sorun kız kardeşim

1ogretmen

Queen
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2016
2.613
5.592
158
Arkadaşlar ben artık çok kötüyüm ne öfke kontrolum kaldi ne de sabrım.

Olay şöyle oldu, Bugün erkek kardesim lise ogrencisi, sinav parasi icin babami aradi. Babam da vermis normalde parasini. Erkek kardesim de kantine borcu oldugu icin ona vermis. Bu aralar çok sıkışığız babam o parayi bile bi yakindan alip vermişti. Ev huzursuz oldu dolayisiyla. Sonra kiz kardesim de farklı bir sehirde üni okuyor o aradi 200 tl istedi annem de paramiz yok sıkışıgiz arkadasindan al ya da kartindan eksiye düş göndeririz dedi erkek kardesimin olayini anlatti, kiz kardesim de erkek kardesimi aramis agzina geleni saymış sorumsuz vs demiş erkek kardesim de bizi aradi ortalik karisti. Bende kiz kardesime vatsaptan onu bu konunun ilgilendirmedigini erkek kardesimin henuz ergen oldugunu kendisine de o yaşlarda bir cok masraf edildiğin. Hos gormesi gerektigini yazdim
Burdan basladi ne gereksizligimi koydu Ne aptalligimi koydu genel olarak böyledir her zaman kalbimi cok kirar. Bilen bilir eski konularimdan evlenmek istedim ama ailem vermek istemedi ısrarcı oldum ama sevgime karsi ihanet gördüm ve bitti. Kiz kardesim her tartismada oldugu gibi konuyu buraya sürükledi "bizi rezil ettin herkes bizi konustu senin yuzunden laf.duyduk annemi yaşlandırdın sana değmez hiç birsey. işe yaramaz çulsuzsun vs" daha aklima gelmeyen bir cok sey. Yanlis hic birsey yapmadim. ogretmenlik mezunuyum tabi atanamayan. Ders calismaya calisiyorum bir yanda yasadiklarim bir yandan issizlik bir yandan işittiğim laflar haketmedigim sozler artik dayanamiyorum simdiye kadar aileme laf getirecek birsey yapmadim sadece sevdim durustce getirip tanistirdim ama duzgun biri cikmadi bu mu hatam? artik dayanamıyorum bittim

Kardeşiniz sivri dilini biliyorsunuz keşke yazmasaydınız.
Buarada inş susup dinlememişsinizdir.

Buyuk lokma yesin, buyuk konusmasin hayat ona bu simarik sivri diliyle neler yasatacak kimbilir..

Kardeste olsa mesafe herzaman iyidir.
Herkes yerini ve haddini bilir.
Uzulmeyin yasananlar sizin sucunuz degil,
3 5 ay evli kalip, bosanarak donmekte vardi sukurki kurtulmussunuz.

Kardeş kardeş değil düşman sanki..

Bize laf getirdin diyen o kardeşim olsa silerim acımam. Niye kendinizi bu duruma düşürüyorsunuz ki takma düşünme konuşma arama sorma ne hali varsa görsün. Kendi 200 tl isterken iyi kardeşi harcarken mi kötü olmuş. Cidden oldukça şımarık bir kız hayat her zaman toz pembe olmayacak onun için inşaAllah düştüğünde canı çok acımaz.

İstediği parayı alamayınca erkek kardeşinize saldırmış aç gözlülük yapmış iki tarafta bencil ve hatalı. Keşke hiç karışmasaydınız anneniz babanız gerelen cevabı verirdi onlara. Siz kötü oldunuz boş yere. Ve bu şekilde hatanızı yüze vuran kardeşiniz ileride daha büyük hatalar yapacaktır emin olun. Sizde zamanı gelince konuşursunuz

Ne demek kardesinize bu konunun onu ilgilendirmedigini soyledim demek? O kız dış kapının mandalı mı?

Sizi ilgilendiriyor ama onu bu durum yuzden zor duruma dusmus olmasina ragmen ilgilendirmiyor oyle mi?

Ne bu el işte görsün mü, evdekilere işgüzarlık mı?

Istediğini söyleyen istemediğini işitir miydi neydi o laf?

