Sorun Yine Eşim

Selam kızlar,

Eşim neredeyse 2-3 aydır aileme gitmiyordu ama beni kendi ailesine götürmek için sürekli bende gidicem ailene vs diye oyalıyordu. fakat geçen gün annem yurtdışına gitti .eşime sürekli yolcu etmeye gelmesi gerektiğini çok ayıp olacağını söyleyip durdum oda tabiki geleceğini söyledi fakat yolculuk günü gelmedi beni tek bıraktı ailemde çok alındı haliyle .

Bende '' beni sürekli ailene götürüyorsun ama sen benim aileme gelmiyorsun öyle bir dünya yok haksızlık bu '' diye baya bir kızdım . sen benim aileme gidene kadar bende senin ailene gitmeyeceğim dedim.

tabi işine gelmedi esti gürledi. 'ben ne zaman istersem o zaman giderim istersem gitmem ama sen benim aileme sürekli gideceksin mecbursun ' diyor bana . nasıl bir kafa yapısıdır bu. böyle bir şey olabilir mi ?

Bu akşam da bizle yaşıt yakın bir akrabam eşiyle oturmaya gelecekti (önceden planlanmış eşimde tamam demişti) fakat eşim ben ailesine (sen benim aileme gidene kadar) gitmeyeceğimi söyledim diye akrabama mesaj atmış 'işim var bu akşam müsait değiliz kusura bakmayın' vs diye

kuran okutma olayından sonra ikinci kez aynı şeyi yaptı beni aileme akrabalarıma karşı rezil etti mahcup etti.

Artık içimde büyük bir nefret oluşmaya başladı içimde büyük bir kin ve öfke var . allah aşkına söyleyin normal bir insan bunları yapar mı ? insan eşini bu kadar üzer mi ?

ben onun yaptıklarını affedip düzeltmeye çalıştıkça o bozuyor mahvediyor

Canim öyle bi koca yok yani öyle bi evlilikte yok kimse kendini kandirmasin nedemek istediğim zaman giderim sevmese bile sen nasil gidiyosan davranisayon oda öyle yapmak zorunda böyle biseyide ilk defa duydum. Insan hayat arkadasim dediği insanın ailesine böyle yapmaz. Geri vites yapma aile herşeyden önemli ya anlicak ya anlicak yani o ne öyle

Kur-an meselesinden hatirladim sizi. Bence bundan ailenize damat sizede iyi bi es olmaz. Sanki sizi eş olarak degilde aileye köle olarak almış. Ne demek ben istediğimde giderim sen hep mecbursun? Bence bırak onu ve ne ona ne de ailesine gitme mecburiyetinin olmadığını anlasın yoksa seni daha çok mecburiyetlere sokar.
gitmedim uzun bi süre sürekli kavga çıkardı. kısacası oun ailesine gidersem annesiyle iyi olursam benle iyi oluyor olmazsam bana düşman kesiliyor:KK43:

yapsın umursamayın siz umursadığınız boyun eğdiğiniz için
devam ediyor ya zaten surat mı asıyor görmezden gelin başka odaya gidin
azıcık iradeli olun yahu :kahve:
Canim öyle bi koca yok yani öyle bi evlilikte yok kimse kendini kandirmasin nedemek istediğim zaman giderim sevmese bile sen nasil gidiyosan davranisayon oda öyle yapmak zorunda böyle biseyide ilk defa duydum. Insan hayat arkadasim dediği insanın ailesine böyle yapmaz. Geri vites yapma aile herşeyden önemli ya anlicak ya anlicak yani o ne öyle
aynen öyle çok acımasız olabiliyor . bir insan eşine nasıl böyle düşman olabilir ben inanamıyorum mesela . bana davranışları hakaretleri düşmandan daha beter:KK43:

aynen öyle çok acımasız olabiliyor . bir insan eşine nasıl böyle düşman olabilir ben inanamıyorum mesela . bana davranışları hakaretleri düşmandan daha beter:KK43:

Sizinki evlilik olmuyo o zaman ya düzelsin kendini ya da yollarinizi ayir ayni evde öyle bi yasam olur mu hiç:63:

Eski konunu okudum. Bu adamın saçmalıkları yüzünden bitecek bir evlilik bu.
Kusura bakma ama ben senin için iyi bir gelecek göremiyorum.. Evli kaldığın sürece daha tuhaf şeyler de yaşayacak gibisin..
Alsın oğlunu da tepe tepe kullansın.

:KK43: ben bişeyleri düzeltmeye çalıştıkça o bozuyor çok kırıyor kalbimi çok utandırıyor beni
Eş denen kişi seni yalniz birakacak, mahcup edecek, haksizlik edecek, oyalayacak kandıracak ise neye yarar ki varlığı?
Sorunu cikaran kisi degil de magdur olan taraf surekli duzeltme gayreti icinde..
Zayıf karakterli, empati yoksunu, aileci ve hadsiz biri eşin ne yazik ki..
Düzelir mi dersen, ben duzelmedigini ve asla duzelmeyecegini yaklasik 1 senenin sonunda anladim ve bitti kurtuldum..
Şu an ne yaparsın, bilmem ama cocuk fikri var ise unut derim..
Simdi sen ayrilmaya kalksan esin yine yalvarma turlarina ve vaat vermeye başlar diye dusunuyorum, inanip geri dönmeyeceksen gir o yola, ayrilik fikrin var ise tabii..

