Sosyal medyada fotoğraf paylasmak

Şimdi bende yemek,içmek paylaşmam , çocukları çok paylasmam ama tatil videosu paylaşırım oda sesli ve anlatımlı olarak onda eşimi ve kendimi paylaşmam çocuklarids tabiki...yeni yerler gördükçe paylasirim arşiv olarak kalıyor iyi oluyor...
Ama kapı komşum lohusa iken aldatıldı çok üzüldüm tabiki ...boşanma evresine geldiler ama eşinin maddi durumu çok iyi olduğu için kadın vazgecti...kendine yatırım yaptı estetik anlamda...şu an çocukları bırakıp yurt dışına gittiler aman Allahım o resimler ve videoları izleyince yeminle güldüm...dudak dudağa,kovanlar,canimlar vs vs bana yapmacık geldi çünkü biliyorum ne oldugunu

Kesinlikle işte ben bu aptallığa gelemiyorum. Hele eltim..Bugün nazarla ilgili sosyal medya dini içerikli video paylaşıyor. Ertesi gün kocası ile gezdiği yeri atıp maaşallah deyin efendim yazıyor tutarsız insanlardan hiç hoşlanmıyorum.

İlişkilerinizi sosyal medya üzerinden yaşıyorsanız haklısınız ama bana kalırsa saçma bir bakış açısı.
Sık olmasa da ben sosyal medyaya fotoğraf paylaşırım. Tatilden vs her anımı atmam ama 1-2 kare atarım ya da hiç atmam. İş yerinden tanıştığım birkaç arkadaşım var sosyal medya hesapları yok. Haliyle bu kişiler benim paylaşsam da ne yaptığımı bilmezler. Biz de normal insanlar gibi kahve içerken laf lafı açar deneyimlerimizi, paylaşımlarımızı konuşuruz.
Sosyal medya şart değil ama yoksa da görünmez değiliz. Yüzeysel kalan insanları da elerim, sosyal medyaya bakıp dert edinen varsa da kendi uzaklaşabilir.

Sosyal medya artık çok negatif bir yer.Nadir çıkar öyle paylaşımlara kem gözle ,kıskanmadan bakan.Herkes vitrine göre değerlendiriyor,arka plan kimsenin umurunda değil.Enn yakının bile ,kalpler koymasına rağmen ,için için kıskanıyor, direkt şahit oldum.Hiççç samimi bulmuyorum ,uzun zamandır da sadece belirli bi kaç kişiye story paylaşıyorum.7/24 story atan,profil fotosunda story halkasını hiçç eksik etmeyen çok tanıdığım var.Hastalık gibi bi şey bu.Geçenlerde böyle aşırı paylaşım yapan bi tanıdığın abisi vefat etti,sadece iki gün story halkası görünmedi,full yine 7/24 paylaşımlara devam.Nasıl bir psikoloji bu,nasıl alanını insanlar bu kadar açıyor,özelini ortaya koyuyor cidden bilmiyorum.Kumar vs gibi hastalık olduğunu ,bağımlılık olduğunu düşünüyorum.Ayrıca çook nazara açık bir şey bu.Ben neler neler duyuyorum ,sürekli storyler konuşuluyor çevremde,o yüzden soğudum ,cılkı çıktı.Ayarında yapana güzel ama çoğu ayarsız.

Ay bir arkadasim sevgilisiyle fotograf paylaşırken adami kırpıyordu ahshd adamin sadece eli, kolu falan oluyordu.
40 yasinda adamin nesine nazar degdirelim.
Zaten iki üç ay sonra ayrıldılar. Eline nazar degdi herhalde.

Dün dışarı çıktığımda arkadasimla fotoğraf paylastim. Sabah bilegimi burktum, üzerinde buzla uzatiyorum simdi. Kesin nazar degdi, kimin nazari oldugunu da biliyorum ahshd artik kem gozlere şişş diyerek paylasayim bakalim nolacak ahshd

İnstagram gibi platformlar zaten foto paylaşmak için var. Yemek atmıyorum çünkü gerçekten o konuda hassasım yani alamayan canı çeken insanlar olur diye, fakat gezdiğim yerleri, eşimle güzel anlarımızı paylaşıyorum kim ne düsünürse düşünsün. Çünkü zaten orda 10 sn bakıp diğer story geçiliyor yani kimse hatırlamıyor bile..

