sorun kimde bilmiyorum

breathin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2011
638
7
0
Ankara
merhaba kızlar..aslında olan bitenler çok uzun ama kısa kesicem.

nişanlıyım, 2-3 aya evlenicez.bu yaz mezun oldum ama nişanlım başvuruda bulunduğum yerleri beğenmediği için aylardır çalıştırmıyo beni.babam da doğal olarak artık para vermekten hoşlanmıyo, okuttum git çalış artık diyo.ondan para isteyemiyorum.nişanlım bana beni çalıştırmadığı için her şeyi benden isticeksin dedi, ben sana bunu yapıyosam sorumluluğunu da alırım dedi.ben kabul etmek istemedim ama başka da çare bırakmadı bana..neyse sağolsun aylarca aldı ne ihtiyacım varsa.ama bu durumdan hiçbi zaman mutlu olmadım zira hiçbişey insanın cebindeki parası gibi olmuyo.aylarca ona iş beğendirmek için belki elli tane yere görüşmeye gittim hepsine bi kulp taktı ve çalıştırmadı.şu an çalışmıyorum kısaca.

geçenlerde bi olay oldu, kavga ettik.işte klasik laflar sen benim için naptın bilmem ne derken bana dünyadaki en büyük fedakarlığı yaptığını benm için çok para harcadığını söyledi.bu bi ay önce falan oluyo.zaten son zamanlarda ne zmn bi mağazaya girsem üflemeye fln başlamıştı.ben de onun o lafından sonra tek bi çöpünü dahi kabul etmemeye başladım, bi aydır yediğimiz yemeğin bile parasını verdirmiyorum çünkü zoruma gitti zaten utana sıkıla kbl ettiğim şeyin lafını etmesine kırıldım ve artık kbl etmiyorum.

hı bi de şöyle bi durum var, benden başka kmseye de para lafı ettiği yok.şu 1 haftada annesi ve kardeşi için toplam 1500 lira para harcadı.mesela arada denk gelip küçük ev eşyası ya da ne bilim bardak çanak alıyoruz, annesi ve kardeşi gördüğü gün ikisine de aynılarını alıyoruz bi çeyiz de onlara düzüyoruz yani.kimsenin destek olduğu yok demiyolar ki bunlar da evlencek kardeşi kartını bi alıyo oh maşallah geçen 600 milyonluk alışveriş yapmış.kardeşidir annesidir ona bişey demem ama beni aylardır çalıştırmayıp beni zorla bu düzene mahkum edip sonra da aldığı iki tane şeyin lafını etmesine kırıldım.

şimdi kendi sızlanıyo ben senin kocan olcam nası kbl etmezsin diye, ama artık soğudu içim gerçekten hiçbişey olmamış gibi gidip alsam kendime saygımı kaybedicem.beni almadığım için inatçı olmakla suçluyo hatta çok ciddi kavga ediyoruz bu yüzden..geçen annesine para verdi gidip 300 milyona palto almış beğenmemiş, o beğenmedi diye bugün gitti 500 milyona kendi aldı..ben öylesine bakıyodum bi çantaya mesela 200 milyondu çanta da bna da ağzının ucuyla hadi alıyım beğendiysen diyo.ona yüz kere söyledim artık şu konuyu açma diye.ay bu tavırları o kdr itici geliyo ki napsam bilemedim istemiyorum artık dedikçe daha bi de kavga ediyo benle ben haksız mıyım şimdi o kdr lafın üstüne kabul edilir mi bana onları sinirle söylediğini söylüyo ama ne fark eder

kimseye muhtaç olmayın çalışın derim ben :kkk: ayrıca siz okul mezunusunuz tabiki çalışıcaksınız..önce kendinize yetmeniz lazım..ne hakla nişanlınız sizin adınıza bu denli önemli bir karar verebiliyor ve sizde neden karşı çıkmıyorsunuz anlamadım

ben çalışmak istiyorum, ama yok burda çok erkek çalışıyo buranın yeri iyi değil bu adam sapık tipli bilmem ne diye diye oyalayıp duruyo beni

200 milyona bi çanta mı? vay arkadaş anneye 500 tlye mont, yetmedı 300 tlye bı mont daha, kardeşi600 tlye alışveriş

nişanlın sanırım iyi kazanıyor ama her nekadar kazansada senın paran ayrı

ayrıca çalıştırmadı ne yahu çalıştırmam desın sen git işini bul başla ayrılırız mı dedi o zaman herkes kendı yoluna

bi dik duruşun olmalı herşeye eyvallah edemezsin ki bence o iyi iş bulsanda çalıştırmaz senı evlenınce hiç çalıştırmaz sadece evlenene kadar senı oyalıyor..

evlenınce hem çalıştırmıycak hemde elini neye uzatsan burnundan getircek.

gözüm bu çocuğu hiç tutmadı.

yok canim bencede kabul etme. birde bu adam ailesine gelince kepce ile sana gelince kasik ile ohhh masallah
nisanlin cok mu? zengin annesine 500 tl.lik palto aliyor. bu adamin kurusu hesap etmesi lazim yeni ev duzeceksiniz.
yarin evlenince butun parasini ailesine yedirir sende oyle karsidan bakakalirsin
evlendigin adamin sana faydasi olmayacaksa kendin kazanip kendin harcayacaksan ne gerek var evlenmeye
soyadini mi? degistirmeye meraklisin.

