- 22 Ocak 2022
- 1.051
- En iyi cevaplar
- 1
- 1
- 18
- Konu Sahibi hayallerimvar
-
Üniversiteleri kutsamadım. Ne olursa olsun bu devirde bir bölüm bitirmek gerektiğine inanıyorum sadece. Siz de bir bölüm bitirmişsiniz,isteseydiniz meslek de edinebilirdiniz,okuduğunuz bölüm buna engel olmazdı.Hanımefendi üniversite okumayla cahilliğin ne alakası var? Ben cahilliği övmüyorum, sadece sizin ve pek çok insanın iddia ettiği gibi üniversitelerin kaliteli eğitim kurumları olmadığını söylüyorum. Cahil kalmak istemeyen, öğrenmek isteyen insanın illa üniversiteye gitmesine ihtiyaç yok, üniversiteleri bu kadar kutsamayın. Üniversite okuyup hayatında kitap okumamış insanlar gördüm asıl cahillik budur. Yeterliliğim olup olmadığına siz karar veremezsiniz kimsiniz siz? Şurada anonim hesabız kimse kimseyi tanımıyor böyle konuşma cüretini kim veriyor size?
Böyle diye diye gençler umutla 4 sene okuyorlar, mezun olunca meslek edinmek istiyorlar o da ne? Meslek yok. Kendileri gibi yüzbinlerce genç var. Ne olursa olsun diyerek bölüm okuyorlar 4 yıl boyunca, istesek meslek sahibi olalım diye, sonra da aptal bir sınav ve mülakat sistemi yüzünden heder olup gidiyorlar.Üniversiteleri kutsamadım. Ne olursa olsun bu devirde bir bölüm bitirmek gerektiğine inanıyorum sadece. Siz de bir bölüm bitirmişsiniz,isteseydiniz meslek de edinebilirdiniz,okuduğunuz bölüm buna engel olmazdı.
Siz yeterli görme mercii misiniz? Daha bugün hesap açıp bir sayfa dahi tutmayacak yazı yazınca yeterli olmadığımı şıp diye anladınız demek. Haddinizi bilin önce siz.Evet kardeşinizin geleceğine faydalı olamayacağınızı düşünüyorum,bu konuda sizi yeterli görmedim kurduğunuz cümlelere istinaden. Kardeşinizin kalıcı bir yardıma ihtiyacı var,kürtajdan sonraki hayatı için bir şeyler yapılmasına ihtiyacı var. O anlık sorunu çözüp kardeşinizi kendi halinde bırakıyorsunuz belli ki. Ailenizle paylaşın,kardeşinize onlar yardımcı olsun.
Bu ülkenin stratejisindeki aksaklıklardan kaynaklanıyor ama yine de edebiyat bölümü mezunu büyüktür lise mezunundan. Siz istediğiniz gibi düşünün tabii ki. Herkesin fikrinin aynı olmasını bekleyemeyiz.Böyle diye diye gençler umutla 4 sene okuyorlar, mezun olunca meslek edinmek istiyorlar o da ne? Meslek yok. Kendileri gibi yüzbinlerce genç var. Ne olursa olsun diyerek bölüm okuyorlar 4 yıl boyunca, istesek meslek sahibi olalım diye, sonra da aptal bir sınav ve mülakat sistemi yüzünden heder olup gidiyorlar.
bir öğretmen olarak kesinlikle katılıyorum. tıp diş hekimliği iyi üniversitelerin mühendislikleri vs dışında şu an okumak maddi manevi kayıpBakın ben edebiyat fakültesi mezunuyum, şimdiki aklım olsa hayatta girmezdim edebiyat fakültesine boşa okudum. İlla bir şeyler katmıyor işte. Kardeşimi en azından hayatın içine erkenden sokayım istedim ama okuma adı altında vakit öldürmeyi ve oyalanmayı tercih etti. Üniversitelerin %90'ı böyle maalesef kendim de şahit oldum. Gerçekten okuyan %10'dur. Keşke 18'imde işe girip çalışsaydım. Okumayı bir şey sandık mezun olunca dımdızlak kaldık ortada.
