Sorunlu çocuk

Teyzenin onayı ya da fikrini önemsemeden(maalesef bu kendinin suçu) bu adama yardım etmenin bir yolu yok mudur?Uyuşturucudan sikayet falan edilse zorla tedavi altına alırlar mı acaba?Evet anlatarak rahatlıyor ama çözüm yoluna yanaşmıyor.Gerçi o nesilden çoğu böyle...Hem kocadan hem çocuktan böyle eziyet görmek üzücü olsa gerek.Siz annenizi annenizde teyzenizi sıkıştırsa nasıl olur?
Bilmiyorum ki işte. Ben öyle kendikendime şikayet etme yoluna gitmem. Daha da yıpratırım kimbilir belki o çözümle.. Yine içlerinde çözmeleri gerekiyor bunu ama akıl almaları ve ve ne yapmak istiyolarsa destek istemeleri gerek.
Malesef dediğiniz gibi o neslin tepkileri böyle. İlk sigarayla başladı evlerinden ölü çıkmış gibi dövünmeler. Sonra alkol, sonra darp, sonra para olayları, sonra uyuşturucu, sonra ev içinde darp öyle devam ediyor. Bilmiyorum aralarda daha neler var 10 yılda. Sadece var güçleriyle örtpas ediyorlar ve eve kapanıp ağlayıp yas tutuyorlar:/ Yani benim gördüğüm bu.
Benimde aklımda bişey yok işte annemi sıkıştırsam oda teyzemi sıkıştırsa. Ama çözüm bilmiyorum. Oğlan büyük olduğundan, ve şiddet uygulayabildiğinden, hadi kalk hastaneye gidelim tedavi ol demeye cesaretleri olduğunu sanmıyorum.. Polis zoruyla yapmaları gerek, ama nasıl :/ onlar istemezse olmaz

Bilmiyorum ki işte. Ben öyle kendikendime şikayet etme yoluna gitmem. Daha da yıpratırım kimbilir belki o çözümle.. Yine içlerinde çözmeleri gerekiyor bunu ama akıl almaları ve ve ne yapmak istiyolarsa destek istemeleri gerek.
Malesef dediğiniz gibi o neslin tepkileri böyle. İlk sigarayla başladı evlerinden ölü çıkmış gibi dövünmeler. Sonra alkol, sonra darp, sonra para olayları, sonra uyuşturucu, sonra ev içinde darp öyle devam ediyor. Bilmiyorum aralarda daha neler var 10 yılda. Sadece var güçleriyle örtpas ediyorlar ve eve kapanıp ağlayıp yas tutuyorlar:/ Yani benim gördüğüm bu.
Benimde aklımda bişey yok işte annemi sıkıştırsam oda teyzemi sıkıştırsa. Ama çözüm bilmiyorum. Oğlan büyük olduğundan, ve şiddet uygulayabildiğinden, hadi kalk hastaneye gidelim tedavi ol demeye cesaretleri olduğunu sanmıyorum.. Polis zoruyla yapmaları gerek, ama nasıl :/ onlar istemezse olmaz
Teyze ikna edilmeli ama nasıl yapılır bilemedim.Başka birinin hayatınıda kaydırabilir bu adam çünkü....

Sorunlu çocuk yoktur. Sorunlu aile vardır. Siz bir şey yapamazsınız. Allah teyzenizi korusun.

aynen bütün mesele babanın gaddarlığı annenin cahilliği ile başlıyor zaten. Canavar büyüttüler resmen.

Ama acaba biraz insanın içinde de mi var? Belki karakter belki hastalık bilemiyorum... Diğer bir teyzemin kocasıda çocuklarına karısına eskiden çok çektirirdi, dayak, tehdit, baskı. Ama çocuklarından biri doktor diğeri öğretmen oldu, evet içlerinde yaralar var çocuklukları ile ilgili ama çok düzgün insanlar... Evdeki baba figüründen kurtulmak için derse asılıp hayatlarını kurtaranlardan.
Herkes kötüyle büyüyünce kötü olarak çıkmıyor diye düşündürtüyor bu bana..