sosyal medyayı nekadar cok kafanıza takmıssınız. Ben eskıden cok yuksek takıpcısı olan biriydim. Dünyayı gezdiğim ıcın sayfamın her postu baska bı ulkedeydı. Her ulkeden vloglar. Sonra bi gün bıktım, insanlardan herseyden . 4 yıldır kapalı hesabım kullanmıyorum. Inanılmaz rahatladım, mutluyum. Gezdiğim yerlerı sadece kendım ıcın gezıyorum. Guzel mı paylasılır mı dıye değil kendım ıcın 1 tane fotoğraf cekıyorum, cektıklerımı bastırıp albumler yaptım. Evde arada bı bakıyoruz, hosuma gıdıyor. Cokta tın, canınız ne ıstıyorsa onu yapın. Hepımızın bı bıkma noktası tatmın noktası var bence. Kendi ıc sesınızı dınleyın, baskalarını bosverın

Miss simdi kendimi sorguladim ya ben de kizimi paylasmiyorum ama nazardan falan degil, o benden farkli bir birey ve onun secim sansi olmadan tum yuzunu gosteren dijital ayakizini birakmak istemiyorum. Sadece birkac defa cok uzaktan ve arkasi donukken okyanusa baktigi, havaalaninda camdan ucagi izledigi ya da parkta babasina kostugu fotografi hosuma gittigi icin paylasmistim ama tek amacim yuzunu belli etmemekti o yuzden hep arkasi donuk ve uzak acidan paylastim

Siz öyle sanın,öyle bir hatırlıyorlar ki hatta unutamıyorlar Mimar bi arkadaşım vardı ,bi ara yakın arkadaş olduk,habire bana ortak arkadaşlarımızın story hayatlarından bahsetmek için ertesi gün telefon ederdi,o şunu yapmış,bunun kocası şöyle başarılı, benimki nerdee vs ,kestim arkadaşlığı.Bi akrabam da ,bende ekli olmayan diğer akrabaların storylerinin ekran görüntülerini alıp ,habire WhatsApp dan bana yorum yaparak gönderirdi. Boşver derdim ,üzerinde durma derdim ,çok kıskanıyorum derdi.Ben mesajlarına ilgisizce döndüğümden, kesti bi daha göndermeyi.Herkesi, kendiniz gibi sanmayın diye yazmak istedim bunları

Bence her insanın görünmeye ve görülmeye ihtiyacı var. Sosyal medya bu ihtiyacı gidermek için çok yönlü bir zemin sunuyor. Neticede medya hesaplarının politikaları ve algoritmalar
insan davranışlarına ve tepkilerine göre yenilenip şekillendiriliyor.

Bu alanın nasıl/neden kullanıldığı/ kullanılmadığı tamamen kişiye özel.
Oradan aldığımız etkilerde öyle.
Hatta bence paylaşan kişilere göre bile değişebilir.

Venedik'te gondolda poz veren bir arkadaşa 'ne güzel geziyor yeni yerler görüyor' derken, bir ay önce boşanmanın eşiğinden dönen bir çiftin aynı yerdeki paylaşımı çok samimiyetsiz gelebilir.
İçine girsek belki de arkadaş 'Fotoğraf atayım da birileri çatlasın' diyordur. Diğeri sevdiklerine 'Mutluyuz, huzurumu tekrar kurmaya çalışıyorum. Benim için endişelenmeyin' mesajı vermeye çalışıyordur. Bunu tam olarak bilemeyiz o yüzden işin bu kısmı başkaları ile yoruma açık değil.
Ancak bunu yoruma açık hale getirende medyanın kendisi. Bu işin böyle bir handikabı var.

Benim fotoğrafım yok.Arada acıp bakarsam bakıyorum.anı biriktiren ya da para kazanan insanlara saygım sonsuz.ben göz önünde olmayı sevmiyorum ve insanların her canı istediğinde açıp beni görebilmesi saçma geliyor.ayrıca kime ne benim nerede olduğumdan.ama garip olan benim bence sen bana uyma canın ne istiyosa onu yap

Sizi az çok okuduğum kadarı ile nahif birisiniz. Belliki eşinizde öyle. Okurken aklıma hsp testi geldi. High sensitive person/Yüksek hassasiyetli kişiler. Hsp quiz/test diye aratabilirsiniz. Algı, empati ve hassasiyeti yüksek kişiler baskalarını tetikleyebilecek konularda algıları yüksek ve dikkatliler.

Bu başkasında kendiniz görüp imrenip kıskandığınız için bir diğerine yaşatmayayım diye yapmamak gibi birşey değil.