Sizinki evlilik olmuyo o zaman ya düzelsin kendini ya da yollarinizi ayir ayni evde öyle bi yasam olur mu hiç:63:
Evet böyle evlilik mi olur .nasıl bir vicdan var anlamıyorum

Eş denen kişi seni yalniz birakacak, mahcup edecek, haksizlik edecek, oyalayacak kandıracak ise neye yarar ki varlığı?
Sorunu cikaran kisi degil de magdur olan taraf surekli duzeltme gayreti icinde..
Zayıf karakterli, empati yoksunu, aileci ve hadsiz biri eşin ne yazik ki..
Düzelir mi dersen, ben duzelmedigini ve asla duzelmeyecegini yaklasik 1 senenin sonunda anladim ve bitti kurtuldum..
Şu an ne yaparsın, bilmem ama cocuk fikri var ise unut derim..
Simdi sen ayrilmaya kalksan esin yine yalvarma turlarina ve vaat vermeye başlar diye dusunuyorum, inanip geri dönmeyeceksen gir o yola, ayrilik fikrin var ise tabii..
aynen öyle... bir haftaya yakın konuşmuyorum umrunda değil hatta kendisine gün doğdu her gün annesine gidiyor beni evde tek bırakıyor

kimse gelmeyecek bu eve diyor ne kuzenin ne akraban böyle bir mantık olabilir mi yaa :mad:

aynen öyle... bir haftaya yakın konuşmuyorum umrunda değil hatta kendisine gün doğdu her gün annesine gidiyor beni evde tek bırakıyor

kimse gelmeyecek bu eve diyor ne kuzenin ne akraban böyle bir mantık olabilir mi yaa :mad:
ay halen neden çekiyosun

hala ne bekliyosun çok merak ediyorum

İşi inada bindirmek çözüm gibi gelmiyor!
Yerinizde olsam kısasa kısas yerine oralı olmaz bu kadar çok önemsendiğini hissettirmezdim, zamanla ailenizle ilişkilerine kendileri yön çizerdi.
Bu şekilde arada yıpranan siz olacaksınız çünkü..

İşi inada bindirmek çözüm gibi gelmiyor!
Yerinizde olsam kısasa kısas yerine oralı olmaz bu kadar çok önemsendiğini hissettirmezdim, zamanla ailenizle ilişkilerine kendileri yön çizerdi.
Bu şekilde arada yıpranan siz olacaksınız çünkü..
inat yapmıyorum kendi haline bırakıyorum ama yine olmuyor. ailem zaten eşimi görmek bile istemiyorlar evime gelmek istemiyorlar .

çok üzülüyorum nerdeyse evleneli 1 yıl olacak ama ailem sadece bir kaç kez geldi evime :KK43:

inat yapmıyorum kendi haline bırakıyorum ama yine olmuyor. ailem zaten eşimi görmek bile istemiyorlar evime gelmek istemiyorlar .

çok üzülüyorum nerdeyse evleneli 1 yıl olacak ama ailem sadece bir kaç kez geldi evime :KK43:
Arada kalmak hissi ...
Eğer beklenti içindeyseniz bundan vazgeçin düzelir umuduyla değil gerçekten durumu sindirin, aileniz de eşiniz de yetişkin insanlar aralarında ki ilişki her ne sebeple bozulmuş olursa olsun siz bunu düzeltmeye çalıştıkça ve sonuç alamadıkça yıpranırsınız...O yüzden oluruna bırakın..
Belki bu durumun içinde yer almazsanız ilişkiler daha iyi olacak bunu bilemezsiniz...
Şahsen evlendikten sonra eşimle annemin birbirine karşı yapmış olduğu hatalardan ötürü ilişkileri de çok muhteşem değildi, nasibimi almamak için bu yola başvurdum ve çok işe yaradı tavsiye ederim...

bak canım benim rahmetli dedem annemlere de bize (kız torunlarına da) hep derdi ki biz altınsınız çamura düşseniz de değeriniz kaybolmaz ama pislenirsiniz. kendinizi çamura düşürmeyin.
bu söz benim hep düsturum oldu. kendi değerimi hep bildim, değerimi bilmeyen beni çamur gibi görenleri de hayatımdan hep çıkardım. değerimi bilenlerle hayatıma devam ettim ve ediyorum ve bu sebeple de mutluyum.
sen altınsın. kimsenin seni değerinden düşük görmesine izin verme.
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.Ne güzel bir söz , aslında kişi kendi değerini kendi belirliyor.

Arada kalmak hissi ...
Eğer beklenti içindeyseniz bundan vazgeçin düzelir umuduyla değil gerçekten durumu sindirin, aileniz de eşiniz de yetişkin insanlar aralarında ki ilişki her ne sebeple bozulmuş olursa olsun siz bunu düzeltmeye çalıştıkça ve sonuç alamadıkça yıpranırsınız...O yüzden oluruna bırakın..
Belki bu durumun içinde yer almazsanız ilişkiler daha iyi olacak bunu bilemezsiniz...
Şahsen evlendikten sonra eşimle annemin birbirine karşı yapmış olduğu hatalardan ötürü ilişkileri de çok muhteşem değildi, nasibimi almamak için bu yola başvurdum ve çok işe yaradı tavsiye ederim...
inşallah öyle olur

Back
X