Her insan farklı doğar dediğiniz gibi. Bazi insanlar çok çok kötü travmalar yaşayıp ondan sonra yine kendilerine düzgün bir hayat kurabiliyorlar, çünkü içlerinde bir dayanma gücü vardır. Ve bunu kendilerine hayat kurmak için kullanırlar. Diger tarafta benzer travmalar yaşayan biri hayatındaki kontrolü kaybedip işte böyle yoldan çıkabiliyor. Bence insanın içinde olan hayatına yön verme kabiliyeti. O yoksa işte böyle sürüklenip gidersin. Evde "yuva" bulmayanlar bir cok kez disarda bir yerde kendilerine o "ait olma hissini" arıyorlar. Şansın varsa iyi insanlara rastlarsin ve onlar seni hayatına iyi yön vermekte desteklerler. Yok yalnis insanları örnek alırsan sonuç ortada. O genç adam hayatına bir çeki düzen verecekse buna ilk önce bir karar vermeli. Tedavi olmali. Ondaki aralara sebep olan ailesine dönmeyecektir kolay kolay. Babasi şimdi daha iyise bile ona güvenmez çünkü.

Böyle babanin elinde büyüyen çocuktan ancak böyle bir adam çıkar. Ne bekliyorlar di? Çocuğunun çocukluğunun içine sıç oda gidip doktor olup millete vatandaşa hayırlı evlat mi olacak? Insallah tedavi olur da maddelerden felan kurtulur. Kendiliğinden bırakması zor. Baba da iyiki "düzelmiş" ailesini mahfettikten sonra.
Bazen öyle oluyor ki o biraz da çocuktan kaynaklanıyor, benim eşim annesine şiddet gösteren çocuklarına şiddet gösteren bi babayla büyümüş.. kayınvalidemin hiç kimsesi yokmuş gidebilecek, aynı adamı 28 sene çekmiş gelmiş gitmiş kadını dövmüş çocuklar büyüdükçe babayı dışlamış kovmuşlar en sonunda kadın kendine güvenmiş ve boşanmış eşim stresten koluna küçük yaşta jilet atmış sonra yetiştirmiş kendini ve madde kullanıp uğursuz bi adam olmayı da seçebilirdim ama ben okuyup iyi insan olmayı seçtim annemi sevindirmek için der hep..
bazen bir alimden zalim, Bir zalimden de alim Çıkabiliyor..

Var benim böyle bir tanıdığım..çocuk aynı yaşlarda bana karşı aşırı efendi, hep abla der, Halimi hatrımı sorar.. babamın ilk eşinin oğlu (Kadın babamdan sonra başkasıyla evleniyor) bide babamla evliliklerinden bi abim var. neyse çocuk hapisten yeni çıktı, madde bulundurmaktan, ondan öncesinde çocuğu ölesiye dövdüler, heryerine bıçak batırmışlar öldü diye bırakmışlar, çok üzüldük.
hapisten sonrasında, annesine şiddet göstermeye başladı, babaya aynı şekilde, para ver diye tehditler.. ama çocuğun küçüklüğünü abimden dinlediğimde aşırı şımartılmış, ne istediyse elde etmiş, kadın 18ine kadar çalışmasına BİLe izin vermemiş. keza abimde kadınla yaşadığı için o üvey baba elinde olduğundan çalıştığı halde, kadın onu bile çalışmasın yorulmasın diyerek büyütmüş.
hiç sorumluluk aldırmamış çocukta böyle büyüdü ve şimdi tek yaptığı şey madde satmak. şimdi bunu niye anlattım bazen çocukluğa indiğimizde onlara iyilik yapmak isterken, kötülük yapabiliyoruz..
ben ailede hatayı buluyorum. üstüne düşmek demek her istediğini vermek demek değil. eğer çocuk, babadan görmediği sevgiyi anne kapatmaya çalıştıysa, bunu da hep vererek yaptıysa bu durum çok normal..

