Sosyal medya bağımlısı kocam

Sonuna kadar haklisin... artik iyice normal görmeye basliyorlar böyle seyleri.
Insanlar özel hayatlarini acik sacik heryere yazip resim koyuyorlar sonuclarini düsünmeden..

Bu sefer çok ciddi bir şekilde konuştum aksi takdirde ben de aynısını yapacağım dedim hak verdi ve haklısın dedi,umarım dikkat eder yoksa ciddi anlamda rahatsız olmaya başlamıştım .Göreceğiz bakalım bunda sonrasını ..

Sinir olmakta tamamen haklısın arkadaşım. Umarım konuşman etkili olur.

Yani herşey bir yana, dünya aleme ben iki hafta ordayım, şurdayım derken, sizin evde yalnız olduğunuzu da söylemiş olmuyor mu? Allah korusun bu face'i falan hırsızlar takibe almış diye haberler çıkıyordu bir ara. Bizim gösteriş meraklısı millet statüslerini yenilesinler durmadan, ailece Fethiyediz bir hafta :D Onu geç açık adres verenler bile var resmen, haritada işaretliyorlar. Rabbim akıl fikir versin diyorum sadece :52:

bırak eşimin paylaşmasını arkadaşlarım bile paylaşınca sinir oluyorum ben içimdende diyorum ne kadar ayıp görmemişlik gibi afedersin nerdeyse wc ye gitse kabızım zordayım yazıcaklar yani bana göre garip bir davranış evet arada bir yazılsa belki çok garip gelmicek ama bazısı var doğuma giriyorum doğumdan çıktım bile yazdılar yani bakmamaya çalışıyorum ama onlar benim arkadaşım bunu yapan sizin eşiniz yani o yüzden sizin için zor ve garip gelmesi daha mühim inşallah son konuşmanızdan sonra kendine gelir ve birdaha böyle paylaşımlar yapmaz

sosyal medya artık başka bir boyutta bu sebeple ben bu tarz şeylerden hoşlanmadığım için hiçbirini kullanmıyorum.
ilk zamanlar açtığım facebook hesabımı da bu işin buku ! çıktığı için kapattım.:9:

eşin tam bir bağımlı ve gösteriş delisi olmuş maalesef.
herşeyin bir özeli ve adabı vardır. yatıyorum karımı özledim yazması çok tuhaf. sen de altına benim niye haberim yok yazsaydın! :19:

nerdeyse wc'deyim kısmına da girecek:ssz:

bence sert bir dille uyarmalısın eşini.

Sanırım ego tatmini bu. Yatıyorum, karımı özledim diye yazan adam karısını arar , karısına söyler özlediğini. Reklama ne gerk var. Ben gerçekten özlediğini düşünmüyorum. Etrafa iyi koca gösterisi yapıyor. Poh pohlanmak istiyor. Önemli olan size beklediğiniz şefkati, ilgiyi gösteriyor mu? Sanırım daha ergen.

kızıyorum böylelerine. Oldu, bir de yatak odanızı koysun karımla sevişiyorum diye, tövbe tövbe....

Bir de bu facebook olayı çıkalı özel diye bir şey kalmadı. İnsanın yediği yemeğin bile paylaşılması ne kadar abes, ne kadar görgüsüzlük bence. Ben normal karşılamıyorum. Şunu da belirtiyim bu facebook yüzünden çok yuvalar yıkıldı.

hiç sevmem hayatı vıcık vıcık gösteren kişileri. hele bu erkekse biraz ağır olsun isterim...bu bir saplantı aslında. biraz da görgüsüzlük desem kızar mısın bilmiyorum. hani iyi otellerde, iyi mekanları göstermeye çalışan tiplemeler gibi.

Kızmam ama samimi de bulmam
Gelip bana seni özledim dese daha anlaşılabilir olur
Karımı özledim diye face duvarına yazılan yazıyı ruhum bile duymaz belki
Reklam kokan hareketler diye düşünürüm

senı ozledıgını facebookta yayınlayıp,sana bunu söylememıs olması bence son nokta..
bu dünyadan kopmuş artık,orada yasıyor kocan..

gıttıgın yerlerı yayınlarsın tamamda..
yedıgını yayınlayan görgüsüzlerı hıc anlamıyoruuuuum..

insan yedıgı seyle hava atarmı yaaa..

kocanızda bu görgüsüzlüğe kapılmış gıdıyor..

