Sorun mu sizce ?

zarifenur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2017
859
1.071
43
Evet hanımlar , fikirlerinize ihtiyacım var.
Eğitim seviyesi eşit olmayan iki insan evlenirse ilerde bu durum sıkıntı çıkmasına sebep olur mu ?
Diyelim ki bi talibiniz var , yaşam tarzı kültürel yapısı size ve ailenize gayet uygun , tanıdığınız herkes tarafından da iyi oldukları söylenen , kötü alışkanlıkları olmayan birisi.
Tüm kriterlerinize uyuyor ama ,
Tek sıkıntı siz üni mezunusunuz atıyorum öğretmen olacaksınız , karşıdaki kişi lise mezunu esnaf kendi işinin patronu.
Bu durumu sorun etmeyip bi görüşme şansı verir miydiniz , yoksa evlilikte her konuda denklik önemli diyip direk olmaz mı derdiniz ?

her hafta mutlaka böyle bi konu açılıyor. cevaplar hep aynı.

üniversite okumak marifet değil. burada bi öğretmen hanım vardı, türkçesi çok bozuktu. eleştirilince de senede bi kitap okuduğunu, kitap okumaya ihtiyacı olmadığını söylemişti. al bu da üniversite mezunu.

yani eğitim tek başına kriter değil. kültür ve bilgi birikimi önemli. o konuda denkliğe bakmak lazım.

Ben sorun olur diye düşünüyorum. Üniversite insanı bastan aşağıya degistirmese de taşrada okumadıysanız eger hayata bakış açınız illa ki degismis oluyor. Kaldı ki türk erkekleri bunu sorun haline getirmeye de cok meyilliler. Davul bile dengi dengineciyim ben istisnalar bunu bozmaz

Ben denklik olması taraftariyim.Her üniversite mezunu ya da her lise mezunu bir olmasa da davul bile dengi dengine demişler .Ki bu eğitim durumu şimdi olmasa da sonradan çok problem oluyor kişi kendini ne kadar geliştirirse geliştirsin bir taraf ben üniversite mezunuyum diye söylenip duruyor diğeri ,kendi kendine eziklik hissedip bunu eşine yansitabiliyor vs vs

Ben univ mezunuyum kamuda calisiyorum esimde univ mezunu atanamadi esnaf bilmiyorum kafa olarak cok uygunuz bunda univin katkisi var mi birsey diyemem ama unuv mezunu o kadar sığ insanlar var ki anlatamam, ben sahsen tahammum edemiyorum oylesine....ama sana sunu soylemeliyim ki esnaf biriyle evleniyorsan tatilleri izin gunleri olmuyor malesef :( bunu iyi dusun derim biz esimle zorla ayarliyoruz bosluk ama maddi olarak memurdan daha fazla getirisi var tercih senin, ben esime univde asik oldugum icin soyle mi daha iyi olur dusunsem mi gibi birsey olmadi biran once is kurup evlendik

üniversite okumanın kişiye bilinç, kültür, ahlak, bakış açısı falan kattığına inanmıyorum.
Kendini geliştirmekle alakalı bir şey...

Benim babam lise terk esnaf.
İyi derecede Almanca, kendini idare edecek kadar Rusça ve İngilizce biliyor.
Almanca’yı tekstilci olduğu içim fuarlara gideceğim kafasıyla 1 senede Türkiye de yaşayan bir Alman dan öğrendi.
Diğer iki dili kendisi.
20 den fazla ülke gezmiştir. Kitap okur. Düzenli takip ettiği köşe yazarları var.
Yakın tarih ve siyasetle ilgilidir.

Üniversiteden mezun olup öğretmen olsaydı, bunlara ihtiyaç duymayacaktı ve öğrenmeyecekti.
Demem o ki kişiye bağlı.
Öğretmenlik derseniz, çok da matah bir şey değil... bilgi birikiminden etkilendiğim kaç öğretmen tanıdım acaba...

Sorun olmaz. Çok sorun ediyorsan açıktan okusun adam. Okumuş adam olmamış insan da çok. Size uygunsa olabilir. Sonuçta ilkokul mezunu değil.

Evet hanımlar , fikirlerinize ihtiyacım var.
Eğitim seviyesi eşit olmayan iki insan evlenirse ilerde bu durum sıkıntı çıkmasına sebep olur mu ?
Diyelim ki bi talibiniz var , yaşam tarzı kültürel yapısı size ve ailenize gayet uygun , tanıdığınız herkes tarafından da iyi oldukları söylenen , kötü alışkanlıkları olmayan birisi.
Tüm kriterlerinize uyuyor ama ,
Tek sıkıntı siz üni mezunusunuz atıyorum öğretmen olacaksınız , karşıdaki kişi lise mezunu esnaf kendi işinin patronu.
Bu durumu sorun etmeyip bi görüşme şansı verir miydiniz , yoksa evlilikte her konuda denklik önemli diyip direk olmaz mı derdiniz ?

Bence hiç sorun olmaması gerekir, hele ki siz uyuştuktan sonra. Eşinizde entelektüel bir birikim aramıyorsanız hiç lazım değil nereden mezun olduğu. O mezun olanları da görüyoruz ayırca odunlukta sınıf atlıyorlar, ya da burunlar bir karış havada. Sizin gönlünüz ısınmışsa mesele orada biter bence.

Eğer kadın üniversite mezunuysa bence evleneceği kişi de üni mezunu olmalı,karşıdaki kişi ne kadar iyi olursa olsun denklik çok daha iyi

Kişiden kişiye değişebilen bir durum. Bizde hiç sorun olmadı ama bunu genele yaymanın doğru olmadığını düşünüyorum. Sizin için söylemiyorum fakat burada konular açıldıkça o kadar şaşırıyorum ki lisans mezunu olmazsa olmazlar, atanamadı diye evlenmeyenler. Bu kadar garantici yaşamak zor olsa gerek.

Yani altı üstü öğretmen, şirket CEOsu değil ki

Kadın avukat, hakim, doktor, mühendis vb adam esnafsa olmaz. Ama kadın öğretmen adam esnafsa olur. Ülkemizdeki öğretmenler çok eğitimli kalifiye vs insanlar değiller maalesef. Gelir de ahım şahım değil, öğretmenim diye büyüklenen tipleri anlayamıyorum.

Back
X