• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal izolasyon aynı bina kaynanam gil

bizde aynı apartmanda oturuyoruz.kızım 4 yaşında durduramıyorum bir onlara gidiyor bir bize geliyor.bende hamileyim.kızım kendini öptürtmüyor onlara ama dün ilk defa kaynanam eltimlere gitmiş yarım saat.maskeyle oturdum valla diyor ne diyim şaşırdım.eltim desen yeni doğum yaptı bebeğin resimlerini çektirtmeye fotoğrafçıyı eve getirtmiş.

Hasta olmadığını nereden biliyor ki kayınvalideniz. Ben bilmiyorum mesela. Sadece market için çıkıyorum ama belki de ben de kaptım ve kuluçka aşamasında ya da belirti göstermiyor. Görüşmeyin tabi. Günler çuvala girmedi. İlerleyen zamanda görüşürsünüz

Sorulacak soru değil. Tabiki de görüşülmemeli. Bunu sormak bile doğru değil.
Bende aynı binadayım neredeyse 2 aydır görüşmüyoruz.

Yeri burasi degil biliyorum. Pesinen özür dileyerek sorucam.

Ben türk degilim. Turkceyi 20 yasimdan sonra ogrendim. Bence gayet de guzel ogrendim, 500 sayfalik kitabi hic takilmadin 3 4 güne okuyorum. Gunluk hayatimda her alanda türkce konusuyorum. Burdaki bir cok kisiden duzgun cumle kurdugumu görüyorum. Ama gil ne demek hic cozemedim. Kaynanam demekle kaynanamgil demek arasindaki fark ne oluyor?

Benim özür dilemem gerekir mi bilmiyorum ama Türkçe ana dilim, Türkiye'den dışarı adım atmadım, çocukluğum köyde geçti. Bu "gil" durumuna kafam basmıyor. Bir arkadaşım falangil deyince o evdeki topluluk anlamında demişti ama mesela kayınvalidesinin evinden bahsederken kaynanamgil, kaynımgil, eltimgil, bööyle sıralıyorlar. Gerçekten neden gil?

Türkiye'de korona için en tehlikeli yer aile apartmanları bence. Bu apartmanlardaki büyükler de cahillik ediyor bu konularda(bilinçli davrananları tenzih ederim). Allah sonumuzu hayır etsin.

Arkadaşlar bir çocuğum var 3 yaşında ve hamileyim. Aynı binada kaynanam gilde var. Onların evinde iki tane çalışan var bunun dışında sokağa cikmiyo kaynanam zaten. Neyse bız eşimle karar aldık oraya gitmemeye hamileyim.kucuk çocuğumuz var covid 19 nedeniyle önlem yani. Kendi aileme bile.gitmiuorum bizimkiler anlayışlı ne olur ne olmaz hamilesin birde diyolar. Ama kaynanam bizde bişey yok ki hastalık bilmem ne diyo çaktırmadan. Sizce önlem almam gerekmez mi. Üstelik evlerine girip çıkan bir evli kaynım var o da çalışan biri. Kaynanam gile gelip gidiyorlar arada eltimle . . Sizce doğru mu bu yaptığım abartimi tamam benim.esimde çalısiyor ama onlem amaçlı bu onlarda üç çalışan var gibi yani hem. Kaynanam bizimkilere gidecek olursam aman gitmeyin diyo ama.kendilerinr geldimi bizde bsy yokki falan diyo aynı binadayiz diye.
Doğru yoldasin sonuçta sağlığımızı sokakta bulmadık var öyle dusuncesiz insanlar sen ciddiyetini koru görüşmemeye devam et bende hamileyim ve doğumda kimseyi kabul etmeyi düşünmüyorum sonuçta n3 zman biteceğini belli olmayan sinsi bir salgın üstelik minnacik korumasız bir beden kimse kusura bakmasn otursun evinde

Gitmeyin bende kvlerle aynı apartmadayım. biz gitmiyoruz onlarda gelmiyor. eşim asla görüştürmüyor kvnin kronik rahatsızlığı var birazda ondan sanırım