Sizi aramadigi halde bunu oraya yazması çok garip,gösteriş meraklısı bi eşiniz var sanırım.
facebook bunun için var aslında ama özel diye bişeyde var. rahatsız olman çok doğal
benden duymuş olma ama facebook 'unun şifresini değiştir :1::1::1::1::1::1:

onu sahibi arkadaşım eşinin facebook sayfası dıaşarıya yani onda ekli olmayan herkese açık mı yada ordan birisine mesaj mı yolluyor hani demişsin ya karımı özlüyorum yazmış ya eşin yanisinyal verir gibi yalnızım aarayın beni mesajı olabilir mi bence eşini takibe almalısın niye sana değil de dışarıya ilan ediyor özel şeylerini

Kızmam ama samimi de bulmam
Gelip bana seni özledim dese daha anlaşılabilir olur
Karımı özledim diye face duvarına yazılan yazıyı ruhum bile duymaz belki
Reklam kokan hareketler diye düşünürüm

ve aslında bilseler ki bu tür reklamlar ancak liselilerde msn başlıklarına atılırdı tarihte.. ve biz yetişkinlerin çoğu bu tür şeyleri masumane aşk ya da reklam adı ne olursa olsun hiç sevmeyiz. iş çevresinden hakkında az bir şey bildiğimiz kişilerden yapan olursa şahsen bende ön yargı oluşturur. gözümde eski saygınlığı kalmaz. hafif taş misali görürüm. ama gizemli olan şey caziptir. ve özel hayat saklı kalmalıdır. hele bu insan evliyse..

Belaltı çekilebilecek şeyler paylaşılması hoş karşılanmayabilir. Hani "bu yaban eller eşim yanımda olmadan çekilmiyor be" deseydi gündüz vakti kabul edilebilr olur muydu sizin için? Yani bi de şu var, hayatının her anını paylaşıp siz istemiyorsunuz diye sizinle ilgili bir şey paylaşmazsa o da garip kaçar bence. Sosyal medyayı bırakmasını istemek de bence değişik olur. Yani gerekçe olarak ne göstereceksiniz ki? Gittiğin yerleri paylaşmanı istemiyorum çünkü?
Eşimin yok ama benim foursquare'im var. Gittiğim yerlerde paylaşımlar yaparım. Gittiğim ülkelerde yemek yenilecek, eğlenilecek bir çok yeri de bu uygulama sayesinde buldum. İnsanlar deneyimlerini paylaşıyor ki ben de orada ne yenir ne içilir nereler gezilir anında öğreniyorum.
Sosyal medya sadece bir aracı, ne yuva yıkar ne de içinde olmayan adamı görgüsüz yapar.

onu sahibi arkadaşım eşinin facebook sayfası dıaşarıya yani onda ekli olmayan herkese açık mı yada ordan birisine mesaj mı yolluyor hani demişsin ya karımı özlüyorum yazmış ya eşin yanisinyal verir gibi yalnızım aarayın beni mesajı olabilir mi bence eşini takibe almalısın niye sana değil de dışarıya ilan ediyor özel şeylerini

Yok dışarıya açık değil,
sadece arkadaşlar olarak paylaşımları ..
Listesinde de 40 kişi falan var hepsi de benim de tanıdığım aile ağırlıklı akrabalar falan ,iş cevresinden kimse de ekli değil..

sonuna kadar haklısınız!

bunu sosyal paylasım sitelerinde insanların ozel hayatlarını fazlaca acmalarının gereksizligini dusundugumden yazmıyorum,
kendi tercihleri,
fakat esinizin şu tavrı, evde size sarılmak yerine komsuların zilini calıp karımı cok seviyorum sarılmak istiyorum demesi gibi geliyor...

bunu neden yapar ki bir erkek?
ya yalnız oldugu mesajını veriyordur diger kadınlara
ya yası kucuktur ilgi cekmeye calısıyordur (sizin durumunuza zaten uymuyor bu)
ya da birileri asılıyordur karıma baglıyım mesajını vermeye calısıyordur (evliliginizde sorun cıkmasın diye de bunu acıklayamamıstır)
yeni aldıgı bir cihazı paylassa gosteris meraklısı diyecegim de... karısına ozlem ile neyin gösterişini yapsın.
onu okuyan ben olsam ay ne mutlu aile tablosu diye bir sey dusunmem ki zaten.

bence esinizi karsınıza alıp ciddi sekilde bu konudaki rahatsızlıgınızı dile getirin,
bu siteleri aktif olarak kullanacaksa bile paylastıkca cogalabilen seyler paylasmalı...

Son düzenleme:
Ben sevmiyorum etiketlemem gittiğim bir yeri belki ayda bir hatta çoğu zaman o da olmaz . En son yer bildirimini ekimde yapmışım düşünün :D
Arkadaşlar etiketler ama ben onay vermeden duvarımda görünmez.
Otu b.oku paylaşan insanlardan nefret ediyorum.
Ya banane gittiğin yediğinden , vıcık vıcık sevgilisiyle her anını paylaşmasından.
Hani kıskanmıyorum da benimde var sevgilim karış karış gezerizde ama paylaşmamın sana ne faydası var.
Sinir bir durum ne yalan söyliyeyim .

