- Konu Sahibi cimcime eses
-
Mutlu olmak için dayak yemek eziyet görmek için değil...
bu cümleniz;
kaza olacağını bile bile yola çıkmaya benzer...
ama kaza olmayabilir de...
genelleme yapıp hepsi kötü ya da hepsi iyi diyemeyiz kimse için...
hayatta bazı şeyleri yaşayarak öğreniyoruz ve
alnımıza yazılanı yaşıyoruz...
acaba şiddet gören bayanlar bile bile mi evlendiler..
tabiki hayır,
evliliği ben kumara benzetirim,
ya kazanırsın,ya kaybedersin bence
üçüncü bir seçenek yok...
ekonomik güç ile evlilik arasındaki
düşüncenizi merak ettim?
Cnm ben evlİlİkte kaybedenlerdenİm.Şunu anladımkİ Çok fedakarlık yapmıcaksın.erkekler rahata Çıkınca baŞkasını buluyolar
benİmkİde aynısını yaptı
evlİ bİrİyle ve eŞyalarımın hepsİnİ gÖtÜrmÜŞ
ekonomik güç ile evlilik devam ettirilemeyeceğini hepimiz biliyoruz. Ekonomik gücü olanın bence daha dikkatli olması gerekir. Çünkü onunla kendisi için değil parası için evlenmek isteyen çakallar olacaktır
özellikle bu cümleniz;
o zaman çalışan evli bayanların evlilikleri
kısa mı sürüyor ya da mutsuz mu oluyorlar??
tabiki hayır,evlilikler para üstüne kurulmaz ki,
evlilik dediğimiz kurum birlik beraberlikle yürür..
para araçtır,ihtiyaçların karşılanması için...
diğer taraftan çalışan bayan,çalışmayan biriyle evlenmez herhalde,
şuda varki,günümüz şartlarında çalışan ne kazanıyor ki zaten...
bence yanlış düşünüyorsunuz..ya da çevrenizde tanık olduğunuz bi olay
size bunları söyletiyor...
sevgiler...
bizdede suç var tabi canım hep suç kayınvalidelerimizde değil...a.s
mesela, kadıncağız diyor ki " kızım domatesi şöyle doğra daha iyi olur"
hemen içimizden " te kaynana değilmi başladı yavaştan yavaştan karışmaya"
sonrada başlıyoruz kayınvalideye karşı gardımızı almaya...Çok üzgünüm çoook
dur bi acele etme,belki kayınvalidenin söylediği yöntem daha pratik...a.s
aslında hem kayınvalidede hem gelinlerde birazcık sabır olsa...kaydirigubbakcemile5
Tabikide aşırı derecede karışan,hakaret eden kayınvalidelere ve kayınvalidesini aşağılayıp hakaret eden gelinlere bende karşıyım.... yasakkelime
ben ekonomik güç derken çok parada menfaatte çok olur bunu anlatmaya çalıştım. Sonuçta hiç parasız oluncada evlilik devam etmez bunuda söylüyorum. Maddi gücü çok olanların özellikle bayanların evleneceği kişileri bence çok ölçüp tartmalılar anlatmaya çalıştığım bu...Etrafımda mutluluğundan örnek verebileceğim çalışan çok insan var, beni etrafımdaki insanlar değil asıl etkileyen okuduğum yazılar... Sizce normal bir insan bu düşüncelere nasıl sahip olabilir, sonuçta okuduğum noktalarda etkilendiğim kafamı kurcalayan yazılar var. Evlilikte çocuk oyuncağı değildir, insanlar birgün için değil bir ömür boyu için söz verirler, ben çevremdeki insanlardan etkilensem gider onlarla birebir konuşurum. Benim için asıl önemli nokta şimdiki evliliklerin öncekilere göre çok daha kısa olması...neden böyle bunun cvbını bulmak istiyorum
Bekar olanlar mutlu olamaz demek istiyorsunuz sanırım ölemi?