Aile içinde olur böyle şeyler. Anne-Baba'nın kardeşler arasında menfaat çatışmasını engelleyici davranmaları gerekir. Henüz yeterli olgunluğa ulaşamamış kardeşleriniz. Sizi de tanımadığımdan bir yorum yapmıyorum ancak yaşça büyüksünüz ve onların yaptıkları ya da söylediklerinden bu denli etkilenmemeniz gerekir. Kardeşiniz sizin yaranıza parmak basınca acıtacağını bildiği için basıyor ona bu kozu vermişsiniz ama geri almak da sizin elinizde. Bu sözlerin beni incitmiyor senin acımasızlığını gösteriyor ve sana üzülüyorum insan olarak henüz gelişemedin, arkadaşlarına da bu denli çirkin kozlarla saldırabiliyor musun? diyebilirsiniz ve ondan size karşı sokaktaki herhangi birisine karşı nasıl saygılı davranıyorsa aynı şekilde size davranmasını isteyebilirsiniz. Bunun faydası olacaktır. Olgunlaştıkça ve sizde mesafeyi korudukça ilişkiniz düzelebilir.

Anne-Babanınzdan da menfaat ilişkilerinizi iyi yönetmelerini isteyin. Para gibi mevzuları birbirinize açmasınlar. Para onların parası istediklerine istedikleri kadar verirler ve bu sizi ilgilemdirmez birbirinize bu konuda sitem etme hakkını da nereden buluyorsunuz? Bu da ayrı bir mevzu! Kız kardeşiniz gidip bir cafede barista vs gibi bir iş yaparak harçlığını çıkartsın çok para ihtiyacı varsa. Üniversite çağına gelmiş birisinin ailesinden para alamayıp kardeşlerine sataşması anlaşılır şey değil. Türkiye'deki bu parazitik çocuk yetiştirme ve kendine yetemeyen birye yetiştirme usulü işte bunlara sebep oluyor.

Bitip tükenecek birşey yok hayat devam ediyor. Siz de kendinize atanana kadar başka iş bulun, çalışmak ayıp değildir eli ayağı tutup da çalışmamak ayıptır.

İyi günler dilerim

Hiçbirisini ilgilendirmez, para anne babanın parası. En ufak 18'inden küçük belli ki o hala onların kanatlarının altında ama diğer ikisi kendileri uçmayı öğrenmeliler. Ekmek elden su gölden yaşamak olmuyor öyle.

Yetişkin bireylerin geçimlerini kendileri sağlaması konusunda hemfikiriz. Lakin benim odak noktam şuan para puldan ziyade ablanin müdahale ve yaklaşımı.

Yetişkin bireylerin geçimlerini kendileri sağlaması konusunda hemfikiriz. Lakin benim odak noktam şuan para puldan ziyade ablanin müdahale ve yaklaşımı.

Evet, nihayetinde hiçbirisini alakadar eden bir durum yok ve müdahil olmaları da yanlış. Anne bana nasıl uygun görürse dağıtır zaten. Aile faciasına çevirmenin anlamı yok olayları. Herkes birşey söylere orta yol bulunamaz. Anna Baba da bir tür otorite eksikliği var gibi, gerçi yaşları küçük değil otoriteye ihtiyaçları olmamalıydı. Çocuklar başına buyruk yetişmişler ve bu yaşta hala yeterli olgunluk yok gibi.

herhangi bi mudahalede bulunmadim kardesim ergen oldugu icin hos görmesi.gerektigini soyledim

Hiç birimiz basimiza buyruk yetişmedik.hatta tam tersi

Konudan bağımsız yorumum bir etüt merkezinde ya da özel okulda çalışıyor musunuz?
Atanıncaya kadar en azindan elinize biraz para gecer,ailenize de destek olursunuz

herhangi bi mudahalede bulunmadim kardesim ergen oldugu icin hos görmesi.gerektigini soyledim
Neden? Anneniz Babanız'ın yapması gerekeni neden siz üstleniyorsunuz?

Acımasız gibi görünmek istemem yanlış anlamayın ama sizin müdahelenizin bu şekilde sonuçlanacağı kardeşinizin genel karakterine bakarak zaten malumunuz olmalıydı bence.

Kardeşinizi suçlama niyetimde yok genel Türk aile yapısında insanların tutumları bu şekilde zaten.

Siz niye arayıp erkek kardeşinizi savundunuz ki. Ergense ergen yaptığı sorumsuzluk kızı da zor durumda bırakmış. 20 küsür yaşında kıza arkadaşından para istemek çok kolaydı çünkü. O da size patlamış. Herkes haklı herkes haksız aynı zamanda. Zaman verin geçer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…