Sorun hep başkalarındamı?

cimcime eses

Guru
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
12.770
121
413
İstanbul
Arkadaşlar yaklaşık bir yıldır bu foruma üyeyim. Bir çok üyenin yazısını okudum. Genelde evli olan bayanların kaynanalarıyla sıkıntıları gözüme çarptı, neden hep kaynanalar kötü gelinler sütten çıkmış ak kaşıkmı? Hiç gelinimle sorun yaşıyorum diyen kaynana görmedim ben. Üyelerin içinde hiç kaynana yokmu ? Ben evli değilim ama okuduğum yazılardan sonra evlilikten çok korkmaya başladım. Ben büyüklerimden "evlilik fedakarlıktır" kavramını öğrendim fakat okuduğum bazı yazılarda fedakarlık yerine ""Rabbena hep bana" kavramını okudum. Hadi kötü kaynanalar ve kocalar var diyelim ama fedakarlık yapmak yerine hemen pes etmekmi lazım... Bakıyorumda evliliğinden mutlu mesut olan kimse şu forumda paylaşmıyor, bu forum dert forumumu yoksa paylaşım forumumu. Bi insan evlenince muhakkak sorun yaşar (yaşamadım diyen çok nadirdir) çünkü bambaşka bir hayata adım atıyor, önemli olan bu sıkıtıları zamanla aşmak değilmidir? Neden hemen pes ediliyor. Tamam boşanıldı diyelim peki hayat dahamı güzel oluyor? Daha iyi oluyorsa neden 2. 3. kez evlilik yoluna gidiliyor? Şimdi bir çoğunuz "evlende gör fedakarlığı" diyordur, belkide yaşamadığım için bu kadar kolay yazabiliyorum, ama eskilere bakınca daha uzun evlilikler görüyorum. En büyük örnek annem! kaç kere dayak yemiş, kaç kere laf yemiş (buna benzer bir çok olay) ama yılmamış...Şuan ise babamı kaybetmemize rağmen dimdik ayakta işte bende annemi örnek alınca şöyle düşünüyorum. Demekki hayattaki fedakarlık ve zorluklar ilerisi için zemin hazırlıyor, annem eğer el bebek gül bebek yaşasaydı şimdi sudan çıkmış balık gibi olacaktı belkide bizi bu dünya ezip geçmişti... Aslında yazılması gereken çok şey var ama sizi sıkmak istemiyorum, birazda kafamdaki düşüncelerin karışık olması nedeniyle yazıda karıştı zaten. Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim...

Herşey kadınların ekonomik özgürlüklerini ellerine alması ve bu konuda bilinçlenmesi ile başladı..

O güne kadar dayakta, hakarette, her türlü şiddette ezik kalmayı seçen kadınlar, şimdi kendi hayatlarını idame ettirecek maddi ve manevi güce sahip bir şekilde yetiştiriliyorlarsa, herşeyden önce insan olarak neden eziyet çekmeye mahkum yaşasınlar bir ömür boyu?

Annenizin dayak yediği halde evliliğini sürdürme hallerini örnek almamanızı tavsiye ederim..

Evlilik nedir? ınsan neden evlenir? Hayatı paylaşmak için.Şiddete maruz kalmak için değil..

Kayınvalide konusuna gelince; kayınvalidesi ile iyi geçinenler var elbet..
Sitede gelinlerinden şikayetçi olan kayınvalideler de vardır mutlaka ama kayınvalidelerle kötü şeyler yaşayan o kadar gelin var ki sitede, belki de bu yüzden çekimser kalmayı tercih ediyorlar..

Evlilikten korkma canım..ıyi hayatları örnek al..

Peki şiddet olacaksa bu zorlukların olacağını bile bile neden evleniyoruz, hayal kırıklıkları neden var...Madem gücümüz elimizde neden evlenmek istiyoruz.

sorun hep başkalarında değil canım biz dede vardır mutlaka ama karşılıklı anlayış saygı bınlarla aşılması gerek sorunların...
ne demişsin annem şiddete maruz kaldı ama şimdi hala dimdik ayakta bu da tek taraflı saygının ve anlayışın sebebi......
bence evlilikten de korkma !!!! hep sorun olacak diye bişey de yok tatlım...hayırlısı diyelim...........

