Görüşmek isteyen birisi ise bunu anlayışla karşılar,insanız sonuçta hepimizin bazı kırılma noktalarmız oluyor.Bunca zamandan sonra durup dururken görüşelim desem nasıl karşılar bilmiyorum.
Yeni bir kursa katıldım ama nasıl arkadaşlık kurulur bilmiyorum.
Evet çocuklukla ilgili travmalarım var. Annemin baskın olması, benim gelişme geriliğimin olması, yapı olarak da çekingen olmam vs.
Samimi olduklarıma anlatıyorum ama 3 senedir görüşmediğim birine nasıl anlatırım bilmiyorum. Keşke bunun bi kursu olsa
Konuşmak zorlayıcı oluyorsa yazarak anlatın derdinizi, bence ilişkilerde karşınızdakine açık olmanız gerekiyor, sizin neden uzaklaştığınızı bilmeli zira iyi giden bir arkadaşlık sizin tarafınızdan bitirilmiş, arkadaşlığınızı sosyal fobiniz yüzünden istemeden bitirmişsiniz ama karşı taraf bunu bilmez, seneler sonra tekrar ortaya çıktığınızda sorunu bilmezse, istediği zaman arkadaşlık yapıp istemediğinde ortadan kaybolan dengesiz biri sanar sizi, açık olur derdinizi olduğu gibi anlatırsanız hakkınızda önyargılı ve yanlış düşünmesini engellersiniz.Samimi olduklarıma anlatıyorum ama 3 senedir görüşmediğim birine nasıl anlatırım bilmiyorum. Keşke bunun bi kursu olsa
Yüksek ses... Ben...Keşke ama hiç sanmıyorumEğer gittiğin bir kurs varsa yüksek sesle burada nerede güzel kahve içebilirim diye sor mesela? mujtemelen daha empatik ve girişken olan birinden cevap gelir. İlk adım atılmış olur.
Siz insanlardan bıkmışsınız sanki. Ama kendinize göre haklısınız zaten.Sosyal fobim olduğunu söyleyebilir miyim bilmiyorum. Güler yüzlü, sıcakkanlı bir insanım ama ilişkiler sürekli görüşmeye, evlere gidip gelmeye, sürekli arayıp sormaya gelince geri kaçıyorum. Mazeretler buluyorum. Sanırım zarar görmekten ya da aradaki seviyeyi bozmaktan korkuyorum. Çocukken tüm sülale bize gelir, uzaktaki akrabalar memlekete geldiğinde günlerce bizde kaldığı için bende bir tepkiye sebep oldu sanırım.
Siz bence arkadaşınızı arayın ve durumunuzu açıkça ifade edin. Zaten sosyal herhangi bir insan için de anlaşılmaz ya da büyütülecek bir durum değil bence. Size karşılık vermezse de cesaretinizi kırmayın lütfen. Tekrar bir kursa başlayıp arkadaş edinebilirsiniz.
Maalesef tiyatro yok. Yoksa güzel fikirdi. Hem kendisi öğretmen, seviyordur öyle şeyleri.Bulunduğun şehirde tiyatro var mı? İki bilet al onu da davet et:)) ben genelde böyle yakinlasiyorum insanlarla.
Dun bile bir biletim açıkta kaldı, bir yıla yakindir görüşmediğim arkadaşıma yazdim, o eşlik etti:)
Sürecimi anlatmam lazım beni yanlış anlamaması için. Bu da bir anksiyete sebebiBence sorunlu gibi görünmezsiniz. Herkesin psikolojik sorunları olabilir. Belli süreçlerden geçmeyen pek yoktur.
Yıllardır onunla görüşmek istediğinizi ama sağlık problemleriniz yüzünden adım atamadığınızı, şu anda ise kendinizde o gücü bulduğunuzu ve özlediğinizi belirtin. Bu şekilde belirtirseniz istemezlik yapma olasılığı düşük.
Sadece kahve içelim mi derseniz vakit ayırmak için siz öncelikli olmayabilirsiniz, red yeme olasılığınız yükselir. Yaşadığınız süreci yüzyüze değinirsiniz, sizi anlayacaktır.
Keşke herkes sizin gibi olabilir miiğğğ... Çok teşekkürlerArkadaşlıkta olması gerekenler için
Yakınlık hissi
Fikirlerini önemseme
Birlikte zaman geçirirken keyif alma diyelim.
Şimdi sen buraya derdini yazdığına göre demekki sana cevap veren insanları dikkate alıp fikirlerine saygı duyuyorsun. E dert açabilmek yakınlık ister. Ha birde kaç saattir burada okudukların seni rahatlatıyor keyif alıyorsun.
Bizde onca başlık arasında senin derdine değer verdik, zaman ayırdık, sana yardımcı olabileceğimizi düşünmek bize keyif verdi. Yani biz şuan arkadaş olduk ve bunu sen başlatıın. Tebrikleeeerrrrrr
Benimle görüşmeyi istiyordu ama benden kaynaklı görüşemedik. Evet adım atmalıyım ama nasıl. Alkol alıp kapısına dayansam çok mu abes olurGörüşmek isteyen birisi ise bunu anlayışla karşılar,insanız sonuçta hepimizin bazı kırılma noktalarmız oluyor.