Kırın şu önyargılarınızı. Büyük değil işte bu büyüklük dört duvar arasındaki eğitimle değil kişinin kendini nasıl geliştirdiğiyle alakalı bir şey. Diyorum ya kitap okumayan sınıf arkadaşlarım vardı benim, hayatında bırak romanı, hikaye dahi okumamış ama üniversite okuyan insanlardan bahsediyorum. Lise mezunu bir arkadaşım var esnaf, kendini iyi yetiştirmiş gerçekten açıktan felsefe okuyor şimdi. Mesele üniversite okumak falan değil anlayın bunu artık.Bu ülkenin stratejisindeki aksaklıklardan kaynaklanıyor ama yine de edebiyat bölümü mezunu büyüktür lise mezunundan. Siz istediğiniz gibi düşünün tabii ki. Herkesin fikrinin aynı olmasını bekleyemeyiz.
her yerde mantar gibi üniversite.en az 23-24 yaşına kadar okula gidip gelen amaçsız bi üniversiteye kapağı atmış niteliksiz milyonlarca işsiz genç. sonra gelsin bunalımlar sıkıntılarÖyle düşünüyorsa niye boşu boşuna okuyup ailenize yük oluyor, girsin çalışsın bir yerde. Ama o zaman onunla bununla sevgili olup sevişemez değil mi?
Maalesef. Gerçekten üzülüyorum gençlerin durumuna. Kendini geliştiren, donanım kazanan gençler zaten ülkede durmuyor, duranlar da bir umut devlete girmek için mezuniyetten sonra dahi senelerce öğrencilik çekiyor. Bir nesil heba oldu çok yazıkher yerde mantar gibi üniversite.en az 23-24 yaşına kadar okula gidip gelen amaçsız bi üniversiteye kapağı atmış niteliksiz milyonlarca işsiz genç. sonra gelsin bunalımlar sıkıntılar
çok iyi bölümleri kazanabilecek potansiyeli yüksek çocuklar dışındakileri erkenden ara elaman olarak yetiştirecek alanlara kanalize etmezsek bu işsiz amaçsız gençler dağ gibi çoğalacak. ben ortaokul fen bilimleri öğretmeniyim.zayıf öğrencilerime ve ailelerine direkt söylüyorum. herkes üniversite okuyacak diye bir şey yok şimdiden bi mesleğe yönlendirin diye. şu şartlarda üniversite güzellemesi cidden manasız. isteyen açıktan okusun. zaten bi milyon bölümün açıktan da alanı varMaalesef. Gerçekten üzülüyorum gençlerin durumuna. Kendini geliştiren, donanım kazanan gençler zaten ülkede durmuyor, duranlar da bir umut devlete girmek için mezuniyetten sonra dahi senelerce öğrencilik çekiyor. Bir nesil heba oldu çok yazık
Kardesiniz 22 yasinda henuz ogrenci, sevgilisi de ogrenci. Su an cocuk evlenelim dese bile daha buyuk sorunlar cikar zaten, izlenecek yol belli maalesef hemen doktora gideceksiniz. Kardesiniz ve sevgilisi de korunmayi ogrenecek.Kardeşim ve onun sevgilisiyle ciddi sıkıntılar yaşıyoruz bu aralar. Yardımınıza ihtiyacım var işin içinden çıkamadım. 22 yaşında kardeşim üniversite öğrencisi, sevgilisi de aynı üniversitede fakat farklı bölümdeler. Ocak ayında tanışmış bunlar sevgili olmuşlar, birliktelik yaşamışlar ve kardeşim maalesef hamile kaldı bu birliktelikten. Bana söyledi fakat aileye söyleyemedik, biz halledelim aramızda diye konuştuk tanıştım da erkek arkadaşıyla. Erkek arkadaşı da biraz pısırık biri, yani pasif kalıyor pek sahiplenici görünmedi açıkçası. Kardeşim gebeliğini sonlandırmak istiyor, doktora gittik 6.haftası acele etmelisiniz dedi fiyatı 10 bin lira küretaj işleminin. Erkek arkadaşı ile konuştuk, fark etmez senin kararına saygı duyarım diyor evlilik konusu falan hiç açılmadı bile.
Bu durumda nasıl bir yol izlemek lazım benim aklım çok karışık yardımcı olursanız sevinirim.
Sınıf arkadaşlarınızın kültür ve seviyeleri sizi bağlamaz ki,siz kendinizden mesulsünüz. Üniversite mezunu olup da kitap dahi açmamış olanlar var da gayet de kabul görmüş üniversitelerin iyi bölümlerinden mezun olup hala ailesinin eline bakanlar yok mu sanki? Ama biz iyi örnekleri kendimize almalıyız. Siz sınıf arkadaşlarınız gibi olmayın, kardeşiniz de olmasın. Sistem bizi olumsuza sürüklüyor diye okumayalım mı? Kardeşinizi de olumsuza sürüklemeyin, arkeoloji seçmişse seçmiş, belki sonuç iyi olacaktı ama siz daha en başından kızı karşınıza alıp bizden para bekleme diye desturlamışsınız. Tek bu olay değildir mutlaka ki,kardeşiniz de aileden göremediği desteği dışarıda erkek arkadaşlarından aramış. Sevgilisiz duramamasının alt metininde yatan şeyi anlamış olmalısınız.Kırın şu önyargılarınızı. Büyük değil işte bu büyüklük dört duvar arasındaki eğitimle değil kişinin kendini nasıl geliştirdiğiyle alakalı bir şey. Diyorum ya kitap okumayan sınıf arkadaşlarım vardı benim, hayatında bırak romanı, hikaye dahi okumamış ama üniversite okuyan insanlardan bahsediyorum. Lise mezunu bir arkadaşım var esnaf, kendini iyi yetiştirmiş gerçekten açıktan felsefe okuyor şimdi. Mesele üniversite okumak falan değil anlayın bunu artık.