Birisi size 'hamileydim karşımda limonata içti, çekindim söylemeye' dese ömür boyu limonata paylasmaz, hemen kalkıp alınabilecek bir ortam yoksa hamile birine limonatadan bahsetmezsiniz.
Hatta bir kitap karakterinde duyar gösterilecek bir yön okuduğunuzda onuda dosyaya atıp sonraki muhabbetlerinizde dikkat edersiniz öyle bir hal.

Dengede kalabildiğinizde ve ilgi alanlarınız söz konusu olduğunda lütuf olan bu özellik, aşırı empatinin ayarını kaçırdığınızda hayatı çok zorlaştıran bunaltıcı bir durum. Ve anlaşılması zor. Herkese anlamsız gelecek derecede incelik içeriyor. Çünkü ne hayat, ne insanlar o kadar ince değil.
Burada biraz rahatlamak gerekiyor.

Sizin durumunuzda bir şey daha gördüm.
Arkadaşlarınız bir yerden bahsederken daha önce paylaştıkları görsellerden dolayı referansları daha kuvvetli gibi. Hani üzerinde konuşulacak bir görüntü var. Konunun girizgahı önceden yapılmış çünkü. Oradakide devamı.
Ve tabiki geziye dair soruda alıyorlar böylece. Bence bu konuda haklısınız. Sanal ve reel birbiriyle göründüğünden daha fazla etkileşim halinde.

Siz paylaşmadığınız için bu meraktan mahrum kalıyor gibisiniz bu kısmen doğru. Ancak normalde de bunun sizde bir tutum olduğunu düşündüm. Yani anlatmak, kendi hayatınız ve gezileriniz üzerinden muhabbet etmekte biraz çekingensiniz. Birde empati ve görgü kaygısı devreye girince iş duygusal boyutta karmaşık bir hal almış.

Son düzenleme:

Neyse yazmayayim simdi kanka hic gerek yok cuma cuma

Ne ilginç
Benim 15 yaşındaki oğlum da eşiniz gibi düşünüyor
Kayak yaparken videosunu çekmiştim neden paylaşmadın çok güzel kayıyordun dedim

Benim bu gittiğim yerlere gidemeyen yaptıklarımı yapamayan bir sürü arkadaşım var paylaşmak ancak onların üzülmesine sebep olur dedi

Sen bilirsin dedim

Ben arada kendimi paylaşırımçok arada ama
Oda watsappdan sadece

Oğlunuzun empatisine hayran oldum maşallah.Çok doğru söylemiş.Bazı insanların mutluluğu ,bazılarının üzüntüsüne sebebiyet verebiliyor.Bunun enerji olarak geri dönümü de hiç iyi değil.Sosyal medyan varsa bi şeyler paylaşmalısın zaten ama görgüsüzce olunca çok itici oluyor.Kaliteli paylaşım,sınırları bilen ,abartmayan paylaşımdır.
Tatile çıkıyorlar mesela ; ellerinde pasaport ,yok bilmem ne yolcusu kalmasın Uçak camından görüntüler Yok indik ,yok bindik.Yok denize girdik ,eee diyorsun gına geliyor ,seyahat youtuber ları bile bu kadar story atmıyor.Biz mesela en son Batumlu ,büyük Karadeniz turuna çıkmıştık 9_10 gün,tabi ki video da çektim ,foto da ,ama içlerinden enn beğendiğim 3 _4 taneyi turdan geldikten sonra paylaştım.İşte nedir,Sümela manastır,Gürcistan'daki Ali /Nino heykeli gibi .Diğer türlü çok görgüsüzce ve varoşça oluyor maalesef..

Neyse yazmayayim simdi kanka hic gerek yok cuma cuma

Sanirim anne olmakla alakali bu ya Miss, nazarla falan hicbir alakasi yok ama ebeveyn olarak cocugunla alakali butun kararlari en dogru sekilde almaya calisiyorsun zaten surekli dogru bir karar mi veriyorum diye kalp carpintisi halindesin :) O yuzden her gorunenin altinda aman da gozumuz mu degecek niye paylasmiyor tam fikri yatmiyor diye diyorum. Ve bana da cok sacma gelirdi ama bazi seyler anne olmadan asla anlasilmiyor, izahi mumkun degil cunku.

Ha ama ben kizim kendiliginden isteyecek yasa gelene kadar onunla ilgili dogum gunu, gittigi okul, hatta tam ismi ve yuzu dahil hicbir ozel bilgisini kendi hesaplarimda paylasmayacagim, bu kadarini korumanin gorevim oldugunu dusunuyorum kendi adima. Hicbir akrabam ve arkadasim da paylasamaz izin vermedigimi soyluyorum direkt.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…