sorun kimde bilmiyorum

merhaba kızlar..aslında olan bitenler çok uzun ama kısa kesicem.

nişanlıyım, 2-3 aya evlenicez.bu yaz mezun oldum ama nişanlım başvuruda bulunduğum yerleri beğenmediği için aylardır çalıştırmıyo beni.babam da doğal olarak artık para vermekten hoşlanmıyo, okuttum git çalış artık diyo.ondan para isteyemiyorum.nişanlım bana beni çalıştırmadığı için her şeyi benden isticeksin dedi, ben sana bunu yapıyosam sorumluluğunu da alırım dedi.ben kabul etmek istemedim ama başka da çare bırakmadı bana..neyse sağolsun aylarca aldı ne ihtiyacım varsa.ama bu durumdan hiçbi zaman mutlu olmadım zira hiçbişey insanın cebindeki parası gibi olmuyo.aylarca ona iş beğendirmek için belki elli tane yere görüşmeye gittim hepsine bi kulp taktı ve çalıştırmadı.şu an çalışmıyorum kısaca.

geçenlerde bi olay oldu, kavga ettik.işte klasik laflar sen benim için naptın bilmem ne derken bana dünyadaki en büyük fedakarlığı yaptığını benm için çok para harcadığını söyledi.bu bi ay önce falan oluyo.zaten son zamanlarda ne zmn bi mağazaya girsem üflemeye fln başlamıştı.ben de onun o lafından sonra tek bi çöpünü dahi kabul etmemeye başladım, bi aydır yediğimiz yemeğin bile parasını verdirmiyorum çünkü zoruma gitti zaten utana sıkıla kbl ettiğim şeyin lafını etmesine kırıldım ve artık kbl etmiyorum.

hı bi de şöyle bi durum var, benden başka kmseye de para lafı ettiği yok.şu 1 haftada annesi ve kardeşi için toplam 1500 lira para harcadı.mesela arada denk gelip küçük ev eşyası ya da ne bilim bardak çanak alıyoruz, annesi ve kardeşi gördüğü gün ikisine de aynılarını alıyoruz bi çeyiz de onlara düzüyoruz yani.kimsenin destek olduğu yok demiyolar ki bunlar da evlencek kardeşi kartını bi alıyo oh maşallah geçen 600 milyonluk alışveriş yapmış.kardeşidir annesidir ona bişey demem ama beni aylardır çalıştırmayıp beni zorla bu düzene mahkum edip sonra da aldığı iki tane şeyin lafını etmesine kırıldım.

şimdi kendi sızlanıyo ben senin kocan olcam nası kbl etmezsin diye, ama artık soğudu içim gerçekten hiçbişey olmamış gibi gidip alsam kendime saygımı kaybedicem.beni almadığım için inatçı olmakla suçluyo hatta çok ciddi kavga ediyoruz bu yüzden..geçen annesine para verdi gidip 300 milyona palto almış beğenmemiş, o beğenmedi diye bugün gitti 500 milyona kendi aldı..ben öylesine bakıyodum bi çantaya mesela 200 milyondu çanta da bna da ağzının ucuyla hadi alıyım beğendiysen diyo.ona yüz kere söyledim artık şu konuyu açma diye.ay bu tavırları o kdr itici geliyo ki napsam bilemedim istemiyorum artık dedikçe daha bi de kavga ediyo benle ben haksız mıyım şimdi o kdr lafın üstüne kabul edilir mi bana onları sinirle söylediğini söylüyo ama ne fark eder

kesinlikle haklısın umarım en kısa zamanda nişanlının beğeneceği bir iş bulursun...

Babanız demiyor mu "kızım okadar emek verdim, çalışıp ayaklarının üzerinde durduğunu göreyim" diye:44:
Ben 22 yaşındayım üniversite 4.sınıftayım arada şakasına ne çalışcam ilerde imkan olursa diyorum da adam "sen kız çocuğusun eşin dünya zengini olup çalışma dese bile babam okuttu ben ona bunu borçluyum deyip çalışacaksın yarın ne olacağı belli olmaz evde körelirsin" der:26:

Düşün bi'de ben şaka yapıyorum geçen de annem evlenince bi'çalışmayın hakkımı helal etmem valla binbir zorlukla okuttuk ayaklarınızın üstünde durduğunuzu görmek bizim en doğal hakkımız dedi. Ki haklılar da...

Yarınını düşün. Biz kadınlar alışverişe düşkünüz bi'alsan ikinci almanda acaba laf eder mi deyip düşüneceksin. Babam gönül koyuyor çalışmıyorum diye üzgünüm çalışmam lazım onun da hakkı kızıyla gurur duymak istiyor de.

