sorun kimde bilmiyorum

henüz nişanlıyken sizi bu kadar hakimiyeti altına almaya çalışıyorsa evlenince bu durumun dozajı artacaktır..aileniz durumdan haberdar mı? yani aylardır çalışmıyorsanız nasıl idare ettiğinizi soruyorlardır..size bu kadar müdahalet etmeye hakkı yok..babanız bile karışmazken..

bu kadar yıl adamın biri gelip çalışmıycaksın desin diye mi okudunuz aileniz sizi okuttu , ne kadar durumları müsait bile olsa bir bayanın çalışmamasına çok kızıyorum ben geleceğin ne getireceği hiç belli olmaz ölüm var ayrılık var vs vs ,ileride olur ya yapayanlız kaldığınızda hiçbir iş tecrübesi olmaya n bir bayan olarak diplomanız hiçbir işe yaramıycak.

eşimin ailesi beni istemeye gelmeden önce babama açıldığımda bana ilk sorduğu soru çalışmana müdahale etmiycek değil mi oldu, belki de çok zenginler para sıkıntımız yok ama değil işte babamın derdi kızım her daim kendi ayakları üzerinde kimseye muhtaç olmadan yaşayabilsin,

kısacası hayatınıza bu kadar müdahale ettirmeyin bu yaşınıza sizi o getirmedi ömrünüzün sonuna kadar hayatınızda olacağının garantisini de kimse veremez, diretin çalışmaya başlayın evlenmeden kabullendirin yoksa şimdi çalışma hayatı yarın öbür gün başka birşey derken her istediğini size yaptırmaya çalışan bir erkek durumuna gelmesin

temelde aynı şeyi düşünüyoruz tek fark şu ben evlenince farklı görmüyorum durumları, tek bi karakterim var ve durumlara göre belki esneyebilir ama radikal değişiklikler göstermem, mesela hatun kişi açık bi kızdır eşim istedi kapandım bu bana ters, çalışan kadın çalışmayı bırakır, bunların adı fedakarlık değil zaaftır erkekler zayıf eli çok çabuk görür, evlilikte kendine dişi kuş rolünü biçipte bu role kendini çok fazla kaptırırsa, örneğin çocuklarım var boşanamam evlilik kolay kurulmuyo erkektir yapar ben evimi beklerim döner gelir türevinde laflar son derece iç bayıcı, bu kadınlar kendilerince fedakarlık yapmış oluyolar yuvayı ayakta tutmuş oluyolar, ama ne pahasına, benim annemde böyle bi kadın yuva ayakta, kardeşim çok sinirli bi çocuk oldu çıktı ben şekil a'da görüldüğü üzere son derece sert bi kadın oldum, annem şeker hastası oldu ama babam asla değişmedi, annemin ona verdiği her tavizi dibine kadar kullandı, keşke boşansaydı babamdan, eminim çok daha dingin bi insan olurdum, babamı çok severim bayılırım ama kocalığı evlere şenlikti

düşündüm de hayat hep aynı şeylerle dönüp duruyor..
yeni birşey yok
annelerimizde bu sorunlarla yaşadı bizlerde yaşıyoruz yarın yine aynı şeyler olacak evlatlarımıza (ki allah korusun)
ben size yanlış düşünüyorsunuz yada farklı düşünüyoruz demedim
sadece çok sert eleştirmişsiniz evlenince daha farkl oluyor dedim..(evli misiniz bilemem)
zaten akdınlar değil evlenince erkekler değişiyor..kadınlar şu açıdan değişiyor eve bağlı daha fedakar daha merhametli ve eşlerine daha kuvvetle bağlanıyorlar
bende benzer şekilde anneme herzaman arkandaym boşanabilirsin demiştim ama annem tercih etmedi..saygı duyarım..zaten babam da vefat etti sonraları

temelde aynı şeyi düşünüyoruz tek fark şu ben evlenince farklı görmüyorum durumları, tek bi karakterim var ve durumlara göre belki esneyebilir ama radikal değişiklikler göstermem, mesela hatun kişi açık bi kızdır eşim istedi kapandım bu bana ters, çalışan kadın çalışmayı bırakır, bunların adı fedakarlık değil zaaftır erkekler zayıf eli çok çabuk görür, evlilikte kendine dişi kuş rolünü biçipte bu role kendini çok fazla kaptırırsa, örneğin çocuklarım var boşanamam evlilik kolay kurulmuyo erkektir yapar ben evimi beklerim döner gelir türevinde laflar son derece iç bayıcı, bu kadınlar kendilerince fedakarlık yapmış oluyolar yuvayı ayakta tutmuş oluyolar, ama ne pahasına, benim annemde böyle bi kadın yuva ayakta, kardeşim çok sinirli bi çocuk oldu çıktı ben şekil a'da görüldüğü üzere son derece sert bi kadın oldum, annem şeker hastası oldu ama babam asla değişmedi, annemin ona verdiği her tavizi dibine kadar kullandı, keşke boşansaydı babamdan, eminim çok daha dingin bi insan olurdum, babamı çok severim bayılırım ama kocalığı evlere şenlikti