Buarada babasıda eskiden zalim biriydi. Çok çektirdi onlara. Şimdi o düzeldi çocuk baş edilemeyecek düzeye geldi.
Heh işte o düzelme sürecini beklerken teyzeniz çocuğunu geri dönüşü olmayan bi kuyuya atmış haberiniz yok. Hala daha hastalık adı peşindesiniz. Zalim bir baba ve buna boyun eğen bi anneyle büyüdüğü için böyle. Hasta falan değil yani kuzeniniz.

Müge anlıya yaşlı bi adam çıkmıştı. Oğlunu öldürmüş.

Ilkin bir kanım dondu ama adam çok gariban.

Sonra itiraf etti nedenini. Adam babasına tecavüz etmeye çalışmış. Babası da vurmuş.

Zaten oğlundan korktuğu icin yastığı altinda silahla uyurmus.

Kimseye de diyememiş oğlum bana tecavüz etmeye kalkti diye.

Sok olmuştum.

Benim su hayatta en korktuğum şeydir zalim evlat.o sebeple de evlat sahibi değilim. Insan zalim kocadan ayrılıp kurtulur ama evlat olunca o da mümkün değil

Allah hayırsız evlat sahibi herkesin yardimcisi olsun.

Müge anlıya yaşlı bi adam çıkmıştı. Oğlunu öldürmüş.

Ilkin bir kanım dondu ama adam çok gariban.

Sonra itiraf etti nedenini. Adam babasına tecavüz etmeye çalışmış. Babası da vurmuş.

Zaten oğlundan korktuğu icin yastığı altinda silahla uyurmus.

Kimseye de diyememiş oğlum bana tecavüz etmeye kalkti diye.

Sok olmuştum.

Benim su hayatta en korktuğum şeydir zalim evlat.o sebeple de evlat sahibi değilim. Insan zalim kocadan ayrılıp kurtulur ama evlat olunca o da mümkün değil

Allah hayırsız evlat sahibi herkesin yardimcisi olsun.
Ailecek çekmişler.annesıne ve kıza kızdım ..ne oldugu belli ..yaşlı adamı onların yüzünden hapse attılar ..cocukluktan bu yana sorunlu adamı tedavi ettirememişler..ımtıhan zor .evlat katili ne demek..

Teyzenizin sulh hukuk mahkemesine vesayet davasi acmasi gerekir. Vesayetin sebebi de uyusturucu madde kullanimi olarak vesayet altina alınması olacak. Yani cocuk o saatten sonra resmi bir islem yapamayacak. Bu sayede kredi karti kredi çekimi yapamayacak. Bu surecte heyet raporu vs aliniyor madde kullanimi ile ilgili. Psikiyatrik rahatsizliklarla ilgili. Kaninda bir maddeye rastlanirsa şayet mahkeme adli psikiyatri klinigine sonra amateme sevk eder. Zorla yatırılır yani. Tedavi edilir ve topluma kazandırılır. Yani umarim topluma kazanilmak ister o da.

ya madde icin cekiyor parayi ya da sanal, mobil kumar oynuyor.. gencler arasinda cok yaygin. ve bu da bagimlilik..

Allah yardimcilari olsun. evlatla imtihan en buyuk imtihanlardan..

malesef cok iç açici sekilde ilerlemiyor bu genclerin hayati. cok duzelip de normal bir genc olacagini da sanmam.. ugrastirir boyle ömür boyu ailesini. evlense esine cektirir.

Böyle babanin elinde büyüyen çocuktan ancak böyle bir adam çıkar. Ne bekliyorlar di? Çocuğunun çocukluğunun içine sıç oda gidip doktor olup millete vatandaşa hayırlı evlat mi olacak? Insallah tedavi olur da maddelerden felan kurtulur. Kendiliğinden bırakması zor. Baba da iyiki "düzelmiş" ailesini mahfettikten sonra.
Resmen içimi okumussunuz birebir katılıyorum

