Kardeşiniz size söyledikleriyle terbiyesizlik etmiş ama erkek kardeşiniz konusunda çok haklı. Ergen değil de erkek olduğu için mi savunuldu? Bir tarafta şehir dışında okuyup parasız bırakılan bir genç kız var çünkü. Hem mağdur olmuş hem laf işitmiş.
Merak etmeyin bunu bir egitimci olarak sizden daha iyi biliyorumdur. Anne babamin gorevini de ustlendigim yok yalnizca biraz saygi duymasini istedim bunu bir buyugu olarak soylemeye hakkim var diye dusunuyorum. Kimsenin yetisme tarzina bilip.bilmeden laf söylemeyin bazi.seyler genel olarak ekonomik nedenlerden de türeyebiliyor
Merak etmeyin bunu bir egitimci olarak sizden daha iyi biliyorumdur. Anne babamin gorevini de ustlendigim yok yalnizca biraz saygi duymasini istedim bunu bir buyugu olarak soylemeye hakkim var diye dusunuyorum. Kimsenin yetisme tarzina bilip.bilmeden laf söylemeyin bazi.seyler genel olarak ekonomik nedenlerden de türeyebiliyor
Savunmaya geçmenizin lüzumu yok, eğitimci olmanız daha çok beşer olduğunuzu göstermez (benim eğitimci ya da psikolog olmadığımı nereden biliyorsunuz?)
Kardeşinize anne babanız laf etme hakkına sahiptir, sizi bir otorite olarak görmediği son derece açık anlattıklarınızdan. Sözlerinizin ona batması dışında iyi bir etki bırakmayacağı malummuş daha önce de söylediğim gibi.
Bırakın anne babanız karar versin bu işlere. Para pul işleri onları ilgilendirsin derim.
Sizin kardeşinizle olan ilişkinizin de karşılıklı saygı ile gelişip güzelleşeceğini düşünüyorum zamanla ama birbirinizin sınırlarına girmemenizi tavsiye ederim. Siz birbirinizin canını çok yakmışssınız belli ki. Daha da yarayı derinleştirmek yerine birbirinize mesafe koyup zaman verin ilişkinize.
Erkek kardeşiniz hem suçlu hem güçlü ama burada. Siz büyüğü olarak nasıl kız kardeşinizi uyarabiliyorsanız o da oğlan kardeşine sorumsuzluğu için kızmakta haklı. Oğlan kardeşiniz utanacağına sizi arayıp tekrar ortalığı karıştırdığında bunun suçlusu niye kızkardeşiniz oluyor ki?
Buarada o para yüksek ihtimal kantin borcuna gitmemiştir onu da söyleyeyim. Okul kantinleri öyle veresiye çalışmaz genelde.
Siz ablaysaniz o da ablası. Kardeşini uyarabilir ha üslubu yanlıştır bunu düzeltecek olan anne babanizdir. Bu konu seni ilgilendirmez ne demek. Asıl parasız kalan öğrenci halinde kız kardeşiniz. Arkadaşından nasıl istesin. Haliyle evde parayı savurdugunu düşündüğü ki öyle olmasa bile kardeşine yanlış yaptığını söylemiş. Sizin mesajınız ancak ve ancak şöyle olabilirdi. Kardeşim o da küçük bizde aynı şekilde uyardık sende üzerine gitme olur mu. Ailecek zor dönemden geçiyoruz. Seni de anlıyorum oralarda zor durumda hayatını surduruyorsun. İnşallah yakında feraha ereriz gibi bir mesaj yeterli olurdu.