Katılmakla kalmayıp parmak basıyorum canım.!

babam mükemmel denecek kadar iyi bir baba, çevreye çok iyi bir insan, ama annem için kötü bir eş ne yazık ki durum böyle,
Bizlerde hayata karşı hep dik olmak için yenilmemek ezilmemek için bazen ön yargılı bazen yıkıcı bireyler olduk.
Ama çok adaletli.

herkes niye dik dur kendin çalış bilmem ne derdinde ya,
eşin bu, kazanıyorsa sende harcarsın ihtiyacın olana,
ama kusura bakma bi çantaya 200tl vermek istiyorsan o zaman kendin çalış tabiki,
bence pahalı şeyleri almak için paranın kölesi olacağımıza, işimizi gören şeyi alalım olsun bitsin,
ayrıca nişanlın doğru demiş senin için onca şey yapmış yani,
babana da inanamıyorum para vermek istemiyor, okuttum çalış, yok daha önce duymadım böyle bi baba,
bence nişanlına takacağına, babana takıl biraz,

düşündüm de hayat hep aynı şeylerle dönüp duruyor..
yeni birşey yok
annelerimizde bu sorunlarla yaşadı bizlerde yaşıyoruz yarın yine aynı şeyler olacak evlatlarımıza (ki allah korusun)
ben size yanlış düşünüyorsunuz yada farklı düşünüyoruz demedim
sadece çok sert eleştirmişsiniz evlenince daha farkl oluyor dedim..(evli misiniz bilemem)
zaten akdınlar değil evlenince erkekler değişiyor..kadınlar şu açıdan değişiyor eve bağlı daha fedakar daha merhametli ve eşlerine daha kuvvetle bağlanıyorlar
bende benzer şekilde anneme herzaman arkandaym boşanabilirsin demiştim ama annem tercih etmedi..saygı duyarım..zaten babam da vefat etti sonraları

5.5 aylık evliyim canım

ama kusura bakma bi çantaya 200tl vermek istiyorsan o zaman kendin çalış tabiki,
bence pahalı şeyleri almak için paranın kölesi olacağımıza, işimizi gören şeyi alalım olsun bitsin,
babana da inanamıyorum para vermek istemiyor, okuttum çalış, yok daha önce duymadım böyle bi baba,

ömrü billah babasımı bakacak bi diploma hediye etmiş adam daha napsın bi oh demesinlermi, ayrıca kardeşine annesine daha alasını alıyo nişanlısını çalıştırmıyosa alacak tabiki

ömrü billah babasımı bakacak bi diploma hediye etmiş adam daha napsın bi oh demesinlermi, ayrıca kardeşine annesine daha alasını alıyo nişanlısını çalıştırmıyosa alacak tabiki

evlenene kadar bakacak,
ha nişanlısı çalıştırmıyor, ama zaten her ihtiyacını alıyormuş, bi kere demiş senin için onca şey yaptım çok mu?

5.5 aylık evliyim canım

Allah tamamına erdirsin uzun yıllar mutlu sürsün inş..

Aşk olmadan mı evlendin? eşine karşı sert misin?
mesela breathin gibi eşin davranmış olsa ne yapardın?

başka bir arkadaşta babana takıl demiş:):) hey allahım ya okutmak ne kadar masraflı..ayrıca babası eminim eve para getir amaçlı değil kendine güvenin gelsin,o kadar okumanın hakkını ver demek istemiştir..
200 tl çantaya verilir mi?evet evrilebilir..sonuçta herşeyin bir alıcısı var..adamın ve kendisinin geliri iyiyse neden olmasın.
ben alır mıyım 200 tl ye bir çanta hayır alamam çünkü önceliklerim farklı:)

canım sorunun cevabı burada işte,kırmızı ile çizdiğim yerde..

baba bence artık nişanlıya tepki için öyle davranıyor.adam okutmuş daha ne yapsın?kızı iş bulamıyor değil ki,nişanlısı istemediği için çalışamıyor.bu aradaki fark çok önemli bence.

