yapıyor ise öyle kardeş veya kayın olmasın...

Ne kadar basitce bir dusunce... Kim oluyorlar da TESETTUR den rahatsiz oluyorlar!!...
Bu sekil konusanlar nekadar da CAHILLER... Yazik... Cok yazik...
Ileride hallerini cok merak ediyorum dogrusu..!! (!)

Ben tesettüre karşı olsam da insanların özgürlüklerinin sınırlanmaması taraftarıyım.Sizi öyle kabul etmişler,değiştirmeye çalışmaları yersiz olmuş.Ha,şimdi biri kalkıp bana benim olduğum ortamda askılı giyme ,etek boyun şurda olsun derse ,onu doğduğuna pişman ederim.:roflol: Bir daha 1 metre bile yanıma yanaşamaz.Empati şart.sempatiksalakcinni

cahiliyye devrinde yaşayanların soyundan geliyorlar galiba.unutma SEN ONLARDAN DAHA ÜSTÜNSÜN.onlar birer paspas şeytanın paspasları.rabbim hidayet versin.onlar adına dua et

tesettüre neden karşılar anlamıyorum.bu allahın bir emridir.bizi yaradan rabbimin kullarından bir isteğidir.bir imtihandır.ıMTıHAN.YANı ÖNEMLı OLAN BURDA SAÇINI GıZLEMEK DEĞıL.RABıMıN EMRıNı YERıNE GETıRMEKTıR.onun rızasını sevgisini kazanmak değilmidir bizim görevimiz? ANLAMIYORUM NEDEN BU KADAR DIŞ GÖRÜNÜŞE BAKILIP ıÇıNDEKı ıNSANI GÖRMÜYORLAR.

cahiliyye devrinde yaşayanların soyundan geliyorlar galiba.unutma SEN ONLARDAN DAHA ÜSTÜNSÜN.onlar birer paspas şeytanın paspasları.rabbim hidayet versin.onlar adına dua et

Şu an o insanların yaklaşımından ne farkınız kaldı sizin ? Siz böyle yaparsanız karşı tarafta size her hakareti eder.:kızgın:

vallahi canım ben kapalı değilim sen kendi konunda haklısın ama inançlı olmak kadar güzel başka erdemlerde var bunları biliyorsundur
vicdanlı olmak yani sen kızgın olabilirsin ama eşinin kardeşi ve insan hayatta bir kez evlenir eşin mutlaka gitmeli sana düşen vazife inançlı bir bayan olarak eşini göndermek kendi kızgınlıkların olabilir ama bu eşini göndermemeni gerektirmez

o kızgınlıkla sende gitmeyeceksin demiştim ama artık karışmıyorum kardeşidir ister gider ister gitmez ama ben kıyafetimden dolayı dışlandığım bi yere asla gitmem...

çok trajikomik bir durum...müslüman bir ülkede yaşıyoruz..müslümanız elhamdüllüllah..kim böyle birşeye karışma hakkı bulur kendinde..ne cesaretle..böyle terbiyesizlikmi olur...üstelik sırf bu yüzden dışlanacaksın..hem neden yeni gelinin çevresine ailesine uymak zorundasın düğünden onların istediği gibi giyinmek zorundaymışsın..sen kapalısın diye onlar dışlıcakmı ? bu görülmemiş duyulmamış birşey..

bunu ancak senin kayınvaliden gibi insanlar yapar..

düğünlerine gitmemen çok isabetli bir karar...ama bırak eşin ister gitsin ister gitmesin..yarın , senin yüzünden kardeşimin düğünene de gidemedim gibi laf söylemesine fırsat verme....

haklısın kime anlatsam şaşırıyo zaten bu tür bi düşünce ancak onlara yakışır

işte en nefret ettiğim şey. birilerin giyimine karışılması. açığı kapatmaya kapalıyı açmaya çalışmak. insanların bir birey olduğunu kabul etmemek. kendi vücudunda kendi hakkı olduğunu ve o vücudun ona ait olduğunu bilememek.
burada genelde eşim beni kapanmamı istiyor diye konu açılıyor.
bu sizin gibi olan, çok ender . ama onda yani kapan konusunda,gözlemlediğim sana karışamaz diyenlerin olduğu gibi kapan ne olacak eşin ve ailesi istiyor madem diyenlerinde azınlıkta olmadığıdır.
bakıyorum burada bir kişi bile açıl dememiş.
nedense çifte standart bu konularda hep oldu ve olacak.
konu sahibi arkadaşım,asla taviz verme,,inanç senin ,vücut senin,akıl senin.
gitmezsin düğüne.
bir tek şeye karşıyım yalnız. eşinde gitmemeli. karısının istenmediği yerde onun işi olmamalı. çünkü karısına yapılan saygısızlık. ve oraya gittiği an bu saygısızlığı kabul etmiş sayılır. ve bunu yapanlar amaçlarına ererler. hem eşine yapılan saygısızlık onada yapılmıştır. o yüzden ben gitmesinden yana değilim.
herkesin görüşüne saygı duyulması gerekiyo benim eşimin ailesindede bi görümcem hariç hiç kapalı yok o zaman benim davranışım tavırlarım farklımı olmalı ne kadar okumuş olsanda medeniyim desende bu tür düşünceler sırf cahillikten bende size hak veriyorum

