Sorun ne anlamıyorum:(

LasTRomaNce_arzu

Kafamda deli sorularrr
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2018
151
213
103
Merhaba,

Hemen konuya girmek istiyorum.9 yaşındaki kızım her gece altını ıslatıyor.Bir türlü anlamıyorum daha önceleride yapardı ama ara sıra şimdi 1 hatfayı geçti hergece altına yapıyor.O kadar üzülüyorum ki nedenini anlayamıyorum.Normalde eşimle çok erken saatlerde işe gitiğimiz için geceleri kv de kalıyordu çocuklar.Ama okullar açılacak diye eşim 14 gün yıllık izne ayrıldı çocuklarla ilgileniyim biraz dedi.O nedenle çocuklar bende kalıyor..Artık çok küçük sayılmaz 9 yaşını 1,5 ay sonra bitiricek .Ama bu sorunu çözemedik hala.Daha önceleri ara sıra yaptığında çok sorun etmedim olabilir demiştim.Anne ile görüşmedikleri için(anne başkasıyla evli görüşmek istemiyor )ayda 1 kez bazen 2 de oluyor pedegog görüşmelerimiz oluyor sohbet gibi.Bunu pedegoglada görüşmüştüm.Özellikle tablet bağımlısı oyun oynarken yapardı ve bu nedenle tableti kısıtlamızı önermişti.Öylede yapmıştık.Ayrıca sağlık problemi olup olmadığını öğrenmek için doktora götürün demişti.O zamanlar doktorada gitmiştik.Bir sağlık problemi yokmuş çok şükür.Ama şimdi neden böyle oldu anlamıyorum.Her gece bazen ben biz uyandığımızda fark ediyoruz bazen kendi uyanıp sesleniyor bana.Her gece banyoya sok yıka birde uykulu oluyor yıkanmak istemiyor ikna et yıka üst baş değiştir çarşafları yıka yenilerini ser uyut.Çok sıkıntılı bir durum gerçekten çok üzülüyorum neden böyle yapıyor anlamıyorum konuşuyorum onunla tuvaletin geldiği zaman farkında olmuyomusun vs.bir sürü şey sorup konuşuyorum tatlı tatlı ama yok banamısın demiyor.Farkında oluyorum ama çok uykulu oluyorum kalkamıyorum diyor.Bazen de kalkmak istemiyorum diyor.Her gece konuşuyorum bu gece yapmıycaz bana seslen ben götürüm seni tuvalete diyorum geceleri bazen tuvaletede kaldrıyorum onu ama sabaha kadar mutlaka bi kere ıslatıyor altını.Kv de de yapıyormuş ama ara sıra.

Eşimde bende ne yapacağımızı bilemedik.O kadar şansızım ki pedegog da izinde 1 hafta sonra gelicek ve randevumuz ekimin 5inde.Telefonla ulaşabilsem keşke ama şahsi numarasını vermiyormuş kadın.O yüzden ulaşamıyorum.Sabahları işe gidiyorum ve bütün gece yaptımı yapacakmı bunu alışkanlığa dönüştürmesin diye tetikte bekliyorum konuşuyoruz sürekli onunla .Gece tuvalete kaldırıyorum ara sıra kontrol ediyorum sonuç yine aynı .Uykum zehir oluyor.Zombi gibi işe geliyorum.Eşim işe gititğim için ben yıkıyım sen uyu diyor ama babasından utanıyor beni istiyor banyoda.Kv demde anlamıyor durumu oda konuşuyor ama işe yaramıyor.

Ne yapacağımı bilemiyorum geçekten tecrübeli anneler bir yol gösterin ne olurLL

Helal olsun ,esinin kızını banyoya götürüp ,yıkayıp giydiriyorsun .

Anneyle görüşmediği için ve babayla da belli zamanlar dışında uzak kaldığı için cezalandırma yöntemi geliştirmiş olabilir bilinç altında ..annesi olacak dengesize ulaşın ve durumdan haberdar edin .çocuğun ona ihtiyacı var .dokuz yaşında bir çocuk için çok ağır bu durum ..

