Sorun mu sizce ?

Ben hiç sorun yaşamadım, hayatta bu kadar keskin çizgiler yok bence tamamen kişilerle alakalı.

Tüm arkadaslarımız ünv. Mezunu bir tek eşim ortokul mezunu.
Tüm çevrem sever sayar fikir alır, kendini geliştirmiş çünkü çok okur, büyük bir kitaplığımız var eşim. Sayesinde.

Hayata bakışı çok önemli bunu dikkate alın bence.
Kazançta önemli tabi, erkekler para konusunda daha çok takıntı yapıyorlar sanki, eşim benden çok kazanınca bilemiyorum bu kısmını ama genele bakarsak maddi konular daha büyük sorun oluşturuyor

Evet hanımlar , fikirlerinize ihtiyacım var.
Eğitim seviyesi eşit olmayan iki insan evlenirse ilerde bu durum sıkıntı çıkmasına sebep olur mu ?
Diyelim ki bi talibiniz var , yaşam tarzı kültürel yapısı size ve ailenize gayet uygun , tanıdığınız herkes tarafından da iyi oldukları söylenen , kötü alışkanlıkları olmayan birisi.
Tüm kriterlerinize uyuyor ama ,
Tek sıkıntı siz üni mezunusunuz atıyorum öğretmen olacaksınız , karşıdaki kişi lise mezunu esnaf kendi işinin patronu.
Bu durumu sorun etmeyip bi görüşme şansı verir miydiniz , yoksa evlilikte her konuda denklik önemli diyip direk olmaz mı derdiniz ?
Kardeşim ve eşi bu şekilde
Gayet iyi anlasıyorlar

üniversite ya da lise mezunu... her iki taraf da kendisini geliştirmiş, farklı ortamlara girmiş, belli bir kültürel birikime sahiplerse olur.anlaşırlar.iki taraf da ünv. mezunu olur ama birisi hiç kendisini yetiştirmemiştir konuşması tavrı çok sığ gelir itici olur anlaşamazsınız.ayıca erkeklerin üniversite yoluyla ya da başka yolla muhakkak ailelerinden ayrı bir şehirde bir süre yaşam sürmüş olmalarının önemli olduğunu düşünüyorum.kendi ayaklarının üzerinde durmuş, temizlik, ütü, yemek yapmak gibi tecrübeleri yaşamış olmasının önemli olduğuna inanıyorum.

Tek fark diplomaysa, çok sorun olmaz yani ben örgün de okudum açıktan da okumaya devam ediyorum sırf kişisel gelişim için. Karşıma böyle lise mezunu esnaf da çıkmıştı ama anlaşamadık sebebi eğitim değildi. Biri daha böyle aracı oldu adam için esnaf senin gibi memur ve üni mezunu değil dedi ben de olsun demiştim ama adam aramaya bile tenezzül etmedi, başta görüşmek istemiş halbuki!
Yani olay meslekte değil karakter ve yaşam tarzında bence
Bir de esnaf olup çevresi olan, insan ilişkilerinde bir çok "okumuş" insandan daha iyi, kültürel olarak kendini geliştirmiş insanların da olduğuna inanıyorum.
Bu arada benim babam üniversite mezunu, alanında epey üst düzeyde çalışmış biridir. Annemse ilkokul mezunu ama İngilizce bilir, kitap okumayı sever, kendini geliştirmiştir. Yani maharet diploma değil ;)
Konuşup görüşmekten, bir şans vermekle bir şey kaybetmezsiniz

Yani altı üstü öğretmen, şirket CEOsu değil ki

Kadın avukat, hakim, doktor, mühendis vb adam esnafsa olmaz. Ama kadın öğretmen adam esnafsa olur. Ülkemizdeki öğretmenler çok eğitimli kalifiye vs insanlar değiller maalesef. Gelir de ahım şahım değil, öğretmenim diye büyüklenen tipleri anlayamıyorum.

