- Konu Sahibi hayasevinceguzel16
-
Siz kendiniz çalışıyorsunuz ve eşiniz istedi diye kardesinize yardım etmeyi kestiniz. Valla bizim toplumumuzun iki yüzlülüğü bu. Evlenmeden önce can cigerlik evlenince kocam izin vermiyo.Herkese merhabalar, sorunum başliktada belirttigim gibi kardesim, eski konularimi bilenler bilir. Benim bir kiz kardesim var. Kendisi okuyordu okulunu bitirdi. Kpssye girdi olmadi. Bir daha hazirlaniyordu sonradan vazgecer gibi oldu. Memleketimiz kucuk bir yer oldugu icin, kendine uygun bir is bulamadi. Eskiden ben yardim ediyordum para konusunda ama bende yardim etmeyi esimin istegi nedeniyle biraktim. Kardesimin parasizlik canina yetmis olacakki kendine bir is aramaya basladi hem calisip hem kpss ye hazirlanmak istedigini soyledi.
Sorun surda basliyor. Memlekette is bulamamis esimle benim yasadigim sehirde is bulmus. Gecenlerde, beni aradi ve sizin orda bir is buldum ve oraya gelsem bu yil icin hem calissam hemde kpssye hazirlanmaya devam etsem beni kabul edermisiniz dedi. Ben esimle konusmadan bu konu hakkinda bir cevap vermek istemedim.
Esime konuyu açmaya karar verdim esim belli bir suresi yok misafirlik degil ben istemem diyor baska bisey demiyor. Bu konuda biraz tartistik. Esime de pek bisey diyemiyorum daha evvel kardesimle biraz sorun yasadilar. İki arada kaldim kizlar. Ne yapmaliyim
Ne yapsın? Eşiyle arası mi açılsın?Siz kendiniz çalışıyorsunuz ve eşiniz istedi diye kardesinize yardım etmeyi kestiniz. Valla bizim toplumumuzun iki yüzlülüğü bu. Evlenmeden önce can cigerlik evlenince kocam izin vermiyo.
Kardeşinizin kalacak yere ihtiyacı olabilir ama eşiniz o kadar haklı ki... Hayat bazen istediğimiz gibi ilerlemeyebilir ucunda ölüm yok, bir süre daha dişini sıkıp evinin olduğu şehirde iş bulması gerekiyor. Eşinizin evine, hayatına bu şekilde ortak olamaz. Ben de bir süredir benzeri bir durumla mücadele ediyorum; Eşimin erkek kardeşi iki ayda bir İstanbul'a gelip 15-20 gün kalmak istiyor. Bir kere idare ettim ancak ikincisine müsade etmedim, müsait olmadığımı söyledim ve kabul etmedim çünkü neden edeyim? Sizin durumunuzda yeni iş bulunmuş, kalacak yeri olsa çok iyi olurdu ama sizin hayatınızda artık eşiniz var. Hiç bir mecburiyeti yok hayatını kardeşinize göre düzenlemeye. Kardeşiniz düşünemiyorsa anne babanıza iş düşüyor, ablan evli, enişten istemeyebilir sen evimizin olduğu şehirde iş bulmalısın diye yönlendirmelilerdi ve bu konu size hiç gelmeden kapanmalıydı.Herkese merhabalar, sorunum başliktada belirttigim gibi kardesim, eski konularimi bilenler bilir. Benim bir kiz kardesim var. Kendisi okuyordu okulunu bitirdi. Kpssye girdi olmadi. Bir daha hazirlaniyordu sonradan vazgecer gibi oldu. Memleketimiz kucuk bir yer oldugu icin, kendine uygun bir is bulamadi. Eskiden ben yardim ediyordum para konusunda ama bende yardim etmeyi esimin istegi nedeniyle biraktim. Kardesimin parasizlik canina yetmis olacakki kendine bir is aramaya basladi hem calisip hem kpss ye hazirlanmak istedigini soyledi.
Sorun surda basliyor. Memlekette is bulamamis esimle benim yasadigim sehirde is bulmus. Gecenlerde, beni aradi ve sizin orda bir is buldum ve oraya gelsem bu yil icin hem calissam hemde kpssye hazirlanmaya devam etsem beni kabul edermisiniz dedi. Ben esimle konusmadan bu konu hakkinda bir cevap vermek istemedim.
Esime konuyu açmaya karar verdim esim belli bir suresi yok misafirlik degil ben istemem diyor baska bisey demiyor. Bu konuda biraz tartistik. Esime de pek bisey diyemiyorum daha evvel kardesimle biraz sorun yasadilar. İki arada kaldim kizlar. Ne yapmaliyim
Aman aman açılmasın . Böyleleri tam birbirini bulur. Biri yönetmek biri yönetilmek ister.Ne yapsın? Eşiyle arası mi açılsın?
Burada esas suçlu kızını ablasının üzerine atmaya çalışan anne baba. Konu sahibesi Evlenmiş artık, tek değil ki, eşiyle birlikte almak zorunda tüm kararları. O evde eşi de yaşıyor. Kim ister başka bir kadının geceli gündüzlü evde olmasını. Üstelik anlasamiyorlar bile. Büyük sıkıntı.Aman aman açılmasın . Böyleleri tam birbirini bulur. Biri yönetmek biri yönetilmek ister.
