kaynanam ne yapmak istiyor?

humuslu

Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2014
5
33
8
Bursa
kayınvalidem sınırları bilmiyo çok anlayışlı biri olduğunu sanıyor ama bizi bunaltıyor.Ben evlendiğim ay hamile kaldım sürekli yanımızdaydı her akşam yanımıza çıkar oturur vardiye ile çalışan biri sabah evde olduğu zaman çıkar anahtarımızda alt katta vardı yani onlarda.Zaten ben daha evliliğimi anlayamadan herşey üst üstte geldi hamile olduğumu öğrenmeden 1 hafta önce iş değişikliğim vardı oda olmadı hamileliğimide öğrenine ben resmen depresyona girdim.Allahım vermiş şükürler olsun rabbime ama çocuk planlarımız arasında yoktu.Şimdi bi örnek vereyim karşı komşumuzun cenezesi var ben çok zor bi hamilelik geçirdim hep miğde bulantıları tansiyon düşmeleri fln neyse dediki kaynanam karşı komşuya yemek yapalım götürelim misafirlerine fln yaptık 3 çeşit yemek benimle 4 saat fln geçirdi hiç demedi ben karşı komşuya sandalyelerini vericem diye.Sonra ertesi gün sabah ben gece uyumadım hiç sabaha karşı uyumuşum sabah 6 gibi bi ses duydum kapı açılıyo ama kafamı kaldıracak gücüm yok eşim işte karşı komşu kayınpederim kayınvalidem evimdeki bütün sandalyeleri taşıyolar.Ne yapacağımı şaşırdm.Ben zaten veririm sonuçta mevlüd de gelicek insanalr için o ama bana sorulmasını isterdim haksızmıyım bilmiyorum gerçekten yaşımda küçük acaba olgun düşünemiyor muyum diyorum bu normal mi yani bana sorulmadan alınması.Bir başka örnekte birgün annemlere gidiyoruz bizim balkonda çiçekler var gül fln ektiler alt katta balkona doğru büyüttüler biz bütün gün evdeydik akşam annmelere gittik biz annemlere gidince kaynanam girmiş çiçekleri sulamaya ev gelince anladım girildiğini eşime söyledim oda annesine söyledi bozuldu biraz mesafeli koydu gibi ama yine unutuyo.Sonra bebeğimiz oldu bana dedi ona bir sürü hediye gelicek ben hiç bişey almıcam büyüğünce alıcam zorla aldıramazsın bende tamam sen bilirsin dedim çocuk 10 aylık oldu hala tek bir çorap bile getirmedi sevmeye geliyo her akşam yada biz iniyoruz yani tek birgün bile geçmiyo görmeden birgün bebeğim erken uyudu saat 11 bizde eşimle keyif yapıoruz kahve yaptık çikolata fln getirdim neredeyse çocuk doğduğundan veri ilk defa. kapıya tıklattı açmadık.Sonra zile bastı bebeğim hemen uyandı eşim kapıyı açmaya gitti ben bebeğimin yanına. O arada anne çocuk ilk defa böyle uyudu bizde oturuyoduk eşimle keşke gelmeseydin bu saatte biz yarın inerdik dedi. Kaynanam bi delirdi yazıklar olsun sana demeyr başladı eşime merdivenlerden inerken hep aynı şeyi tekrarladı aşağıda ama neler diyo 5 dk da olsa görücem babanneyim ben eşim biraz durdu indi anne hiç anlayışlı değilsin lütfen beni biraz anla ben bir erkeğim eşim evlendiğim ay hamile kaldı bazı şeyleri yaşıyamadık daha yeni yeni düzenimiz oturuyo demiş bağırmış çağırmış kayınpederim çalışmıyo diyomuş eşime gündüz hep evde inip babanla oturabilir burda çocupu gösterebilir diyomuş.hep kapıyı açmayın birşey yapıyosanız demiş anne açmama gibi bi şans yokki demiş eşimde kapıya vurdun biz zaten açamadık zile bastın demiş geçenlerdede afedersiniz biz eşimle yatak odamızdaydık sabah vurdu kapıyı açmadık müsait değildik indi aşağı 5 dk sonra gene geldi gene vurdu gene açmadık sonra aradan biraz zaman geçti gene geldi vurdu.akşam yanına inincede niye kapıyı açmadınız diyo bizim yüzümüz kızarıyo o anlamıyo ne yapmamız lazım ben artık bilemiyorum altlı üstlü otururken nasıl mesafe konur. eşim bu konuşmayı yaptıktan sonra biraz girdi aramıza mesafe yani pek çıkımyor ama biliyorumki bu durumdan pek mutlu değil.:43::43::43::42:

eşin gayet mantıklı konuşmuş. kayınvaliden de zamanla anlayacak ama onun tek başına anlamasını beklemeyeceksiniz. zaman zaman böyle uyarılar yapacaksınız bu da olması gereken uyarılar. ayrıca en kısa zamanda anahtarını almaya çalış. zaten mesafe koyamazsınız ilerde maalesef daha büyük tartışmalar yaşamak zorunda kalırsınız.

kusura bakmayın çok uzun oldu diye yazmayı unuttum anahtarımızı bu sandalye mevzusundan sonra aldık kayınvalidem eşime siz mutlu olun ben çıkmam yukarı o zaman dedi anahtarı alınca :(

eşinizde sizde çok mantıklı hareket etmişsiniz. en azından küçük kırılmalarla bu işi halletmişsiniz. zamanla mesafeyi ayarlarsınız. zaten önemli olan her olaydan sonra olay unutulmadan ve olaylar birikmeden sorunlar halletmek. aman buna ses çıkartmayayıım şuna ses çıkarmayayım derseniz mesafe gider ve birikimler sonucu çok büyük tartışmlar yaşarsınız. zaten gelin kaynana olayında biz gelinler bazen çok ii niyetli davranıp karşımızdakinin yanlış yaptığını biliyoruz ama bu seferlik susaym diye diye birikiyor bir bakıyorsun yüz yüze bakamayacak hale gelmiş olaylar. rahatsızlığınızı zamanında ve güzel uslüpla söylemeniz yararınıza olur. çünkü büyük tartışmalarda eşiniz yanınızda yer almaya bilir. çünkü neticede karşıdaki annesi yanlış yapsada çok kırılmasını istemez. en güzeli küçük dokunuşlarla karşıdakinin yanlışını hatırlatmak.

sende sorun yok yüzsüz kaynanan sorunlu canım :) eşinde yanında ne güzel keyfini çıkar boşver onlar tartışsın sen izle yeterince çekiyosun zaten karıyı :9:

teşekür ederim yorum yazdığınız için en azından yanlış davranmıyoruz bunu öğrendiğim iyi oldu kırgınlıkla çözülmez hiç birşey karşıma geçse güzel güzel konuşsam yook o eleştiriye gelemiyo hemen sinirleniyo bağrıyo:(