canım sorunun cevabı burada işte,kırmızı ile çizdiğim yerde..

baba bence artık nişanlıya tepki için öyle davranıyor.adam okutmuş daha ne yapsın?kızı iş bulamıyor değil ki,nişanlısı istemediği için çalışamıyor.bu aradaki fark çok önemli bence.

tamam da nişanlısının çalıştırmamasını kabullenmiş konu sahibi,
ve nişanlısının en doğal hakkı, istemiyor olabilir çalışmasını, ayrıca herşeyinide karşılıyor zaten babasına bırakmıyor ki...
konu sahibi çok eziklik hissediyorsa çalışsın o halde,
bende çalışan bi bayanım, eşim çalışma dediği halde ikna edip çalışmaya başladım, oda öyle yapabilir,
yani çözüm kendinde,
hem çalıştırmamasını kabullenmiş, hemde aldıklarına kem küm ediyor, yanlış bana göre...

Allah Allah nişanlın kendini ne sanıyormuş da çalışmanı engelliyormuş ?

Tipik kendi bir şeyi başaramamış erkeğin egosu ve kıskançlığı. Bence hemen çalışmaya başla. Ayrılmak isterse de kendi bilir. Sen okuyup meslek öğreneceksin o da çalışıp çalışmamana karar verecek öyle bir dünya yok..

ben çalışmak istiyorum, ama yok burda çok erkek çalışıyo buranın yeri iyi değil bu adam sapık tipli bilmem ne diye diye oyalayıp duruyo beni
Bu boyle gitmez :50:babaniz konussa artik calismasini istiyorum kizimin o kadar okuttum yetistirdim benim de hakkim var bunu istemeye diye yaniuzun zamandir boyle oyalamasi cok sacma. Belki sende diyebilirsin cok kirildim para mevzusu acmana ben kesinlikle calismak istiyorum senin eline bakamam omur boyu diye :26:

Allah tamamına erdirsin uzun yıllar mutlu sürsün inş..

Aşk olmadan mı evlendin? eşine karşı sert misin?
mesela breathin gibi eşin davranmış olsa ne yapardın?

başka bir arkadaşta babana takıl demiş:):) hey allahım ya okutmak ne kadar masraflı..ayrıca babası eminim eve para getir amaçlı değil kendine güvenin gelsin,o kadar okumanın hakkını ver demek istemiştir..
200 tl çantaya verilir mi?evet evrilebilir..sonuçta herşeyin bir alıcısı var..adamın ve kendisinin geliri iyiyse neden olmasın.
ben alır mıyım 200 tl ye bir çanta hayır alamam çünkü önceliklerim farklı:)

çok aşık olarak evlendim halada aşığım hatta bugün birlikteliğimizin 10.yılına giriyoruz canım :16:
9 sene flört edip evlendik, işe girmem onun askerliği okullar vs derken uzadı ama birbirimizi iyi tanıdık çok iyi arkadaşta olduk aynı zamanda, sert değilimdir eşime, ama dediğim gibi bilir benden ne isteyip ne isteyemeyeceğini, ya da ben annesiyle ilgili bişey mi diyorum bilir ki o annesinin karakteriyle ilgili bişey değildir kendi annemede derim, o yüzden beni böyle kabullendi, tam bir yengeç burcu evcimen sakin, banada huzur veriyo

tamam da nişanlısının çalıştırmamasını kabullenmiş konu sahibi,
ve nişanlısının en doğal hakkı, istemiyor olabilir çalışmasını, ayrıca herşeyinide karşılıyor zaten babasına bırakmıyor ki...
konu sahibi çok eziklik hissediyorsa çalışsın o halde,
bende çalışan bi bayanım, eşim çalışma dediği halde ikna edip çalışmaya başladım, oda öyle yapabilir,
yani çözüm kendinde,
hem çalıştırmamasını kabullenmiş, hemde aldıklarına kem küm ediyor, yanlış bana göre...

tabii ki yanlış,zaten bunun doğru olduğunu savunmak garip olurdu..eğer nişanlısının aldıklarından mutlu değilse yumruğunu masaya koyacak ve çalışmaya başlayacak..