Aynen siz eşinizin ablasını üç yıl besleyin olmadı hastane masraflarını karşılayın daha olmadı telefon alın ama siz bir araba bile alamayin gelsin ablası günlerce gitmesin siz bebek için tedavi olurken üstüne üstlük bir yıl sizde kalmak isterse görümceniz ya da kaybınız siz kabul edin oldu mu ama kendinize gelince etmezsinizAman aman açılmasın . Böyleleri tam birbirini bulur. Biri yönetmek biri yönetilmek ister.
Ben evine alsın baksın demiyorum orada vurguladigim şey eşi istedi diye kardeşine desteği kesmesi. Yani eğer kendisi istiyorsa yardım etmek eder ama belli ki istemiyo eşi de istemeyince kocası kılıf oluyo. Kendisi istemeyip bir kocamla konuşayım demesi de abes. Ben sana yardımcı olmak isterim ama bu şekilde olmaz demeliydiBurada esas suçlu kızını ablasının üzerine atmaya çalışan anne baba. Konu sahibesi Evlenmiş artık, tek değil ki, eşiyle birlikte almak zorunda tüm kararları. O evde eşi de yaşıyor. Kim ister başka bir kadının geceli gündüzlü evde olmasını. Üstelik anlasamiyorlar bile. Büyük sıkıntı.
Her şey sıkıntı olur bir kere. sonunda birbirine patlar esler, kavgalar gürültüler derken, abla da evliliğinden olur, değer mi sorumsuz bir ailenin, sorumsuz kızı için?
Ben aileme, kardeşime evlendikten sonra da evime alır bakarım diyen, baştan söyleyecek. Bu işler sonrada ortaya atılacak kadar küçük işler değil. Olursa böyle olur, hep sorun, hep kavga
Yiyor iciyor bi de surat asiyor Hanfendiye bak. Bundaki hava da prenseslerde yok.Aksam once annemle sonra kardesimlede konusacagim. Esimle kardesim zaten anlasamiyorlar biraz vakit gecirsinler belki anlasirlar diye ortak biseyler yaptirmak istemistim. Onda bile anlasamadilar. Kardesim biraz surat asan biri esimde buna bozuluyor. Benim burdaki sorunum biraz olsun arada kalmis olmak. Kardesimin dusuncesizligi yine ailemin gozunde kotu olmama sebep olacak.
İyi de konu sahibi böyle bir tip. Eşi senelerdir bu aç aileyle uğraşıyor. Adam tabii ki istemez. İnsanlar da bu yüzden eşine hak veriyor.Ben evine alsın baksın demiyorum orada vurguladigim şey eşi istedi diye kardeşine desteği kesmesi. Yani eğer kendisi istiyorsa yardım etmek eder ama belli ki istemiyo eşi de istemeyince kocası kılıf oluyo. Kendisi istemeyip bir kocamla konuşayım demesi de abes. Ben sana yardımcı olmak isterim ama bu şekilde olmaz demeliydi
Herkes birine güvenip bi tarafını yayarak gökten para yağmasını beklerse çok bekler.Ben evine alsın baksın demiyorum orada vurguladigim şey eşi istedi diye kardeşine desteği kesmesi. Yani eğer kendisi istiyorsa yardım etmek eder ama belli ki istemiyo eşi de istemeyince kocası kılıf oluyo. Kendisi istemeyip bir kocamla konuşayım demesi de abes. Ben sana yardımcı olmak isterim ama bu şekilde olmaz demeliydi
Artık dershaneye gitmeye gerek yokki kpss hazırlanırken , YouTube daji videolar dershane hocalarından daha iyi anlatıyor. Evde oturup dersleri dinleyip soru çözsün. Hem çalışıp hem kpss zorHerkese merhabalar, sorunum başliktada belirttigim gibi kardesim, eski konularimi bilenler bilir. Benim bir kiz kardesim var. Kendisi okuyordu okulunu bitirdi. Kpssye girdi olmadi. Bir daha hazirlaniyordu sonradan vazgecer gibi oldu. Memleketimiz kucuk bir yer oldugu icin, kendine uygun bir is bulamadi. Eskiden ben yardim ediyordum para konusunda ama bende yardim etmeyi esimin istegi nedeniyle biraktim. Kardesimin parasizlik canina yetmis olacakki kendine bir is aramaya basladi hem calisip hem kpss ye hazirlanmak istedigini soyledi.
Evet bu lafları hem kullanıyorum hem de yaşıyorum. Kendi hayatımda da net biriyim ve bu tip sorunlar yaşamıyorum. Anlaşılan bu konuyu açan kişinin bütün konularını herkes takipte. Ben kardeşinin küçük olduğunu düşündüm yaşını belirtmemis ha keza yardıma ihtiyacı olan kardesimse . İki abisi olan biri olarak soyleyebilirim ki onlara da yardım ettim. Eşimden izin almadım kendi ailemin ekonomisini de göz önünde bulundurarak yardım ettim ve eşime sadece haber verdim. Konuyu saptira saptira bana yoneltiyorsunuz ama gerek yok böyle bir şeyeHerkes birine güvenip bi tarafını yayarak gökten para yağmasını beklerse çok bekler.
Burada böyle aman açılmasın kocanızla aranız gibi üstten üstten laflarınızı eminim günlük hayatınızda kullanıyorsunuzdur eminim
İnsan hayatını birleştirdiği, her gün yüz yüze baktığı biriyle neden kötü olsun evinde huzursuz olsun ki ?
Herkes kendi hayatını yaşar koca kadın onun bunun imkanlarıyla geçineceğine sağlam bassın kendi hayatını kursun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?