Biraz gayretle hallolur merak etme sakın,adımı sen at hemen.
Şuan Kaligrafi kursuna gidiyorum. Pek sosyal bir kurs değil. Herkes kafasını kağıda gömmüş durumdaSu an gittiginiz kurs nedir? Egitmenin anlattigi bir konuda yaninizdakine soru sorun en basiti iletisimi boyle baslatin kursa her gittiginizde yaninizdakiyle selamlasin. Konusmak istediginiz arkadasinizida arayin direk ozlediginizi kahve icmek istediginizi bir suredir problemleriniz oldugunu sorunlari cozdugunuzu soyleyin tepkisine gore bulusma ayarlayin. En fazla ne olabilir ki zaten bayramdan bayrama mesaj atiyormussunuz o biter en kotu.
Evet pandemi de etken oldu. Ama hep konuşuyorduk pandemi bi bitsin kahve içelim... Gerisi gelmedi.Zaten arada pandemi vardı. O yüzden süre çok göze batmaz. Onu muhabbetini özlediğini müsait bir zamanda bir kahve içmek istediğini söyleyebilirsin.
Zaten muhtemelen konuşamıcam, whatsaptan yazmayı düşünüyordum. Ama ilk ne dicem onu bilmiyorumKonuşmak zorlayıcı oluyorsa yazarak anlatın derdinizi, bence ilişkilerde karşınızdakine açık olmanız gerekiyor, sizin neden uzaklaştığınızı bilmeli zira iyi giden bir arkadaşlık sizin tarafınızdan bitirilmiş, arkadaşlığınızı sosyal fobiniz yüzünden istemeden bitirmişsiniz ama karşı taraf bunu bilmez, seneler sonra tekrar ortaya çıktığınızda sorunu bilmezse, istediği zaman arkadaşlık yapıp istemediğinde ortadan kaybolan dengesiz biri sanar sizi, açık olur derdinizi olduğu gibi anlatırsanız hakkınızda önyargılı ve yanlış düşünmesini engellersiniz.
Kırılmaktan korkuyorum demişsiniz, hayat bu bazen kırılacağız, bazen yanlış anlaşılacağız, bazen yürümesini istediğimiz ilişkiler yürümeyecek ama hayat da devam edecek, bazı korkularımızın üstüne gitmemiz gerekiyor, sonucunda kırılsak bile.
Hem kendisini hem arkadaşlığını özlediğinizi ama sosyal fobiniz yüzünden bir türlü adım atamadığınızı, adım atmaktan korkup çekindiğinizi yazarak başlayın, gerisi gelir.Zaten muhtemelen konuşamıcam, whatsaptan yazmayı düşünüyordum. Ama ilk ne dicem onu bilmiyorum
Ayyy çok zorHem kendisini hem arkadaşlığını özlediğinizi ama sosyal fobiniz yüzünden bir türlü adım atamadığınızı, adım atmaktan korkup çekindiğinizi yazarak başlayın, gerisi gelir.
Arkadaşlığınız kaldığı yerden devam eder mi bilemem ama en azından siz kendinizi olduğu gibi açıklamış olursunuz.
Bunu done olarak kullanabilirim teşekkürlerAyşecim merhaba. Umarım iyisindir ve her şey yolundadır. Uzun zaman oldu görüşmeyeli. Çesitli sıkıntılar ve pandemi gibi sebeplerle sosyal çevremden uzak durmak zorunda kaldım. Sosyal fobim olduğunu öğrendim ve bunu yenmeye çalıştım. Seninle görüşemiyor olmamın sana has bir nedeni olmadı asla. Eğer senin için de uygunsa arkadaşlığımıza kaldığımız yerden devam etmek isterim. Çünkü seni özledim. Bir kahve içimi vaktini ayırırsan çok mutlu olurum. Görüşmek dileğiyle...
WOLFROG buna benzer bir mesaj gönderebilirsiniz. Detayları bir araya geldiğinizde de isterseniz konuşursunuz zaten.
Nerde yaşıyorsun? Gel arkadaş olalımMerhaba arkadaşlar. Benim kendimi bildim bileli devam eden sosyal fobi problemim var. Mesela eskiden hiç dışarı bile çıkmazdım ama ilaçla tedaviyle yendim. Çalışma hayatı da faydalı oldu. En azından birileriyle anksiyete yaşamadan konuşabiliyorum.