Ya annemede dedim bir psikoloğa götürseler, şehir dışında bir hayat teklif etseler, taşınsalar ortam değiştirseler bişey yapsalar. Ya da çocuğun hayattan bir beklentisi var mı, şöyle işim olsa, şöyle bi hayatım olsa bunlara kalkışmazdım öyle bir hayat yaşamak istiyorum dediği bir nokta var mı, ne varsa artık onu düzeltebilecek...
Ama teyzem, konuşulmuyo, anlamıyo, konuşmuyo ya da psikolojik destek istemiyo diyormuş.
En kötüsü artık şiddete başlamış olması. Zaten oldukça tehlikeli biri, hem çevresi hem kendi. Artık tepkiye tepkiyle karşılık veriyormuş baya kardeşine teyzeme enişteme evde çektiriyormuş. Kimbilir neler.. Anlatmıyor teyzem herşeyi.. Ama tahmin edebiliyorum
Bu saatten sonra hele ki böyle sorunlu birinin ailesi istiyo diye bir şey yapacağını sanmıyorum. Çocuk değil bir kere. Evlat sonuçta atsan atılmaz satsan satılmaz derler ya. Allah yardımcıları olsun zordur eminim.

Eniştenle teyzen başka şehire taşınıp izlerini kaybettirsinler
Evlat bozuntusu da ne hali varsa görsün teyzene yazık
Baba kötüymüş vs olabilir herkesin babası dört dörtlk değil herkes gidipte bilmem ne olmuyor
Karakterle alkalı

Cocukluk dönemi cok önemli bir ömür icin .. psikolojik destek almasi lazim yoksa düzelmez.

Herkese merhaba, şimdi size danışacağım konu benimle ilgili değil, tabi dolaylı yoldan da olsa etkilediği için buraya danışmak istedim.
Bugün annemle telefonda konuştum, sesi çok üzgündü, modu düşüktü, ne oldu diye sorguladığımda, 'yine teyzenin oğlu yapmış bişeyler, canımızı sıktı' dedi.
Teyzemin oğlu 23-24 yaşlarında bi çocuk. Liseye başladığı yıldan bu yana hep sorunlu, kötü arkadaş çevresi, garip ve aşırı davranışlar sergileyen, açıkçası birazda tehlikeli biri haline geldi. Ta ozamanlarda bile adam yaralama vakaları falan var. Başına buyruk, çokça olay yaşadılar, biz tabi evin dışına çıkan ciddi olayları biliyoruz daha çok, teyzem bişey olduğunda hemen içe kapanır kimseye bişey anlatmaz. Sadece çok boş bulunduğunda bazen annemle dertleşiyo.
Çocuğun çok çok vakası var normal olmayan. Ailesinin kredi, banka kartlarını alıp dibine kadar harcamalar, kredi çekmeler(çekmenin bi yolunu bulmuş çalışmadan, ama unuttum nasıl yaptı) .Bu arada paraların nereye gittiği belli değil, alınan edinen bişey yok, sadece nakit çekiliyor.
Eskiden sorundu aileye sadece ama şimdi cehenneme çeviriyormuş. Okumadı, lisede 2 yıl kalabildi.. Ardından açıktanda okumadı. Ailesi bi kaç işe soktu onlardanda ayrıldı kaçtı, olay çıkardı bişeyler oldu. Yapamadı yani normal bi hayat yaşayamıyor.
Şimdi karantinada evde madde kullanıyor demişler ama ne maddesi olduğunu bilmiyorlar, sadece hal ve hareketlerinden biliyorlar, arada kendinden geçiyormuş gözleri kayıyomuş falan öyle bişeyler dedi annem.. ve sonra biraz ailesine şiddetede başlamış.

Böyle bişeyden nasıl kurtulabilir ki insan?

Buarada babasıda eskiden zalim biriydi. Çok çektirdi onlara. Şimdi o düzeldi çocuk baş edilemeyecek düzeye geldi.
Bu arada teyzem bu olaylarından ötürüde çok evden çıkan etrafıyla görüşen bir insan değil, bunların duyulmasını istemiyor.. Hemde çook uzun zamandır mesafeli, çocuğun doğumundan beri neredeyse.
Bebekliğini çocukluğunu hatırlıyorum çok hiperaktifti, ama bi yandanda donuktu, ne sevilmeyi ne de kızılmayı anlıyordu. Baş belasıydı tam.

