Sorun kocam

6 gün annede kalınan bir evlilik! Pek evlilik denmez buna. Hadi çocuk yapıp evlerimize dağılalım olmuş. Bakıcı bulun, kreşe verin birçok çözüm varken en saçmasını seçmek ilginç
sizce kreşe ya da bakıcıya verecek para olsa bunu yapmazlar mıydı?

kadının hesabı benim anladığım şu:
elden alınmış olan 50-55 bin lira gibi bir tutar var şu anda yemeyip içmeyip birbirlerini görmeyip bu parayı 1 senede bitirmek

zaten asgari alıyorsa aldığı daha yeni 5.500 oldu.. işyerine servisle gidip yemeğ orda ne veriyorlarsa onu yerse ayağına bir ayakkabı bile almazsa zaten ancak bunu öder 1 yılda.

daha 8 sene kredi varmış o da ayrı.

8de vardiyası biten adam eve ışınlanmayacak belki 8.30 gelecek 8de işe başlayacak kadın da şu anki işine yetişmek istese sanırım 6da çıkması lazımmış...
hadi onu da çözelim: kadın evine yakın yerde işe girse bile:
4 yaşında çocuk evde duramaz. kocası 4 te vardiyaya gitse kadın 12de gitse..çocuğu kreşten kim alacak?

kısacası konu sahibi,
siz iş değiştirseniz bile evinize yakın yere gelseniz tekrar iş bulsanız bile tazminat ıyaksanız bile
bu çcouğu kreşe/okula verseniz bile
kim bırakıp kim alacak? ne düşündünüz bu konuda?
Hiç sizin kadar ayrıntili hesaplamadim . orasını konu sahibi hesaplasin, alternatif bulsun, çözüm uretsin ya da böyle devam etsin. Bana ne ama değil mi. Mesela annesi yasamasa ne yapacaktı ?

Hiç sizin kadar ayrıntili hesaplamadim . orasını konu sahibi hesaplasin, alternatif bulsun, çözüm uretsin ya da böyle devam etsin. Bana ne ama değil mi
ya evinde yemek yapıp bulaşık yıkamaya üşendiği için anasının evine gidip çöreklenen kadınlar da var.

bu kızın durumu gerçekten öyle değil.
evet cidden yaşları küçük.
evlilik, çocuk, ev almak, hepsi birden olunca böyle oluyor işte.
geldikleri kültürde de ev almak için çekilen çile kutsal...bu kız şimdi evi satcam dese onu da sattırmazlar delirdin mi ev mi satılır diye ...

e böyle ne olacak...boşanmazlar da...çünkü o kültürü biliyorsam boşanmak için de bir sebep yok :D sadece yıprandıklarıyla kalırlar işte.

evet bir alternatif geliştirmek lazım da kolay da değil.

elden alınmış olan 50-55 bin lira gibi bir tutar var şu anda yemeyip içmeyip birbirlerini görmeyip bu parayı 1 senede bitirmek

zaten asgari alıyorsa aldığı daha yeni 5.500 oldu.. işyerine servisle gidip yemeğ orda ne veriyorlarsa onu yerse ayağına bir ayakkabı bile almazsa zaten ancak bunu öder 1 yılda.

Konu sahibine daha doğrusu eşine ben de üzüldüm ancak tamamen plansızlık var ortada. 2 yıldır zaten ayrılar en az bir sene daha ayrı kalacaklar. Ki daha sekiz sene kredileri devam edecek. Çocuk seneye 5 yaşında olacak.
Ev alınmış ama annenin evinden uzakta bir yerde alınmış. Kadın ve adam vardiyalı çalışıyor. Çocuk okul çağına geldiğinde çocuğu kim bırakacak kim alacak?
Bunlar üzerinde hiç düşünülmememiş. Dümdüz ev alalım denilip alınmış.

Ya evinizi taşıyın, ya işinizi değiştirin, evliliğiniz iyice yıpranmadan harekete geçin. Adam haftanın 6 günü bekar gibi bomboş eve gelecek, yemek yok, karşılayan yok, sohbet edeceği kimse yok, günden güne içine kapanacak ve siz hala altında farklı sebepler arayacak sınız öyle mi? Hatayı kendinizde arayın ve o adamı daha fazla yapayalnız bırakmayın...