Arkadaşlar bir çocuğum var 3 yaşında ve hamileyim. Aynı binada kaynanam gilde var. Onların evinde iki tane çalışan var bunun dışında sokağa cikmiyo kaynanam zaten. Neyse bız eşimle karar aldık oraya gitmemeye hamileyim.kucuk çocuğumuz var covid 19 nedeniyle önlem yani. Kendi aileme bile.gitmiuorum bizimkiler anlayışlı ne olur ne olmaz hamilesin birde diyolar. Ama kaynanam bizde bişey yok ki hastalık bilmem ne diyo çaktırmadan. Sizce önlem almam gerekmez mi. Üstelik evlerine girip çıkan bir evli kaynım var o da çalışan biri. Kaynanam gile gelip gidiyorlar arada eltimle . . Sizce doğru mu bu yaptığım abartimi tamam benim.esimde çalısiyor ama onlem amaçlı bu onlarda üç çalışan var gibi yani hem. Kaynanam bizimkilere gidecek olursam aman gitmeyin diyo ama.kendilerinr geldimi bizde bsy yokki falan diyo aynı binadayiz diye.

Görüşmeyin asla
Kendi annem babamla dahi görüşmüyorum

bizde aynı apartmanda oturuyoruz.kızım 4 yaşında durduramıyorum bir onlara gidiyor bir bize geliyor.bende hamileyim.kızım kendini öptürtmüyor onlara ama dün ilk defa kaynanam eltimlere gitmiş yarım saat.maskeyle oturdum valla diyor ne diyim şaşırdım.eltim desen yeni doğum yaptı bebeğin resimlerini çektirtmeye fotoğrafçıyı eve getirtmiş.
Ne eve fotocumu pesss

Ben türk degilim. Turkceyi 20 yasimdan sonra ogrendim. Bence gayet de guzel ogrendim, 500 sayfalik kitabi hic takilmadin 3 4 güne okuyorum. Gunluk hayatimda her alanda türkce konusuyorum. Burdaki bir cok kisiden duzgun cumle kurdugumu görüyorum. Ama gil ne demek hic cozemedim. Kaynanam demekle kaynanamgil demek arasindaki fark ne oluyor?
Familya demek aslında. BaklaGİL turunçGİL gibi :KK53:

Ne eve fotocumu pesss
aynen öyle.sorsan dünyanın en akıllı insanı sanıyor kendini.bana göndermedi resimleri bahsetmedi bile tepkim belli zaten benim.kaynanama göndermiş onda gördüm dedim bu ne anne corona var olacak işmi? dedi kızım uyardım ama işe yaramadı.

De'yi ayırmayıp gil'i ayırması..
Kaynanam gilde :D
Yani konuyu ilk açıldığı anda okudum. Ve o kadar sinirim bozuldu ki... yorum yazacaktım. Fakat neyse dedim. Yazmadım.

Allah aşkına konu açarken azıcık dikkat edelim. Yalvarıyorum.

Ben kimseden "de/da" "ki" bağlaclarını ayrı yazmasını istemiyorum. Ondan geçeli çok oldu zaten. Ama yazılan konu da okuyanın asabını bozmamalı.

Azıcık Türkçeye benzemeli.

Kaynanamlar demek. Kaynanam ve ev halkı.
Kaynanam ve ailesi
Evet.

Familya demek aslında. BaklaGİL turunçGİL gibi :KK53:

Cok garip 😃
Mesela bizim is yerinde tek bir tane gida muhendisi var. Ismi ayse olsun.
Ondan bahsederken "ayse hanimgil gelince onaylatiriz" diyen calisanlar var 😁 kaynanamgil ve eltimgili anladim ama tek kisilik familya yaratiyorlar bizimkiler demek ki 😂😂😂

Cok garip 😃
Mesela bizim is yerinde tek bir tane gida muhendisi var. Ismi ayse olsun.
Ondan bahsederken "ayse hanimgil gelince onaylatiriz" diyen calisanlar var 😁 kaynanamgil ve eltimgili anladim ama tek kisilik familya yaratiyorlar bizimkiler demek ki 😂😂😂
Aa yok o yanlış öyle bir kullanım yok. İyice saçmalamış onlar. :KK53:

Bizde aile binasın da oturuyoruz. Hastalık çıktığı için bizde kimse gidip gelmiyor. Çatıya çıkınça çocuklarla orda görüyorlar çocukları. Normal de çocuklar günde on defa gidip gelirdi onlarda gitmiyor artık. Onlarde çıkmıyor dışarı bizde ama arda markete vs gittiği için eşim ne olur ne olmaz dikkat ediyoruz

Back
X