Sosyal medyada nispet

bana da böyle şeyler komik geliyor mesela biri var kocası aldatıyor kendi de biliyor ama böyle canım kocam çok mutluyuz fotoları samiyetsiz sözler ...orda herkes çok mutlu herkes zengin dertsiz anlayışlı mutlu..
eveeeet sayısız örnek verebilirim.Çok samimi bir arkadaşım kocasının çok öküz, ona değer vermeğinden, sürekli aşağıladığından bahsetmişti..Ertesi gün hooop canım kocam, evimin direği, iyiki tanımışımlar gibi bi tırıvırı sözcüklerle sevgi kelebeğine dönüştü...Gerçekleri öyle olsa tamam amenna ama Uzaktan çok komik duruyor haberleri yok...

Ben de kullanıyordum, ancak artık sadece 2 hesabım var. birini üniden haber aldığım için kapamıyorum, diğerini de gerçekten seviyorum. ama dediğiniz gibi cok rastlamadım acıkcası

bastan eklemenız hataymıs veya takıpten cıkarın olsunlar ama bakmayın lıstenızde

sonradan gormelıktır yedıgını ıctıgını askını oralardan ılan edenler
coguda mutsuz olup pollyannacılık oynuyor en ıyısımı kendı hayatınızla mesgul olun bırakın onları

bir de bunun tersi var kadın gelinine hayatını zindan eden bir tip
her şeylerine karışıyor laf sokup duruyor
geldiği zaman günlerce kalıyor sürekli oğlundan ihtiyacı olmadığı halde para isteyip duruyor
kadıncağız bana kaçıyor arada bir kahve içimliğine nefes alayım diye
ama geçen facesinde ne paylaşmış ne oğluna güven ne kızına akıllıysan kendine güven falan yazmış gelini diyor iyi ki bize güvenmiyormuş güvense ne yapardık diye

Bunu yapan bir arkadaşım vardı şu an görüşmüyoruz. Bence nispet ve kıskandırma boş beleş cahil insanların işi, kendini bilen insan yapmaz böyle şeyler.

Annemle teyzem bi araya geldiklerinde bildiğin dedikodu yaparlar sonra bizim içimiz temiz derler sonra ikisi de bi atarlı bi gider li capsler falan biri 50 diğeri 48 yaşında :) arkamızdan konuşan şöyle arkamda kaldığı için konuşur bilmem neler neler:) sonra biz kuzenleri olarak sıkıysa begenmeyelim takip ediyorlar bide sen benim şu şu paylaşımımi niye begenmedim çocuğum diye:) trip falan atiyolar sonra kapattım sosyal medya hesplarimi kurtuldum şükür:) bundan ve daha bi çok şeyden:)

Bende kullanmıyorum ve kullanan arkadaşlara saygı duyuyorum, tercih meselesi..
Ben kimseyle özelimi paylaşmam bana ters....

face dondurdum. ama dediğin doğru mesela eşiyle yaşadığı gittiği her dkyı paylaşan insanlar çok. tercih meselesi tabi napcan boşver

Gülesim yoktu

Yaklaşık 3 yıldır hiçbir sosyal ağı kullanmıyorum. (burası hariç)

Gerçekten ilginç platformlar. Herkes çıldırmış durumda. Yemek - içmek gibi hayatın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor her şeyini paylaşmak.
Yediğini, içtiğini, acısını, düğününü, tatilini.

Çok gereksiz, mantıksız buluyorum. Mahremiyeti önemsiyorum ben.
Beni gerçekten merak edip arayan insanların varlığı hoşuma gidiyor.

Samimiyetsiz de ayrıca. Yaptığım en doğru tespit ise sosyal medyada da herkes müthiş duyarlı, herkesin hayatı çok yolunda, herkes çok güzel.

Başkalarının hayatını yaşamaktan kendi hayatlarımıza odaklanamaz olduk. Kendimiz için yaşayamaz olduk. İşin en kötü yanı ise 12 , 13 yaşında çocuklar da da bu gözleniyor. Kaldı ki çocuklar daha acımasızlar kendi içlerinde ve resmen yarış halindeler.
Bilgi yarışı değil, gösteriş yarışı.

Sanırım bunlardan kurtulduğumuzda rahatlayacağız ve kendi özümüze döneceğiz.

Çok haklısınız hanımefendi...Ben borçlularımı takip ediyorum.Gelip ağlıyorlar para yok diye, bakıyorum karısı kuaförde, tatilde, sinemada, adamla orda bruda....parasız insan yapamaz yani...anlayamadım.ya nispettir yada kimseye durumunu farkettirmiyordur.Kocasının 55 tane davası var, adam hapse girmek üzere....ben anlamadım, o halde bile ordayım burdayım şurdayım, şunu yedim bunu içtim onu s....tım.....bu nedir

Mesela bir adam daha ödemesini yapmıyordu.Yok borçluyuz harçlıyız, böbrek yetmezliğim var, oğlum evlendi perişanız v.s...içkileri içerken böbreğini düşünmüyor, borcu öderken böbrekten girip dalaktan çıkıyorlar...hayır oğlanın evine bakıyorum, eşyalar son model, sitede ev tutulmuş bilmem ne....valla artık sokucam gözlerine fotoları....bi tanesi ödemiyor, bakıyorum karısına işyeri açmış....

Takipteyim diyorsunuz yani

Kullanmıyorum, oradaki mutlulukların, gülümsemelerin, aşk böceği hallerin de gerçekliğine çok inanmıyorum.

Aklıma hep bu video geliyor.

Çok doğru bence..

Bütün yorumları tek tek okudum sayfalarca mesajdan sadece bir kişi fotoğraf koyduğunu yazmış
Sosyal medyadan daha samimiyetsiz..

Benim eltim cok nispet yapar. Cok mutlu bi kari kocayiz her seyimiz dort dortluk, muhtesem bi hayatimiz var, her yeri geziyoruz, esyalarimiz cok guzel... Ailemle aram cok iyi.. Kocam bana hep hediye aliyor..

Isin asli da su ki, artik mutlu bi cift degiller, hicbir seyleri dort dortluk degil, huzursuzluktan ibaret bi hayatlari var, gezdikleri her yerden kavga edip donuyolar, ve adama hayati zindan etmesinden dolayi eltim o guzel esyalarinin ustunde cogu zaman yalniz oturuyor. Ailesiyle de arasi iyi degil cunku cocugunun olmamasinin hirsini etrafindaki herkese saldirarak cikariyor. Ayrica eski hediyelerini bile cekip koyuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…