kayınvalidem sınırları bilmiyo çok anlayışlı biri olduğunu sanıyor ama bizi bunaltıyor.Ben evlendiğim ay hamile kaldım sürekli yanımızdaydı her akşam yanımıza çıkar oturur vardiye ile çalışan biri sabah evde olduğu zaman çıkar anahtarımızda alt katta vardı yani onlarda.Zaten ben daha evliliğimi anlayamadan herşey üst üstte geldi hamile olduğumu öğrenmeden 1 hafta önce iş değişikliğim vardı oda olmadı hamileliğimide öğrenine ben resmen depresyona girdim.Allahım vermiş şükürler olsun rabbime ama çocuk planlarımız arasında yoktu.Şimdi bi örnek vereyim karşı komşumuzun cenezesi var ben çok zor bi hamilelik geçirdim hep miğde bulantıları tansiyon düşmeleri fln neyse dediki kaynanam karşı komşuya yemek yapalım götürelim misafirlerine fln yaptık 3 çeşit yemek benimle 4 saat fln geçirdi hiç demedi ben karşı komşuya sandalyelerini vericem diye.Sonra ertesi gün sabah ben gece uyumadım hiç sabaha karşı uyumuşum sabah 6 gibi bi ses duydum kapı açılıyo ama kafamı kaldıracak gücüm yok eşim işte karşı komşu kayınpederim kayınvalidem evimdeki bütün sandalyeleri taşıyolar.Ne yapacağımı şaşırdm.Ben zaten veririm sonuçta mevlüd de gelicek insanalr için o ama bana sorulmasını isterdim haksızmıyım bilmiyorum gerçekten yaşımda küçük acaba olgun düşünemiyor muyum diyorum bu normal mi yani bana sorulmadan alınması.Bir başka örnekte birgün annemlere gidiyoruz bizim balkonda çiçekler var gül fln ektiler alt katta balkona doğru büyüttüler biz bütün gün evdeydik akşam annmelere gittik biz annemlere gidince kaynanam girmiş çiçekleri sulamaya ev gelince anladım girildiğini eşime söyledim oda annesine söyledi bozuldu biraz mesafeli koydu gibi ama yine unutuyo.Sonra bebeğimiz oldu bana dedi ona bir sürü hediye gelicek ben hiç bişey almıcam büyüğünce alıcam zorla aldıramazsın bende tamam sen bilirsin dedim çocuk 10 aylık oldu hala tek bir çorap bile getirmedi sevmeye geliyo her akşam yada biz iniyoruz yani tek birgün bile geçmiyo görmeden birgün bebeğim erken uyudu saat 11 bizde eşimle keyif yapıoruz kahve yaptık çikolata fln getirdim neredeyse çocuk doğduğundan veri ilk defa. kapıya tıklattı açmadık.Sonra zile bastı bebeğim hemen uyandı eşim kapıyı açmaya gitti ben bebeğimin yanına. O arada anne çocuk ilk defa böyle uyudu bizde oturuyoduk eşimle keşke gelmeseydin bu saatte biz yarın inerdik dedi. Kaynanam bi delirdi yazıklar olsun sana demeyr başladı eşime merdivenlerden inerken hep aynı şeyi tekrarladı aşağıda ama neler diyo 5 dk da olsa görücem babanneyim ben eşim biraz durdu indi anne hiç anlayışlı değilsin lütfen beni biraz anla ben bir erkeğim eşim evlendiğim ay hamile kaldı bazı şeyleri yaşıyamadık daha yeni yeni düzenimiz oturuyo demiş bağırmış çağırmış kayınpederim çalışmıyo diyomuş eşime gündüz hep evde inip babanla oturabilir burda çocupu gösterebilir diyomuş.hep kapıyı açmayın birşey yapıyosanız demiş anne açmama gibi bi şans yokki demiş eşimde kapıya vurdun biz zaten açamadık zile bastın demiş geçenlerdede afedersiniz biz eşimle yatak odamızdaydık sabah vurdu kapıyı açmadık müsait değildik indi aşağı 5 dk sonra gene geldi gene vurdu gene açmadık sonra aradan biraz zaman geçti gene geldi vurdu.akşam yanına inincede niye kapıyı açmadınız diyo bizim yüzümüz kızarıyo o anlamıyo ne yapmamız lazım ben artık bilemiyorum altlı üstlü otururken nasıl mesafe konur. eşim bu konuşmayı yaptıktan sonra biraz girdi aramıza mesafe yani pek çıkımyor ama biliyorumki bu durumdan pek mutlu değil.:43::43::43::42:

Ay oyle sinir bir durum ki ben de simdi hamileyim kv.dem bana da hep diyo ben -eltimin cocugunu kastederek- ilk torunuma da bise almadim bir kirik igne bile almadim hep akrabalarim getirdi ayyy sana da getirirler hehehehhe ...
Annem dunyanin esyasini aldi ben iki uc body tayt corap aldim annem sepetinden battaniyesine logusa setime kadar herbiseyimi aldi bazen paylasmak icin bazen de utanir mi acaba diye anlatiyorum annem sunu aldi bunu aldi diye ayyy ne gerek var almasin ben bir kirik igne bile almadim ehehehhe diyo iyi b.k yedin diyesim geliyo da susuyorum. Neyse hakkini yemiyim bir hirka bir penye battaniye aldi. Bir de az bi para verdi. Haaa bu arada kv.dem kayinbabami yolar gende bir de gram borcu yok bir bucuga yakin emekli maasi var sadece kendi harciyo. Allah daha cok versin gozum yok da sevmeye gelince eltimin çocuğunu gozunu cikariyo resmen. .
Sen haklisin sana sorulmadan evinden cop alinamaz ne saygisizlik ayrica kaliyi calmadan ne aciyolar ya uygunsuz vaziyette olsaydin. Kv.deler hep böyle burunlarini sokuyolar illa bisilere bizimki de bir oturmamamiza ragmen surekli dip dibeyiz surekli bizim adimiza plan yapiyo. Cok seviyorum onu insan olarak cok cok iyi ama böyle huylari cileden cikartiyor.

