Sosyal medyada nispet

Bir gün Nasreddin Hoca eve doğru yürüyormuş, bir arkadaşı arkadan seslenmiş “aman hoca gördün mü biraz önce geçen helva kazanı ağzına kadar doluydu”. Hoca istifini bozmadan “bana ne” demiş. Arkadaşı, “ama hoca helva kazanı sizin eve gidiyordu, buna ne dersin?” demiş; hoca yine istifini bozmadan “o zaman sana ne?” demiş.
size gelsin.
Diyelim kadınlar reklam kokan abartı hareketler yapıyor, bu beni niye ilgilendirsin.herkesin ağzında sakız gibi aynı laf , herkes bu sosyal medyada çok mutlu olduklarını söylüyorlar, ama ben biliyorum kocasıyla kavgalılar.öyle gülüyorum bu laflara bariz kıskançlık .bilsen bile onun adına üzülmen lazım, demek millet laf sokmuş ki ya da ezmiş ki ,kendini yalan yanlış ifade etmeye çalışıyor.Asıl akbaba gibi bekleyen ,yorum yapan, kötü şeyleri ortaya çıkaran insanlarda bir sorun var bence milletin ne yaptığı niye bu kadar dert oluyor anlamıyorum.yalan geliyorsa bakmazsın, sinir oluyorsan kapatırsın bu kadar basit.
Not: sosyal medya kullanmıyorum.

Eşimle fotoğraf paylaşıp içimden geçen aşk sözlerini de yazıyorum hamile fotografimi paylaşıp bebeğim için sözler de yazıyorum. Sosyal medya hesabım bana ait. Paylastiklarimi kimse için değil kendim için paylaşıyorum bi nevi günlük olarak kullanıyorum. Sonuçta benim hayatım kimseyi ilgilendirmez.ilerde çocuğum okur belki

Başkalarının ne paylaştığı da beni ilgilendirmez. Nispet olarak görmedim hiç bir paylaşımı. Herkes ne paylaşmak istiyorsa paylaşmakta özgür sonuçta.

U uzun kirpik Yaşıtlarımı baz olarak bir örnek vereceğim. Yaşım küçük fakat bunun yaşla bi alakası olmadığını ablam evlendikten sonra anladım. Maddi durumu iyi olan kişiler aldıkları, yedikleri, eğlendikleri, gezdikleri yerleri sosyal medyaya aşırı şekilde yansıtır. Herkes aynı şeyleri paylaşmaya daha iyisini istemeye başlıyor. Hatta evli, çocuklu insanlar bile benim neyim eksik diyerek özel hayatını paylaşır durumda. Bir yarış gibi düşünüyorum aslında... Hatta yeğenimi bile bu yarışta kullanarak hem bizde hem erkek tarafında fotoğraf çekme paylaşma aşamasına sürükledi... Çok anlamsız çok saçma ama insanlar...

Nispetmi bilmem ama bir arkadaşım ailecek herşeyini biliyorum sağolsun gitmiş kadar oluyorum evlerine ne yediler ne içtiler ne yaptılar hangi parfüm nerden geldi evdeki misafirleri kimdi bu akşam yeni arabaları falan filan ortak bir ark onu uyardığı için şu an kanlı bıçaklar bir birlerinin arkasından dünyanın lafını Yazıyorlar. Birbirlerini de silmiyorlar bu arada aşık atışması yapıyorlar. Takipçileriyiz

Sosyal medya kullanmıyorum kısa bi süre once kapattim. Ve nedeni ise gerçekten suyu çıktı.. Akrabalarimin sacma sapan paylaştıkları, sonra her paylasimima yapilan yanlış yorumlar ve yanlış anlamalar. Zaten özel hayat diye bisey kalmadı tanidigim kapali bayanlar acik resimlerini koyuyor, yok başka tanıdığım kar lastiklerine zincir takmış onunla selfie yapıp atıyor.. Nispetten öte insanlar ne yaptığını bilmiyor kör cahil bi kitle oluştu sosyal medyada bence.. Buna ergenlerimizin paylaştığı içerikler de dahil.. Allah sonumuzu hayır etsin en son arabaşı içen aile fotosu like'lamıştım

:))))))))

Neden nispet yapsınlar? Nispet akımı diye bir şey mi var? Kimin ne yaptığı, ne yediği ne içytiği nereye gittiği beni ilgilendirmez. Art niyetli olmadığım için de art niyet aramam.
Ne demiş Mevlana "Düşüncen konuşmana, konuşman hareketine, hareketin kaderine yansır. Güzel düşün, güzel yaşa..."

Daha fenasini biliyorum,eşinin hesabindan kendisine sanki esi demiş gibi ask sözcükleri yazanlar var .valla biz gurbetteyiz.sosyal medya da akraba kardeş anne baba görmek için iyi oluyor.e tabi arkadaş da ekliyorsun.sonra bunlara maruz kaliyorsun iste...iyi ki birşey dememisim,desem ne gocunuyorsun diyecekler var gibi...en iyisi sessiz kalmak

bi sahtelik var ama...hissediliyor

evet bir de o var galiba diye düşünmüştüm...Bi kadının kocası, karısıyla beraber ve mutluluktan havalara uçuyor yazmış....Erkek ağzı değil bunlar

Benim de sosyal medya hesabım yok, uzun süre önce kapattım
İnsanlar her seyi göze sokarak yapmaya calısıyor, herkes bir degildir tabi
Ben kapattım kafam rahat

Bunu yapan var mi gercekten. Yani esinin agzindan kendine ask sozcuklari yazan

Evli bir arkadasim var surekli askim canim birtanem yakisikliiimmm seklinde esinin yakin cekim fotograflarini paylasiyor. Hani yani lafla degil adamin burun killarini sayarsin o derece yakin..

Birine nisbet yaptigi belli de kime bilemeyecegim. Yalniz cok itici duruyor.

Birde surekli asik.

Evdeyim yaa ufff -asik hissediyor-
Annemlere geldik sonunda -asik hissediyor-
Oglani uyuttum simdi kahve zamani -asik hissediyor-

Sosyal medyayı sehayatlerimde kullanırım, gün gün fotoğraf paylaşırım, çünkü...
Tatildeyken ailemi aramak, telefonu yurtdışına açtırmak gibi bir huyum yoktur, iyi olduğumuzu ve nerede ne yaptığımızı görüp merak etmemeleri açısından faydalı buluyorum.
Nispet yapanı da var, yalnızlığını gidermek için kullananı da.
Başkalarınu umursamamak en güzeli, kim ne yapıyorsa kendine yapıyor, kendini küçük düşürüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…