200 milyona bi çanta mı? vay arkadaş anneye 500 tlye mont, yetmedı 300 tlye bı mont daha, kardeşi600 tlye alışveriş

ayrıca çalıştırmadı ne yahu çalıştırmam desın sen git işini bul başla ayrılırız mı dedi o zaman herkes kendı yoluna

bi dik duruşun olmalı herşeye eyvallah edemezsin ki bence o iyi iş bulsanda çalıştırmaz senı evlenınce hiç çalıştırmaz sadece evlenene kadar senı oyalıyor..

tam olarak aklımdan geçen yorumu yapmışsın .. anlaşılan gayet iyi kazanıyor çocuk ama böyle davranması garip :44::44:

aslında lafta çalışmamı istiyo da işi kendi bulcakmış güvendiği yere sokcakmış bilmem ne..yersen işte.iş buldum kaç kere başlıyorum dedim oraya gittiğin gün biter dedi..

yok canim bencede kabul etme. birde bu adam ailesine gelince kepce ile sana gelince kasik ile ohhh masallah
nisanlin cok mu? zengin annesine 500 tl.lik palto aliyor. bu adamin kurusu hesap etmesi lazim yeni ev duzeceksiniz.
yarin evlenince butun parasini ailesine yedirir sende oyle karsidan bakakalirsin
evlendigin adamin sana faydasi olmayacaksa kendin kazanip kendin harcayacaksan ne gerek var evlenmeye
soyadini mi? degistirmeye meraklisin.

ya tabi ki kimse kimseye bişey almak zorunda değil de beni işin sinir eden boyutu önce yalvar yakar gelip benden ne istersen iste diyip sonra en ufak bişeyde ben sana çok para harcadım demesi.o kadar bol saçıyo ki paraları sanırsın trilyoner, tamam iyi kazanıyo da 300 milyona mont alıp sonra beğenmedi diye gidip 500e bida alması da beni çıldırtıyo.ne biçim ailesi varsa lan bu adam da evlenecek musallat olmayalım demiyo arkadaş.

ya tabi ki kimse kimseye bişey almak zorunda değil de beni işin sinir eden boyutu önce yalvar yakar gelip benden ne istersen iste diyip sonra en ufak bişeyde ben sana çok para harcadım demesi.o kadar bol saçıyo ki paraları sanırsın trilyoner, tamam iyi kazanıyo da 300 milyona mont alıp sonra beğenmedi diye gidip 500e bida alması da beni çıldırtıyo.ne biçim ailesi varsa lan bu adam da evlenecek musallat olmayalım demiyo arkadaş.

babasi yok mu nisanlinin

en iyi erkek evlenmeden önceki peşinden koşan erkektir.
daha nişanlılık evresinde bu kadar sıkıyorsa evlendikten sonra daha kötü olacaktır.
şu anda kabul etsende etmesende her türlü hep sana ekşiyecektir.
evlendikten sonra hayatın tüm gün o olacaksa düşün işte günde kaçççç kez seni sinir edecektir bu gibi konularda.
öncelikle tüm gün hayatın o olmalı mı? yani evde onu beklemeli misin?
kendi paran var yok onu düşünme erkek sonuçta evi geçindirmek ve sana süs dahil olmak üzere zaruri keyfi her türlü eşyayı almak zorunda.

ayrıca çalışmak bayan için hakikaten zor ama yaptıklarını laflarıyla vuruşturup duruyorsa

YA HİÇ EVLENME, YA DA ÇALIŞ:)

Hata sende. Birincisi o sana çalışma demiş, senin de işine gelmiş çalışmamışsın. Hem nasıl sana çalışamazsın diyebilir? O sana bakmakla yükümlü değil nişanlısısın sen onun nikahlı karısı değil. Kusura bakma da sana tatlı gelmiş parasını harcamak. Ayrıca ailesine alabilir seni ilgilendirmez şuan için. Hediye olabilir ama cebine para koymakta ne demek? Maaşallah beğendiğin çanta da 200 tl. İçine nasıl sinebildi bu kadar parasını harcamak şaşırdım kaldım:20:

ben çalışmak istiyorum, ama yok burda çok erkek çalışıyo buranın yeri iyi değil bu adam sapık tipli bilmem ne diye diye oyalayıp duruyo beni

Yerinde olsam nişanlımdan ayrılır ve kendime yeni bir hayat kurardım.
Evlendikten sonra ailesi sizin üzerinizden geçinmeye devam edecek muhtemelen.
Nişanlın daha şimdiden verdiği kararın arkasında duramıyor ve maddi şeyleri kafana kakıyor. Hemde kendisi çalıştırmadığı halde. Büyük hata, çok büyük hata.