Arkadaşlar yaklaşık bir yıldır bu foruma üyeyim. Bir çok üyenin yazısını okudum. Genelde evli olan bayanların kaynanalarıyla sıkıntıları gözüme çarptı, neden hep kaynanalar kötü gelinler sütten çıkmış ak kaşıkmı? Hiç gelinimle sorun yaşıyorum diyen kaynana görmedim ben. Üyelerin içinde hiç kaynana yokmu ? Ben evli değilim ama okuduğum yazılardan sonra evlilikten çok korkmaya başladım. Ben büyüklerimden "evlilik fedakarlıktır" kavramını öğrendim fakat okuduğum bazı yazılarda fedakarlık yerine ""Rabbena hep bana" kavramını okudum. Hadi kötü kaynanalar ve kocalar var diyelim ama fedakarlık yapmak yerine hemen pes etmekmi lazım... Bakıyorumda evliliğinden mutlu mesut olan kimse şu forumda paylaşmıyor, bu forum dert forumumu yoksa paylaşım forumumu. Bi insan evlenince muhakkak sorun yaşar (yaşamadım diyen çok nadirdir) çünkü bambaşka bir hayata adım atıyor, önemli olan bu sıkıtıları zamanla aşmak değilmidir? Neden hemen pes ediliyor. Tamam boşanıldı diyelim peki hayat dahamı güzel oluyor? Daha iyi oluyorsa neden 2. 3. kez evlilik yoluna gidiliyor? Şimdi bir çoğunuz "evlende gör fedakarlığı" diyordur, belkide yaşamadığım için bu kadar kolay yazabiliyorum, ama eskilere bakınca daha uzun evlilikler görüyorum. En büyük örnek annem! kaç kere dayak yemiş, kaç kere laf yemiş (buna benzer bir çok olay) ama yılmamış...Şuan ise babamı kaybetmemize rağmen dimdik ayakta işte bende annemi örnek alınca şöyle düşünüyorum. Demekki hayattaki fedakarlık ve zorluklar ilerisi için zemin hazırlıyor, annem eğer el bebek gül bebek yaşasaydı şimdi sudan çıkmış balık gibi olacaktı belkide bizi bu dünya ezip geçmişti... Aslında yazılması gereken çok şey var ama sizi sıkmak istemiyorum, birazda kafamdaki düşüncelerin karışık olması nedeniyle yazıda karıştı zaten. Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim...
neden sadece olumsuz şeylerden etkileniyorsun ben de bunu anlayamıyorum. sonuçta mutlu insanlar da var diyorsun. bence sen biraz da görmek istediği kadarını görüyor gibisin, evlilikler neden kısaldı diyorsun ama uzun olanlar da var değil mi? neden onlardan biri de senin evliliğin olmasın, neden şimdiden böyle bir olumsuz düşünce içindesin?
Çünkü şimdiki nesillerde hep olumsuzluk görüyorum. "evlendik ve bitti" başlıklı bir yazı vardı hatırlarmısın. E ne bekliyodunki sonuçta nişanlılığındaki gibi değil hayat artık sen bambaşka bir hayata adım attın. Bekar dönemlerde karşı cinsler birbirini kırmaktan çekinirler ama aynı evde yaşamaya başlayınca herşey değişir. Çünkü herkesin bir hayat standartı vardır onu yürütmeye çalışır, işte iki taraftada bu yönde fedakarlık yapılsa ben daha mutlu olunacağını düşünüyorum...Ben evliliğim mutsuz olacak demiyorum, fakat ilk zamanlarda sorun yaşayacağımdan %100 eminim çünkü biraz önce söylediğim gibi bambaşka bir hayat...
anlıyorum ama ben de diyorum ki herkes bu sorunları yaşayacak diye bir şey yok, sitede okumuyor musun yeni evli olup da mutluluktan deliye dönen insanları yerimseniben
Birde sanırım kayınvalide olduğu için bir önyargı oluyor içimizde, psikolojik olarak. Sonuçta annelerimizlede gün geliyor kavga ediyoruz ama bırakıp gitmeyi asla düşünmüyoruz.
Eğer annem gibi birisi olup çıkacaksam onun gibi olmaya razı olurum bu 1.si. 2.sine gelince o kırmızılı yazılı yerlerde ben eski bayanların neden bu kadar zorluğa göğüs gerdiğini belirtmek için yazmıştım (yanlış anlamış olabilirsiniz).
Yanlış anlatmış olabilirim demeliydiniz zira yazınızda açık ve net olarak annenizin her zorluğa göğüs gerip evliliğini bitirmediği için gurur duyduğunuzu açık ve net olarak belirtmişsiniz..Hatta neden şimdi ki evliliklerde hemen pes ediliyor " yani bak annem dayakmirmirmirmir yedi pes etmedi" demişsiniz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?