- 5 Aralık 2009
- 586
- 30
- 118
- Konu Sahibi FairyTaleJoy
-
Arkadaşım aklıma iki seçenek geliyor.
1) babanne kendini acındırıyor olabilir. Bazen büyüklerimiz istemeden de olsa bunu yapıyor. Kızının da buna üzülüyor olabilir.
bu seçenek daha mantıklı bence.
evet kayınvalideniz kızınızın yaninda "ben çok yalnızım"diyerek kendini acındırıyor.kızınızda babanneye inanıyor doğal olarak ve her dakika onun yanında olmak istiyor o yalnız kalmasın diye.
Arkadaslar benim 6 yasinda bi kizim var anaokuluna gidiyo ilk donem sabah 8 bucuk aksam 5 bucuktu ikinci donem 11 le 5 bucuk arasi oldu bende sabah 9 aksam 6 calisiyorum o kalan arada alt katta kayinvalidede kaliyo ctesi gunleride annemde... Hafta ici isden gelince yemek bulasik dersler derken uyku saati geliyo yatiyoduk pazar gunleri onla zaman geciriyorum ya evde ya disari cikiyoruz. Problem su nerdeyse bir aydir kizim bir iki gun arayla alt katta babannesinde kalmak istiyo ilk zamanlar cok israr ediyodu tmm diyodum ama artarak istemeye baslayinca alsir ya da evden sogur diye izin vermemeye basladim agliyodu az once aldim neden gidiyosun dedim
babannem yalniz ben uzuluyorum diyo O tek kaliyo kimse yok yaninda falan dedi ben dayanamayip aglamaya baslayinca sarildi tamm gitmicem aglama dedi iki dk sonra ben gitmek istiyorum sen bana kusmessen kizmassan gidigim falan dedi e bende yalnizim beni dusunmuyo musun neyse git tmm kizmiyorum dedim ve gitti neden boyle normalli bu soyledikleri napmaliyim ben bole bi durumu yasayan var mi moralim cok bozuluyo bu duruma
1) babanne kendini acındırıyor olabilir. Bazen büyüklerimiz istemeden de olsa bunu yapıyor. Kızının da buna üzülüyor olabilir.
2) babanne ve anneanneler genelde daha çok torunlarinin isteklerine göre hareket ederler, bu yüzden kızınız daha.çok ilgi görüyor biraz da simartiliyorsa o yüzden olabilir.
Benim 4 yaşında ki oğlum sırf bu simartmalar ve her istediği yapılmasından dolayı aynî şeyi yapıyor ara sıra.
bu seçenek daha mantıklı bence.
evet kayınvalideniz kızınızın yaninda "ben çok yalnızım"diyerek kendini acındırıyor.kızınızda babanneye inanıyor doğal olarak ve her dakika onun yanında olmak istiyor o yalnız kalmasın diye.
çocuğunuzun sürekli orda olması iyi değil ..
acındırmış çocuğa besbelli, kuzum yaaaa ..
büyük ihtimal öle oldu ben senelerdir çalışıyorum bu konu yeni çıktı ortaya anlattığım herkesde aynı şeyi söylüyo benm de aklıma gelmedi değil kayınvalidemle mi konuşsam yoksa çocuğu iknaya mı çalışsam
bu durum çok normal kendimden örnek vereyim. benim annem ve babam öğretmendi(33 yaşındayım bu arada)biz kucukken cocugunuzun su an oldugu yaslardayken annemler abimi ananeme beni babanneme birakirlardi.onlar bizden ayrılırken ben abime dyormusumki annemler beni okula goturuyor snei burda bırakiyorlar diye neyse. haliyle anane ve babanne ok sımartir cocuklari. abim gibi cocukta onlardan geri donmek istemez.bu hep boyle devam edecek bir surec calisan anne babalar icin. cocuk hep buyukannelerinde kalmak ister.bunda uzulecek birsey yok. en azindan cocugun orda mutlu oldugunu bilebilrsiniz buyurken elbetteki bu durum degisecek.okula basladiginda hele ergenlige girdiginde muhtemeln sizin bile olmamanizi isteyecek sakin buna uzulmeyin:>
Babanneyle konusmayin derim çünkü evet yaptın demez. Ama kızınızı ikna yollarını deneyebilirsiniz. O da konuşarak değil bence. Çünkü ne derseniz diyin sadece çocuğun aklı karışmış olur.büyük ihtimal öle oldu ben senelerdir çalışıyorum bu konu yeni çıktı ortaya anlattığım herkesde aynı şeyi söylüyo benm de aklıma gelmedi değil kayınvalidemle mi konuşsam yoksa çocuğu iknaya mı çalışsam
Ona evde güzel vakitler gecirtin. Belki yapıyorsunuzdur ama ne biliyim beraber kek yapın evcilik oynayın mesela. Kiziniz neden hoslaniyorsa oyle seyler yapin ki evde istedigi mutluluğu bulsun ki akşam oldumu eve gelmek icin sabirsizlansin:)
