Sosyal medyada nispet

Ben de paylasiyorum esimle fotolarimizi, bazen aldigi hediyeleri, gittigimiz yerlerin fotosunu. Bazen bebegimize aldigimiz esyalari, ailemle cekildigim fotolari. Eski anılarımdan kareler vs... Guldugumuz, mutlu oldugumuz anlarimizi paylasiyorum.

Bunun da asla bi samimiyetsizlik olduguna inanmiyorum. Oraya esimle kavga edip agladigim fotoyu mu koyucam yani? Mutsuzken paylasacak biseyler buluyorum.

İnstagramda tanıdıklarımı değil ama tanınmış bloggerları filan takip ediyorum.
O atarlı giderli laflar çok saçma gerçekten.Hepsinin ana fikri "kıskananlar çatlasın,beni sevmeyen ölsün" minvalinde.

aaa küçük çocuğuma bende yazı yazıyorum ya çünkü o yazı orada hep kalacak büyüdüğünde bakıp annem bana bunları yazmış diyecek benim kızım 5 aylık her ay yazarım biletler insanların böyle duşunduğu hiç aklıma gelmemişti.

ya emin olun snap instagram, faceden daha kötü yılbaşında sırf dışarda olduğunu göstermek için yürüdüğü yolun fotoğrafını çekip snape atan tanıdığım bile var hayatlarında mutlu olmayan insanlar böle fotoğraflar atarak karşılarındakine hayatlarını böle göstererek içlerindeki aşağılık komplekslerini yenmeye çalışıyorlar binevi rahatlıyorlar işte

İnsan kendi nasılsa karşısındakinide öyle sanarmış demekki herkesin arkalarından konuştuklarını sanıyorlar

bir buçuk sene oluyor annemi kaybedeli. ne depresyonlar yaşadım, ölmek istedim, mahvoldum kimse aramadı sormadı. yanımda olmadı. annemi kaybettikten 8 ay sonra babamın evlenmek için birileriyle görüştüğünü öğrendim başkasından. (bu konu hakkında yorum yapmamanızı rica edeceğim, zira hem benim için çok zor, hem de babam için. yaşamayan bilmez. beter bi çaresizlik hali) neyse ben bunları ilk defa duyduğum için çok sinirliyim. mide krampları geçirdim kalp krizi geçiriyorsun diye beni nerdeyse ameliyata alacaklardı. günler boyu ağladım, babama çok kızdım...

birgün malum siteye "sabır diyorum, ya sabır!" yazdım ve olaylar gelişti. kayınvalidemi arayıp ist_nbl böyle böyle yazmış, hayırdır kavga filan mı ettiniz diye sormuşlar eşimin akrabaları artık hem kimse. kayınvalidem bütün yaşadıklarımı bildiği için kız işinde gücünde, bi sorunu olmuştur yazmıştır nerden çıkarıyorsunuz böyle şeyleri demiş. kim olduğunu sordum boşver lüzum yok dedi ve kim var kim yok hemen sil o siteden, birşey diyecek olan olursa kayınvalidem öyle istedi de dedi bana.

kendi akrabam yoktur birkaç kuzen haricinde, sırf yanlış anlamasınlar diye eşimin akrabalarını kabul etmiştim. hepsini gönül rahatlığıyla bir güzel sildim. insanlar ne tuhaf, ne hadsiz, ne kötücül.. kayınvalidemi seviyorum, insan gibi insan, kadın gibi kadın, ana gibi ana. Allah herkese böyle bir kayınvalide nasip etsin. (hep gelin kv çekişmesi okuyorum burda. ha ufak tefek sorunlar oldu mu oldu, ama insan annesini kaybedince daha farklı bakıyor hayata. çocukluğun gidiyor, acıyla büyüyorsun. eşinin annesi sana kollarını açıyor. sen de bi hatamız olduysa affet, biz cahiliz sen affet anne diyorsun. allah kimseyi annesiz koymasın. bütün kemiklerin kırılıyor, öyle bir acı insanı bambaşka yapıyor. ) boşverin yahu, ben herkesi çıkarıp attım hayatımdan. bırakın ufak tefek sorunları, üçüncü kişileri çıkarın hayatınızdan. nispet yapan da kötülük arayan da döner dolaşır bulur bi yerden.

eltim mesela bana gizil gizil, sinsi sinsi laf sokmalara hakaretlere varana kadar tahrik etmeye çalıştı. sildim, engelledim. onun kompleksleriyle uğraşacak değilim bu kadar derdim sorunum acım varken. sosyal medya, mesaj uygulamaları filan. fazla gereksiz. ha iki şarkı paylaşır, iki haber okur, iki cümle yazarsın olur biter. ama ülkede genel olarak evet, insanlar delirmiş!