ee bu görümceyle yani kızlarıyla görüşmüyorlarmı ve bu kızkardeş abisinin düğününe gelmiyor mu.
onadamı izin vermiyorlar. size laf edeceklerine önce neden kızkardeşe bakılmıyor ve elti o kızkardeşten neden kaçmıyor.
o zaman arası eltinin iyiyse olay kapalılık değil bence.
hadi siz hep kapalıydınız o sonradan kapanmış. esas ona tepki göstermesi gerekmezmi bu kafadaki insanların.

yukarıda anlattığım gibi onun kapanış tarzı falan benden çok farklı canı isterse kapatıyo isterse açıyo inancından değil eşinin ailesi istemiş diye kapanmış ama benimki çok farklı ben kesinlikle inançlı ve kararlı bi kapalıyım asla taviz vermemonlara batanda bu uyum sağlıyamıyomuşum yerine göre açılıp kapanılırmış

tesettüre neden karşılar anlamıyorum.bu allahın bir emridir.bizi yaradan rabbimin kullarından bir isteğidir.bir imtihandır.İMTİHAN.YANİ ÖNEMLİ OLAN BURDA SAÇINI GİZLEMEK DEĞİL.RABİMİN EMRİNİ YERİNE GETİRMEKTİR.onun rızasını sevgisini kazanmak değilmidir bizim görevimiz? ANLAMIYORUM NEDEN BU KADAR DIŞ GÖRÜNÜŞE BAKILIP İÇİNDEKİ İNSANI GÖRMÜYORLAR.

gelde anlat canım yaa gelde anlat Peygamberimizin dediği gibi Rabbim bilmiyorlar anlamıyorlar onlara hidayet ver...

Biz de tesettürlü gelin aldık, ailemde kapalı yok..Ama böyle cahilce bir baskıyı bırak teklif etmeyi, aklımızdan bile geçirmedik..
Resmen küçümsemişler sizi yazık onlara..
Sizin yerinizde olsam kesinlikle beni olduğum gibi kabul etmeyenlerin düğününde bulunmazdım.
Eşin de gitmemeli bence.Ama ona bunu sen söylememelisin, kendi mantığıyla hareket edip gitmemeli, onların haksızlıklarını kendi anlamalı.
Önceden sır kapısı felan programlar vardı hatırlarsınız..Ordaki gibi olmasın sonu, çok çok övüp yere göğe sığdıramadıkları açık gelinleri onlara çok çektirmesin..Vallahi olur mu olur, Allah büyük sempatiksalakcinni

bazı arkadaşlar bilmiyorlar galiba allah inancı herşeyin üstündedir ve de allah korkusu olan ve merrhameti olan insan kısaca mümin olan bir insan bütün insanlara açık-kapalı,çirkin-güzel,zengin-fakir,mevki sahibi-hamal .....aynı davranır.kapalı diye üstündür demiyorum.o ALLAHA OLAN ıNANCINDAN DOLAYI ÜSTÜNDÜR.diyorum.neden bu kadar ıNANÇtan ve allahtan korkuyorsunuz ki.lütfen biz bir imtihandayız.herşeyi bunun üzerine kuraarsak emin olun daha çok mutlu olacağız.kapalılık açıklık hiç bukadar sorun olmamıştı tarihte.

ne iğrenç ne bencil ne cahilce bi davranıştır ya senin kapalı olduğunu bilmiyolarmıda şimdi değiştiler tavrını koyman çok iyi olmuş görüşmemelisin bence çünkü sana hiç saygıları yok... şunada hazırlıklı ol yeni gelinle sana nispet yapacaklar bence akıllarınca hiç tınlama .... ama eşinin düğüne gitme kararınıda eşine bırak bence

Back
X