Ailenizle paylaşın derim . Allah korusun kürtaj sırasında kardesiniz bir sıkıntı yaşasa ne yaparsınız?Kardeşim ve onun sevgilisiyle ciddi sıkıntılar yaşıyoruz bu aralar. Yardımınıza ihtiyacım var işin içinden çıkamadım. 22 yaşında kardeşim üniversite öğrencisi, sevgilisi de aynı üniversitede fakat farklı bölümdeler. Ocak ayında tanışmış bunlar sevgili olmuşlar, birliktelik yaşamışlar ve kardeşim maalesef hamile kaldı bu birliktelikten. Bana söyledi fakat aileye söyleyemedik, biz halledelim aramızda diye konuştuk tanıştım da erkek arkadaşıyla. Erkek arkadaşı da biraz pısırık biri, yani pasif kalıyor pek sahiplenici görünmedi açıkçası. Kardeşim gebeliğini sonlandırmak istiyor, doktora gittik 6.haftası acele etmelisiniz dedi fiyatı 10 bin lira küretaj işleminin. Erkek arkadaşı ile konuştuk, fark etmez senin kararına saygı duyarım diyor evlilik konusu falan hiç açılmadı bile.
Bu durumda nasıl bir yol izlemek lazım benim aklım çok karışık yardımcı olursanız sevinirim.
Maşallah kardeşinize o zaman. Bari korunmayı öğrensinKendi düşünüyor bana kalsa anlatmasın kimseye geçmiş geçmişte kalır kaç kez konuştum ama ikna olmadı bir türlü. Biraz da bu tarz sevgili konularında istekli biri yani pek yalnız kalmak istemiyor erkek arkadaş konusunda
Konu sahibi kardeşini idare edebilecek, doğru yolu gösterebilecek, genç bir kadına ışık olabilecek yeterlilikte değil benim de gördüğüm kadarıyla. Sorunlarını anlık çözerek iyi abla olabileceğini sanıyor. Yol gösterme söz konusu değil, saldım çayıra mevlam kayıra. Anne baba ne işe yarıyor o kısım muamma.Sınıf arkadaşlarınızın kültür ve seviyeleri sizi bağlamaz ki,siz kendinizden mesulsünüz. Üniversite mezunu olup da kitap dahi açmamış olanlar var da gayet de kabul görmüş üniversitelerin iyi bölümlerinden mezun olup hala ailesinin eline bakanlar yok mu sanki? Ama biz iyi örnekleri kendimize almalıyız. Siz sınıf arkadaşlarınız gibi olmayın, kardeşiniz de olmasın. Sistem bizi olumsuza sürüklüyor diye okumayalım mı? Kardeşinizi de olumsuza sürüklemeyin, arkeoloji seçmişse seçmiş, belki sonuç iyi olacaktı ama siz daha en başından kızı karşınıza alıp bizden para bekleme diye desturlamışsınız. Tek bu olay değildir mutlaka ki,kardeşiniz de aileden göremediği desteği dışarıda erkek arkadaşlarından aramış. Sevgilisiz duramamasının alt metininde yatan şeyi anlamış olmalısınız.
Ben bir manevi kızımı bu sene mezun ettim, tekrar koruyucu annelik yapıyorum, kimsesiz bir kız çocuğu 18 yaşında,ben de belki çok bayılmayacağım okuyacağı bölüme ama onun cesaretini de kırmamalıyım. Onu güzel olana yönlendirmeliyim. Zaten şehir içindesin sana kyk yeter,işe yaramaz da bir bölğmü seçmişsin dersem o kızdan hayır beklenir mi sizce?
kardesi anlatmayacak diyorsunuz evlenirse ama e.nabiza falan girmeyecek mi doktor bu islemleri bence onu da konusun cunku e.nabizda ne var ne yok hersey gorunuyor ilerde esi sakladigini ogrenebilir bir sekilde tesadufen bile olsa.
belki doktor kurtaj islemi arak degilde kist ameliyati gibi gosterebilir mi bilmiyorum tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?