Merhaba. Sanırım kızınızın biyolojik annesi, eşinizin eski eşi... Kızınızın durumu psikolojik gibi görünüyor. Acaba büyüyüp farkındalığı arttıkça, çevresinden etkilendikçe, biyolojik annesinin durumu onu daha farklı etkiliyor olabilir mi? 1 haftayı geçti, her gece altını ıslatıyorsa, okulla ilgili gerginlikleri de olabilir. Pedagog filan değilim elbette ama hayatının gidişatında ne gibi değişkenler var, onları düşünmek lazım sanki.

Bunlardan bağımsız olarak, insanın bir çocuğun annesi olması için onu doğurmasına gerek olmadığını çok derinden hissettirdiniz bana. İçim ısındı. Umarım çözersiniz yavrunuzun sorunlarını.

anne baba ayrı ve anne görüşmek istemiyor.
yeterince zor bir durum zaten :( psikolojik gibi duruyor ama belli de olmaz. bazen kas gelişimi yeterince olmadığından adet olana kadar azalarak sürebiliyor.
yavrum benim..
siz ne kadar ilgili şefkatli olursanız olun. annesinin onu terkettiği gerçeği değişmiyor

yaa beynım yandı anlamakta zorlandım yorumları okuyum belki anlarım dedim ,
eşinin kızıymış keşke belirtseydin başta canım ,

neyse böyle bir durumda psikolojik duruyor çünkü anne yok ortada ,

Merhaba. Sanırım kızınızın biyolojik annesi, eşinizin eski eşi... Kızınızın durumu psikolojik gibi görünüyor. Acaba büyüyüp farkındalığı arttıkça, çevresinden etkilendikçe, biyolojik annesinin durumu onu daha farklı etkiliyor olabilir mi? 1 haftayı geçti, her gece altını ıslatıyorsa, okulla ilgili gerginlikleri de olabilir. Pedagog filan değilim elbette ama hayatının gidişatında ne gibi değişkenler var, onları düşünmek lazım sanki.

Bunlardan bağımsız olarak, insanın bir çocuğun annesi olması için onu doğurmasına gerek olmadığını çok derinden hissettirdiniz bana. İçim ısındı. Umarım çözersiniz yavrunuzun sorunlarını.
Sağolun.okul ile alakası olabilir mi fikri benide çok düşündürdü ama emin olamıyorum çünkü okula çok severek gidiyor.Ama anne ile ilgili olabilir mi bilemiyorum belkide okul açıldı bir sürü anne kız görüp etkileniyo mu ki acaba anlamıyorum:(

anne baba ayrı ve anne görüşmek istemiyor.
yeterince zor bir durum zaten :KK43: psikolojik gibi duruyor ama belli de olmaz. bazen kas gelişimi yeterince olmadığından adet olana kadar azalarak sürebiliyor.
yavrum benim..
siz ne kadar ilgili şefkatli olursanız olun. annesinin onu terkettiği gerçeği değişmiyor
Evet ne yazık ki ne kadar iyi bir anne olmasada onun annesi olduğunu ve onu terk ettiği gerçeği ortadan kalkmıyor.Bunada ayrı üzülüyorum zaten.

Muhtemelen psikolojik de düzeni değiştiği için tedirgin olabilir mi

Babaanneye alışkın ya onu da kaybetme hissi mi oluştu acaba

Gidip onda mı kalsa eşiniz de sabah gitsin

Okulda sıkıntı var mı sınıfı öğretmeni değişti mi giden gelen arkadaşı var mı

Bu arada kendi yıkansın ya da şöyle söyleyeyim sadece gece mi siz yıkıyordunuz normal Zamanlarda da birisi mi yıkıyor

Çiş bu tutacak suyu çıkacak saçını vs ıslatmaya gerek yok ki maksimum iki dakika

Çarşaf değiştirmek vs uykunuzu dağıtır tabii her şeyi hazır bulundurursanız daha çabuk olur

