• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sorunlarla başedememek..

Huysuzd

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2016
1.977
3.925
133
Merhaba;

Psikolojim alt üst.. mutlu bir evliliğim güzel bir mesleğim var ama sürekli kendimi yiyip bitiriyorum.

Örnek vermem gerekirse; Çocuk istiyorum ama yeterli bir anne olamamak fikri beni çok düşündürüyor. Hiç bişey planlamadan hamile olanları görünce hayret ediyorum, sanki hayatta herşeyin mükemmel olacağı bir zaman bulunabilecekmiş gibi...hep erteliyorum..hep plan yapıyorum..

Birine yardımcı olmaya çalışırken istemeden zarar verdim, bununla alakalı devam eden bir adli süreç var. Üzerinden iki yıl geçti ancak hala ilk günkü gibi yaşıyorum olayları.. kurup kurup duruyorum. beynimden sorular keşkeler hiç bitmiyor, o kadar kafama takıyorum ki bazen kafayı yiyecek gibi oluyorum. Sanki adli süreci yaşayan tek insan benmişim gibi hissediyorum. Ne zaman adli bir evrak olsa tüm düzenim altüst oluyor, hayat duruyor sanki.. keşke geriye almak mümkün olsa ama maalesef...

Kısacası çok takıntılıyım, hiç rahat olamıyorum, hiç akışına bırakamıyorum.. akımda sürekli sorular sorular sorular... var mı bunun çaresi? Var mı biraz rahat olabilmenin yolu? Önerilerinize ihtiyacım var, çok teşekkür ediyorum:)

Sonucu görmeden ve o sonucun da iyi olduğunu görmeden rahat edemeyenlerdensiniz siz de ,benim gibi.
Benim yaptığım dua etmek,teslimiyet bu tarz süreli işlerde en iyi ilaç.
Başka yapabileceğin şey yok sanırım,çünkü olay senden bağımsız ilerliyor.
Hamileliği de çok kafana takma,istemem dersen bile olabiliyor,ne kadar korunsan da .
Mükemmel olan bir an yakaladıysan daha önce,her şey için o mükemmel an ı beklemen doğal.
Allah huzur versin,hepimize.Zira bana da şiddetle lazım ondan.

Kendine devamli olumlu telkinlerde bulunacaksin ve psikolojik destek alacaksin elbette canim.

Travma sonrası stres bozukluğu. Kendi kendinize aşamazsanız yardım alın. Çünkü anksiyeteyi de tetikliyor diye hatırlıyorum derslerden.

Anne olmak için mükemmel olmaya gerek yok ki annelik bunu gerektirmez mutlu olmak için elindekilerin kıymetini bil senin sevmediğin hayat belki de başkasının hayalidir

KEsinlikle yardım alın yoksa daha kötüye gidecek, benim gibi zamanla hiçbişeyi takmamayı öğrenin..

Herkese teşekkür ediyorum. Sanırım obsesif bir yapım var. Keşke her şeyi yoluna koyabilme özelliğiniz olsa ama maalesef.. önce bunu kabullenmem gerek..

Merhaba;

Psikolojim alt üst.. mutlu bir evliliğim güzel bir mesleğim var ama sürekli kendimi yiyip bitiriyorum.

Örnek vermem gerekirse; Çocuk istiyorum ama yeterli bir anne olamamak fikri beni çok düşündürüyor. Hiç bişey planlamadan hamile olanları görünce hayret ediyorum, sanki hayatta herşeyin mükemmel olacağı bir zaman bulunabilecekmiş gibi...hep erteliyorum..hep plan yapıyorum..

Birine yardımcı olmaya çalışırken istemeden zarar verdim, bununla alakalı devam eden bir adli süreç var. Üzerinden iki yıl geçti ancak hala ilk günkü gibi yaşıyorum olayları.. kurup kurup duruyorum. beynimden sorular keşkeler hiç bitmiyor, o kadar kafama takıyorum ki bazen kafayı yiyecek gibi oluyorum. Sanki adli süreci yaşayan tek insan benmişim gibi hissediyorum. Ne zaman adli bir evrak olsa tüm düzenim altüst oluyor, hayat duruyor sanki.. keşke geriye almak mümkün olsa ama maalesef...

Kısacası çok takıntılıyım, hiç rahat olamıyorum, hiç akışına bırakamıyorum.. akımda sürekli sorular sorular sorular... var mı bunun çaresi? Var mı biraz rahat olabilmenin yolu? Önerilerinize ihtiyacım var, çok teşekkür ediyorum:)

psikologlar ve psikiyatrlar böyle durumlar için var. şimdi biz sene yahu rahat ol desek olamayacağın kesin. seni doğru ve huzurlu düşünmeye sevk edecek uzman kişilere danışmalısın.

bende kaç yıldır mükemmel anne olamam diye bebekten korktum
ama şimdi etrafıma baktığım zaman
aslında vicdan sahibiyim, inançlıyım, hiç kimsenin malında mülkünde gözüm yok vs.. bir çok iyi sayılabilecek özelliğe sahip olduğumu fark ettim
eğer bir gün anne olursam temel insani duyguları evladıma da aktarabilirsem ne mutlu bana diyorum

Back
X