Konu sahibine daha doğrusu eşine ben de üzüldüm ancak tamamen plansızlık var ortada. 2 yıldır zaten ayrılar en az bir sene daha ayrı kalacaklar. Ki daha sekiz sene kredileri devam edecek. Çocuk seneye 5 yaşında olacak.
Ev alınmış ama annenin evinden uzakta bir yerde alınmış. Kadın ve adam vardiyalı çalışıyor. Çocuk okul çağına geldiğinde çocuğu kim bırakacak kim alacak?
kesinlikle bu konuda aynı şeyi düşünüyoruz
ya evi annesinin oraya taşıyacaklar çocuğu almada bırakmada kadının kardeşleri filan yardımcı olacak
ya da adamın annesi gelecek, kadın da kendi evine yakın bir yerde işe girecek...

ya da artık lojistik durumlara göre bizim de bilmediğimiz başka bir şey bulanacak ama her türlü zor yani...çocuk daha 4 yaşında daha senelerce alınması bırakılması evde ilgilenilmesi lazım. kredi daha 8 sene ....

zaten benim adamın bir derdi aşk meşk mi kalmış ben olsam şu şartlarda ben de ağlardım deme sebebim bu...
adam bir de bunlara sebep k.valideyi görüyor. (sebep illa odur demiyorum, yapmasalardı, ama öyle düşünüyormuş)

aile de yüksek ihtimalle 5 belki 10 çocuklu aile, annesi ev sahibi olabilmek için babasını y.dışına tek gönderip orada başka kadınla evlenmesine (e çünkü nasıl oturum alsın?) razı olan antepli (arabanlı) arkadaşlarım var..

aile için ev sahibi olmak 3-5 sene ayrı yaşamaya değer..belki etraflarında böyle gurbette çalışmış ev almış vs. insanlar da çoktur.
kısacası 18-20 yaşında evlenen "çocuk" zaten evi arabası olup evlenecek değil ya... illa 30una kadar borç ödeyecek. ya ne olacaktı?
dahası antepte urfada evler uçtu son yıllarda...korkunç borçlanmışlardır .

sadece keşke çocuğu da (uuu çocukları olmuyormuş demesinler)diye hemen yapmasaydınız. siz yine evi alır 10 sene öderdiniz....
O cocugun travmslari icin evi satar (hayatta satmayacagina yemin edebilirim ispatlayamam)pedagoglara yedirir ozaman.

Uzun süredir takip ettiğim forma demekki benimde yazma sıram gelmiş diyerek üye olup değerli fikirlerinize çok ihtiyacım var hemen kısaca kendimi tanıtayım 26 yaşında 4 yaşına girecek bi evlada sahip çalışan bir anneyim konuyu uzatmadan bodoslama giriyorum kusura bakmayın

Kocam son zamanlarda iyice içine kapandı o neşeli gözlerinin içi gülen haraketli adam gitti donuk sürekli düşünceli dalgın bir adam geldi tabi bunu ancak İzinli günümde fark ettim ki sürekli arabesk diye tabir edilen şarkılar dinleyip ağladığını fark ettim tabi fark eder etmez ne oldu neyin var diye sordum ama cevap alamadım oldum olasıya derdini anlatan biri olmadı hep içine atan biri daha fazla üsteleyemedim çünkü işe gitti bu durum beni çok endişelendirdi içim içimi yiyor doğal olarak ne yapacağımı da bilemedim kime anlatacağımıda aklıma tek gelen konu benden ve çoçuğun da ayrı olması bende çalıştığım için haftanın 6 günü annemlerde kalıyorum çünkü kocam 3 vardiya çalıştığı için gidip gelmem zor oluyor eve doğal olarak annemlerde kalıyorum bundan sebep olabilir mi diye düşündüm ne yapacağımı bilmiyorum hanımlar ne olmuş olabilir bu durum fikrinize çok ihtiyacım var
Ağladığında dinlediği şarkı sözlerine dikkat edin, detaylar gerçeği ortaya dökecektir 👍👍👍

Yine saçma. Çünkü 8 yıl böyle yaşanmazki. Evlilik böyle olmaz. Zaten maaş durumunu borcu harcı açıklamamış konusunda. Verdiği detaylara bakınca benim aklıma direkt adam aldattı herhalde vicdan azabı çekti geldi.(kendim aldatıldığım için de olabilir) ama 6 gün annem de 1 gün evimde olacaktıysam evlenmezdim ev de almazdım. He son olarak da bazısı illa annem baksın kayınvalidem baksın diyor

