• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sorunu biliyorum farkındayım ama çözümü nedir?

Reyhan_98_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2018
181
87
98
27
20 yaşındayım, babasız büyüdüm ve hiç sevgilim olmadı kısacası.Lisede veya ortaokulda çok sessizdim öyle sevgili işleriyle alakam yoktu.Lise bitince böyle insanlarla tanışmaya başladım. Babamın vermediği sevgiyi hayatıma giren erkekten bekledim. Babam olsun demiyorum ama onaylanma, kabul görme, arzulanmayı, koruyup kollamayı bekliyorum. Çok bağlanıyorum. Flörtüm ama hayatımdan çıktığı zaman öyle mahvoldum dağıldım ki, o mutlu olsun diye kırıcı davransa bile duygularımı göz ardı ediyorum, buda çok yanlışmış, konuştuğum flört 5 parmağımı geçmez, mesela ahmetle konuşuyorsam asla 2. kişi olmaz. Arkadaşlarım abartma bir flört diyorlar ama durum benim için bundan çok daha fazlası. Ve sürekli flörtüme karşı içimde özgüvensizlik var. Acaba beni beğeniyor mu acaba benle konuşmayı keser mi, acaba yeteri kadar onuniçin güzel miyim, ya da başkasına yazıyor kesin diyorum falan filan. Artık seçici olmam gerektiğini, dik durmam gerektiğini öğrendim, dik durmaz sam hiçbi erkek beni el üstünde tutmaz, öyle güzel duygularımın üstünde tepindi ki.

Mizaç meselesi bence. Değişebileceğini pek sanmıyorum. Yani dik duracaksın ama bunun zaten sahip olman duruş olduğunu düşünerek dik durmayacaksın. Dik duranların gördüğü muameleyi talebinden dik duracaksın. O da içten gelmediğinden yine dilediğin gibi olmayacak. Ciddi bir darbe ile belki değişebilir bi insan. 🤷🏻‍♀️

Üniversite okuyor musunuz , çalışıyor musunuz ?

Bunları düşünmek için çok kucuksunuz , siz daha çok işin eğlence , heyecan kısmında olmanız gerekirken arabeske bağlamışsınız ilişkilerinizi.
Çalışıyorum, valla ben öyle işin eğlence kısmında olamıyorum, psikolojik olarak etkilendiğim bişiy için çabucak bitirip başka birine yelken açamıyorum, biri gider biri gelir kafasındada olamıyorum.

Flört yaparak aklını meşgul edipte iyice özgüven testi yapma kendine. Kendini gelistir ozaman özgüvenli olursun encok kendine ihtiyacın olduğunu anlaman gerek

Koruyup kollanacak aciz bir canlı değilsin, önce bu konuda netleşelim.
Hele onaylanmak, bilakis kimsenin onayına ihtiyacın yok.
Sevgili, partner, eş vs, bunlar yoldaşlıktır.
Seven çiftler el ele yürürler ama ikisi de yürürler.
Biri tökezlerse öbürünün eline sıkıca sarılır düşmemek için ama kalkıp yine beraber yürürler.
Hayat böyle çünkü, ancak beraber yol alabilirsin başka da bir şey yükleyemezsin yanındakine.
Sen dik, gururlu, onurlu, güçlü, özgüvenli olacaksın önce.
Kimseye ihtiyacın olmadığını bilirken, yalnız yürürken hayatına renk, neşe ve sevgi katsın diye olacak yanında biri, başka sebeple değil.
Dolayısıyla giderse de, ondan önceki gibi devam edebileceksin hayatına, yeni yollarla.

Koruyup kollanacak aciz bir canlı değilsin, önce bu konuda netleşelim.
Hele onaylanmak, bilakis kimsenin onayına ihtiyacın yok.
Sevgili, partner, eş vs, bunlar yoldaşlıktır.
Seven çiftler el ele yürürler ama ikisi de yürürler.
Biri tökezlerse öbürünün eline sıkıca sarılır düşmemek için ama kalkıp yine beraber yürürler.
Hayat böyle çünkü, ancak beraber yol alabilirsin başka da bir şey yükleyemezsin yanındakine.
Sen dik, gururlu, onurlu, güçlü, özgüvenli olacaksın önce.
Kimseye ihtiyacın olmadığını bilirken, yalnız yürürken hayatına renk, neşe ve sevgi katsın diye olacak yanında biri, başka sebeple değil.
Yaaa çok güzel yazmışsın hayran kaldım, çok teşekkür ederim. 💜💜

Çalışıyorum, valla ben öyle işin eğlence kısmında olamıyorum, psikolojik olarak etkilendiğim bişiy için çabucak bitirip başka birine yelken açamıyorum, biri gider biri gelir kafasındada olamıyorum.

