• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal medya sorunu

İyi geceler herkese
Sizlere bişey danışmak için burdayım evet nasıl davranılması gerektiğini bildiğim halde yapmamam tek sıkıntım sanırım..

Olay şu ben dün sosyal medyada bişeyler paylaştım o paylaşımımı daha çok yakınlarım için Paylaştım herkes görmedi, bugün ise daha genel olabilecek bişey paylaştım ve herkes gördü,dünkü gönderimi unutup herkese açınca dünkünü de görmüş oldu herkes..
neyse bu akşam bi akrabamıza gittik ve bana dediği şu “sen dün bişey paylaşmıştın bize kapalıydı bugün paylaştığın şeyle beraber dünkü paylaşımı da görmüş olduk ne gerek var neden yaptın falan” dedi kısmen haklı olabilir ama bu benim hayatım istediğime paylaşırım istediğime açarım o anda kibar olayım kırmayayım diye daha yakın olanlara açıktı o dedim geçiştidim,üstünden çok geçmedi siyasetten bahsetti ve “senin düşüncelerini öğrendikten sonra listemden çıkaracaktım yine neyse dedim çıkarmadım ablamı bile çıkarıyordum ama sonra durdum “dedi bana bu da çok itici geldi ve “şayet aileden birini siyasi görüşü sebebiyle çıkarıyorsan çıkar valla bnce hiç durup düşünme” dedim güldüm ama sinirlendim de :KK43:
Ben biri ne paylaşmış ne paylaşmamış bana açık mı paylaştı ne zaman paylaştı hiç bakmam umursamam veya bu kime karşı ne hissediyor kime oy verdi verecek olayına girmem banane herkesin fikri zikri kendine..bu insanların derdi ne ? normaller mi yoksa gerçekten beni kafaya mı takmış anlamadım! Ciddi anlamda kafa yormalık bişey bence,kimin ne paylaştığının saatine bakmak falan..

Neyse tekrar bildiğimi okumaya devam mı etmeliyim yoksa bu insanı her yerden ben mi silmeliyim hayatımı görmesine engel mi olmalıyım? Sonuçta kendisi bu söylemleri ile normal olmadığını gösterdi bana..
(Anne abla abi baba kardeşi falan da tatilimizden veya aldığımız bişeyden söz ederken gerilir yüzü düşer yaptığı yorumla bizi aşağı çekerler falan)
Not:Mecburi görüştüğümüz insanlar.
Fesat kiskanc biri ben olsam hayatımdan da uzaklaştiririm Allah korusun herşey beklenir ondan fitnelik fesatlık varmış saten

Yok artık buna dikkat ediyorlar mı gerçekten? Ben genel paylaşırım beğenmeyen takip etmez olur biter. Ha bazen sürekli mesaj atan oluyor rahatsızlık seviyesinde ise takip bile etmem :D Yani sosyal medyada paylaştıklarımdan rahatsız olanın beni takip etmesi de saçma. Ben siyaset, gezi, tatil, vlog,...vs. her şeyi paylaşmayı seviyorum. Siyasette de karşıt görüşlü tek arkadaşım var oda herkese karşı sessizdir onun dışında saygı duyulmayacaksa bakmayacaksında siz niye gizliyorsunuz ki onlar bakmasın :)

İnstagram ya da başka sosyal medya araçları yeni özellik ekledikçe insanlar için birden bir paylaştıkları şeyler özel, gizli o görsün bu görmesin bilmem ne oluyor. Gerçekten bu kadar hassas insanlar neden sosyal medya kullanıyor! Whatsappta da önce mavi tik sonra görüldü kapat bilmem ne.. bana o kadar gereksiz ve sahte geliyor ki bu şekilde kullananlar. Ben muhatabımı göremiyor anlayamıyorum. Bazen mesajımın görülüp görülmediğini bilmeme ihtiyacım oluyor ama bir şey diyemiyorum. Velhasılı görünür olmak istemek istememek elbette bir tercih. Ancak sırf yeni özellikler geldikçe kullanabilinen şeyler için 'zaten hep böyleydim' tarzı davranışları anlamıyorum. Önceden bu özellikler yoktu paylaşıyordun herkes görüyordu, şimdi özellik geldi sen kullandın insanlar göremediler sonra bir şey yaptın ve görebildiler sana da sordular, bu illa seni takip ettiklerimi göstermez ki, denk gelmiş sormuşlar bence çokta iyi yapmışlar... Şu bahsettiğiniz ortam ve konuşmalar bana olması gereken olmuş hissini verdi.