Ki daha nişanlısınız, yapmayın Allah aşkına:19:

demez olur mu diyo tabi de benim yüzümden nişanlısıyla arası bozulmasın diye ısrar edemiyo napsın..kocam dünyanın en zengini de olsa çalışmayı çok istiyorum bi kere her şeyden önce evde oturabilecek türden bi insan değilim zaten..

haklısın söylediklerinde..dedim ya hiçbişey insanın kendi cebindeki para gibi olmuyo..lafını hiç etmeyen bi adam olsa da olmaz hele böyle hepten iğrenç bi durum.

Son düzenleme:
Valla basta yapmissin hatayi... Oda is buldugun halde nisanlini dinledigin icin... Onceden anlasmani yapicaktin calisicam diye...
Yani sana iyi mi diyecek??? Ne guzel nisanlim lafimi dinliyomu diyecek??? Tabi ki hayir , kimseye iyilige gecemeZsin unutma iyi démezlerrrr

Yorumları okudumda 200 tl lik çanta neden beğendin ki diyorlar?
bence daha fazlasını iste hatta.
çünkü bu devirde ben istemem çöpünü almam,adam olan kendi anlar diye bişey yok.
ne kadar sen anlatırsan daha iyi anlar ama tatlılıkla.
mesela ben evlenmeden önce çok rahattım
şimdi hesap yapar oldum o çanta pahalı bu bilmem ne pahalı
böyle değer anla diye baskı yapıyorlar ya hani işte o zamanla psikolojik olarak huy gibi bişey oluyor yada duygularını bastırıyorsun
böyle hesaplar yapmana gerek yok senin dağ gibi eşim nişanlım var de geç:)

ayrıca çalışmayınca her buluşmada işten bahset bunalıma girdm evde durmaktan orda burda hayat geçmiyor kendi değerimi asıl çalışırsam anlarım de

bence çalıştırmak istemiyor o yüzden iş beğenmiyormuş gibi yapıyor.
ozaman kendisi bulsun sana bir iş, yada annen baban onun yanında iş mevzusunu açsın,
evde oturma iş hayatına gir, boşuna mı okuttuk seni falan desinler.
sonra sende ona kavga çıkart babamı duydun dimi,bunalıma giricem yakında evde oturmaktan falan de.

bence çalıştırmak istemiyor o yüzden iş beğenmiyormuş gibi yapıyor.
ozaman kendisi bulsun sana bir iş, yada annen baban onun yanında iş mevzusunu açsın,
evde oturma iş hayatına gir, boşuna mı okuttuk seni falan desinler.
sonra sende ona kavga çıkart babamı duydun dimi,bunalıma giricem yakında evde oturmaktan falan de.

aslında bir de şu sorun var ailesinin tavsiyelerindense nişanlının tavsiyelerine uymak..
bu zamanla ailenle ilgili olan herşeyde, eşin olduğu zaman sana baskı yapacak ve ailenle senin aranda o olacaktır demek.
nişanlıya meram anlatmaya uğraşana,aileyle meclis kurup şu bu diyene kadar babam kesin çalış dedi o kadar diyebilmek lazım
bana da buna benzer şeyler olmuştu ama ben nişanlıyken baya bir süründürmüştüm haklı olarak:)
erkekler kadını kendi malı gibi görüp kendine tanıdıkları ayrıcalıklardan bile mahrum ediyor zamanla.

nişanlım çalışmamı istemiyo desem babam benimle bi daha konuşmazdı heralde, niye okudunki sen, yani kadın okur çalışır maddi bağımsızlığı olur bunu neden isteriz ilerde ters bi şey olursa güvencemiz olsun diye, baştan ipleri eline veripte sonra sende gelme evlilik bu muymuş, bişey anlamadım, beni eziyo çalıştırmıyo vs diye gelme nolur, adam kendine o kadar güveniyoki başka yerde çalışırsan biter diyo, sende deli gibi korkuyosun, sana şartlarını söylemiş sende mırıl mırıl peşinden gidiyosun, belki mune beni atar bu yorumum yüzünden ama, erkek olsam bu tarz kadınlara ne ilgi duyarım ne aşık olurum ne severim ne de yanımda olsun isterim