Son düzenleyen: Moderatör:
Belaltı çekilebilecek şeyler paylaşılması hoş karşılanmayabilir. Hani "bu yaban eller eşim yanımda olmadan çekilmiyor be" deseydi gündüz vakti kabul edilebilr olur muydu sizin için? Yani bi de şu var, hayatının her anını paylaşıp siz istemiyorsunuz diye sizinle ilgili bir şey paylaşmazsa o da garip kaçar bence. Sosyal medyayı bırakmasını istemek de bence değişik olur. Yani gerekçe olarak ne göstereceksiniz ki? Gittiğin yerleri paylaşmanı istemiyorum çünkü?
Eşimin yok ama benim foursquare'im var. Gittiğim yerlerde paylaşımlar yaparım. Gittiğim ülkelerde yemek yenilecek, eğlenilecek bir çok yeri de bu uygulama sayesinde buldum. İnsanlar deneyimlerini paylaşıyor ki ben de orada ne yenir ne içilir nereler gezilir anında öğreniyorum.
Sosyal medya sadece bir aracı, ne yuva yıkar ne de içinde olmayan adamı görgüsüz yapar.

Bekar olana konuşmak ne kadar kolay değil mi? Sosyal medya yuva yıkmaz mı? Benim evliliğim facebook olayı yüzünden bitti. Eşimin arkadaşının karısının face den kocama özel mesajlar göndermesiyle başladı herşey... Burda herşeyi paylaşamıyorsunuz ama bekar olupta bu evli olanlara ahkam kesenleri de anlamıyorum.

İkincisi yediği yemeklerin fotoğrafını koymak görgüsüzlük değil de nedir? Anlamadım. Ne amaçla konur ki oraya. Bana ne. ne yediysen yedin? Görgüsüzlüğün görmemişliğin dik alası. Yani sosyal medya insanı görgüsüz yapabiliyormuş.

karısını özlediğini karısına söylemeyipte oralara yazıyosa bence bu özlemek değildir sadece gösteriş yapıyodur bu tür paylaşımları kadınlar yapar erkeğin yatığını hiç görmemiştim ben
yakında millet ilişkiden sonra prez resmi koycak çok zevkliydi diye :60:

Bekar olana konuşmak ne kadar kolay değil mi? Sosyal medya yuva yıkmaz mı? Benim evliliğim facebook olayı yüzünden bitti. Eşimin arkadaşının karısının face den kocama özel mesajlar göndermesiyle başladı herşey... Burda herşeyi paylaşamıyorsunuz ama bekar olupta bu evli olanlara ahkam kesenleri de anlamıyorum.

İkincisi yediği yemeklerin fotoğrafını koymak görgüsüzlük değil de nedir? Anlamadım. Ne amaçla konur ki oraya. Bana ne. ne yediysen yedin? Görgüsüzlüğün görmemişliğin dik alası. Yani sosyal medya insanı görgüsüz yapabiliyormuş.

Aslında bu üslupla yazılmış bir yazıya cevap bile vermemem lazım ama neyse. Birincisi evliyim. "Eşimin yok ama benim foursquareim var" cümlemden bunu çıkarabilmeniz gerekirdi ama öyle kendimizi kaybedip cevap yazıyoruz ki. Sizin evliliğinizi kocanız değil de facebook mu bitirdi hanfendi. Yani facebook olmasa başka yolda o kadın eşinize ulaşamazdı. Cepten mesaj atınca cep telefonu mu bitirmiş olurdu o zaman. Belki de sosyal medya sayesinde hiç öğrenmeyeceğiniz bir şeyi daha kolay öğrendiniz. Kocanızın ne karakterde bir adam olduğunu. Ama hep başka şeyleri suçlamaya meyilli bir millet olduğumuzdan evlilikler hep başka sebeplerden biter. 3. kişilerden biter. Sosyal medyadan biter. Yoksa o kocalar hiç aldatır mı?
İnsan görgüsüzse bunu bir komşu gezmesinde gezdiği yerleri ya da yediği şeyleri anlatarak da yapabilir. Yani gene sosyal medya insanı görgüsüz yapmaz. İnsanın içinde olmayan bir şeyi ortaya çıkarmaz. Sizin herhangi bir hesabınız yok mu sosyal medya da. Madem bu sosyal medya insanı görgüsüz yapıyor, sizi değiştirebildi mi?
Anlıyorum acılı zamanlar yaşamışsınız ama karşınızdaki insana neyi nasıl yazdığınıza dikkat edin rica ederim. Azarlayabileceğiniz çocuk yok karşınızda.

Son düzenleme:
Back
X