Arkadaslar benim 6 yasinda bi kizim var anaokuluna gidiyo ilk donem sabah 8 bucuk aksam 5 bucuktu ikinci donem 11 le 5 bucuk arasi oldu bende sabah 9 aksam 6 calisiyorum o kalan arada alt katta kayinvalidede kaliyo ctesi gunleride annemde... Hafta ici isden gelince yemek bulasik dersler derken uyku saati geliyo yatiyoduk pazar gunleri onla zaman geciriyorum ya evde ya disari cikiyoruz. Problem su nerdeyse bir aydir kizim bir iki gun arayla alt katta babannesinde kalmak istiyo ilk zamanlar cok israr ediyodu tmm diyodum ama artarak istemeye baslayinca alsir ya da evden sogur diye izin vermemeye basladim agliyodu az once aldim neden gidiyosun dedim
babannem yalniz ben uzuluyorum diyo O tek kaliyo kimse yok yaninda falan dedi ben dayanamayip aglamaya baslayinca sarildi tamm gitmicem aglama dedi iki dk sonra ben gitmek istiyorum sen bana kusmessen kizmassan gidigim falan dedi e bende yalnizim beni dusunmuyo musun neyse git tmm kizmiyorum dedim ve gitti neden boyle normalli bu soyledikleri napmaliyim ben bole bi durumu yasayan var mi moralim cok bozuluyo bu duruma
tabiki kalmasına bişey demem ama abartıyo haftanın nerdeyse 4 günü orda kalmak istiyo diğer günlerde benm baskımla kalmıyo yoksa kalır yani problem orda kalmasında değil abartmasında bende onu özlüyorum sabahtan akşama kadar görmüyorum yatana kadar zaten bi kaç saat o da olmayınca özlüyorumBenim çocuklarda babaane ve dederine deli olurlar. Oraya her gittiğimizde kalmak isterler eve dönmek istemezler...Bende çalışıyorum ve cocuklar evde olmadan gece uyku girmez gözüme ama yinede izin veriyorum. tek çekincem babaannelerini rahatsız etmeleri..O yüzden lütfen hemen fesat şeyler düşünüp insanların kalbini kırmayın. kadında yanlız ise oda seviniyordur garip .Bazı çocuklar yaşlı insanlara karşı hassas olurlar. Ne güzelki kızınızda böyle güzel ve hassas bir çocukl.
bananneye üzülüyor söylemiş zaten çocuk
ama tabiki gece de kalması hoş değil
dediğin gibi evinden soğur bu sefer
haftada bir gün kalabileceği gibi bir pazarlık yap cadolozla
Babanneyle konusmayin derim çünkü evet yaptın demez. Ama kızınızı ikna yollarını deneyebilirsiniz. O da konuşarak değil bence. Çünkü ne derseniz diyin sadece çocuğun aklı karışmış olur.
Ona evde güzel vakitler gecirtin. Belki yapıyorsunuzdur ama ne biliyim beraber kek yapın evcilik oynayın mesela. Kiziniz neden hoslaniyorsa oyle seyler yapin ki evde istedigi mutluluğu bulsun ki akşam oldumu eve gelmek icin sabirsizlansin:)
söyledikleriniz mantıklı onla oynayıp boyama falan yapınca çok gidim die tuturmuyo ama işde her zaman olmuyo oda biraz oynuyoruz yemek yapıp gelim hemen diyorum o ara gidim dio ee diğelerini de yapmam gerekiyo ama onla konuşsam yaptım demez tabiki ama çocuk buraya geldiğinde yukarı yolla falan diye biraz sert sölersem kırılır ama yapar kibar söledim ama banane ben ne diyicem çocuğa sen sahip çık diyo
Aacaba sizden ilgi göremiyormu ?
Ondanmı aşağıya gitmek istiyor
kızımı 4 yaşında gören babaannesi yılda bir kez gelip 1,5 gün kalıyor ( yerin 9 kat altından ancak çıkıp geliyor ne yapsın)
ve kızım öyle seviniyor ki bir sn bile peşini bırakmıyor.
bırakın kalsın sevginin fazlasından bir şey olmaz.
kim akşama kadar çalışıp akşam evine gidince çocuguyla hakkıyla ilgilenebiliyor ki biraz otursun biraz kendi başına oyalansın TV seyretsin diye gözünün içine bakıyoruz.
bırakın ilerde koynunda yattığım bir babaannem vardı desin
ama o bunu sürekli yapmak istiyo bi gün iki gün problem değil ya da hafta da bi iki kez gitmeside problem değil ama sürekli gidiyo ve her gittiğinde daha fazla kalmak istiyo evden soğuyo ve ben onu akşama kadar göremiyorm dedeiğiniz gibi ilgienemiyorm yeterince bari akşamları beraber uyuyalım istiyorum
yani dediğim gibi akşam 6 da gelip yemek yapıyorum sonra bulaşık derken saat nerdeyse 9 oluyo yarım saat bi oyun oynuyoruz bazen oda olmuyo uyku saati geliyo ama her pazar beraberiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?