sorun kimde bilmiyorum demişsinya sorun sende, baban yerine nişanlıyı dinlemek ne demek, adam ne demiş bak: ben senin kocan olucam nasıl kabul etmezsin
zihin yapısını görüyomusun, ben senin kocanım ve ne dersem yapmak zorundasın, ben böyle konularda çığlık atmak istiyorum, perşembenin gelişi çarşambadan belli, nişanlının huyu belli, ailenin sömürme huyu belli, evlende tecrübe et bakalım hayat nasıl kabus oluyo,kendini bi erkeğin insafına bırakan her kadın dayak yemeye aldatılmaya mahkumdur, çünkü erkeklerin kafası çok basit bi mantıkla çalışır 2x2=4, bizim gibi komplike düşünceleri yok, her dediğimi yapıyosa bunuda kabul eder bunu da bunu da... böyle gider bu, sonra bi bakarsın sana dair zerre kalmamış

o kadar okumuşsun ama nişanlın beğenmediği için iş bulamayıp hala babandan para istemek zorundasın..hiçbir mantıklı yanı yok bunun.

bence nişanlın iş beğenmiyor değil,seni çalıştırmak istemiyor.bu tip adamlardan korkarım ben..yazık değil mi sana,neden müdahale ediyor ki? ve sen neden izin veriyorsun?

o kadar okumuşsun ama nişanlın beğenmediği için iş bulamayıp hala babandan para istemek zorundasın..hiçbir mantıklı yanı yok bunun.

bence nişanlın iş beğenmiyor değil,seni çalıştırmak istemiyor.bu tip adamlardan korkarım ben..yazık değil mi sana,neden müdahale ediyor ki? ve sen neden izin veriyorsun?

aşktan sevgili kadesa, aşkı herkes biliyo bi biz bilmiyoruz biz soğuk kalpli dominat kadınlar

Hadi baba tavsiyesini dinlememeyi de bir kenara bıraktım da bu adamın
hayatının garantisi var mı?? İki günlük dünya sonuçta. Seni düşünüyorsa
bulduğun işlere kulp takmak yerine, yarın öbür gün başına bir iş geldiğinde
hayata tutunan bir kadını arkasında bırakmak istemez mi bir adam ya???

50 liram olsun ama benim olsun. Bilmiyorum hiç para kazandın mı ama
kazandığın parayı harcamanın tadı apayrı...

Bu saatten sonra yapacağın en iyi şey çalışmak isteğini diretmen. Kabul
etmezse, bence bazı şeyleri ciddi ciddi sorgulamalısın...

aşktan sevgili kadesa, aşkı herkes biliyo bi biz bilmiyoruz biz soğuk kalpli dominat kadınlar

en çok babama üzülürüm ben,adam emek harcamış beni okutmuş elin oğlu :) gelmiş yok orada çalışamazsın yok burada çalışamazsın..oldu o zaman!

aşk sevgi güzel ama karşıdaki insana saygı duymak da çok önemli bence.

Son düzenleme:

yönetmeden yöneticilerden yakınmak akıl vermek kolay gelir genelde:)
bizim ikazlarımız belki tesir eder düşüncesiyle.
ama muhalefeti yapıyorsakta bari saygı olsun biraz içinde.
aşk var evet aşık olunca hakikatende bazen objektif olamıyorsun.
ama bazı nüanslar varki onlara dikkat edince hem aşkı hem evliliği hem herşeyi yönetebiliyorsun.
işte onları baştan yakalamak lazım.
mesela ben geri dönüş yapamıyorum.çok dik davranmışım.
halbuki erkekler gerçekten çok basit..tatlı dille pekala dinletebilirsiniz isteklerinizi
ama bazı erkekler varki gelenek görenek kültürleri uçurum kadar farklıdır bayanlardan
işte öyle durumlarda kendinize engel olun demek yeterli..aşk mı pehhhhhh demek değil:):)

Hadi baba tavsiyesini dinlememeyi de bir kenara bıraktım da bu adamın
hayatının garantisi var mı?? İki günlük dünya sonuçta. Seni düşünüyorsa
bulduğun işlere kulp takmak yerine, yarın öbür gün başına bir iş geldiğinde
hayata tutunan bir kadını arkasında bırakmak istemez mi bir adam ya???

50 liram olsun ama benim olsun. Bilmiyorum hiç para kazandın mı ama
kazandığın parayı harcamanın tadı apayrı...