Peki şiddet olacaksa bu zorlukların olacağını bile bile neden evleniyoruz, hayal kırıklıkları neden var...Madem gücümüz elimizde neden evlenmek istiyoruz.

bekar kalanların hayal kırıklıkları yok mu, elbette var. o yüzden zorluklar varsa neden evleniyoruz düşüncesini kafandan atmalısın bir kere. kaynanasıyla sorun yaşayan gelinler var sitede evet ama kayınvalidesini seven de çok var, biraz da görmek istediklerimizi görüyoruz bence. insanlar hayatlarındaki kötü şeyleri anlattıkça rahatlıyorlar, bir anlamda dertlerini açıyorlar tabi ama ben çok da yazı hatırlıyorum kayınvalidesini sevdiğini söyleyen...

İlginç gelende zaten hiç bir kaynananın gelini ile ilgili sorunu olduğunu yazdığını görmedim. Bunun nedeni yaşın verdiği olgunlukmu yoksa başka bir neden olabilirmi?

Var var,mesela ben kayınvalidemi cidden severim.Öyle böyle değil.:1rolleyes:

İlginç gelende zaten hiç bir kaynananın gelini ile ilgili sorunu olduğunu yazdığını görmedim. Bunun nedeni yaşın verdiği olgunlukmu yoksa başka bir neden olabilirmi?
kimse alınmasın ama yaşla ve bilgisayar kullanımı ile bile ilgili olabilir, forumun yaş ortalaması nedir bilmiyorum ama eminim ki burda kayınvalideden çok gelin vardır, örneğin benim kayınvalidem belki benden şikayetçi ama gelip onu buraya yazamaz, çünkü bilgisayardan anlamaz -tatlicadiarzu-
Var var,mesela ben kayınvalidemi cidden severim.Öyle böyle değil.:1rolleyes:

ben de çok severim gerçekten a.s

Benimki bilgisayar kullanamıyor ya seninki:roflol:

ayrıca bu empatiyle de ilgili olabilir, kayınvalideler de gelinliği yaşadı ama gelinler daha kayınvalide olmamış olabilir. o yüzden dönüyor genelde bu en iyi kayınvalide ölü olandır muhabbeti.

Yazınızı başlangıç kısımlarını mantıklı bir yazı olduğunu düşünerek okurken kırmızı ile işaretlediğim yere gelince dumur oldum resmen, evliliğimizi kurtarmak için dayak yiyelim, aldatılalım diyorsunuz yani o zaman umarım:1no2:

yazı eksik gitti pardon, umarım siz tam da anneniz gibi evlilik yaparsınız inşallah diyorum, başka bişey demiyorum..

bu cümleniz;
kaza olacağını bile bile yola çıkmaya benzer...
ama kaza olmayabilir de...
genelleme yapıp hepsi kötü ya da hepsi iyi diyemeyiz kimse için...
hayatta bazı şeyleri yaşayarak öğreniyoruz ve
alnımıza yazılanı yaşıyoruz...
acaba şiddet gören bayanlar bile bile mi evlendiler..
tabiki hayır,
evliliği ben kumara benzetirim,
ya kazanırsın,ya kaybedersin bence
üçüncü bir seçenek yok...
ekonomik güç ile evlilik arasındaki
düşüncenizi merak ettim?

yok, cık, kullanamıyor :sm_confused::sm_confused:
Benimki kullansa var yaaaa,ezilen kaynanalar diye topik açabilirsositososito
Şaka bir yana konu sahibesi canım arkadaşım tabii ki tek suçlu şudur budur diyemeyiz,mutlaka karşılıklı yapılan yanlışlar vardır.
Önemli olan yapılan yanlışların farkına vararak tekrarlamamaya çalışmak onları.
Umarım problemsiz güzeeel bir evlilik yaparsınkaydirigubbakcemile3

Evet bir de unuttuğum bir şey var
Zenginlik evlenme gerekliliğini ortadan kaldıracaksa refah seviyesi iyi olan ülkelerin nüfusu kalmazdı be güzelim sengözlerimebaksanab

yazı eksik gitti pardon, umarım siz tam da anneniz gibi evlilik yaparsınız inşallah diyorum, başka bişey demiyorum..

Eğer annem gibi birisi olup çıkacaksam onun gibi olmaya razı olurum bu 1.si. 2.sine gelince o kırmızılı yazılı yerlerde ben eski bayanların neden bu kadar zorluğa göğüs gerdiğini belirtmek için yazmıştım (yanlış anlamış olabilirsiniz).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…