bi kadının ihtiyaçları karşılanıyosa çalışmasına gerek yok yani bu mu?
baba olur koca olur kardeş olur biri bakıyosa sorun yok, kadın alışveriş yapsın süslensin püslensin tabi izin verildiği ölçüde,bide çocuk doğursun,kadınlar bu ataerkilliği kabul edip sonrada vay bayram geldi kvye gitmek istemiyorum vay niye kardeşine annesine şunu alıyo vs diye şikayet etsin, öyle bi dünya ne yazıkki yok,para var huzur var canlar (kadınlar için)

Nişanlım beni çalıştırmıyo ne demek ya
İş bulup başlardın çok istiyosan
Ama niyet sadece ihtiyacım karşılansın ise orasını bilemicem

Hayatta hiç birşeyin garantisi yokken ve bi yaştan sonra ailesinden bile isteyemezken insan sen nasıl nişanlın istemiyo diye çalışmayıp ondan bişeyler bekleyeceksin ilginç..

Bence nişanlısının ya da sevgilisinin bu gibi şeylere karışmak kesinlikle
en doğal hakkı değil. Ailen seni kendi ayaklarının üzerinde dur diye okutuyorsa
onların çalış demek pek ala da hakkı. Canının parçası,yarın bir gün ailesi
olmadan da ayakta kalabilsin istiyor. Seven, gerçekten seven birinin en doğal
dileği bu.

Diğeri ise sevdiğinden falan değil, bencilliğinden diliyor çalışmamasını... Öyle olmasa,
ben senin ihtiyaçlarını karşılarım deyip yüzüne vurmaz. İhtiyaçlarına kefil olan adam
''Bunun maliyeti fazla, şunu alalım.'' gibi önerilerde bulunmak yerine yaptıklarını
dile getiriyorsa 'iyi niyet' arayamam ben.

Ayrıca çalışmakta ne var ki??? Her iş veren sapık değil, her iş arkadaşı da biri
işe girse de ben ona sulansam diye beklemiyor. Biz kadın olarak iş hayatında
onlara böyle yaklaşırsak hep av oluruz zaten. Bu benim ilk işim değil, çok kalabalık
gruplarla da çalıştım. Hatta 15 kişilik saha satış ekibindeki tek bayandım ama
bir arkadaşım dahi bana farklı gözle bakmayı geç, yanımda terbiye sınırını aşmadı.
Tüm bunların olduğu günlerde bir erkeğin hegemonyasına sığınmışlığım ya da
sevgilim var diye ortalarda dolanmışlığım da olmadı. Ben gülenyelken olduğum için
herkes bana o seviyede yaklaştı...

bi kadının ihtiyaçları karşılanıyosa çalışmasına gerek yok yani bu mu?
baba olur koca olur kardeş olur biri bakıyosa sorun yok, kadın alışveriş yapsın süslensin püslensin tabi izin verildiği ölçüde,bide çocuk doğursun,kadınlar bu ataerkilliği kabul edip sonrada vay bayram geldi kvye gitmek istemiyorum vay niye kardeşine annesine şunu alıyo vs diye şikayet etsin, öyle bi dünya ne yazıkki yok,para var huzur var canlar (kadınlar için)

bence ev hanımlığı başlı başına bi meslek,
biz kadınlar patronu memnun etmek, işimizi iyi yapmak için çabalıyoruzda , eşimizi mutlu etmek pek görev gibi gelmiyor bence,
yani forumda gördüğüm bu, hep bi şikayet halindeyiz,
yani şuraya getirmek istiyorum, demişsiniz ya, biri bakıyorsa çalışmaya gerek yok mu diye,
benim görüşüm o yönde, eşi ihtiyaçları karşılıyorsa, kendisi evinin işinde çocuğunun bakımında doktora yapsın hanımlar.. bununda bi görev olduğu unutulmamalı....

bence ev hanımlığı başlı başına bi meslek,
biz kadınlar patronu memnun etmek, işimizi iyi yapmak için çabalıyoruzda , eşimizi mutlu etmek pek görev gibi gelmiyor bence,
yani forumda gördüğüm bu, hep bi şikayet halindeyiz,
yani şuraya getirmek istiyorum, demişsiniz ya, biri bakıyorsa çalışmaya gerek yok mu diye,
benim görüşüm o yönde, eşi ihtiyaçları karşılıyorsa, kendisi evinin işinde çocuğunun bakımında doktora yapsın hanımlar.. bununda bi görev olduğu unutulmamalı....

o da bi tercih tabi,ayrıca çalışan bayanlarda çok iyi anne ve ev hanımı oluyolar, teyzemin 3 çocuğu var ev hanımı sabah 11den önce uyanmaz çocuklar kahvaltı bekler anne uyansada beslese diye, o da ev hanımı

Back
X