Bu saatten sonra yapacağın en iyi şey çalışmak isteğini diretmen. Kabul
etmezse, bence bazı şeyleri ciddi ciddi sorgulamalısın...

aynen yaa para kazanmak gibisi varmı kısmet olurda çocuğum olursa ücretsiz izin alırım diyorum, eşimden para almaya utanırım heralde, kıyıda köşede param olmalı diyorum, isteyemem yani, alışmamışım öyle bişeye, heleki bana burun kıvırarak bişey alıcak gurur yerlerde

yönetmeden yöneticilerden yakınmak akıl vermek kolay gelir genelde:)
bizim ikazlarımız belki tesir eder düşüncesiyle.
ama muhalefeti yapıyorsakta bari saygı olsun biraz içinde.
aşk var evet aşık olunca hakikatende bazen objektif olamıyorsun.
ama bazı nüanslar varki onlara dikkat edince hem aşkı hem evliliği hem herşeyi yönetebiliyorsun.
işte onları baştan yakalamak lazım.
mesela ben geri dönüş yapamıyorum.çok dik davranmışım.
halbuki erkekler gerçekten çok basit..tatlı dille pekala dinletebilirsiniz isteklerinizi
ama bazı erkekler varki gelenek görenek kültürleri uçurum kadar farklıdır bayanlardan
işte öyle durumlarda kendinize engel olun demek yeterli..aşk mı pehhhhhh demek değil:):)

ben aşk mı pehhh tarzı ya da o anlama gelecek bişey yazmadım, zira bu ilişkide aşk göremiyorum ben, aşık insan sevdiği hep iyi olsun bişeyler başarsın ister, ön ayak olur, eşlik eder, hayallerini gerçekleştirmesinde yardımcı olur, erkeklerin egolarını tatmin etme çabalarını kadınlarında buna boyun eğişlerini aşk diye adlandırmıyorum ben, biz de aşık olduk sevdik, gayette objektiftim her zaman gözüm dönmedi, kırmızı çizgileri olmalı insanın, seviyorum diye herşeye evet denmez, diyosanda sonradan bu adam niye böyle oldu diye sızlanamazsın

hem seni çalıştırmayıp hemde sana aldığı şeyleri başına kakıyorsa sorun nişanlında.daha nişanlısınız ne hakla senin hayatına yön verebiliyor.madem erkeklik yapıyor tam yapsın bari.baştan bu kadar taviz vererek büyük hata yapmışsınız.

evlenince durumlar daha farklı oluyor..nişanlıyken ipleri eline aldın aldın yoksa daha sonra üstesinden gelemezsin

merhaba kızlar..aslında olan bitenler çok uzun ama kısa kesicem.

nişanlıyım, 2-3 aya evlenicez.bu yaz mezun oldum ama nişanlım başvuruda bulunduğum yerleri beğenmediği için aylardır çalıştırmıyo beni.babam da doğal olarak artık para vermekten hoşlanmıyo, okuttum git çalış artık diyo.ondan para isteyemiyorum.nişanlım bana beni çalıştırmadığı için her şeyi benden isticeksin dedi, ben sana bunu yapıyosam sorumluluğunu da alırım dedi.ben kabul etmek istemedim ama başka da çare bırakmadı bana..neyse sağolsun aylarca aldı ne ihtiyacım varsa.ama bu durumdan hiçbi zaman mutlu olmadım zira hiçbişey insanın cebindeki parası gibi olmuyo.aylarca ona iş beğendirmek için belki elli tane yere görüşmeye gittim hepsine bi kulp taktı ve çalıştırmadı.şu an çalışmıyorum kısaca.

geçenlerde bi olay oldu, kavga ettik.işte klasik laflar sen benim için naptın bilmem ne derken bana dünyadaki en büyük fedakarlığı yaptığını benm için çok para harcadığını söyledi.bu bi ay önce falan oluyo.zaten son zamanlarda ne zmn bi mağazaya girsem üflemeye fln başlamıştı.ben de onun o lafından sonra tek bi çöpünü dahi kabul etmemeye başladım, bi aydır yediğimiz yemeğin bile parasını verdirmiyorum çünkü zoruma gitti zaten utana sıkıla kbl ettiğim şeyin lafını etmesine kırıldım ve artık kbl etmiyorum.

hı bi de şöyle bi durum var, benden başka kmseye de para lafı ettiği yok.şu 1 haftada annesi ve kardeşi için toplam 1500 lira para harcadı.mesela arada denk gelip küçük ev eşyası ya da ne bilim bardak çanak alıyoruz, annesi ve kardeşi gördüğü gün ikisine de aynılarını alıyoruz bi çeyiz de onlara düzüyoruz yani.kimsenin destek olduğu yok demiyolar ki bunlar da evlencek kardeşi kartını bi alıyo oh maşallah geçen 600 milyonluk alışveriş yapmış.kardeşidir annesidir ona bişey demem ama beni aylardır çalıştırmayıp beni zorla bu düzene mahkum edip sonra da aldığı iki tane şeyin lafını etmesine kırıldım.

