Sosyal Medya Pıtırcıkları

birde su var o abartarak paylasanlari yakinen taniyanlar icin icin bi taraflariyla gluyolar :)
ben bikac tanesine guluyorum sahsen :)

Çok itibar etme ego tatmini. Okadar mutluluk görselleri paylaşan kişinin bil ki yarası vardır. En yakın tanıdığım biri kocasıyla ayrı yattığı kavgalı olduğu dönemlerde mutluyuz şükür söyle iyiyiz böyle mutluyuz diye foto ekleyip yaziyordu. .bir diğerinin eşi aldatiyormus kendisi dedi çoğu kişi biliyor ama Whatsup ta falan mutluluk pozları söyle aşığım böyle mutluyum. .yani çok da takma daha niceleri var böyle örnek verebilecegim

Ay biZim sülaledede bi kız var öle.kocasının onu aldattığını 7 sülale duydu bu hala kocam bana aşık modunda sürekli...var yani böleler...ben genelde böle insanların 4 duvarının içinde çok üzgün olduklarını düşünürüm niyeyse....aman salla ölelerini siliver gitsin...

Iyi aksamlar kizlar. Basliktanda anlasildigi gibi sorun sosyal medya. Aslinda sosyal medya degil, sosyal medyada verilen "mutluyum iste çatlayin patlayin mesajlari"..Sosyal medyada verilen mesajlar sizce ne kadar dogru?

Bir çoğundan en çok gözüme batanı anlatmak istiyorum; Bir tanidigim var (aslında sadece ismen bildiğim, eski sevgilimle zamanında bağlantısı olan biri, anladığınız üzere eski sevgilisi yani). Kızla hiç yüzyüze gelmedim, hiç sohbet etmedim ama hayatına dair her ayrıntıyı biliyorum. Çünkü sosyal medyada o kadar aktif ki, anlayamadığım bir şekilde sürekli ''ben mutluyum'' mesajı veriyor. Mutluluğunu başkasıyla paylaşma gibi birşey değil bu, birisinin gözüne gözüne sokar gibi.

Örnek verecek olursam; Şuan kız evli (23 yaşında), ama neredeyse eşinin bir tek mikinin fotoğraflarını çekip atmadığı kaldı, eşiyle fotoğrafını paylaşıp ''olan var olmayan var'' yazıp ağlayarak gülmeler, aldığı her hediyeyi, söylediği her iltifatı sosyal medyaya aktarmalar, düzdükleri evin her köşesini paylaşmalar, twitter'da hemen hemen her yazısında ''beni kıskanıyorlar, hani evliyim ya, EVLİ, siz bekarsınız ben evliiii , kocaaaaaam'' sözleri.. Ve daha niceleri.

Yanlış anlaşılmasın ne eşini ne de ilişkisini kıskanmıyorum. Ama sadece mutluluk mesajı verirken kurduğu cümleler dikkatimi çekiyor. Mesela ''Tanıdığım günden beri hiç üzmedi beni'' Bunu görünce içimden dedim herhalde bir tek benim hayatıma giren erkekler benim hayatıma mıçtı, herhalde bir tek ben üzülüyorum, şu hayatta mutsuz kalan bir benmişim gibi hissediyorum.

İşin tuhaf yanı, hala eski sevgilisinin ailesiyle sosyal medyadan arkadaş. Evlendikten sonra böyle bir arkadaşlığın sürdürülmesine ne kadar doğru sizce? Evli olmadığım ve yaratacağı sorunları bilmediğim için soruyorum.

Bu insanlar gerçekten bu kadar mutlu mu? Hiç birşeyleri aksi gitmiyor mu yani? Yoksa bu kıskandırma politikasını kendilerine misyon mu edinmişler?

Hele birde en yakın arkadaşımın ablası var. Kadın hamile. Onu anlatmak bile istemiyorum... :confused:

Sevgilinin eski sevgilisini bu kadar sıkı takip etmek de enteresan olsa gerek.

Ben çok aktif değilim sosyal medyada ama eşim tam bir ergen. Her gittiğimiz yerden bir mutluluk fotosu koyar. O öyle mutlu, elleşmiyorum ben de. Bizimkiler sahte değil, sahte olmasını isteyen, düşünen insanlar da vardır çevremizde ama biz biliyoruz gerçekliğini o yeter. Ve evet tanıdığım günden beri üzmemiştir beni eşim, bunu yazmadım hiç bir yere yazmam da. Ama size çok ütopik geliyor ya böyle evlilikler, yok değil. Umarım bir gün sizin de karşınıza üzmeyecek insanlar çıkar.

Eski sevgilimin ailesi eski sevgilim de dahil olmak üzere arkadaş listemde. Eşiminki de öyle. Hatta zaman zaman bir araya gelebiliyoruz. Evlendik diye geçmişimizi silmedik, sünger çekmedik ki üzerine. Bunda ayıplayacak bir durum yok.

Ben o tiplere denk gelince gerizekali diyip geciyorum. Gercekten mutlu olabilir olsun da ama gorgusuzluk bambaska. Fakat ben paranoyakca takip etmiyorum. Siz niye takip ediyosunuz bu kadar rahatsiz oldugunuz halde?

Paranoyak degilim, insan ister istemez denk geliyor goruyor. Bilerek isteyerek acip okudugumda oldu denk geldigimde.

Iyi aksamlar kizlar. Basliktanda anlasildigi gibi sorun sosyal medya. Aslinda sosyal medya degil, sosyal medyada verilen "mutluyum iste çatlayin patlayin mesajlari"..Sosyal medyada verilen mesajlar sizce ne kadar dogru?