Bunu ben de anlamıyorum...
Memur dedin mi ooooo oluyor...
Memur olunca hayatı kurtuluyor, memursa her yerde tek başına hayat kurabiliyor vs... fazla abartılmıyor mu bana mı öyle geliyor?
Kimseyi yada parayı küçümsemek için değil aa hayattaki tek şans memur olmak icin davranılmasını anlamıyorum.
Yeter ki memur ol ama git bilmem nerenin köyünde yaşa... nasıl iş aklım almıyor...

Bunu ben de anlamıyorum...
Memur dedin mi ooooo oluyor...
Memur olunca hayatı kurtuluyor, memursa her yerde tek başına hayat kurabiliyor vs... fazla abartılmıyor mu bana mı öyle geliyor?
Kimseyi yada parayı küçümsemek için değil aa hayattaki tek şans memur olmak icin davranılmasını anlamıyorum.
Yeter ki memur ol ama git bilmem nerenin köyünde yaşa... nasıl iş aklım almıyor...
Toplumdaki genel algı bu ama...
Ben de memurum ve insanlar "aaa memursun işin garanti tuzun kuru" diye bakıyorlar
Ama işin içinde yaşanan sorunları kimse görmüyor
Amirlerin iki dudağı arasındasın kimi zaman
Ayrıca görevde yükselme olayı var ama o görevde yükselmek için gereken şartları sağlamıyorlar. Mesela ben yüksek bir puan alıp mühendislik kazandım ama göndermediler eee sonra da sen mühendis değilsin deyip aşağılıyorlar.
Memur kafası diye bir olay var ya, çoğunluk o kafada maalesef

Eş adayları ya da aracı olmak isteyenler de "bu kız memur kaçırma/kaçırmayayım" gözüyle bakıyor.

Toplumdaki genel algı bu ama...
Ben de memurum ve insanlar "aaa memursun işin garanti tuzun kuru" diye bakıyorlar
Ama işin içinde yaşanan sorunları kimse görmüyor
Amirlerin iki dudağı arasındasın kimi zaman
Ayrıca görevde yükselme olayı var ama o görevde yükselmek için gereken şartları sağlamıyorlar. Mesela ben yüksek bir puan alıp mühendislik kazandım ama göndermediler eee sonra da sen mühendis değilsin deyip aşağılıyorlar.
Memur kafası diye bir olay var ya, çoğunluk o kafada maalesef

Eş adayları ya da aracı olmak isteyenler de "bu kız memur kaçırma/kaçırmayayım" gözüyle bakıyor.

Ülke şartları ile de alakalı kabul ediyorum. Herkes istiyor ki garanti olsun. İşten çıkarılmasın, sosyal hakları en fazlası olsun... ama kendini geliştiren, buna fırsat arayan/bulan? Yok...
Üniversitede ne gördüyse o, KPSS genel kültüründe ne çalıştıysa o...
Memurların da bazıları yata yata çalışıyorken, bazılarının canı çıkıyor... ve aynı maaşa :) e hani adalet?

Ve evet, bu erkeklerin öğretmen eş ve memur eş arayışına da ayrı hastayım... sanki hayat arkadaşı degil hayat sigortası arıyorlar...

Ülke şartları ile de alakalı kabul ediyorum. Herkes istiyor ki garanti olsun. İşten çıkarılmasın, sosyal hakları en fazlası olsun... ama kendini geliştiren, buna fırsat arayan/bulan? Yok...
Üniversitede ne gördüyse o, KPSS genel kültüründe ne çalıştıysa o...
Memurların da bazıları yata yata çalışıyorken, bazılarının canı çıkıyor... ve aynı maaşa :) e hani adalet?

