Aldım, adım atmaya hazırım, ama nasıl yapılacağını bilmiyorum.Psikolojik destek almayı denediniz mi ?
Bir dönem bende yaşadım bunu,dışarı çıkmak işkenceydi bana,insanlar üstüme gelyor zannediyordum psikatrısada gittim bir süre devam etti.Sonra düzelmeye başladı şimdi daha iyiyim.Merhaba arkadaşlar. Benim kendimi bildim bileli devam eden sosyal fobi problemim var. Mesela eskiden hiç dışarı bile çıkmazdım ama ilaçla tedaviyle yendim. Çalışma hayatı da faydalı oldu. En azından birileriyle anksiyete yaşamadan konuşabiliyorum.
Benim derdim şu, sosyal ilişkiler kurmayı bilmiyorum çünkü öğrenemedim. Hayatımda birkaç arkadaşım var ama hep onlar uğraştı. Beni zorla çağırmalar, zorla planlarına dahil etmeler, ısrarla aramalar (bu iyi bişey, şikayetçi değilim tabii ki iyi oldu). Ben istiyorum ki bunu ben de yapabileyim. Mesela 3 sene önce zumba kursunda bi kadınla tanıştım. Çok iyi anlaştık, çok gülüyorduk, tam bir antidepresan gibi bir arkadaş. Yalnız kurs bitince devam edemedi. Evlerimiz yakın ama bir türlü buluşamadık. Beni kahveye davet etti, bir kaç kere buluşma teklif etti ama o dönem anksiyete krizlerimin olduğu bir dönem olduğu için hep bir bahane buldum. Artık o da haliyle bir daha teklif etmedi. Şuan arada bir bayramını kutluyorum, öğretmenler gününü kutluyorum vs. öylesine atılmış mesajlar. Şimdi ben bazı şeyleri aşmaya çalışıyorum. Daha sosyal olmaya çalışıyorum ve bu kadının arkadaşlığını çok sevdim. O da beni sevmişti aslında. Şimdi görüşmek istiyorum ama 3 seneden sonra kahveye gel demem saçma olmaz mı. Reddederse de anksiyetem yine başlayacak diye korkuyorum. Bu durum sadece bu arkadaş için geçerli değil, yani genel olarak nasıl sosyal ilişkiler kurarım bilmiyorum. Bu arada ben de eğlenceli, açık fikirli, muhabbeti iyi biriyim. Tek handikapım ilişki başlatabilmek. Onu halledince gerisi geliyor zaten.
Bu anksiyete olayı yüzünden çok güzel arkadaşlar kaybettim. Hiç birine kızamıyorum yeterince uğraştılar zaten. Bunun daha fazla olmasını istemiyorum.
Siz bu işleri nasıl yapıyorsunuz ya, bana taktik verin
Bunu anlatabilmek yüzleşebilmek problem zaten. Bunu anlatırsam insanlar benden ürkmez miBir dönem bende yaşadım bunu,dışarı çıkmak işkenceydi bana,insanlar üstüme gelyor zannediyordum psikatrısada gittim bir süre devam etti.Sonra düzelmeye başladı şimdi daha iyiyim.
Kahveye davet edeceksen bence geçmiş durumunu anlat derim ki anlayavbilsin bunu.
Baktın tavırlı sana karşı sende ona göre davranır gerekirse kesersin görüşmeyi.
Durup dururken ulaşmak sorunlu görünmez mi? Yani gerçek bir sebebim olması lazım.Arkadaşınıza arayıp yada msj atıp halini hatırını sorun genel konusmalar yapın sizi kahveye çağırdığı donemler neden gidemediginizin maazeretini bildirin sonra telafi amaçlı ben seni kahveye çağırayım buyur gel filan gibisinden konuşun kendisinin nezaman müsait olacağını sorun o güne kararlastirin. Şu gün gel bugün gel gibisinden düşünürseniz ve onun o gün işi varsa anksiyeteniz tekrarlamasin. İlk adım oldumu gerisi gelir zaten karşılıklı gider gelirsiniz arkadaşınızla
Bunu anlatmaya korkuyorum işte. Problemli biri gibi görünmek istemiyorum.Bencede bir arayip halini hatrini sorup o zamanki durumunuzdan kisaca bahsedin arkadasligini ozlediginizi soyleyin kahveye davet edin reddederse bile bir adim atmis olursunuz.
Muhabbetini özlediğinizi söyleyin görüşemedik filan diyin bundan daha iyi sebep varmi? Ayrıca arkadaşınız gerçek sorununuzu bilmiyorsa detaya girmek zorunda değilsiniz ki. O dönem problemlerim vardı diyerek gecistirirsinizBunu anlatabilmek yüzleşebilmek problem zaten. Bunu anlatırsam insanlar benden ürkmez mi
Durup dururken ulaşmak sorunlu görünmez mi? Yani gerçek bir sebebim olması lazım.
Bunu anlatmaya korkuyorum işte. Problemli biri gibi görünmek istemiyorum.