Bir çoğundan en çok gözüme batanı anlatmak istiyorum; Bir tanidigim var (aslında sadece ismen bildiğim, eski sevgilimle zamanında bağlantısı olan biri, anladığınız üzere eski sevgilisi yani). Kızla hiç yüzyüze gelmedim, hiç sohbet etmedim ama hayatına dair her ayrıntıyı biliyorum. Çünkü sosyal medyada o kadar aktif ki, anlayamadığım bir şekilde sürekli ''ben mutluyum'' mesajı veriyor. Mutluluğunu başkasıyla paylaşma gibi birşey değil bu, birisinin gözüne gözüne sokar gibi.

Örnek verecek olursam; Şuan kız evli (23 yaşında), ama neredeyse eşinin bir tek mikinin fotoğraflarını çekip atmadığı kaldı, eşiyle fotoğrafını paylaşıp ''olan var olmayan var'' yazıp ağlayarak gülmeler, aldığı her hediyeyi, söylediği her iltifatı sosyal medyaya aktarmalar, düzdükleri evin her köşesini paylaşmalar, twitter'da hemen hemen her yazısında ''beni kıskanıyorlar, hani evliyim ya, EVLİ, siz bekarsınız ben evliiii , kocaaaaaam'' sözleri.. Ve daha niceleri.

Yanlış anlaşılmasın ne eşini ne de ilişkisini kıskanmıyorum. Ama sadece mutluluk mesajı verirken kurduğu cümleler dikkatimi çekiyor. Mesela ''Tanıdığım günden beri hiç üzmedi beni'' Bunu görünce içimden dedim herhalde bir tek benim hayatıma giren erkekler benim hayatıma mıçtı, herhalde bir tek ben üzülüyorum, şu hayatta mutsuz kalan bir benmişim gibi hissediyorum.

İşin tuhaf yanı, hala eski sevgilisinin ailesiyle sosyal medyadan arkadaş. Evlendikten sonra böyle bir arkadaşlığın sürdürülmesine ne kadar doğru sizce? Evli olmadığım ve yaratacağı sorunları bilmediğim için soruyorum.

Bu insanlar gerçekten bu kadar mutlu mu? Hiç birşeyleri aksi gitmiyor mu yani? Yoksa bu kıskandırma politikasını kendilerine misyon mu edinmişler?

Hele birde en yakın arkadaşımın ablası var. Kadın hamile. Onu anlatmak bile istemiyorum... :confused:

Bu kadın gibiler dev mutsuzlar öyle böyle değil yani ve bu nispetler tamamen bunu bastırmak için.

Ben bu tarz konuların varlık sebebini anlamıyorum, cidden.
Ne yapalım, ex'inin ex'ine sırf senin gönlün olsun diye giydirelim mi? Kadının yaptığı nispet gayet yerini bulmuş ki sen bunu dert edip konu açmışsın.
Ha yok dert etmedim, diyorsan, o zaman konunun BDV'de işi ne?
Kız evet buldumcuk ve koca meraklısı ama sen de çok yerinde davranmıyorsun.

Bizde de ben değil eşim paylaşım yapar ve çok sinirlenirim
Eskiye göre bayağı azalttı
Çok komik geliyor bana
Bazen de utanıyorum
Çevremde her gittikleri yerden resim koyanlar var
Ne yapsalar bildirmek zorunda hissediyorlar kendilerini
Onları da öyle kabul etmek lazım
Ben etkilenmiyorum

İnsanların özel hayatlarını bu kadar abartılı yaşamalarını anlayamıyorum,zaten kimin profiline girsem bilmem kimin minik aşkı karıcığı pıtırcığı diye yazılarla karşılaşıyorum,Allah mutluluğunuzu arttırsın ama komik buluyorum gerçekten mutlu olan insan bunu göze sokmaya gerek duymaz. Hamile veya bebeği olan yeni nesil annelerden bahsetmiyorum bile Allah herkesin yavrusunu korusun ama yukarda bir arkadaş çok güzel bir konuya değindi,sonuçta olan var olmayan var biraz daha görgülü ve hassas olmakta fayda var.

Paranoyak degilim, insan ister istemez denk geliyor goruyor. Bilerek isteyerek acip okudugumda oldu denk geldigimde.
Bilerek isteyerek acip okumak istemeyerek denk gelmek olmuyor. Hayatina dair her ayrintiyi biliyosaniz paranoyaksiniz. Tavsiyem kiyaslama yapip kendinizi mutsuz etmeyin cunku sonu gelmez.

Buldumcuk diyoruz bunlara ! Normaldir kocası olmasaymış, onun varlığının bir değeri de olmayacaktı. O yüzden kocası yoluyla, kendine değer biçiyor varlığını ispatlamaya çalışıyor. Ne boş insanlar konuşmaya bile değmez beya !

Ben bu tarz konuların varlık sebebini anlamıyorum, cidden.
Ne yapalım, ex'inin ex'ine sırf senin gönlün olsun diye giydirelim mi? Kadının yaptığı nispet gayet yerini bulmuş ki sen bunu dert edip konu açmışsın.
Ha yok dert etmedim, diyorsan, o zaman konunun BDV'de işi ne?
Kız evet buldumcuk ve koca meraklısı ama sen de çok yerinde davranmıyorsun.

Hayır bir de bu buldumcuklar nerde? Bana niye hiç denk gelmiyor "ben evliyim siz bekar çatlayın patlayın" yazan hatunlar?

Back
X