Sosyal Fobili biri evlenemez mi?

bayangamzeli

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2023
108
28
13
25
Sosyal fobiyi yenipte evlenebilenler var mı çok korkuyorum ömrüm evde geçiyor yaygın bir sosyal fobi bende ki biri çıkıp bende sosyal fobiyi yendim evlendim işim gücüm var desin..bayram geliyor ben aileme akrabalarıma hasretim kimseyi arayamıyorum yanına gidemiyorum çoğu kez üstüne gittim aşırı kalbim çarpıyor kalbim yoruldu her saniye kaygilanmaktan... Çok yardıma muhtacim yasitlarima evlendi çoluk çocuk sahibi hepsi okudular iyi yerlere geldiler benim hep boynum bükük...😭😭

Sosyal fobiyi yenipte evlenebilenler var mı çok korkuyorum ömrüm evde geçiyor yaygın bir sosyal fobi bende ki biri çıkıp bende sosyal fobiyi yendim evlendim işim gücüm var desin..bayram geliyor ben aileme akrabalarıma hasretim kimseyi arayamıyorum yanına gidemiyorum çoğu kez üstüne gittim aşırı kalbim çarpıyor kalbim yoruldu her saniye kaygilanmaktan... Çok yardıma muhtacim yasitlarima evlendi çoluk çocuk sahibi hepsi okudular iyi yerlere geldiler benim hep boynum bükük...😭😭
Tedavi oldunuz mu

Tedavi oldunuz mu
İlaç tedavisi oluyorum önceden özel psikiyatriye gittim ama yarım bıraktım anneme anlatıyorum pek önemsemiyor param yok diyor ben ölene kadar böyle yaşamak zorunda mıyım bayram geliyor yüzüm gülmüyor kenarında köşesinde baya parası var benim param yok iyi gelme görürsem de boşa gider paralar diyor bütün ümitlerim yok oldu😭

Sosyal fobili evlenen gördüm de mutlu olduklarını görmedim. Biliyorum iç açıcı değil ama burda odaklanmanız gereken evlilik değil sosyal fobiyi yenmek. Sosyal fobiyi yenip de çok mutlu olan insanlar tanıdım çünkü kendilerini çok aştılar ve başarılı oldular. Amaç sadece evlenmekse sizi sessiz sakin görünen veya alıcısı pek çıkmayan bir adamla evlendiriverirler, o evlilikte baskı görüp veya mutsuz olup her şeyi korkudan içinize atmaya başlarsınız. İşler iyice kötüleşir sizin için. İlla herkesle arkadaş olup her şeye atlayan olmak değil konu en azından biriyle konuşurken korkmamayı, kendinizi ifade edip hakkınızı savunabilmeyi öğrenmeniz lazım. Bunu aşmak önemli

İlaç tedavisi oluyorum önceden özel psikiyatriye gittim ama yarım bıraktım anneme anlatıyorum pek önemsemiyor param yok diyor ben ölene kadar böyle yaşamak zorunda mıyım bayram geliyor yüzüm gülmüyor kenarında köşesinde baya parası var benim param yok iyi gelme görürsem de boşa gider paralar diyor bütün ümitlerim yok oldu😭
Ilac fayda etmiyor mu bende de vardi azaldi

Bilgi sahibi değilim ama sosyal fobi sebepli bir şey mi? Kilolu musunuz mesela?

2 kere devlet psikiyatrisine gittim farklı doktorlara böyle böyle dedim ilaç verdiler hiç bir teşhis koymadilar ama sıkıntılarım aynı sosyal Fobinin belirtilerinden

Teşhis koymadan ilaç verilmez.
Tedavi sürecini hem ilaç hem terapi şeklinde birlikte uzun süreli bir yolculuk olarak düşünmeniz gerekiyor.
Anladığım kadarıyla çok yoğun bir kaygı sorununuz var. Öyle iki kere gittim ile olacak bir hikaye değil maalesef.
Gerek özelde gerek devlette psikiyatriden destek aldım. Kurumun çatısından ziyade doktor ile enerjinizi tutup kendinizi ifade edebilmeniz çok önemli.
Tedavisiz maalesef çok zor aşılır, tedavi ile sadece anahtarı nasıl çevirmeniz gerektiğini öğreneceksiniz. Kolayı zor etmeyin kendinize. En kısa zamanda aştım sorunlarımı diye yazarsınız umarım.

Para sorun ise evden calis internetten psikolog parasi olsun hic yoktan iyidir, orda daha ucuz.
Bununla ilgili kitap al
Netten bununla ilgili videolari izle
Devletten psikiyatri randevusu al ve nolursa olsun birakma, ilaclarini da kullan
Evden aglamakla olmak zor biliyorum yapmak zorundasin..
Olumden baska herseye care var halledersin

Küçük adımlar ile başlayın. Her gün kendinize bir hedef koyun. En başlangıçta küçük bir şey örneğin apartmanda karşılaştığınız birine iyi akşamlar demek gibi. Ertesi günü çok yakın bir akrabanızın evine gitmek gibi. Her gün küçük bir hedef koyun kendinize. Zaafınızı biliyorsunuz bunun üstüne gitmek yenmek sadece sizin elinizde. Bir defter tutun herşeyi başardığınızı gün gün yazın motive olacağınıza inanıyorum

Destek alıyor musunuz? Teşhis aldınız mı ? Evlilik düşünüyorsanız ben bu durumu yenmemiz gerektiğini düşünüyorum. Açıkçası evlilik olmasa bile yenmezseniz destek almazsanız hayatınızı yaşamadan günlerinizi bitireceksiniz

Kalbiniz carpa carpa yapmaya devam ettikce normale doneceksiniz

Bu korkunun üstüne gitsen. Mesela seni anlayan bir akrabana giderek başlasan. Öncelikle tedavini tamamla sonra evlenmeyi ya da ise başlamayı dusun. Sende sosyal fobi varken esin daha sosyal bir adam olursa zaten yürümez. Sevgi de kurtarmaz bir yerden sonra. Ayrıca Hemen hemen bütün mesleklerde de insan iletişimi önemli ve gereklidir.

Siz gerçekten iyileşmek için adım atıyor musunuz?

Eski konunuz da uzun uzun kitaptan psikiyatrist ve psikolog yönlendirmesine kadar anlatmıştım diye hatırlıyorum.
Ayrıca ne teşhisi konulduğunu bilmiyorsun şuan.
Eğer kendine yatırım yapmadan iyileşmek için uğraşmazsan evlilikte,arkadaşlıkta olmuyor olmaz.
Yorucu geliyor insana.
Ha destek alırsan süreç uzun sürüyor ama hayatı değişiyor insanın,bunu en yakınımda gözlemledim.
Önce kendin,kendin için adım atmalısın.
İnsan önce kendini sevecek,düşünecek başkası bir yere kadar umarım daha fazla ertelemezsin.

Çok güzel bir motivasyonun var evlenip hayata karışmak istiyorsun hayallerin hedeflerin var bundan dolayı aşacağını düşünüyorum. Online terapiler var öyle bir küçük adımla başlasan profesyonel destek ararken pes etme terapistin de sana uygun olanını bulman lazım.Yerinde olsam başta bu durumla ilgili kitaplar okurdum , kendime telkin verirdim ve fobik ortamları zihnimde canlandırıdım birde bunun temelini nerde attığımı anlamaya çalışırdım seninle başlamadı diye bir kitap var onuda tavsiye ederim

Back
X