Sosyal medyada fotoğraf paylasmak

Sizin asssla bakmamanızı da biz sağlıksız buluyoruz mesela. Bu devirde sosyal medyadan bu denli uzak durmak çok mantıklı bir hareket değil gibi

Beni burada bilenler biliyor, bir sanat dalı ile uğraştığım için o konu üzerine paylaşımlar yapıyorum, arada sevgilimle fotoğraf koyuyorum ama asla nispet yapmak için değil.
Kişisel arşivim çünkü. İleride dönüp bakıyorum a şunu yapmıştık diyorum. Bazen kendi de hatırlatıyor on sene önce bugün gibi hoşuma gidiyor. Çevremde paylaşmayan da var paylaşan da var.
Bu sebepten ötürü. Onun dışında evet beni bir ara kötü etkiliyordu, hesabımı kapatmıştım. Ya da bazen ders çalışma notlarımı, okuduğum kitapları, gittiğim yerleri paylaşıyorum ama nispet, "bakığğğn ben çalışkanığğğm-geziyoruuummm" demek için değil, belki gören birilerine fikir olur, belki aldığım bir şey başkasının tam aradığı üründür ya da böyle bir mekân-destinasyon arıyor olabilirler diye.

Ama aklıma hemen şu geliyor sonra, ya ehliyet alamamış bir kadın, ya da mecbur kalıp arabasını satmış olan birine denk gelse ve onun o gün morali bu yüzden bozulsa diye düşünüp vaz geçiyorum.
Empati yapmanızı anlıyorum çok da güzel, sadece bu biraz aşırı. Sonuçta her insanın yapmak isteyip yapamadıkları, sahip olmak isteyip olamadıkları var. Bu durumda sokağa çıkıp yürümemiz bile yanlış, çıkamayanlar var diye.
Ben mesela babasıyla çok güzel bir ilişkisi olup fotoğraf atan kızlara bakınca kötü hissetmem, o onun hayatı ve hatta onun için sevinirim bile. Tabii ki sahip olmak isteyip olamadıklarımızı elde edenlere bakınca bir üzülürüz, gıpta ederiz, etmem diyen doğru söylemiyordur ama bunu olumluya çevirmek de bizim elimizde bence. Baba örneğinden gidelim, babamı değiştiremem evet ama babama benzeyen bir adamı baba yapmayarak böyle olumlu bir yöne çevirebilirim.
Kitap adı vermek yasak değilse, Mel Robbins'in "Bırak Yapsınlar Teorisi" kitabında da bu konuya değiniliyordu, özenmeyi olumluya çevirip ilham kaynağı olarak kullanabileceğimizden bahsediyordu. Bu kitabı okuyabilirsiniz bence. Türkçesi daha yeni çıktı, İngilizce biliyorsanız İngilizce olarak da okuyabilirsiniz.

Çeşme yangınları esnasında orada insan hayvan bitki ağaç yanarken insanlar hayvanlar evsiz kalırken aynı anda Çeşme'nin diğer bir tarafındaki çok popüler adı bilinen iğrenç bir beachde partileme fotolarını paylaşanları gördükten sonra insanların ne kadar yozlaştığını ve sosyal medyanın da ne kadar kontrol dışına çıkmış olduğunu gördüm paylaşım yaparak sosyal olunacaksa ben hiç olmayayım asosyal olarak öleyim varsın.

Sizin asssla bakmamanızı da biz sağlıksız buluyoruz mesela. Bu devirde sosyal medyadan bu denli uzak durmak çok mantıklı bir hareket değil gibi
Ben kullanıyorum, kendim paylaşım yapmasam da beğendiğim içerikleri takip ediyorum ama hiç kullanmayanlar gayet sağlıklı. Hatta eğer bir yere gezmeye gideceksem hiç kullanmayan veya kullansa da çok önemsemeyen tiplerle gezmek çok daha keyifli. Mesela geçen pikniğe gittik. Tam önümüzde iki tane instagirl vardı. İki saat masa hazırlayıp 100 tane foto çekildiler. Onlar yemeğe başlayana kadar biz masayı kurduk, yedik, çay içtik. Biz yürüyüş yapıp, oyun oynayıp, sohbet ederken onlar çiçek koklayarak reels çekiyolardı. Kesinlikle yaptıkları etkinlikten keyif aldıklarını düşünmüyorum. Onlarla beraber gidenlerin de keyif aldığını düşünmüyorum. Hatıra kalsın diye 10-15 foto çekenlerden bahsetmiyorum onu hepimiz yapıyoruz ama etkinlik boyunca elinden telefon dişürmeyen insandansa hayatında sosyal medya yüzü görmemiş insanlar bin kat daha sağlıklı.

Ben iki durumu da sağlıksız buluyorum. Benim için en ideali o piknikte 4 kare foto çekip paylaşmak. Ne b.kunu çıkartanla zevk alırım ne de fi tarihinden kalma düşünceli biriyle zevk alırım.

Instagirller zaten kendilerinden baska insanlarla takilamiyor bence.
Ben de fotoğrafini cekmemi isteyen arkadasimi cekerim, begenmez, bir daha cekerim ama on kere de cekemem. Ay yeter da, oturmaya/eglenmeye/gezmeye geldik, birini seç işte derim.
Ayni sekilde ben de elli tane cekmem-cektirmem. Hem yaninizdakilere saygısızlık, hem yasanilan andan hicbir sey anlamamak.