Biri gelip biri gitmesin zaten , sadece doğru insan için bekleyin ve bulduğunuzu dusundugunuzde o kişiyle gülüp gezin.

nasıl halledicem peki
Mutlu olmak ıcın bırının benı sevip begenmesıne ihtiyacım yok.
Onca sperm arasından var olup dunyaya geldıgım ıcın sanslıyım dunyaya da bırkere geliyorum, once benim mutluluğum onemlı.
Birileri hayatıma mı gelmek istiyor, hosgelsin ama saygı duymayı bilsin.
Gitmek mi istiyor, bak kapı orda.
Biri gider biri gelir,demeyı bil.

Kımse kımsesızlıkten ölmüyor.
Kımse kimsenin oksijeni degıl.
İnsanların evladı ölüyor yine de yasıyorlar ne yanı tek derdim bir erkeğin benı sevmesi mı diye dusun.

Hayatına alacagın insanda ilk baktigin davranışları olsun, saygısız insanı hayatına alma. Sevgisi de kusur kalsın oylesının.

Ben tek basıma varım evelallah diyerek yoluna bak yalnızım diye uzulme.
Yani sıra okumaya odaklan.
Altın bilezik meslegın olsun kolunda.
Senı var edecek sey bir insan degıl, statun ve kendin olacaksın.

Sana saygı duymayan insandan uzak dur.
İnsanlar gitmesin diye sureklı alttan alma.
Hakkını savun.
Herkes gider sen kalırsın bunu unutma.

Onca sperm arasından var olup dunyaya geldıgım ıcın sanslıyım dunyaya da bırkere geliyorum, once benim mutluluğum onemlı.

İnsanların evladı ölüyor yine de yasıyorlar ne yanı tek derdim bir erkeğin benı sevmesi mı diye dusun.

Hayatına alacagın insanda ilk baktigin davranışları olsun, saygısız insanı hayatına alma. Sevgisi de kusur kalsın oylesının.

Hakkını savun.
Kesinlikle mesela üzülüyorum ağlıyorum ağlıyorum. Bakıyorum geliyor mu yok, geçiyor mu değişiyor mu bişeyler yok, sadece bi ben varım ağlarken üzülürken hiç kimse yok ve zamanla herhalde geçer gider diye düşünüyorum. Zaten çocuk küfürbazdı, sürekli bilgisayar oyunuyla kafayı yemiş bomboş geziyor, insan hayatını düzene sokmaya çabalar, 24 yaşında bide, kendine hayrı yok, bide hiç kendine çeki düzen vermez davranış açısından, elli kere aynı mevzudan kavga et 51. defa gene yapar gene kavga edilir.

Hakkını savun.
Hem ben modumu hemen yükseltiyorum, kulaklığı takıp saatlerce şarkıya eşlik ettiğim dans ettiğim oluyor oturduğum yerde, zaman zaman üzülüyorum sadece, neyim eksikti de gitti diye düşünüyorum. Benim onda bulamadıklarım nolcak peki? Ben insan değil miyim yani, benimde karşı taraftan beklentilerim yok mu? Sürekli neden bi memnun etme çabasına sadece ben giriyorum? O da biraz karşılasın beklentimi demi yani.

20 yaşındayım, babasız büyüdüm ve hiç sevgilim olmadı kısacası.Lisede veya ortaokulda çok sessizdim öyle sevgili işleriyle alakam yoktu.Lise bitince böyle insanlarla tanışmaya başladım. Babamın vermediği sevgiyi hayatıma giren erkekten bekledim. Babam olsun demiyorum ama onaylanma, kabul görme, arzulanmayı, koruyup kollamayı bekliyorum. Çok bağlanıyorum. Flörtüm ama hayatımdan çıktığı zaman öyle mahvoldum dağıldım ki, o mutlu olsun diye kırıcı davransa bile duygularımı göz ardı ediyorum, buda çok yanlışmış, konuştuğum flört 5 parmağımı geçmez, mesela ahmetle konuşuyorsam asla 2. kişi olmaz. Arkadaşlarım abartma bir flört diyorlar ama durum benim için bundan çok daha fazlası. Ve sürekli flörtüme karşı içimde özgüvensizlik var. Acaba beni beğeniyor mu acaba benle konuşmayı keser mi, acaba yeteri kadar onuniçin güzel miyim, ya da başkasına yazıyor kesin diyorum falan filan. Artık seçici olmam gerektiğini, dik durmam gerektiğini öğrendim, dik durmaz sam hiçbi erkek beni el üstünde tutmaz, öyle güzel duygularımın üstünde tepindi ki.
Bir zamanlar ayni ben
Simdi evliyim surekli bagiran laf soyleyen bi kocam var ben senin yerinde olsam akisina birakirdim alttan almazdim benim anam aglicana onun anasi aglasin misali

20 yas cok gencsin be yavrum hele bi oku meslegini isini gelecegini garantile sonra tek derdin flört olsun bir erkege muhtac hissetmeyin dik durun dik

Bu işin eğlencesi olmaz zaten. Manyağın birine denk gelirsen hayatını karartır. Neler neler okuyuruz.
Bu ruh halini düzeltmeden de kimseyle bir şey yaşama.

Back
X