Benim derdim şu, sosyal ilişkiler kurmayı bilmiyorum çünkü öğrenemedim. Hayatımda birkaç arkadaşım var ama hep onlar uğraştı. Beni zorla çağırmalar, zorla planlarına dahil etmeler, ısrarla aramalar (bu iyi bişey, şikayetçi değilim tabii ki iyi oldu). Ben istiyorum ki bunu ben de yapabileyim. Mesela 3 sene önce zumba kursunda bi kadınla tanıştım. Çok iyi anlaştık, çok gülüyorduk, tam bir antidepresan gibi bir arkadaş. Yalnız kurs bitince devam edemedi. Evlerimiz yakın ama bir türlü buluşamadık. Beni kahveye davet etti, bir kaç kere buluşma teklif etti ama o dönem anksiyete krizlerimin olduğu bir dönem olduğu için hep bir bahane buldum. Artık o da haliyle bir daha teklif etmedi. Şuan arada bir bayramını kutluyorum, öğretmenler gününü kutluyorum vs. öylesine atılmış mesajlar. Şimdi ben bazı şeyleri aşmaya çalışıyorum. Daha sosyal olmaya çalışıyorum ve bu kadının arkadaşlığını çok sevdim. O da beni sevmişti aslında. Şimdi görüşmek istiyorum ama 3 seneden sonra kahveye gel demem saçma olmaz mı. Reddederse de anksiyetem yine başlayacak diye korkuyorum. Bu durum sadece bu arkadaş için geçerli değil, yani genel olarak nasıl sosyal ilişkiler kurarım bilmiyorum. Bu arada ben de eğlenceli, açık fikirli, muhabbeti iyi biriyim. Tek handikapım ilişki başlatabilmek. Onu halledince gerisi geliyor zaten.
Bu anksiyete olayı yüzünden çok güzel arkadaşlar kaybettim. Hiç birine kızamıyorum yeterince uğraştılar zaten. Bunun daha fazla olmasını istemiyorum.
Siz bu işleri nasıl yapıyorsunuz ya, bana taktik verin
Ben de ara veriyorum çünkü bazen çok zor zamanlarım oluyor kimseyi üzmek istemiyorum kavga edip yormak vs bir arkadasim var universiteden onu engellediği bile olur oda beni engeller ama sonra buluşuruz sarılırızNeden ürksün ki,kişilk sahibi birisiyse zaten durumunu anlayışla karşılar,değilse bile kendi kaybeder.
Ben anlatıyordum apaetmandaki arkadaşlarıma,hiç sıkıntı olmadı aksine onlarda üzülmüştü.
Bu bir problem değil aslında,kişinin kendisiyle alakalı bir durum bana göre.
Benim sosoyal fobim, anksiyetem falan yok ama ben de nedense bir türlü işdışı görüşecek birni bulamıyorum.normal sohbet edebiliyorum ama gel hadi şunu bunu yapalim diyemiyorumMerhaba arkadaşlar. Benim kendimi bildim bileli devam eden sosyal fobi problemim var. Mesela eskiden hiç dışarı bile çıkmazdım ama ilaçla tedaviyle yendim. Çalışma hayatı da faydalı oldu. En azından birileriyle anksiyete yaşamadan konuşabiliyorum.
Benim derdim şu, sosyal ilişkiler kurmayı bilmiyorum çünkü öğrenemedim. Hayatımda birkaç arkadaşım var ama hep onlar uğraştı. Beni zorla çağırmalar, zorla planlarına dahil etmeler, ısrarla aramalar (bu iyi bişey, şikayetçi değilim tabii ki iyi oldu). Ben istiyorum ki bunu ben de yapabileyim. Mesela 3 sene önce zumba kursunda bi kadınla tanıştım. Çok iyi anlaştık, çok gülüyorduk, tam bir antidepresan gibi bir arkadaş. Yalnız kurs bitince devam edemedi. Evlerimiz yakın ama bir türlü buluşamadık. Beni kahveye davet etti, bir kaç kere buluşma teklif etti ama o dönem anksiyete krizlerimin olduğu bir dönem olduğu için hep bir bahane buldum. Artık o da haliyle bir daha teklif etmedi. Şuan arada bir bayramını kutluyorum, öğretmenler gününü kutluyorum vs. öylesine atılmış mesajlar. Şimdi ben bazı şeyleri aşmaya çalışıyorum. Daha sosyal olmaya çalışıyorum ve bu kadının arkadaşlığını çok sevdim. O da beni sevmişti aslında. Şimdi görüşmek istiyorum ama 3 seneden sonra kahveye gel demem saçma olmaz mı. Reddederse de anksiyetem yine başlayacak diye korkuyorum. Bu durum sadece bu arkadaş için geçerli değil, yani genel olarak nasıl sosyal ilişkiler kurarım bilmiyorum. Bu arada ben de eğlenceli, açık fikirli, muhabbeti iyi biriyim. Tek handikapım ilişki başlatabilmek. Onu halledince gerisi geliyor zaten.
Bu anksiyete olayı yüzünden çok güzel arkadaşlar kaybettim. Hiç birine kızamıyorum yeterince uğraştılar zaten. Bunun daha fazla olmasını istemiyorum.
Siz bu işleri nasıl yapıyorsunuz ya, bana taktik verin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?