• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal izolasyon aynı bina kaynanam gil

Valla hanımefendi korkutmak istemem ama hamile bir kadın koronadan öldü geçen hafta duymadınız mı? 8 aylık hamileydi bebeği karnından aldılar kurtardılar ama bi kaç gün sonra da bebeği öldü haberlerde duymadınız mı?

Korkmuyorsanız kaynananız GİL e gidin. Laf sokmasın diye.
o kayınvalideyi korona değil ben öldürürüm ağzına ağzına lafları çakarak.
Ben de korkutmak istemem, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, fakat olayın ciddiyetini anlamayan insanlara karşı daha sert bir tavır takınmanız gerekiyor. İstiyorlarsa sonsuza kadar küsebilirler, sizin ve ailenizin sağlığından daha önemli bir şey yok. Evlerine gitmeyin, evinize sokmayın bir süre. Daha dün bir haber okudum, Meksika'da iki hamile kadın ölmüş corona sebebiyle. Bık bık etmeye devam ederlerse o haberi dayayın gözlerine. Riskleri ne kadar aza indirebilirsek o kadar iyi. Umarım hepimiz en az zararla atlatırız bu kötü günleri.

Siz türkiyede yaşıyorsunuz dimi
Hani 40 bin vakayı gecen ülkede hani daha dün sokağa çıkma yasağı ilan edilen ülke
1000 i gecen ölüm sayısı olan ülke

ya da kendinize ada satın aldınız ailece ordasınız başka kimse yok ha böyleyse abartıyorsunuz hastalık uğramadı oraya sanırım

Abartı degil tabiki çünkü o eve girip çıkan dışardan gelen insanlar var. Bizde virüs yok ne demek çok saçma . Nerden biliyor olmadığını ki

Bunu burada sorup fikir almanız bile yanlış. Sabahtan akşama kadar söylüyorlar evinizde oturun diye. Diğer ülkelerden insanlar ağlıyor biz yaptık aman siz yapmayın diye. Ben canımı ve bebeklerimi sokakta bulmadım deyip kapınızı kilitleyin. Bu kadar zor olmamalı.

Yaptığınız doğru.

Kayın ailenizin yardımcıları alışveriş vs. halledemiyorsa evlatlar alıp kapıya bırakabilirler ancak. O da çok zorunlu ise.

Bu dönemde yaptığınız şey sadece kendiniz için değil kayın aileniz için de en doğrusu zaten. Onlar da risk grubunda olabilir.

Evde 2 çalışan var cümlesini okuyunca ben de ilk önce sizin gibi yardımcı olarak algıladım, kendimi zengin hissettim bir an. 😁

Konusahibi sana gelince, yaşadığın çıkmazı anlıyorum, kendimizi hatta daha çok karsimizdakini korumaya çalışıyoruz ama uzak durmayı kabalık olarak algılıyorlar. Bu dönemi sağ salim atlatırsak karşılıklı birbirimizi kırmış olma ihtimalimiz çok fazla. Ben de es ailenin buyuk bölümünün ve özellikle kayinvalidemin bu durumu hafife alip bizi riske atmasiyla mucadele etmeye çalisiyorum ve çok yoruldum ama senin durumun benimkinden daha net aslinda, kendinden önce düşünmen gereken çocukların var. Ben olsam çocuklarımın sacının teli sözkonusu olduğunda kimsenin ne düşüneceğini önemsemezdim.

Son düzenleme:
Evde 2 çalışan var cümlesini okuyunca ben de ilk önce sizin gibi yardımcı olarak algıladım, kendimi zengin hissettim bir an. 😁

Konusahibi sana gelince, yaşadığın çıkmazı anlıyorum, kendimizi hatta daha çok karsimizdakini korumaya çalışıyoruz ama uzak durmayı kabalık olarak algılıyorlar. Bu dönemi sağ salim atlatırsak karşılıklı birbirimizi kırmış olma ihtimalimiz çok fazla. Ben de es ailenin buyuk bölümünün ve özellikle kayinvalidemin bu durumu hafife alip bizi riske atmasiyla mucadele etmeye çalisiyorum ve çok yoruldum ama senin durumun benimkinden daha net aslinda, kendinden önce düşünmen gereken çocukların var. Ben olsam çocuklarımın sacının teli sözkonusu olduğunda kimsenin ne düşüneceğini önemsemezdim.

Aa ben çok yanlış anlamışım nedense. Yaşlı insanlar bakıcıları var falan zannettim. Kafam başka yerdeydi herhalde. Sağolun uyardığınız için.

Bu durumda risk daha da artıyor elbette. Sürekli eve girip çıkan var.

Aa ben çok yanlış anlamışım nedense. Yaşlı insanlar bakıcıları var falan zannettim. Kafam başka yerdeydi herhalde. Sağolun uyardığınız için.