Biçok kez kapıya polis ve mafya türevi insanlar gelmiş. Hep böyle ciddi şeyler şekilde problem çıkarıyor. Birilerini dövüyor, bişey yapıyor... Bilmiyorum en ayrıntısını ama tehlikeli çocuk.
Onun yetiştirilme tarzında yanlışlar silsilesi var dediğim gibi ama birazda doğuştan bi rahatsızlığı olabilirmiş gibi geliyor..
Belki bir hastalığı var kimbilir, keşke küçüklükten kalıcı çözüm bulmaya çalışsalardı. Şimdi belki daha farklı olurdu herşey. Çünkü artık o bi yetişkin ve baş edemiyorlar.
Her neyse, sorum, annemin üzülmesine çok üzüldüm, sonuçta kardeşinin nasıl bir ortamda olduğunu biliyor.
Nasıl yardım edilir hiçbir fikrim yok Anneminde öyle.
Benim bir yerden akrabam olabilirsiniz sandım inanın teyzemin oğlunu özetlemişsiniz tek farkla benim eniştem zalim biri değildi şiddet içinde değil el bebek gül bebek büyütüldü durum bu çocuk evdeki plazmayı dahi satıyordu düşünün ama çocuğun 2010 gibi senelerde cep harçlığı 100 lira falandı hırsızlık madde kullanımı günlerce eve gelmeme ne ararsan var nasıl öyle oldu o çocuk hiç anlamadık ne yapsalar çare olmadı en son birini bıçakladı 3-5 arkadaşıyla toplanıp bir de madde içip o halde yakalandı eniştem özel avukat bile tutmadı barodan gelenle davaya girdi istese yapardı ama yapmadı artık başka çarem yok dedi inanın karşı tarafla uzlaşmak bile istemedi sadece geçmiş olsuna gitti yani resmen en ağır yargılansın diye elinden geleni yaptı çünkü önünü alamıyorduk ailenin külhan beyi olmuştu resmen el yumruğu yemeyen kendi yumruğunu bir halt sanar hesabı el yumruğu yiyince kendine geldi dayağa şiddete karşıyım ama bu insanımsı varlıklar başka türlü düzelmiyor gitti senelerce yattı gençliğini yaktı orada bi halt olmadığını artık anladı mı yoksa zorla anlattılar mı nolduysa şimdi süt dökmüş kedi gibi size verebileceğim tek tavsiye uzak durun ben senelerce öyle yaptım nereden bakarsan çocukluğumdan beri aynı ortamda olsam dahi görmezden gelirim ahlak yoksunu kimseyle muhatap olmam ailemden biri de olsa

Valla ben böyle durumlarda dinsizin hakkından imansız gelir felsefesinin uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Hayvan gibi oraya buraya saldırıyorsa hayvan gibi döverek eğiteceksin. Bulacaklar iri yarı üç beş kişi, bunu bir temiz dövecekler adam olmazsan devamı gelir diye. Şu an herkese gücü yetiyor zannediyordur muhtemelen. Madde kullanımı böyle çözülmez tabi onun için tedavi olması lazım ama en öncelikli olarak şiddet uygulamayı bırakması lazım. Belki sert gelecek yazdıklarım ama allah korusun bi kriz anında teyzenizi öldürmeyeceği ne malum?

Ailecek çekmişler.annesıne ve kıza kızdım ..ne oldugu belli ..yaşlı adamı onların yüzünden hapse attılar ..cocukluktan bu yana sorunlu adamı tedavi ettirememişler..ımtıhan zor .evlat katili ne demek..
Annesine ben de çok kızmıştım.

Adamın yerine kendimi koydum da. Ne yapacağım diye düşündüm. Cidden bir çıkış yolu yok.

Doktor da insanın huyunu ne ladar tedavi edebilir bilmiyorum.

Allah bizi böyle şeylerden korusun.