Beni uzun zaman konusmadigim biri arayip soylese derdini neden iletisim kurmadigini anlayisla karsilarim yardimci olmaya calisirim. Tam tersi sorunlu oldugunuzu dusunur ona gore davranirsada arkadas olmamaniz daha hayirlidir zaten baska arkadasliklar kurmaya calisirsiniz. Tekrar zumbaya katilabilirsiniz ya da bir kursa katilabilirsiniz yeni arkadasliklar kendiliginden gelisir boylelikle.Bunu anlatabilmek yüzleşebilmek problem zaten. Bunu anlatırsam insanlar benden ürkmez mi
Durup dururken ulaşmak sorunlu görünmez mi? Yani gerçek bir sebebim olması lazım.
Çocukluktan gelen travmalarınız vardır diye düşünüyorum. Bunun bilinçaltıyla zorlanıyorsunuz. Öncelikle psikiyatriye gidin kaygınızı ilaçla kontrol altına alsın. Tabi nasıl uygun görürse ben sadece fikrimi söylüyorum. Sonra psikolog desteğiyle ilerlersiniz.Aldım, adım atmaya hazırım, ama nasıl yapılacağını bilmiyorum.
Neden ürksün ki,kişilk sahibi birisiyse zaten durumunu anlayışla karşılar,değilse bile kendi kaybeder.Bunu anlatabilmek yüzleşebilmek problem zaten. Bunu anlatırsam insanlar benden ürkmez mi
Ben bu sosyalfobi olayını bu yıl öğrendim. Anksiyete nedeniyle girdiğim gruplarda, sf'den şikayetçi olan sapıklarım oldu. Şaka değil bu arada gerçek. Onları takip ettiğimi, gruplarını kapattırdıklarımı falan söylüyorlar. Birisini böyle beni rahatsız ettiği için mahkemeye verdiğim hatta.Merhaba arkadaşlar. Benim kendimi bildim bileli devam eden sosyal fobi problemim var. Mesela eskiden hiç dışarı bile çıkmazdım ama ilaçla tedaviyle yendim. Çalışma hayatı da faydalı oldu. En azından birileriyle anksiyete yaşamadan konuşabiliyorum.
Benim derdim şu, sosyal ilişkiler kurmayı bilmiyorum çünkü öğrenemedim. Hayatımda birkaç arkadaşım var ama hep onlar uğraştı. Beni zorla çağırmalar, zorla planlarına dahil etmeler, ısrarla aramalar (bu iyi bişey, şikayetçi değilim tabii ki iyi oldu). Ben istiyorum ki bunu ben de yapabileyim. Mesela 3 sene önce zumba kursunda bi kadınla tanıştım. Çok iyi anlaştık, çok gülüyorduk, tam bir antidepresan gibi bir arkadaş. Yalnız kurs bitince devam edemedi. Evlerimiz yakın ama bir türlü buluşamadık. Beni kahveye davet etti, bir kaç kere buluşma teklif etti ama o dönem anksiyete krizlerimin olduğu bir dönem olduğu için hep bir bahane buldum. Artık o da haliyle bir daha teklif etmedi. Şuan arada bir bayramını kutluyorum, öğretmenler gününü kutluyorum vs. öylesine atılmış mesajlar. Şimdi ben bazı şeyleri aşmaya çalışıyorum. Daha sosyal olmaya çalışıyorum ve bu kadının arkadaşlığını çok sevdim. O da beni sevmişti aslında. Şimdi görüşmek istiyorum ama 3 seneden sonra kahveye gel demem saçma olmaz mı. Reddederse de anksiyetem yine başlayacak diye korkuyorum. Bu durum sadece bu arkadaş için geçerli değil, yani genel olarak nasıl sosyal ilişkiler kurarım bilmiyorum. Bu arada ben de eğlenceli, açık fikirli, muhabbeti iyi biriyim. Tek handikapım ilişki başlatabilmek. Onu halledince gerisi geliyor zaten.
Bu anksiyete olayı yüzünden çok güzel arkadaşlar kaybettim. Hiç birine kızamıyorum yeterince uğraştılar zaten. Bunun daha fazla olmasını istemiyorum.
Siz bu işleri nasıl yapıyorsunuz ya, bana taktik verin
Bunca zamandan sonra durup dururken görüşelim desem nasıl karşılar bilmiyorum.Muhabbetini özlediğinizi söyleyin görüşemedik filan diyin bundan daha iyi sebep varmi? Ayrıca arkadaşınız gerçek sorununuzu bilmiyorsa detaya girmek zorunda değilsiniz ki. O dönem problemlerim vardı diyerek gecistirirsiniz
Yeni bir kursa katıldım ama nasıl arkadaşlık kurulur bilmiyorum.Beni uzun zaman konusmadigim biri arayip soylese derdini neden iletisim kurmadigini anlayisla karsilarim yardimci olmaya calisirim. Tam tersi sorunlu oldugunuzu dusunur ona gore davranirsada arkadas olmamaniz daha hayirlidir zaten baska arkadasliklar kurmaya calisirsiniz. Tekrar zumbaya katilabilirsiniz ya da bir kursa katilabilirsiniz yeni arkadasliklar kendiliginden gelisir boylelikle.