şimdi kendi sızlanıyo ben senin kocan olcam nası kbl etmezsin diye, ama artık soğudu içim gerçekten hiçbişey olmamış gibi gidip alsam kendime saygımı kaybedicem.beni almadığım için inatçı olmakla suçluyo hatta çok ciddi kavga ediyoruz bu yüzden..geçen annesine para verdi gidip 300 milyona palto almış beğenmemiş, o beğenmedi diye bugün gitti 500 milyona kendi aldı..ben öylesine bakıyodum bi çantaya mesela 200 milyondu çanta da bna da ağzının ucuyla hadi alıyım beğendiysen diyo.ona yüz kere söyledim artık şu konuyu açma diye.ay bu tavırları o kdr itici geliyo ki napsam bilemedim istemiyorum artık dedikçe daha bi de kavga ediyo benle ben haksız mıyım şimdi o kdr lafın üstüne kabul edilir mi bana onları sinirle söylediğini söylüyo ama ne fark eder

Canım gerçekten ufak ama can sıkıcı bir durum. Konu sadece bu sorununu anlatıp iç dökmek ve fiikir almaksa evet sen sonuna kadar hakLısın, aynı şeyleri bende yaşadım çünkü bende almadım ve deidğin gibi inatçılıkla suçlandım.. kendi hatalarını görmüolar sen inatçı oluosun. annesi babasıda olsa insana batıyor çünkü eşi olcaksın onlara aldığı kadar sana daha bi zevkle almalıı diye düşünüyorum ben. Ama Konu genellemesine girersek kesinlikleee ama kesinlikleee çalışcanı ona kabul ettirmeden düğün derneK işlerine girişme.. bugün bunların lafını yaan adam yarın yapcaı şey çok açık ßeli. evde oturcaksın ne alırsa onunla yetinceksin. yeri gelicek sen naposun ki dicek . yeri gelicek yeter aldıklarımm artık dicek. yeri gelicek kendine bişeyler alıcak hep sana aldık birazda kendime alıyım diye sürekli bi aşağılama ve kırıcı laflar duycaksın. ßunuda sadece kendin değil aileninde halletmesi lazım... damadını alıp knşcak baban benm kızm sana bakmak için okumadı birbirinize destek olmanız için okudu ayrıca nereye kadar kızımı geçidirceksin gibi konşması ve söz alması lazım .. babadan korkması lazm. ve senikaybetme korkusundan dolayı buna karşı çıkmaması lazm. Allah yardımcın olsun üzme kendini

yolun basındayken uzak dur onlardan hem senı calıstırmıyor hemde yuzune vuruyor aldıklarını en ufak bır kavgada.. ben nısanlı olan herkese tavsıye edıyorum en ufak bırseyde ayrılın cunku ozaman gosterdıklerı yuzlerınden daha derını oluyor evlenınce kopruyu gectık dıye. ben bugun evı terkedıyorum:(

evlenince durumlar daha farklı oluyor..nişanlıyken ipleri eline aldın aldın yoksa daha sonra üstesinden gelemezsin

temelde aynı şeyi düşünüyoruz tek fark şu ben evlenince farklı görmüyorum durumları, tek bi karakterim var ve durumlara göre belki esneyebilir ama radikal değişiklikler göstermem, mesela hatun kişi açık bi kızdır eşim istedi kapandım bu bana ters, çalışan kadın çalışmayı bırakır, bunların adı fedakarlık değil zaaftır erkekler zayıf eli çok çabuk görür, evlilikte kendine dişi kuş rolünü biçipte bu role kendini çok fazla kaptırırsa, örneğin çocuklarım var boşanamam evlilik kolay kurulmuyo erkektir yapar ben evimi beklerim döner gelir türevinde laflar son derece iç bayıcı, bu kadınlar kendilerince fedakarlık yapmış oluyolar yuvayı ayakta tutmuş oluyolar, ama ne pahasına, benim annemde böyle bi kadın yuva ayakta, kardeşim çok sinirli bi çocuk oldu çıktı ben şekil a'da görüldüğü üzere son derece sert bi kadın oldum, annem şeker hastası oldu ama babam asla değişmedi, annemin ona verdiği her tavizi dibine kadar kullandı, keşke boşansaydı babamdan, eminim çok daha dingin bi insan olurdum, babamı çok severim bayılırım ama kocalığı evlere şenlikti

Back
X