Sorun kardesim

Siz kendiniz çalışıyorsunuz ve eşiniz istedi diye kardesinize yardım etmeyi kestiniz. Valla bizim toplumumuzun iki yüzlülüğü bu. Evlenmeden önce can cigerlik evlenince kocam izin vermiyo.

Millet kayinvalideden, kayinpederden çeker, eşiniz kardesinizden çekiyor.

Ben bu insana çok üzülüyorum. Eşinin ailesi zır cahil. Eşinin ailesi, kızının ve damadının arası bozulmuş bozulmamış zerre umursamıyor. Kardeş de zaten bencil ve yiyici. Böyle bir kardeş için, eşimi kirmazdim. Hatta bu konuyu eşime açıp, ortamı germezdim ben olsam. Akıl var mantık var, kocaman kız aylarca enistesiyle aynı evde niye kalacak? Keyfi kalacak işte, olmaz derdim ben olsam, eşime bile sormazdim.

Siz kendiniz çalışıyorsunuz ve eşiniz istedi diye kardesinize yardım etmeyi kestiniz. Valla bizim toplumumuzun iki yüzlülüğü bu. Evlenmeden önce can cigerlik evlenince kocam izin vermiyo.
Ne yapsın? Eşiyle arası mi açılsın?

Kardeşinizin kalacak yere ihtiyacı olabilir ama eşiniz o kadar haklı ki... Hayat bazen istediğimiz gibi ilerlemeyebilir ucunda ölüm yok, bir süre daha dişini sıkıp evinin olduğu şehirde iş bulması gerekiyor. Eşinizin evine, hayatına bu şekilde ortak olamaz. Ben de bir süredir benzeri bir durumla mücadele ediyorum; Eşimin erkek kardeşi iki ayda bir İstanbul'a gelip 15-20 gün kalmak istiyor. Bir kere idare ettim ancak ikincisine müsade etmedim, müsait olmadığımı söyledim ve kabul etmedim çünkü neden edeyim? Sizin durumunuzda yeni iş bulunmuş, kalacak yeri olsa çok iyi olurdu ama sizin hayatınızda artık eşiniz var. Hiç bir mecburiyeti yok hayatını kardeşinize göre düzenlemeye. Kardeşiniz düşünemiyorsa anne babanıza iş düşüyor, ablan evli, enişten istemeyebilir sen evimizin olduğu şehirde iş bulmalısın diye yönlendirmelilerdi ve bu konu size hiç gelmeden kapanmalıydı.

Kardeşinizinde biraz düşünceli olması gerekmez mi ablamı ya da kız kardeşimi zor durumda bırakır miyim acaba bunca senedir destek oluyor zaten diye biraz ince düşünmek çok mu zor
Kaldı ki bunu eşinizin kız kardeşi erkek kardeşi yapsa tepkiniz ne olurdu ona göree düşünün ve objektif olun bnce

Aman aman açılmasın . Böyleleri tam birbirini bulur. Biri yönetmek biri yönetilmek ister.
Burada esas suçlu kızını ablasının üzerine atmaya çalışan anne baba. Konu sahibesi Evlenmiş artık, tek değil ki, eşiyle birlikte almak zorunda tüm kararları. O evde eşi de yaşıyor. Kim ister başka bir kadının geceli gündüzlü evde olmasını. Üstelik anlasamiyorlar bile. Büyük sıkıntı.

Her şey sıkıntı olur bir kere. sonunda birbirine patlar esler, kavgalar gürültüler derken, abla da evliliğinden olur, değer mi sorumsuz bir ailenin, sorumsuz kızı için?

Ben aileme, kardeşime evlendikten sonra da evime alır bakarım diyen, baştan söyleyecek. Bu işler sonrada ortaya atılacak kadar küçük işler değil. Olursa böyle olur, hep sorun, hep kavga

Kendiniz çalışıp kazanıyorsanız ya da bir şekilde eve giren parada sizin kendinize ayırabildiğiniz bir meblağ varsa (eşiniz ve siz eve giren maaştan kendinize harçlık ayırabiliyorsanız yani) kardeşinize yardım etmek için eşinizden izin almak durumunda değilsiniz. Ama birlikte kalma olayı herkesin kaldırabileceği bir şey değil çünkü herkesin bir düzeni bir rahatı var. Bence beş ay gibi bir zaman kalmışken bu süre boyunca maddi destekte bulunun kardeşiniz de sınava çalışsın.