Ve evet, bu erkeklerin öğretmen eş ve memur eş arayışına da ayrı hastayım... sanki hayat arkadaşı degil hayat sigortası arıyorlar...
Evet öyle zaten. Yani akşama kadar memurların ne yaptığını ben biliyorum ama erkekler eve gidince eşleri önüne yemeklerini koyarlar, sabah eşinin ütülediği gömleği giyerler, ev işi kadınındır elini bir şeye sürmezler sonra da "ben çalışıyorum!"
Karşıma çıkanların bir kısmı eşi çalışmasın istiyordu ama memurum diye sesleri çıkmadı tabii anlaşamadık çünkü onlar evde paşa muamelesi görmek istediler!
Bir de memuriyette gördüğüm bir şey var ki (erkeklerde daha çok çünkü kadınların ev /eş /çocuk yükü de var) "memur oldum ben tamamım okumama gelişmek için çaba sarfetmeme gerek yok" Gerçekten mühendis de böyle, lise mezunu da ve bunu hep erkeklerde gözlemledim maalesef

Evet öyle zaten. Yani akşama kadar memurların ne yaptığını ben biliyorum ama erkekler eve gidince eşleri önüne yemeklerini koyarlar, sabah eşinin ütülediği gömleği giyerler, ev işi kadınındır elini bir şeye sürmezler sonra da "ben çalışıyorum!"
Karşıma çıkanların bir kısmı eşi çalışmasın istiyordu ama memurum diye sesleri çıkmadı tabii anlaşamadık çünkü onlar evde paşa muamelesi görmek istediler!
Bir de memuriyette gördüğüm bir şey var ki (erkeklerde daha çok çünkü kadınların ev /eş /çocuk yükü de var) "memur oldum ben tamamım okumama gelişmek için çaba sarfetmeme gerek yok" Gerçekten mühendis de böyle, lise mezunu da ve bunu hep erkeklerde gözlemledim maalesef

Bu yüzden okulun hiç bir önemi Yok.. dinamik bir iş her zaman güncel olmayı gerektirir.
Özel sektör evet şartlar ağır, ama tempoyu yakalayan için avantaj
Eşimin Arkadaşı işletme mezunu. Bir firmada üst düzey yönetici. 33 yaşında 20 bine yakın maaşı var. Ama 22 yaşından beri çalışıyor adam. Bu arada iki dil öğrenmiş. Yabancı bir firmada olduğu için hobiler önemli diye, 3 yıldızlı dalgıç olmuş :)
Sigara onu kötü ve özensiz gösteriyor diye sigarayı bırakmış.
Sosyal sorumluluk projelerinde yer almış.
Üniversitede haftada 2 saat dışarıdan hoca olarak seçmeli ders veriyor şimdi son 2 yıldır.
Memurlara kesinlikle zorunluluklar getirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
5 yılda bir sınav mı yaparlar ne yaparlar, bu uçurumu aradan kaldıracak bir şeyler şart...

Ben hiç sorun yaşamadım, hayatta bu kadar keskin çizgiler yok bence tamamen kişilerle alakalı.

Tüm arkadaslarımız ünv. Mezunu bir tek eşim ortokul mezunu.
Tüm çevrem sever sayar fikir alır, kendini geliştirmiş çünkü çok okur, büyük bir kitaplığımız var eşim. Sayesinde.

Hayata bakışı çok önemli bunu dikkate alın bence.
Kazançta önemli tabi, erkekler para konusunda daha çok takıntı yapıyorlar sanki, eşim benden çok kazanınca bilemiyorum bu kısmını ama genele bakarsak maddi konular daha büyük sorun oluşturuyor
Tanıyıp hayata bakış açısını öğrenmek lazım.
Maddi olarak sorun olacağını düşünmüyorum zaten

Esnaf bugün kazanır yarın kazanmaz.Günü gününe uymaz ve sizin maaşa muhtaç kalınabilir.Bence denginiz değil.Kendiniz gibi öğretmen olsun en azından tatillere bile aynı anda çıkacağınız İçin sıkıntı yaşamazsınız.esnaf kişi sizin gibi 5 te evde olmaz geç gelir.Geç saatlere kadar on kez yemek ısıtır ısıtır beklersiniz.o sizin mesleği siz onun mesleği anlayamaz çatışırsınız.esnafta tatil olmaz kazanmak İçin dükkan açması şarttır.ben eski eşten biliyorum 9 a 10 a kadar yemek ısıtır dururdum.millet tatil yapardı o dükkana giderdi her Allah günü bende evde kalırdım.Yok hayır evlenmeyin olmaz bu iş