Sosyal medyayı sadece Facebook'ta yer alan sınıfımızın açtığı grupta paylaşılan ders notları ve derslerimizle alakalı haberler, çok sevdiğim bir ünlü ve ekonomiyle alakalı gelişmeleri yayınlayan haber hesapları için kullanıyorum. Ayda yılda bir kendim paylaşım yaparım o da içimden gelirse. Özel hayatımı yansıtmam sosyal medyaya, tarzım değil. Kullanım amacım belli sonuçta. Elbette ekli olan bazı akrabalar, liseden arkadaşlar ve şu anki arkadaşlarım var ama gerçekten ne paylaşıyorlar, neyi yansıtıyorlar haberim yok. Zaten ekonomi haberlerinden ve o çok sevdiğim ünlüyle alakalı gönderilerden diğer insanların paylaşımlarına yer kalmıyor benim anasayfamda. Ben sosyal medyayla böyle mutluyum, bana ne insanların nereye gittiğinden, ne yediğinden, içtiğinden. Ya da nispet mi yapıyor, laf mı sokuyor? Sokuyorsa sokuyor yani, bana ne. Kimseyle "like" yarışına girmedim. Benim hayatımda olan biten bana yetiyor, gerisi boş yani benim için.

Bir de şunu söylemek istiyorum, isteyen yine kendi bildiğini okur zaten ama çocuklarınızın fotoğraflarını internet ortamında fazla paylaşmayın bence.

Hiç bu açıdan düşünmemiştim.
Sosyal medya hesaplarımda hep en mutlu olduğum anlarım var, doğal olarak. Siz aile albümünüze en yakınınızın öldüğü gün cenazede çekilmiş bir fotoğraf mı koyuyorsunuz, yoksa çocuğunuzun doğum günü fotoğrafını mı?
Eğer sorun o fotoğrafları gösteriş, nispet amacıyla koyup koymamaksa, o kadar sığ insanın sığlığını sergilemek için sosyal medyaya ihtiyacı yok.
Siz de gülün geçin, niye dert ediniyorsunuz ki?

en ufak şeyden dedikodu malzemesi üretiyorlar. mesela alper canıgüz- oğullar ve rencide ruhlar kitabınden sevdiğim bir cümle paylaşmışım, bu kitabı okuyun demişim ayy kocasıyla sorunu var herhalde diyorlar. kafalar yanmış.

benim kv kp ağzımızı aramıştı eşimde dışardayız yemek yiyoruz dedi vay efendim dışarda yemek mi yenirmiş çok müfrifmişiz ....bal ayına çıktık kv 2. gün bende gelicem diye tutturdu değilki sosyal medyadan beni takip etseler halim nice olur bilemedim...
geçen burda konu açtım biraz kendi hakkımda ayrıntı verdim sonra psikopata bağladım ya okurlarda beni bilirlerse diye bizim gelin bizi internete vermiş diye beni ülkeden kovarlardı :)

ya haklısın aslında da
cemcim oğluşum hayatımın anlamı diş çıkardı ilk defa kaka yaptı güldü çiş yaptı ay çok mutluyum türevi yüzlerce fotoğraf
anladık kardeşim oğlun var diye yazasım geliyor
bir anne için kendi oğlunun çiş yapması çok önemli bir şey olabilirdi bana bunun yayınlanması acayip itici geliyor
doğum günün de gezerken tatil yaparken özel anlarında fotoğraf koymaları normal onları bende yapıyorum ama bu öyle bir şey değil
kendi düğün fotoğraflarını 1000 resimlik albüm yapıp koyan var ki çok özellikli çok farklı bir düğün değil bildiğin salon düğünü
bakın biz ne kadar mutluyuz bakın benim oğluşum var bakın hayatım mükemmel şeklinde insanlar bunlar
facebookun bir ara dislike tuşunu geliştirmesini istedim bu tipler için ama insanların dırdırı ile uğraşamam diye vaz geçtim

yok artıık. ah kardeşcaazım, allah yardımcın olsun. kayınvalidenin cadısı da cadı oluyor demek. ama iş baya paranoyaya dönmüş. aslında ben de eski konularımı filan sildirsem fena olmaz diye düşünüyorum. ahah, ay millet manyak etti bizi resmen :)

Konularinizdan anladigim kadariyla burda sosyal gozlem yapiyorsunuz. Turk toplumunu tanimaya mi calisiyorsunuz?
Sizinle alakali olmayan seylere bu ne merak

Sizin acinizdan bakinca güzel gözüküyor ama arkadaslariniz acisindan öyle olmayabiliyor maalesef :)) ayni yazilari yine yazabilirsiniz herkesin görmesine kapatarak,ya da kime ne dersiniz yazarsiniz.herkesin bi düşüncesi var işte...

Sosyal medya hesabim yok..
Varken de 40 yilda bir giriyordum, sonra da komple sildim..
Havasi kacti bence facebookun instagramin vs vs...
Haril haril kullanmakta bana ergence geliyor..
Ugrasamam valla, hic orali degilim kisacasi

Ne yapacakmis sizinle balayinda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…