Bir de seksen tane filtreyle, photoshopla koyanlar var. Ya bir storyye bakiyorum, bir yanimdaki kiza bakiyorum, ayni kisi degiller valla

Bi şey paylaşmayanlara da gıcık oluyorum sinsi sinsi sadece izliyolar gibi geliyo
Paylaşmayı beceremeyen biri olarak hemen cevap vereyim yok valla şimdi sinsi sinsi izlemiyorum ya sadece çok anlamıyorum uğraşıyorum falan şimdilerde arkadaşlarımın itip kakmasiyla ama bakalım yapabilecek miyim meçhul

Yapabilenlerin yapmaması beni daha da uyuz ediyor. Yok hemen nazar değiyor yok cart yok curt...

Eşiniz aklı başında adammış. Enişteyi tebrik ediyorum. Kendini bilen insan kimseye kendini kanıtlamak zorunda kalmaz. Ya da başkalarının ne yaptığı umrunda dahi olmaz. Sosyal medya çılgınlığı reel hayattan kopuk,aldatmaca bir düzen içinde. Benim için hiçbir geçerliliği yok. Kimin ne paylaştığı da umrumda bile değil.
İnsanlar,kendi hayatlarını pazarlayarak başka insanların gıpta damarlarını kaldırıyor. Çocuğu hiç olmayan insanlar ,hamilelerin boy boy videolarını görünce üzülüyor. Tatile gidemeyenler ,tatillerde fink atanları görünce üzülüyor. Dünya gösteriş dünyası olmuş.
Eskiden komşuda pisenin kokusu yan komsuya gittiği için ayıp sayılırdı şimdi ise ne yediğini paylaşmayinca sanki açsın muamelesi var. Ne yani iki kahve fotosu atınca ne oluyor? Ki kahveyi hiç sevmem. Banane yani.
Çocuklarının reklamını yapanlar. İstismar edenler var. Ben bu insanların akıl sağlığının yerinde olmadığını düşünüyorum. Zira normal bir insan gündelik hayatını bu kadar paylaşamaz. Mesela birisinin çocuğu oluyor. Ben epey zaman sonra görünce çok şaşırıyorum. Vayy bee ne kadar büyümüş diyorum. Bu bana daha cazip geliyor. Öbür türlü sosyal medyada bangır bangır yayınlayanın zaten her şeyini,evini görünüyorsun. Sıradan oluyor.
Bazı saçma insanlar da var. Hem sosyal medya paylaşımlarını eleştiriyor hem de paylaşıyor

Yapabilenlerin yapmaması beni daha da uyuz ediyor. Yok hemen nazar değiyor yok cart yok curt...
O biraz tercih meselesi bana kalırsa paylaşmayı sevmiyor olabilir ilgilenmiyordur ama konu sahibinin ve eşinin düşünce şekli bana garip geldi sosyal medya o kadar hassas düşünceye uygun bir platform değil.
Nazar konusuna gelince o bana değişik geliyor nazara geldik işte eşimle atiyoruz kavga ediyoruz ya da çocuğumu atınca hemen hasta oluyor kuvvetli bir inanış mi artık bilmiyorum
Ama ben hala sessizce izleyip öğrenmeye çalışan gruptanim

Bir de seksen tane filtreyle, photoshopla koyanlar var. Ya bir storyye bakiyorum, bir yanimdaki kiza bakiyorum, ayni kisi degiller valla
Maalesef bende bundan var, birinci derece üst soy erkek akrabam kendisi. Yaşlandığını kabullenmiyor halbuki yaşlılık ona ne kadar yakışacak, nasıl yakışıklı gösterecek, bir bilse.
Fotoğraf çektik. Filtre açtı, tamam da o filtre benim de yüzümü değiştirdi ben fotoğrafta kendimi tanıyamamıştım

Seda sayanın acunu çocukluğuna döndürmesi olayını yaşamışsınız

Eklentiler

• IMG_9691.webp
    19,4 KB · Görüntüleme: 19
Nazar meselesi.. Eltim mesela.. Hem nazara inanıyor. Hem sosyal medya paylaşımlarından dolayı nazara geldiğini düşünüyor. Ama her defasında da paylaşıma devam ediyor. Peki buna ne diyeceksiniz

Gerçekten derdiniz bu mu kimin ne yaptığı ne yediği nerede gezdiği. Ya da insanların sizi fark etmemesi. Allah size başka dert vermesin. Ben de çok sosyal medya paylaşımı yapan birisi değildim ta ki kocamla sevgili olana kadar. O da gezdiğimiz yerleri paylaşmamı çok ister ki arkadaşlarım da sorar ancak bunu gösteriş olsun diye yapmayız insanlarla gidip görsün diye yaparız. Bende arkadaşımın gittiği bir mekanı ya da yeri beğenirsen hemen yazar fikirlerini sorarım.

Bence siz sosyal medya olayını kafanızda çok büyütmüşsünüz. Bakıp geçin, beğenin, beğenmeyin ya da nötr kalın. Yok onun canı ister yok bilmem ne televizyonda izlemesinler o zaman dışarıya çıkmasınlar.

Nazar meselesi.. Eltim mesela.. Hem nazara inanıyor. Hem sosyal medya paylaşımlarından dolayı nazara geldiğini düşünüyor. Ama her defasında da paylaşıma devam ediyor. Peki buna ne diyeceksiniz

Asıl bomba çocuğunun resmini paylaşıp yüzünü kapatanlar. Arkadaş madem yüzünü kapatacaksın, çocuğu göstermek istemiyorsun, zaten çocuğun sadece 20cmlik bacağı görünüyor o fotoyu neden paylaşıyorsun Son yıllarda gördüğüm en aptalca akım bu olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…