Evet çocuklukla ilgili travmalarım var. Annemin baskın olması, benim gelişme geriliğimin olması, yapı olarak da çekingen olmam vs.Çocukluktan gelen travmalarınız vardır diye düşünüyorum. Bunun bilinçaltıyla zorlanıyorsunuz. Öncelikle psikiyatriye gidin kaygınızı ilaçla kontrol altına alsın. Tabi nasıl uygun görürse ben sadece fikrimi söylüyorum. Sonra psikolog desteğiyle ilerlersiniz.
Benim görümcemde sizin kadar olmasa sosyal fobisi var bana göre. Annesiyle heryere gitmekten tek başına birşey yapamıyor. Öfke nöbetleri de geçiriyor.
Samimi olduklarıma anlatıyorum ama 3 senedir görüşmediğim birine nasıl anlatırım bilmiyorum. Keşke bunun bi kursu olsaNeden ürksün ki,kişilk sahibi birisiyse zaten durumunu anlayışla karşılar,değilse bile kendi kaybeder.
Ben anlatıyordum apaetmandaki arkadaşlarıma,hiç sıkıntı olmadı aksine onlarda üzülmüştü.
Bu bir problem değil aslında,kişinin kendisiyle alakalı bir durum bana göre.
Teşekkür ederim desteğiniz içinBir dönem bende böyle bir şey yaşadım.
Öncelikle sosyal fobim var diye kendini etiketlemeyi bıraktım. Yapamıyorum, şöyleyim böyleyim dediğimiz her etiket üzerimize yapışıyor.
Dışarı çıkarken yanımda mutlaka anksiyete ilacı olurdu. İçmezdim ama çantamda olduğunu bilmek rahatlatırdı beni. (1 kez bile içmedim)
Sorunun kökenine indim. “Niye” diye sor kendine tek cümlelik cevaplar ver. Ve o cümleye tekrar “niye” diye sor. Bu durum bir sonuç , düzelmesi gereken yer sonuç değil sebep. Dışarıda hissettiğin duyguyu ilk nerede hissettin onu bulmak önemli.
İlk planlarımk kaybetmekten korkmadığın, dıygusal bağ kurmadığım insanlarla ve ortamlarla kısa süreli görüşmeler olarak yaptım. Bak sende burada dıygularını çok açık ve rahat ifade etmişsin. İlk mesajı atmışsın, ilk iletişimi kurmuşsun. Yani sandığın gibi bir iletişim problemin yok
Sosyal fobi diye adlandırdığın durum senin konfor alanında olabilir. Üşengeçlik, kırılma korkusu ve hatta bazen kibir bile iletişimi zorlaştırıyor.
Bunları sana itafen yazsamda kendi deneyimlerim. Burada yazdıklarından yola çıkarak diyebilirim ki bu işi çok rahat halledebileceksin gibi. Sana güveniyorum
Siz sosyal fobi olayını cok yanlış anlamışsınızBen bu sosyalfobi olayını bu yıl öğrendim. Anksiyete nedeniyle girdiğim gruplarda, sf'den şikayetçi olan sapıklarım oldu. Şaka değil bu arada gerçek. Onları takip ettiğimi, gruplarını kapattırdıklarımı falan söylüyorlar. Birisini böyle beni rahatsız ettiği için mahkemeye verdiğim hatta.
Ben bu olaydan şunu anladım. Bu sf, kimse sizle ilgilenmese insanların size baktığını, sizi takip ettiğini düşündürten bir şey, öyle değil mi? Etrafınızdakileri çok fazla mı önemsiyorsunuz mesela? Önemsemeyin, herkes birer Ayşe, Mehmet...
Kendi arkadaşım da sosyal fobili. Şöyle düşünmenizi tavsiye ederim: '' Ben kimim? İnsanlar benle görüşmezse ne kaybederim? Reddedilirsem ne olur?'' Cevap: hiçbir şey.
Uzmanlardan özür dilerim.
Herkes yanı derecede değil ki, kimisi ilaç kullanıyor, kimisi terapiyle atlatıyor. Sfli arkadaşım tek başına yemek yiyemediğini başkalarının ona bakıyor gibi hissettiğini söylemişti.Teşekkür ederim desteğiniz içinKibirli değilim ama galiba kırılma korkum var. Bir de biri bana adım atınca problem yok, konuşabiliyorum. Ama artık ben de adım atan olmak istiyorum.
Siz sosyal fobi olayını cok yanlış anlamışsınızSosyal fobisi olan biri insanlar ona bakmasa bile bakıyor demez, baksalar bile 'hayır bakmıyordur' diye düşünür. Ayrıca iletişim problemi olan biri normal diyaloglar kuramıyor ki gitsin sapıklık yapsın. Selam yazmaya korkan biri nasıl başkasını rahatsız etsin?
Keşke biraz sapıklık potansiyelim olsa da en azından böyle iletişim kurabilsem
Bence sorunlu gibi görünmezsiniz. Herkesin psikolojik sorunları olabilir. Belli süreçlerden geçmeyen pek yoktur.Bunu anlatabilmek yüzleşebilmek problem zaten. Bunu anlatırsam insanlar benden ürkmez mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?