Bu durumda risk daha da artıyor elbette. Sürekli eve girip çıkan var.

Ay pardon uyarma gibi bir amacım yoktu. O cümle iki anlamı da karsilayabilir, farklı anlamamız doğal bence. bakış açısı dikkatimi çekti, paylasmak istedim sadece.

Yeri burasi degil biliyorum. Pesinen özür dileyerek sorucam.

Ben türk degilim. Turkceyi 20 yasimdan sonra ogrendim. Bence gayet de guzel ogrendim, 500 sayfalik kitabi hic takilmadin 3 4 güne okuyorum. Gunluk hayatimda her alanda türkce konusuyorum. Burdaki bir cok kisiden duzgun cumle kurdugumu görüyorum. Ama gil ne demek hic cozemedim. Kaynanam demekle kaynanamgil demek arasindaki fark ne oluyor?

Ay pardon uyarma gibi bir amacım yoktu. O cümle iki anlamı da karsilayabilir, farklı anlamamız doğal bence. bakış açısı dikkatimi çekti, paylasmak istedim sadece.

Est. Ben de uyarma kelimesini olumsuz anlamda kullanmadım asla. Tekrar teşekkür ederim.

Ben de hatamı fark edince güldüm. Kendi evimde iki çalışanım varmış gibi ilk aklıma gelenin bu olması 🤣🤣

Yeri burasi degil biliyorum. Pesinen özür dileyerek sorucam.

Ben türk degilim. Turkceyi 20 yasimdan sonra ogrendim. Bence gayet de guzel ogrendim, 500 sayfalik kitabi hic takilmadin 3 4 güne okuyorum. Gunluk hayatimda her alanda türkce konusuyorum. Burdaki bir cok kisiden duzgun cumle kurdugumu görüyorum. Ama gil ne demek hic cozemedim. Kaynanam demekle kaynanamgil demek arasindaki fark ne oluyor?

Kaynanamgil “kaynanam ve ailesi” demek oluyor.

Günlük konuşma dilinde kaynanamgil/kaynanamlar, kaynımgil/kaynımlar gibi kullananlar var.

Bazılarında belirti olmasa da taşıyıcı olabiliyormuş

Koca dünyada milyonlarca insan aylardır bir tarafını yırtıyor zorunlu olmadıkça evden çıkmayın misafir kabul etmeyin kimseye gitmeyin insan temasından kaçının diye ama birisi çıkar kaynanası gile? 🙄🤔 abarttım mi diye sorar dünyanın gözü kör olsun ne diyelim.

Bu insanlar bence otağı kurup aynı ortamda hep beraber yaşasınlar da biz de siz de kurtulsanız. Her gün mutlaka biri de soru sorarak canımı sıkmayı becerebiliyor. Kuzenim de arayıp canımız çok sıkıldı, parka gitsek olur mu diye sormuştu artık bu saatten sonra çıkmayı destekleyeceğim. Doğal seleksiyon şart oldu. Ama seleksiyona uğrarken bizi de riske atıyorsunuz ya. Keşke böyle düşünenleri şu Yunan’ların zaptetmeye çalıştığı bizimkilerin izlediği ve savunmadığı kayalıklara koyup bıraksalar. Yeter be! Yoğun Bakım’a Corona pozitif birini ziyarete gitmeye çalışanlar gibi.

Lafım sizden çok kabalık gören, ısrar eden yakınlarınız.

Ya hamilesiniz, bir kucuk cocugunuz var ve gelip burada bunu mu soruyorsunuz? Su kayinvalidelerinize hak ettigi seyleri soylemeyi ogrenin artik rica ediyorum. Siz de rahatlayin, bdv de. :işsiz:

"Hayir anne, gelemeyiz. Siz de cikmayin evden."

Bitti.

Biz de esimle evde sıkıldık, cocuk falan da yok. Kayinvalidem yazlikta, onun da canı sikıliyor haliyle. O da bizi cagirdi; nasil cazip geliyor mis gibi deniz havasinda sohbet etmek, kahvalti etmek, hatta okey falan oynamak. Ama gitmiyoruz. Kendimiz icin de degil ustelik, ya biz tasiyiciysak da onlara bulastirirsak diye. Kendi ailem sehir disinda ama burada olsalar ne kadar ozlesem de onlara da gitmezdik. Su isin ciddiyetini kavrayalim artik.

Gorüsmeyin net ! Zaten basimiza ne geliyorsa laftan anlamayan insanlar yüzünden geliyor.
Bu durumda kimse alinip darilamaz. Bu arada esiniz de ise gidiyor mu? Gidiyorsa eger sosyal izolasyonda degilsiniz maalesef

düşünceniz gayet normal ve doğru. ama bunu kv gillere açıklarken "annemlere bile gitmiyorum" diyerek anlatıyorsanız rahatsız olup üsteleyebilirler. çünkü kv olmak.

Back
X