• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal medya bağımlısı arkadaşlar

Mirta

Pembelina Jolie
Pro Üye
1 Aralık 2020
5.083
55.513
498
Merhaba hanımlar. Fikirlerinizi merak ettiğim bir konu var. Başlıkta sosyal medya yazsamda aslında instagram bağımlısı arkadaşlardan benim şikayetim. Ben de aktif bir sosyal medya kullanıcısıyım ama instaya foto, story falan atmıyorum. Sanırım bu yüzden onlarla empati kuramıyorum. Ben instagram yüzünden arkadaşlarımla vakit geçirmekten soğudum.

Zaten pandemi nedeniyle 1,5 yıldır çok nadir görüşüyoruz. ancak pandemiden önce de ne zaman görüşsek foto ve story çekmekten birbirimizle vakit geçiremiyorduk. Bir yemeğe gidiyoruz 10 dk yemekleri çekiyorlar. Onların foto çekimi bitene kadar yiyecekler buz gibi oluyor. arkadaşlarımın içinde Marketten aldığı 5 liralık dondurmayı bile çekip story atanları var hayrete düşüyorum :)

eşimle tatile gittiğimizde bizimle aynı zamanda plaja gelen bir çift vardı. Biz yüzdük denizden çıktık tekrar girdik. Baya bir vakit geçirdik şimdi başka bir yere gidelim diye kalktık. Bahsettiğimiz çift ise gelir gelmez kadın foto çekilmeye, adam da çekmeye başladı biz plajdan çıkarken hala çekiyolardı. Oysa biz o gün başka yerleri de gezdik. Arkadaşlarımla gezerken de işte o çift gibi instagrama atmalık foto çekilmekten doğru düzgün gezemiyoruz hatta doğru düzgün sohbet bile edemiyoruz.

Şimdi planlar yapıyorlar. Yasaklar hafifledi şuraya gidelim buraya gidelim. eşim arkadaşlarımla vakit geçirmemi kısıtlamaz. Onlar da bunu bildiğinden beni de planlarına dahil ediyorlar. Ancak ben onlarla bir yere gittiğimde kendimi fotoğrafçı gibi hissediyorum. Ne gezdiğimden bir şey anlıyorum ne yediğimden içtiğimden. Bazen sanki bir şeylerden keyif almak için değil insanlara göstermek için yaşıyorlar gibi geliyor. benimle aynı durumu yaşayan var mı? Yoksa herkes bu durumu kabullenmiş durumda mı?

çıkarın hayatınızdan gitsin.
zaten bir araya geldiğinizde memnun olmuyorsunuz, ortada sizi rahatsız eden bir durum var.
dost, arkadaş bunlar hayatımızı güzelleştirmek için varlar, kötüleştirmek için değil.
onlarla zaman geçirmekten tat alamıyorsunuz öyle ya da böyle.
bu tarz insanlar hallerinden bayağı bi memnunlar zira.
sosyal medya için yaşıyorlar, ciddiyim.

Ben olsam baştan söylerim. Arkadaşlar fotoğraf çekmekten muhabbet edemiyoruz, hepinizin maksimum 1 pozunu çekerim, hadi diyelim kötü çıktınız aynı pozdan 3 tane çekerim maksimum. Fotoğrafa harcayacagimiz vakit 7 dakikayı geçmesin saat tutucam. Yoksa ben gelmem diyin 😃 şakayla karışık getirdiğiniz bu instagram üst sınırı bence ise yarar.

aynı pozu yüz kere çekmeyi bende sevmem ama yemek gelince bir poz çekip paylaşmak veya yaptığım şeyleri paylaşmak aynı şekilde başkalarının paylaşımlarına bakmak bana keyif veriyor. Hatta pandemiden önce sırf fotoğraf çekinmek amacıyla gezmeye gittiğimiz oluyordu. Bence çok keyifli ama her arkadaşım sevmez o yüzden fotoğraf çekmek için gittiğimizde onlar gelmez

uyarın o zaman uygun bir dille ama değişeceklerini sanmıyorum :)

Bazen insanlar farkında olmuyor ya. Benim annem 60 yaşında kadın. Mesleği için bi instagram hesabı açtı. 10 bin küsür takipçisi var şimdi. Başta zorunluluk gibi görüyordu şimdi bağımlı oldu. Normal bisey konuşurken alakasız bi şekilde aaaa bak ayse ne paylaşmış ay bana ne yorum gelmiş diye sözümüzü kesiyor konuşmaya başlıyor birdenbire. Ben de yemek sofrasında anneme instagrama bakmayı yasakladım. 😃 zaten yılda bir kere görüşüyoruz bana sofrada instagram bakiyor. Dedim telefonlar kalkacak. Kural koydum. Kural koyunca uyuyorlar.