Kolay gelsin

Merhaba,

Hemen konuya girmek istiyorum.9 yaşındaki kızım her gece altını ıslatıyor.Bir türlü anlamıyorum daha önceleride yapardı ama ara sıra şimdi 1 hatfayı geçti hergece altına yapıyor.O kadar üzülüyorum ki nedenini anlayamıyorum.Normalde eşimle çok erken saatlerde işe gitiğimiz için geceleri kv de kalıyordu çocuklar.Ama okullar açılacak diye eşim 14 gün yıllık izne ayrıldı çocuklarla ilgileniyim biraz dedi.O nedenle çocuklar bende kalıyor..Artık çok küçük sayılmaz 9 yaşını 1,5 ay sonra bitiricek .Ama bu sorunu çözemedik hala.Daha önceleri ara sıra yaptığında çok sorun etmedim olabilir demiştim.Anne ile görüşmedikleri için(anne başkasıyla evli görüşmek istemiyor )ayda 1 kez bazen 2 de oluyor pedegog görüşmelerimiz oluyor sohbet gibi.Bunu pedegoglada görüşmüştüm.Özellikle tablet bağımlısı oyun oynarken yapardı ve bu nedenle tableti kısıtlamızı önermişti.Öylede yapmıştık.Ayrıca sağlık problemi olup olmadığını öğrenmek için doktora götürün demişti.O zamanlar doktorada gitmiştik.Bir sağlık problemi yokmuş çok şükür.Ama şimdi neden böyle oldu anlamıyorum.Her gece bazen ben biz uyandığımızda fark ediyoruz bazen kendi uyanıp sesleniyor bana.Her gece banyoya sok yıka birde uykulu oluyor yıkanmak istemiyor ikna et yıka üst baş değiştir çarşafları yıka yenilerini ser uyut.Çok sıkıntılı bir durum gerçekten çok üzülüyorum neden böyle yapıyor anlamıyorum konuşuyorum onunla tuvaletin geldiği zaman farkında olmuyomusun vs.bir sürü şey sorup konuşuyorum tatlı tatlı ama yok banamısın demiyor.Farkında oluyorum ama çok uykulu oluyorum kalkamıyorum diyor.Bazen de kalkmak istemiyorum diyor.Her gece konuşuyorum bu gece yapmıycaz bana seslen ben götürüm seni tuvalete diyorum geceleri bazen tuvaletede kaldrıyorum onu ama sabaha kadar mutlaka bi kere ıslatıyor altını.Kv de de yapıyormuş ama ara sıra.

Eşimde bende ne yapacağımızı bilemedik.O kadar şansızım ki pedegog da izinde 1 hafta sonra gelicek ve randevumuz ekimin 5inde.Telefonla ulaşabilsem keşke ama şahsi numarasını vermiyormuş kadın.O yüzden ulaşamıyorum.Sabahları işe gidiyorum ve bütün gece yaptımı yapacakmı bunu alışkanlığa dönüştürmesin diye tetikte bekliyorum konuşuyoruz sürekli onunla .Gece tuvalete kaldırıyorum ara sıra kontrol ediyorum sonuç yine aynı .Uykum zehir oluyor.Zombi gibi işe geliyorum.Eşim işe gititğim için ben yıkıyım sen uyu diyor ama babasından utanıyor beni istiyor banyoda.Kv demde anlamıyor durumu oda konuşuyor ama işe yaramıyor.

Ne yapacağımı bilemiyorum geçekten tecrübeli anneler bir yol gösterin ne olurLL
öncelikle şunu söyleyim sorunun temeli psikolojik.
annenin eksikliği var , siz ne kadar annelik yaparsanız yapın onun annesi bir başkası ve iç dünyasında ona ihtiyaç duyuyor, zaten kv dede kalmaları yanlış dışlanmış hissederler kendilerini, sizin açınızdan sıkıntı ama siz zaten çocukları sorun etmiyorsunuz kendi çocuğunuz yerine koymuşunuz (benim eşiminde oğlu var ama ben sizin gibi değilim mesela) o nedenle sürekli sizinle kalsınlar bence..
yataga alez , çöp poşeti vs koyun, yatmadan önce bir süre sıvı tuketmesın, gece muhakkak tuvalete kalksın ama siz değil babası kaldırsın asıl sorumluluk burada eşinizin olmalı bence, yıkanma kısmında da o yaşta bir çocuk kendini yıkayabilir, siz sokun banyoya o halletsin kendisi..
pedagoga devam edin ve size sabır diliyorum.