Aman aman açılmasın . Böyleleri tam birbirini bulur. Biri yönetmek biri yönetilmek ister.
Aynen siz eşinizin ablasını üç yıl besleyin olmadı hastane masraflarını karşılayın daha olmadı telefon alın ama siz bir araba bile alamayin gelsin ablası günlerce gitmesin siz bebek için tedavi olurken üstüne üstlük bir yıl sizde kalmak isterse görümceniz ya da kaybınız siz kabul edin oldu mu ama kendinize gelince etmezsiniz

Ben evine alsın baksın demiyorum orada vurguladigim şey eşi istedi diye kardeşine desteği kesmesi. Yani eğer kendisi istiyorsa yardım etmek eder ama belli ki istemiyo eşi de istemeyince kocası kılıf oluyo. Kendisi istemeyip bir kocamla konuşayım demesi de abes. Ben sana yardımcı olmak isterim ama bu şekilde olmaz demeliydi

Bence herşeyden önce eş gelir ,hem kadın hem erkek için. Aynı evi paylaşıyosunuz aileden çok ömrünü geçireceğin kişi eşin oluyor. Ben kendim ne kendi kardeşimi, annemi,babamı uzun süre isterim ne de onunkileri. Başka şehirden gelir 1 hafta kalır bence bu süre normal ama daha fazlası huzur bozuyor, rahat edemiyorsun kendi evinde. (Özel durumlar, hastalık, doğum vs. yoksa) Artık kendi evin kendi ailen var neden başkası gelip o evde yaşıyormuş gibi kalsın ki

Aksam once annemle sonra kardesimlede konusacagim. Esimle kardesim zaten anlasamiyorlar biraz vakit gecirsinler belki anlasirlar diye ortak biseyler yaptirmak istemistim. Onda bile anlasamadilar. Kardesim biraz surat asan biri esimde buna bozuluyor. Benim burdaki sorunum biraz olsun arada kalmis olmak. Kardesimin dusuncesizligi yine ailemin gozunde kotu olmama sebep olacak.

Yiyor iciyor bi de surat asiyor Hanfendiye bak. Bundaki hava da prenseslerde yok.

İyi de konu sahibi böyle bir tip. Eşi senelerdir bu aç aileyle uğraşıyor. Adam tabii ki istemez. İnsanlar da bu yüzden eşine hak veriyor.

Herkes birine güvenip bi tarafını yayarak gökten para yağmasını beklerse çok bekler.
Burada böyle aman açılmasın kocanızla aranız gibi üstten üstten laflarınızı eminim günlük hayatınızda kullanıyorsunuzdur eminim
İnsan hayatını birleştirdiği, her gün yüz yüze baktığı biriyle neden kötü olsun evinde huzursuz olsun ki ?
Herkes kendi hayatını yaşar koca kadın onun bunun imkanlarıyla geçineceğine sağlam bassın kendi hayatını kursun.

Artık dershaneye gitmeye gerek yokki kpss hazırlanırken , YouTube daji videolar dershane hocalarından daha iyi anlatıyor. Evde oturup dersleri dinleyip soru çözsün. Hem çalışıp hem kpss zor

Yani siz evlendiniz surekli ailenize yardim edemezsiniz esiniz hakli adam bikmis tabiki gelmesin ne munasebet parasızlıktan biktiysa otursun adam gibi kpssye calissin sizde esinizi dusunun yok krdesime telefon alicam yok para gondericem boyle bi dunya yok

Evet bu lafları hem kullanıyorum hem de yaşıyorum. Kendi hayatımda da net biriyim ve bu tip sorunlar yaşamıyorum. Anlaşılan bu konuyu açan kişinin bütün konularını herkes takipte. Ben kardeşinin küçük olduğunu düşündüm yaşını belirtmemis ha keza yardıma ihtiyacı olan kardesimse . İki abisi olan biri olarak soyleyebilirim ki onlara da yardım ettim. Eşimden izin almadım kendi ailemin ekonomisini de göz önünde bulundurarak yardım ettim ve eşime sadece haber verdim. Konuyu saptira saptira bana yoneltiyorsunuz ama gerek yok böyle bir şeye

Ablanız memlekette sıkılmış yanınıza gelmenin yollarını arıyor. KPSS ye çalışmak isteyen biri neden kendine iş arar ki zaten aile evinde yaşıyor, maddi bir sıkıntısı yok. size hiç inandırıcı geliyor mu hem çalışacak hem de sınava hazırlanacak, işten gelince zaten soru çözmeye hali kalmaz ayrıca size sormadan sizin oturduğunuz şehirde iş bulması da mantıksız.

sizde bu abla varken eşinizle çok sorun yaşarsınız en mantıklısı kardeşinizin bu saçma taleplerini daha eşiniz duymadan sizin reddetmeniz. zaten adam ablanızdan haz etmiyor sizde sürekli adamın önüne başka bir taleple gidiyorsunuz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…