Benim kuzen de öyleydi. 26637362626 tane poz cektirir ayni yerde cekim bitince icinden seçmesi, sectigini düzenlemesi.
Sonradan düzeldi kendisi. 😁

Ayni yerde bir suru stori atanlarin cidden o yerin keyfini cikarttigini dusunmuyorum, cikmiyor cunku.
Ben fotograf, stori atarim severim de ama 2-3 kare en fazla. 🙄 O da asla yemek, dondurma gibi seyler olmaz.
İsteyen yapsin tabi birsey diyemem ama birlikte disari ciktigim kişi oturup tabaklari cekmeye basladiginda yada onumuzde yemekler varken masa basinda poz verdiginde ben onunla olmaktan utaniyorum.

Merhaba hanımlar. Fikirlerinizi merak ettiğim bir konu var. Başlıkta sosyal medya yazsamda aslında instagram bağımlısı arkadaşlardan benim şikayetim. Ben de aktif bir sosyal medya kullanıcısıyım ama instaya foto, story falan atmıyorum. Sanırım bu yüzden onlarla empati kuramıyorum. Ben instagram yüzünden arkadaşlarımla vakit geçirmekten soğudum.

Zaten pandemi nedeniyle 1,5 yıldır çok nadir görüşüyoruz. ancak pandemiden önce de ne zaman görüşsek foto ve story çekmekten birbirimizle vakit geçiremiyorduk. Bir yemeğe gidiyoruz 10 dk yemekleri çekiyorlar. Onların foto çekimi bitene kadar yiyecekler buz gibi oluyor. arkadaşlarımın içinde Marketten aldığı 5 liralık dondurmayı bile çekip story atanları var hayrete düşüyorum :)

eşimle tatile gittiğimizde bizimle aynı zamanda plaja gelen bir çift vardı. Biz yüzdük denizden çıktık tekrar girdik. Baya bir vakit geçirdik şimdi başka bir yere gidelim diye kalktık. Bahsettiğimiz çift ise gelir gelmez kadın foto çekilmeye, adam da çekmeye başladı biz plajdan çıkarken hala çekiyolardı. Oysa biz o gün başka yerleri de gezdik. Arkadaşlarımla gezerken de işte o çift gibi instagrama atmalık foto çekilmekten doğru düzgün gezemiyoruz hatta doğru düzgün sohbet bile edemiyoruz.

Şimdi planlar yapıyorlar. Yasaklar hafifledi şuraya gidelim buraya gidelim. eşim arkadaşlarımla vakit geçirmemi kısıtlamaz. Onlar da bunu bildiğinden beni de planlarına dahil ediyorlar. Ancak ben onlarla bir yere gittiğimde kendimi fotoğrafçı gibi hissediyorum. Ne gezdiğimden bir şey anlıyorum ne yediğimden içtiğimden. Bazen sanki bir şeylerden keyif almak için değil insanlara göstermek için yaşıyorlar gibi geliyor. benimle aynı durumu yaşayan var mı? Yoksa herkes bu durumu kabullenmiş durumda mı?
ins. kullanmıyorum. sevmiyorum insanlara ben boyle yerim, boyle gezerim vs foto atmak benlik degil.
-ama gecen yil basıma geldi, eski bir arkadaşımla yillar sonra kahve icelim dedik. Allahım kahveyi çekiyor tatlıyı çekiyor, beğenmiyor 1 daha..
en sonunda seninle de çekinip foto koyayım deyince, hayır karsiyim, yanlış anlama, kahveni tatlını koy ben istemiyorum fotomu oralara yüklemeni dedim, bozuldu ama ses etmedi..
bir daha da arayıp görüşmedim. amacim 2 muhabbetti. elinde tel cat cat foto..
bi kahvenin nesine hava atıp mutluyum ben diye kime mesaj verecen, tuhafff.
kime neyi ispatliyacan dedim icimden.