Sağolun.okul ile alakası olabilir mi fikri benide çok düşündürdü ama emin olamıyorum çünkü okula çok severek gidiyor.Ama anne ile ilgili olabilir mi bilemiyorum belkide okul açıldı bir sürü anne kız görüp etkileniyo mu ki acaba anlamıyorum:KK43:
Biyolojik annenin durumu çocukta büyük bir yara oluşturacak cinsten. Ne gaddar insanlar var, insanın içi sızlıyor. Asıl anne sizsiniz onun hayatında, bunu kimse inkar edemez ama çocuk yaşta bunu kabullenmek daha zor. İster istemez sorguluyordur herhalde, neden böyle diye... Öfkelenebilir, suçlu hissedebilir, değersiz hissedebilir... Pedagogdan başka çareniz yok, siz de bunu yapacaksınız zaten. Etrafında bu kadar ilgili anne, baba varken ve çare ararlarken, eminim bu geçici bir süreç olacak.

Muhtemelen psikolojik de düzeni değiştiği için tedirgin olabilir mi

Babaanneye alışkın ya onu da kaybetme hissi mi oluştu acaba

Gidip onda mı kalsa eşiniz de sabah gitsin

Okulda sıkıntı var mı sınıfı öğretmeni değişti mi giden gelen arkadaşı var mı

Bu arada kendi yıkansın ya da şöyle söyleyeyim sadece gece mi siz yıkıyordunuz normal Zamanlarda da birisi mi yıkıyor

Çiş bu tutacak suyu çıkacak saçını vs ıslatmaya gerek yok ki maksimum iki dakika

Çarşaf değiştirmek vs uykunuzu dağıtır tabii her şeyi hazır bulundurursanız daha çabuk olur

Kolay gelsin
Evet bunuda düşündüm ama babasıyla kalmak istediğini söyledi.Hatta geçen gün eşimle uyudu nasıl oluyor bilmiyor beline kadar islatıyor.Her zaman için ben yıkıyordum onu.Saçlarını yıkamıyorum her gece zaten sinüzit olur diye ama vücudunu yıkıyorum.

Anne babanın ayrı olması ,annenin başka biriyle evlenip görüşmek istememesi,çocuğun baba yanında değil babaanne yaninda kalması yeterince yıpratıcı bir çocuk için .Babaanne yaninda bir okula gitse belki babaanneye düşkün olduğu için sorun yaşıyor olabilir .

Canım önce yatağa su geçirmez alez geçirseniz, daha donrada depend in külotşarından gitdirseniz(uykun kaçıyor, senin rshatın için falan fiyerek) sonra da tabiiki hemen dr. / bir tanıdığın kızının üdrar torbası çok küçükmüş her gece kaçırıyordu.

Anlamayacak bir şey yok. Siz ne kadar iyi olursanız olun bir çocuğun anneye ihtiyacı var. Size yansıtmasa da kimbilir içinde neler yaşıyor. Siz de yeni evliymişsiniz. Bu duruma da alışması zaman alır. Eski konunuza istinaden yazıyorum, çocukların düzeni de yok. Gece geç yatıp bir de babaneye gidiyorlarmış.

Evet bunuda düşündüm ama babasıyla kalmak istediğini söyledi.Hatta geçen gün eşimle uyudu nasıl oluyor bilmiyor beline kadar islatıyor.Her zaman için ben yıkıyordum onu.Saçlarını yıkamıyorum her gece zaten sinüzit olur diye ama vücudunu yıkıyorum.

Kızınız büyümüş

Büyüdüğünü hissettirin

Saçı yıkamak sıkıntılı olsa da artık kendi yıkanma aşamasına geçsin

Kendine yetebilmek de onu rahatlatır babasının eşine bağımlı olmak bile psikolojik olarak hayatını zorlaştırıyor olabilir

Kızı olanlar yazsın ama ben oğlumu birinci sınıftan beri yıkamıyorum saçı da uzun bayağı

öyküsü önemli.
tuvalet eğitimi döneminden beri hep ıslatıyor muydu? yoksa en az 6 aylık bir kuruluk döneminden sonra mı başladı?
eğer sorun hep var ise genellikle sebebi bilinemiyor, detaylı muayene sonrası ilaç başlanması düşünülebilir artık 9 yaşına gelmiş, sonradan başladı ise soruna yönelik yöntem düşünmekte fayda var. zil ped yöntemi var onlardan kullanabilirsiniz.

Back
X