Bilmiyorum, iyi düşün.

Hata sende. Birincisi o sana çalışma demiş, senin de işine gelmiş çalışmamışsın. Hem nasıl sana çalışamazsın diyebilir? O sana bakmakla yükümlü değil nişanlısısın sen onun nikahlı karısı değil. Kusura bakma da sana tatlı gelmiş parasını harcamak. Ayrıca ailesine alabilir seni ilgilendirmez şuan için. Hediye olabilir ama cebine para koymakta ne demek? Maaşallah beğendiğin çanta da 200 tl. İçine nasıl sinebildi bu kadar parasını harcamak şaşırdım kaldım:20:

diğer yazdıklarımı da okusanız belki bu kdr sert konuşmazdınız.ben okulum bitmeden iki gün önce bile iş buldum.şu geçen zamanda en az 10 tane yere kabul edildim.hepsine bişey buldu.bu iş kötü, bu adam sapık tipli, burda çok erkek var, buranın saatleri geç bilmem ne..

yani işime gelen bişey yok benim burda, o beğensin diye kaç yer buldum yine kbl etmedi hiçbirini.gidip başladığın gün biter bu iş dedi, insan sevince arkasını dönüp gidemiyo işte.ailesine almasında beni ilgilendiren boyutu şu an ev döşüyo olmamız, bu süreçte 1tlye bile ihtiyacımız olacakken onun bu şekilde saçıp savurması..

harcadığı para gereksiz diye yorum yapmayacağım demek durumu iyi ki harcıyo bu şekilde.burada bir çelişki var annesine aldığı mont, kız kardeşinin harcamaları,sana aldığı çanta bunlar az para değil demekki nişanlının durumu çok iyi. e madem bu kadar iyi neden sana da alınca mırın kırın yapıyor.

bence resmen sana aldığı batmaya başlamış artık. açık ve net

Birde ailen seni büyütmüş, okutmuş. Varını, yoğunu harcamış sen meslek sahibi ol diye. Ama sen sırf nişanlın rest çekti diye onun dediğini yapıyorsun. Kusura bakma da tabi kafana kakar.

Sen onun biter, ayrılır laflarına inanıp, yıllardır verdiğin emeklerini heba ediyorsun. Maddi olarak ailene yük olmak istemediğin için, ihtiyaçlarını onun karşılamasına izin veriyorsun. Bu şartlarda neden sana saygı duysun?

Erkeklerin kolayına gelir canım böylesi. Seni işe sokmuyor, ayrılıkla tehdit ediyor, maddi yardımlarını kafana kakıyor. Daha evlenmeden, evliymişsiniz gibi otorite altına almış seni. Hiçbir erkeğin bir kadına böyle davranmaya hakkı yok.

Eğer sen onun dediğini yapmayıp, ben yıllarca emek verdim, bulduğum iyi bir işe gireceğim deseydin, belki ilk etapta tepki gösterirdi ama sonrasında kendini ezdirmeyişini görür, ağzından çıkanlara dikkat eder ve sana saygı duyardı.

Geç kalmış sayılmazsın. Bir an evvel atmalısın bence nişanı. Bu adamla ve aileyle ömür geçmez.

eğer kayınvalide adayın bu kadar rahatsa 300 tl 500 tl çifter montlar filan..

evlenirsen sen daha rahat ol.
ama şimdi nişanlısın bitecekse de bu kadar basit birşeyde bitsin varsın
söylemesi kolay ama tecrübeyle sabit olduğu için söylüyorum.
erkekler gün geçtikçe kadının karşşısında güçleniyorlar.

harcadığı para gereksiz diye yorum yapmayacağım demek durumu iyi ki harcıyo bu şekilde.burada bir çelişki var annesine aldığı mont, kız kardeşinin harcamaları,sana aldığı çanta bunlar az para değil demekki nişanlının durumu çok iyi. e madem bu kadar iyi neden sana da alınca mırın kırın yapıyor.

bence resmen sana aldığı batmaya başlamış artık. açık ve net

işte ben de en çok buna üzülüyorum,daha şimdiden böyle olmasına.hala daha dün iş görüşmesine yollamıyo beni inanabiliyo musun.istiyo ki hem çalıştırmayım hem de tepesine kakıp duruyum :43:

Back
X