Ben olsam baştan söylerim. Arkadaşlar fotoğraf çekmekten muhabbet edemiyoruz, hepinizin maksimum 1 pozunu çekerim, hadi diyelim kötü çıktınız aynı pozdan 3 tane çekerim maksimum. Fotoğrafa harcayacagimiz vakit 7 dakikayı geçmesin saat tutucam. Yoksa ben gelmem diyin 😃 şakayla karışık getirdiğiniz bu instagram üst sınırı bence ise yarar.
Ben açık açık instagram bağımlılıkları yüzünden gelmediğimi söylemeye çekinip bahane uyduruyordum ama bu da iyi fikir. Ancak şöyle bir sıkıntı var: instaya daha az foto atmaktansa beni yanlarında götürmemeyi tercih edebilirler ne yazık ki 😃

bende gezerken çok sıkılırım sürekli durup durup fotoğraf atmaktan bi kaç tane çekerim budur yani ,bence sosyal medya bir yarış olmuş herkes herkese ben de geziyorum yiyip içiyorum mesajı veriyor ..

Hele yediklerini paylaşanlar görgüsüz gibi benim gözümde ,yani tatlı yada yemek alt tarafı ..

Benim bi tanıdığım bi tane gofreti 1 liralık çikolatayı öyle sevinerek paylaşıyor ki poz poz Allah akıl fikir versin cidden

Bazen insanlar farkında olmuyor ya. Benim annem 60 yaşında kadın. Mesleği için bi instagram hesabı açtı. 10 bin küsür takipçisi var şimdi. Başta zorunluluk gibi görüyordu şimdi bağımlı oldu. Normal bisey konuşurken alakasız bi şekilde aaaa bak ayse ne paylaşmış ay bana ne yorum gelmiş diye sözümüzü kesiyor konuşmaya başlıyor birdenbire. Ben de yemek sofrasında anneme instagrama bakmayı yasakladım. 😃 zaten yılda bir kere görüşüyoruz bana sofrada instagram bakiyor. Dedim telefonlar kalkacak. Kural koydum. Kural koyunca uyuyorlar.
meslek için yapılıyorsa o ayrı konu :)
benim de meslek için var zira. gerçi ben işten güçten çok zaman ayıramıyorum ama 2 bin takipçiye yakın var. aslında düzenli içerik paylaşsam çok daha hızlı artardı. öyle saçma sapan paylaşımlar değil ama gerçekten meslekle alakalı paylaşımlar yapmam gerekiyor. meslek için olunca birilerine yararlı olmanın verdiği keyif oluyor insanda :) mesela ben de 10 bin takipçiyi geçersem çok daha keyifle paylaşımlar yaparım. ama ben işim gereği devamlı sosyal medyanın içindeyim biraz bayma durumu da var bende :D

ins. kullanmıyorum. sevmiyorum insanlara ben boyle yerim, boyle gezerim vs foto atmak benlik degil.
-ama gecen yil basıma geldi, eski bir arkadaşımla yillar sonra kahve icelim dedik. Allahım kahveyi çekiyor tatlıyı çekiyor, beğenmiyor 1 daha..
en sonunda seninle de çekinip foto koyayım deyince, hayır karsiyim, yanlış anlama, kahveni tatlını koy ben istemiyorum fotomu oralara yüklemeni dedim, bozuldu ama ses etmedi..
bir daha da arayıp görüşmedim. amacim 2 muhabbetti. elinde tel cat cat foto..
bi kahvenin nesine hava atıp mutluyum ben diye kime mesaj verecen, tuhafff.
kime neyi ispatliyacan dedim icimden.
Evet işte anlamadıkları şey şu: insanların senin içtiğin kahve umrunda değil. O kahveyi görünce keşke benim olsaaa demiyorlar. Bunu anlasalar keşke 🤦🏻‍♀️

Ben açık açık instagram bağımlılıkları yüzünden gelmediğimi söylemeye çekinip bahane uyduruyordum ama bu da iyi fikir. Ancak şöyle bir sıkıntı var: instaya daha az foto atmaktansa beni yanlarında götürmemeyi tercih edebilirler ne yazık ki 😃

🤣🤣🤣 çok tatlısınız. Bu yüzden stratejik bir yaklasiminiz olmalı. Bir bağımlıyi ikna etmek de zor iştir 😃 belki söyle bir argüman zinciri izlenebilir:

Arkadaşlar sizi çok özledim.