Bır gorusur kafalar tutuyorsa gorusmeyı ılerletır tanımak ısterdım.Esnaflık bence gayet guzel hatta garantı ıs ne guzel.Onemlı olan kafalar uysun hayat goruslerı yakın olsun karsımdakı afedersın abaza kaba saba olmasın yeter.Kolay gelsın

Atıyorum öğretmen olacaksınız kısmındaki "öğretmen olacaksınız" kısmı doğru ise çok da önemsenmez bence. Nedenini yazmak istemiyorum ama yüzde 85 gibi büyük oranla önemsenmez.

Evet hanımlar , fikirlerinize ihtiyacım var.
Eğitim seviyesi eşit olmayan iki insan evlenirse ilerde bu durum sıkıntı çıkmasına sebep olur mu ?
Diyelim ki bi talibiniz var , yaşam tarzı kültürel yapısı size ve ailenize gayet uygun , tanıdığınız herkes tarafından da iyi oldukları söylenen , kötü alışkanlıkları olmayan birisi.
Tüm kriterlerinize uyuyor ama ,
Tek sıkıntı siz üni mezunusunuz atıyorum öğretmen olacaksınız , karşıdaki kişi lise mezunu esnaf kendi işinin patronu.
Bu durumu sorun etmeyip bi görüşme şansı verir miydiniz , yoksa evlilikte her konuda denklik önemli diyip direk olmaz mı derdiniz ?
2 universite mezununun mutlu olacağı garanti mi? biri universite bir lise mezunu olup da cok mutlu olan evlilikler cevremde var, ayrıca 4 yil universite mezunu olmak midir evliliği yürüten

her hafta mutlaka böyle bi konu açılıyor. cevaplar hep aynı.

üniversite okumak marifet değil. burada bi öğretmen hanım vardı, türkçesi çok bozuktu. eleştirilince de senede bi kitap okuduğunu, kitap okumaya ihtiyacı olmadığını söylemişti. al bu da üniversite mezunu.

yani eğitim tek başına kriter değil. kültür ve bilgi birikimi önemli. o konuda denkliğe bakmak lazım.
Haklısınız ama o öğretmen adına utandım

Cevremde okuyamamis esnafla evlenip coluga cocuga karismis ,cok mutlu cift sayisi o kadar fazla ki.Yasayidiniz,kulturunuz,degerleriniz benziyormus.Bence bir sans taniyin.

Bu durumda önemli olan:
1- Siz kendinizi geliştirmek için eğitiminize devam etmek isteseniz ve kariyerinizde yükselmek isteseniz, karşınızdaki adam bunu kaldırabilir ve destekler mi?
2- Yoksa "Daha ne okuyacaksın, evli barklı kadınsın, boşver." zihniyetinde bir insan mı?
Sen ders çalışırken, sana saygı duyar mı? Birbirinizi bu konularda anlayabilir misiniz? Çocuklarınıza yüklemek istediğiniz özellikler aynı mı? Bu tarz konular önemli bence. Genelde lise mezunu normal arkadaşlarım bile ders çalışırken beni anlamazlardı, klasik " Senin kadar çalışsam ben profesör olurdum." lafları filan duyardım ve bunu okumayan her kesim okuyanlara muhakkak söylüyor. Yani bu tarz şeyleri duymak kırıcı olabilir, bunları iyi düşünüp tartmak lazım.Benim eşim ailede okumuş tek çocuk, diğerleri okumamış, bırakmışlar okulu ve abileriyle arasında ciddi fark var. Hepsi çok çok iyi insanlar ama fark var işte, ortama girdiğiniz anda adamın duruşundan bile anlayabiliyorsunuz. Okumuş, kendini geliştirmiş, iyi eğitimli bir kadın ile lise mezunu bir insan bence zor.

Back
X