Uzun süredir takip ettiğim forma demekki benimde yazma sıram gelmiş diyerek üye olup değerli fikirlerinize çok ihtiyacım var hemen kısaca kendimi tanıtayım 26 yaşında 4 yaşına girecek bi evlada sahip çalışan bir anneyim konuyu uzatmadan bodoslama giriyorum kusura bakmayın

Kocam son zamanlarda iyice içine kapandı o neşeli gözlerinin içi gülen haraketli adam gitti donuk sürekli düşünceli dalgın bir adam geldi tabi bunu ancak İzinli günümde fark ettim ki sürekli arabesk diye tabir edilen şarkılar dinleyip ağladığını fark ettim tabi fark eder etmez ne oldu neyin var diye sordum ama cevap alamadım oldum olasıya derdini anlatan biri olmadı hep içine atan biri daha fazla üsteleyemedim çünkü işe gitti bu durum beni çok endişelendirdi içim içimi yiyor doğal olarak ne yapacağımı da bilemedim kime anlatacağımıda aklıma tek gelen konu benden ve çoçuğun da ayrı olması bende çalıştığım için haftanın 6 günü annemlerde kalıyorum çünkü kocam 3 vardiya çalıştığı için gidip gelmem zor oluyor eve doğal olarak annemlerde kalıyorum bundan sebep olabilir mi diye düşündüm ne yapacağımı bilmiyorum hanımlar ne olmuş olabilir bu durum fikrinize çok ihtiyacım

Kocam son zamanlarda iyice içine kapandı o neşeli gözlerinin içi gülen haraketli adam gitti donuk sürekli düşünceli dalgın bir adam geldi tabi bunu ancak İzinli günümde fark ettim ki sürekli arabesk diye tabir edilen şarkılar dinleyip ağladığını fark ettim tabi fark eder etmez ne oldu neyin var diye sordum ama cevap alamadım oldum olasıya derdini anlatan biri olmadı hep içine atan biri daha fazla üsteleyemedim çünkü işe gitti bu durum beni çok endişelendirdi içim içimi yiyor doğal olarak ne yapacağımı da bilemedim kime anlatacağımıda aklıma tek gelen konu benden ve çoçuğun da ayrı olması bende çalıştığım için haftanın 6 günü annemlerde kalıyorum çünkü kocam 3 vardiya çalıştığı için gidip gelmem zor oluyor eve doğal olarak annemlerde kalıyorum bundan sebep olabilir mi diye düşündüm ne yapacağımı bilmiyorum hanımlar ne olmuş olabilir bu durum fikrinize çok ihtiyacım var
Hayat sartlari sizi bu sekilde yasamaya itmis olabilir, ama siz gercekten 6 gun annenizde kaliyor oldugunuzu , cocugunuzun 6 gece babasinin olmadigi bir evde uyumasini gercekten icinize sindirebiliyor musunuz?

Yazdiklarinizi lutfen tekrar okur musunuz?

Bizde antepli enişte var. Çocukluğumdan beri yakın akrabayız. Ben çok severim onları, özellikle ailenin kadınları çok güçlü. Tabi onlar yıllardır istanbulda yaşıyorlar. Yalnız bu durumun coğrafyayla pek ilgisi yok gibi.
Neyse olan olmuş artık önüne bakacaksın.
Konuya öyle bir girdin ki yanlış anlaşılmalara sebep oldun.
Belli ki evliliğini sürdürmek istiyorsun. Eminim annenin evinde de çok sıkıldın.
O zaman bundan sonra adımını ona göre atacaksın.
Misal bugün cumartesi yarın görüş gününüz(töbest.)
Nedir planın bir ön hazırlık yaptın mı.
Aldattığını sanmıyorum. Ama olabilir de.
Yalnız konusma yaparken sakın bunu ona belirtme. Ben artık dayanamıyorum yuvamda olmak istiyorum anneme gitmek içimden gelmiyor başka bir yol bulamazmıyız gibisinden bir nabzını yokla.
Bende bu durumdan bıktım usandım ailemin evide olsa sonuçta istediğim gibi oturup kalkamıyorum istediğim rahat haraket edemiyorum bende çok bunaldım bu durumdan evi de borçu da yerin dibine batsın böyle olacağını bilseydim asla bu işe yaklaşmazdım

Sürekli fiyatlar artıyor kira desen ateş pahası birde annemin gazı derken öyle dümdüz bu işe bulaştık kaldık😢😢

Back
X