Buluşmaya can atıyorum

Ama genelde biz buluşunca fotoğraf çekmekten muhabbete vakit kalmıyor ya sizce de öyle değil mi?

Bence uzun uzun muhabbet etmemiz lazım anlatacak çok şeyimiz birikti.

Bence basta kısa bir zaman belirleyelim fotoları çekinelim. Sonra telefonları kaldıralım abi. Ne dersiniz?

İnşallah ise yarar sizin için dua edicem 😅😛🤪 sevdiklerimizi instagram tarikatına kurban veriyoruz resmen Adnan hocadan beter.

Fotojenik olmadigim icin asla fotograf atmam sosyla medyaya.biri foto cekilelim diyince zoraki cekerim hic sevmiyorum.malesef gunumuzde herkes bu durumda biriyle bulusurken telefonu kurcalamak kadar kaba bir davranis yok bana gore.

Benim kuzen de öyleydi. 26637362626 tane poz cektirir ayni yerde cekim bitince icinden seçmesi, sectigini düzenlemesi.
Sonradan düzeldi kendisi. 😁

Ayni yerde bir suru stori atanlarin cidden o yerin keyfini cikarttigini dusunmuyorum, cikmiyor cunku.
Ben fotograf, stori atarim severim de ama 2-3 kare en fazla. 🙄 O da asla yemek, dondurma gibi seyler olmaz.
İsteyen yapsin tabi birsey diyemem ama birlikte disari ciktigim kişi oturup tabaklari cekmeye basladiginda yada onumuzde yemekler varken masa basinda poz verdiginde ben onunla olmaktan utaniyorum.
Ben de çok utanıyorum. Şurdaki insanlar gitsin öyle çekilelim bari falan diyorum. Hatta bazen onları tanımıyo gibi uzaklaşıyorum ortamdam :)

Evet işte anlamadıkları şey şu: insanların senin içtiğin kahve umrunda değil. O kahveyi görünce keşke benim olsaaa demiyorlar. Bunu anlasalar keşke 🤦🏻‍♀️
Oraya atma amaclari bakin bende zenginim kahve iciyorum,geziyorum,arkadaslarim var sizden eksik kalmiyorum demek icin yapiyorlar

meslek için yapılıyorsa o ayrı konu :)
benim de meslek için var zira. gerçi ben işten güçten çok zaman ayıramıyorum ama 2 bin takipçiye yakın var. aslında düzenli içerik paylaşsam çok daha hızlı artardı. öyle saçma sapan paylaşımlar değil ama gerçekten meslekle alakalı paylaşımlar yapmam gerekiyor. meslek için olunca birilerine yararlı olmanın verdiği keyif oluyor insanda :) mesela ben de 10 bin takipçiyi geçersem çok daha keyifle paylaşımlar yaparım. ama ben işim gereği devamlı sosyal medyanın içindeyim biraz bayma durumu da var bende :KK70:

Yok meslek için gelen her DMe cevap veriyor tamam olabilir isi gereği. Ana konsept de çok sardı 60 yaşındaki annemi. Millet ne paylaşmış hemen bakiyor. Tbt yapıp gençlik fotoğraflarını koyuyor.

Oraya atma amaclari bakin bende zenginim kahve iciyorum,geziyorum,arkadaslarim var sizden eksik kalmiyorum demek icin yapiyorlar

Evinde kahve yapip, evdeki kahveyi atmak peki? 😁 Bu niyeeeee, hadi o zengin gorunme cabasi. Evdeki kahvaltiyi, kahveyi atanlar... 🥴

Ben de çok utanıyorum. Şurdaki insanlar gitsin öyle çekilelim bari falan diyorum. Hatta bazen onları tanımıyo gibi uzaklaşıyorum ortamdam :)

Aynisi 😬😬

Back
X