ayy bırak sen ne takıyosun canına mınnet ne guzel gelmıyomus ıste. ölede yapması lazım zaten bu ne boyle zırt zırt kapımı calınır terbıyesız. eşinde gayet açık olarak konuşmuş ama evlilik hayatına bıle saygısı yok kadının uzak dur ıstedıgı kadr trip yapsın.kocan senın yanında onemlı olan bu.

valla esınıze hayran kaldım ıyı konusmus ama konusunca da anlamzlar aglamaklı bır sekılde tamam ben yanınıza gelmem sız mutlu olun derler vıcdan yaptırırlar
somuru yaparlar allah belasınını versın bunların

evınız var kıra sıkıntısııs cekmıyorsunuz ama neye yarar kaynanan sıkıntıı kıra sıkıntısından beter degıl mı
sızın ıcın demıyorum hep boyle bı dusunce ıste bızım orda da var anneler babalar evı olan yere verıyoruz kızımız rahat eder dıye dusunuyo ama malesef ole olmuyo
benım de kızım var allah nasıp etmesın kıraya verırım ama kaynananın ne yanına ne altına ne ustune ne karsısına ne onune ne arkasına sagına soluna hıc bı yanına vermem allah nasıp etmesın
kendı yapmadıgını da gelınlerınden bekleyenlerı allah ıkı yakasını bır araya getırmesın ınsallah

anlayışsız insanlarla uğraşmak çok zor,Allah sabır versin size

Vicdan yapıp konuşmaya kalkarsan işte o zaman hata yapmis olursun. .oğlu halletmis sen hiç karışma..keyfine bak..sonu gelmez yoksa

sağolun kızlar zaten bizim hiç birebir bi tartışmamız olmadı ben hiç konuşamam savunamam kendimi :( hep eşim benim yerime konuştu allah razı olsun ondan biraz belki diyorum bende istemediğim bişeyde hayır öyle yapmak istemiyorum diye kendimi ifade etsem daha iyi olur.

böyle okudum resmen:53::53::53::53:
pes artık ya,nasıl bir insan bu böyle.sana sormadan içeri girip, senin olan eşyayı almak ne demek?
eşin çok iyi yapmış aferin ona,arada böyle çıkışlar yapın ki zamanla hatasını anlasın.senin de sabrına hayran kaldım vallahi.ben sandalyeleri götürürken gördüğümde basardım çığlığı:47::47::47:

Kocana aferim kiz ne guzel konusmus Allah mutlulugunuzu daim etsin kv araya mesefe koyman sartt insan accik utanir sabahin korunde gelinirmi evli barkli insansiniz kendi sanirim hic evliligini yasamamis

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Esin söylenecek herseyii söylemis , Ama karsindaki boyle anlayisiz olunca !!
Yapacak birsey yok herhalde ...

Olmazsa birde sen konus , Yani hergun her saat basi size gelmesinin bir anlami yok .. Anlat canim soyle cekinme bence .. boylelerine boylesi lazim... madem kendiliginden anlamiyor ozaman oturup tek tek anlatacaksin.
Ister kirilsin , ister daeilsin o onun sorunu.

offf bendede var aynı modelden ben neler çektim bu çakiden karşı dairemde oturuyodu kapıya çöp kovası koyardım attığım çöpleri karıştırırdı eve bir poşetle girsek ne aldınız bakacam diye tutururdu ben yokken gelir evi gezer kontrol ederdi daha neler neler kaç kere saldırdım delirtti beni en sonunda yasak koydum evime giremez diye konuşmadım hiç oralı olmadı tam içeri giriyorduki sen gelemezsin artık dedim kendini yere attı zaten benide hiç istemedi taşındım ordan başka şehire orayı kiraya verdik şuan kaynanam nemi yapıyor yanımdaki koltukda uyuyor naptı etti duygu sömürüsünü saf kocama dibine kadar yaptıııı geldi oturdu bunlar ölmeden bize huzur yok arsenikmi versek napsak ya:27:

Back
X