Valla ben böyle durumlarda dinsizin hakkından imansız gelir felsefesinin uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Hayvan gibi oraya buraya saldırıyorsa hayvan gibi döverek eğiteceksin. Bulacaklar iri yarı üç beş kişi, bunu bir temiz dövecekler adam olmazsan devamı gelir diye. Şu an herkese gücü yetiyor zannediyordur muhtemelen. Madde kullanımı böyle çözülmez tabi onun için tedavi olması lazım ama en öncelikli olarak şiddet uygulamayı bırakması lazım. Belki sert gelecek yazdıklarım ama allah korusun bi kriz anında teyzenizi öldürmeyeceği ne malum?
Katılıyorum, hatta annemde telefonda, 'kapıya mafya tipli adamlar gelmiş bunu sormuşlar, saklanmış buda eve çıkmamış dışarı, onlarda girememişler gitmişler, ama baya da tehdit etmişler, halledicez onu diye :/ keşke alsalardı da bi benzetselerdi şu oğlanı düzelirdi belki' dedi annemde...
Şu an tüm sülale ondan korkuyor. Tamam bize bişey yapmıyor ama, olurya çevresinden de bilmesinler kim akrabası yakını başımıza bi iş gelir modundalar. Bide çocuk ailesinden çok çaldığından, bizimkilerde evde oğlanı ağırlamaya korkuyorlar açıkçası, o yüzden pek çağırmıyolar. Bende son 10 yılda 2-3 kez gördüm sanırım.
Bizde teyzeme ciddi bişey yapmasından korktuk inanın. Ona şiddet uygulamasının sebebi ise paraymış. Öğüttü resmen olmayan paralarını, ve ne yaptığı bilinmiyor :/

Benim bir yerden akrabam olabilirsiniz sandım inanın teyzemin oğlunu özetlemişsiniz tek farkla benim eniştem zalim biri değildi şiddet içinde değil el bebek gül bebek büyütüldü durum bu çocuk evdeki plazmayı dahi satıyordu düşünün ama çocuğun 2010 gibi senelerde cep harçlığı 100 lira falandı hırsızlık madde kullanımı günlerce eve gelmeme ne ararsan var nasıl öyle oldu o çocuk hiç anlamadık ne yapsalar çare olmadı en son birini bıçakladı 3-5 arkadaşıyla toplanıp bir de madde içip o halde yakalandı eniştem özel avukat bile tutmadı barodan gelenle davaya girdi istese yapardı ama yapmadı artık başka çarem yok dedi inanın karşı tarafla uzlaşmak bile istemedi sadece geçmiş olsuna gitti yani resmen en ağır yargılansın diye elinden geleni yaptı çünkü önünü alamıyorduk ailenin külhan beyi olmuştu resmen el yumruğu yemeyen kendi yumruğunu bir halt sanar hesabı el yumruğu yiyince kendine geldi dayağa şiddete karşıyım ama bu insanımsı varlıklar başka türlü düzelmiyor gitti senelerce yattı gençliğini yaktı orada bi halt olmadığını artık anladı mı yoksa zorla anlattılar mı nolduysa şimdi süt dökmüş kedi gibi size verebileceğim tek tavsiye uzak durun ben senelerce öyle yaptım nereden bakarsan çocukluğumdan beri aynı ortamda olsam dahi görmezden gelirim ahlak yoksunu kimseyle muhatap olmam ailemden biri de olsa
Valla başkasının canını yakacağına gitsin hapiste gençliğini yaksın umarım.. :/
Daha denecek bi söz yok, çok zor bir durum özelliklede anne baba için.
Bu oğlanda bi kez bi emniyet müdürünün oğlunu öldüresiye dövmüş. Yok 'bana niye bakıyon' davasına, tabi kimin oğlu olduğunu bilmeden dövmüş arkadaşlarını çağırmış hatta bi kaç kişi beraber devam etmişler sonra caniler.
Sonra tabi emniyet müdürü bu durur mu baya davalar falan açıldı ama, ailesi çok yalvardı adama nolur yapmayın diye.
Ne yalvarıyosun bırak çeksin cezasınıda bi daha yapmasın, herşeyden kurtulursa bu adam yanlış yaptığında da başına bişey gelmezse daha nasıl anlayacak doğruyu,saçma saçma şeyler, allah kimsenin başına vermesin

Back
X