Akraba her türlü yerde akrabalığı gösteriyor mekan farketmeksizin 🤦‍♀️ Sosyal medya kullanmıyorum, (var ama kendi adıma değil bir kaç haber sayfası için takip ediyorum) hayatımızda ne kadar yer edinmiş cok şaşırıyorum böyle konuları görünce. Sosyal medya bu ya hu, istersen listenden çıkar, istersen seni hiç görmesinler engelle geç ne bilim umursamayın bu kadar bu uygulamaları

İyi geceler herkese
Sizlere bişey danışmak için burdayım evet nasıl davranılması gerektiğini bildiğim halde yapmamam tek sıkıntım sanırım..

Olay şu ben dün sosyal medyada bişeyler paylaştım o paylaşımımı daha çok yakınlarım için Paylaştım herkes görmedi, bugün ise daha genel olabilecek bişey paylaştım ve herkes gördü,dünkü gönderimi unutup herkese açınca dünkünü de görmüş oldu herkes..
neyse bu akşam bi akrabamıza gittik ve bana dediği şu “sen dün bişey paylaşmıştın bize kapalıydı bugün paylaştığın şeyle beraber dünkü paylaşımı da görmüş olduk ne gerek var neden yaptın falan” dedi kısmen haklı olabilir ama bu benim hayatım istediğime paylaşırım istediğime açarım o anda kibar olayım kırmayayım diye daha yakın olanlara açıktı o dedim geçiştidim,üstünden çok geçmedi siyasetten bahsetti ve “senin düşüncelerini öğrendikten sonra listemden çıkaracaktım yine neyse dedim çıkarmadım ablamı bile çıkarıyordum ama sonra durdum “dedi bana bu da çok itici geldi ve “şayet aileden birini siyasi görüşü sebebiyle çıkarıyorsan çıkar valla bnce hiç durup düşünme” dedim güldüm ama sinirlendim de :KK43:
Ben biri ne paylaşmış ne paylaşmamış bana açık mı paylaştı ne zaman paylaştı hiç bakmam umursamam veya bu kime karşı ne hissediyor kime oy verdi verecek olayına girmem banane herkesin fikri zikri kendine..bu insanların derdi ne ? normaller mi yoksa gerçekten beni kafaya mı takmış anlamadım! Ciddi anlamda kafa yormalık bişey bence,kimin ne paylaştığının saatine bakmak falan..

Neyse tekrar bildiğimi okumaya devam mı etmeliyim yoksa bu insanı her yerden ben mi silmeliyim hayatımı görmesine engel mi olmalıyım? Sonuçta kendisi bu söylemleri ile normal olmadığını gösterdi bana..
(Anne abla abi baba kardeşi falan da tatilimizden veya aldığımız bişeyden söz ederken gerilir yüzü düşer yaptığı yorumla bizi aşağı çekerler falan)
Siyaset konusunda eskiden olsa mantık çerçevesinde olduğu sürece farklılıkları severdim ama son zamanlarda ben de insan sildim benim hayatımı mahf etmeye katkisi olan kimseyi bırakmadım çevremde o konuda bir şey diyemem.

Instagram için de ayılıp bayılan insanlardan hoşlanmıyorum. banane sen ne durum atmışsın, kime atmışsın . hic takma istediği kadar konuşsun ha çok zoruna gidiyorsa silmeden de kisitla onu gormesin.

Akrabalarimin hixbiri instagramimda yok
Gorunmeyeyim diye engelledim
hic ugrasamam
Siz de deneyin
Zaman gecsin bieqz sonra silin gitsin
Kim kkme hesap sorabilir ya

İyi geceler herkese

Ben de siyasi fikirleri bana uymayan ve hu konuda herhangi bir paylaşım yapan insanları çıkartıyorum çok normal bu.

Back
X