• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sosyal sinif :(

bence bu şahıs sizin sevdiğiniz biri değil ..yoksa bu kadar detayda boğulmazdınız...

sosyal fark konusuna gelince kendisi üniversite terk olduğu için eğitim açısından eşitsiniz..

fakat size göre asıl sorun onun temizlik görevlisi olması... Siz hemşire iken sevgiliniz temizlik görevlisi olacak şey değil dimi :ssz:

adam ekmeğini kazanıyor mu ona bak bence... sosyal farkına değil.

fakat sen bu kadar takıntılı oldugun sürece o da takar. bir yerde de hazmedemez.

Son düzenleme:
ben üni eşim lise mezunu üniversiteyi bırakmak zorunda kalmış maddiyat yüzünden yapacak bişi yok sevgiliniz kör cahil değil ya temizlikçi olması namusuyla alnının teriyle helal para kazandığını gösterir..ne mevki sahipleri var boğazından haram para geçen sizin yerinizde olsam adam akıllı mı bana sahip çıkıyor mu eli para tutuyor mu bence bunlara bak cnm:34:

Bence sen önce sevip sevmediğinden emin ol... Senin hayatına girdikten sonra mı temizlik görevlisi oldu?
Çok saçma

Şimdi hemşiresin yarın ne olacağın belli mi?

aranızda sosyal sınıf farkı falan yok.beyninizdekii sınıflandırmayı ortadan kaldırırsanız fark falan kalmaz.
bence etraf değil siz sorun ediceksiniz bunu daha çok.

Hoslandigim biri var, ben lise mezunu hemsireyim o universiteyi yarida birakmis calistigim hastanede personel. Oda benden hoslaniyo ciddi ciddi evlenmeyi dusunuyoruz. Uzman cavus olmaya calisiuo olursa hersey iyi olcak gibi ama olamazsa bilmiyorum yari yolda birakmak istemiyorum etraf ne der diye dusunmekten bi hal oldum :( ne yapmaliyim kafam cok karisik lutfen bana yardimci olun...

Evlenmeden once hersey romantik olabiliyor ama bi de hayatin gercekleri var maalesf bunu gozardi etmemek lazim eger sevdidiniz insanda gercekten kapasite varsa inanin evlendikten sonra da cok sey basarabilir

Çok çok haklısınız..İnsanlar konu başkası olunca,aman canım ne olur sanki birbirinizi seviyosunuz yeter derler.Ama acaba kendileri aynı durumda olsa evlenirler miydi?
Şimdi bir örnek vereceğim daha iyi anlaşılır bu durum.Ben kızımı ameliyat ettirmek Kayseri'ye götürmek istediğim zaman,hem benim yakınlarım hem de eşimin iş arkadaşları ' burada yaptırın,ne gerek var çocuğu oralara götürmeye' demişlerdi.Ama konu konuyu açtıkça sohbet aralarında adam ne diyor biliyor musunuz? 'benim oğlan rahatsızlanmıştı,Ankara'ya götürdük ameliyat için.'
Çok sinirleniyorduk eşimle bu tarz insanları gördükçe..Anlayan anladı inşallah ne demek istediğimi..
Bak konu sahibi arkadaşım öncelikle aranızda sınıf farkı yok.Lise mezunu hemşiresin diye üst sınıf olmuyorsun.O da temizlik personeli diye alt sınıf olmuyor bunu bil.
Fakat bazı mesleklerin bazı mesleklere göre itibar farkı vardır bunu da bil.[/

kesinlikle kişi kendi başına gelmeden tarafsız davranamıyor zor bir durum bencede birine hanım diye hitap edilirken diğerine ...efendi denmesi yani sağlam durabilcek yapı lazım kaldırabilmek için

Ben senin sevdiğin adam olsam
Sınavı kazanırım, senin de yüzüne bakmam
E şimdi hemşiresin diye sen onu kendine yakıştıramıyosun ya
Bende derim Uzman çavuş oldum dengim değilsin cicim :21:

aynı yerde çalışmıyor olsaydı bu kadar büyütülmezdi diye düşünüyorum konu sahibi uzman çavuş olması ihtimalini dile geitirken bir yandanda belirtmiş yada başka bir işe geçmesi

Hoslandigim biri var, ben lise mezunu hemsireyim o universiteyi yarida birakmis calistigim hastanede personel. Oda benden hoslaniyo ciddi ciddi evlenmeyi dusunuyoruz. Uzman cavus olmaya calisiuo olursa hersey iyi olcak gibi ama olamazsa bilmiyorum yari yolda birakmak istemiyorum etraf ne der diye dusunmekten bi hal oldum :( ne yapmaliyim kafam cok karisik lutfen bana yardimci olun...
Anlamadığım sen o kişi ile mi evlenmek istiyorsun, uzman çavuş üniformasıyla mı evlenmek istiyorsun? Burayı açık yazarmısın?

nalaka ya
siz lise mezunu hemşiresiniz hoşlandığınız üni terk sizden bi tık daha önce o zaman
sevmiyosunuz kuzum çocugu bırakın yazık.
sosyal sınıfmışmış

onun içinde çok zor olmalı, üniversite okuduktan sonra .kimseyi yadırgamak haddimize değil.yadırganacak bir durum da yok zaten.
ama insanlar etiket meraklarına öyle bir yenilip ipe sapa gelmez laflar ediyorlar ki.birine aldırış etmesen birine takılıyorsun bazen.

madem çabası var es geçme.o bir yandan hazırlansın , siz de bir birinizi tanıyın.yarının ne getireceği belli olmuyor bazen.

hoslandigim biri var, ben lise mezunu hemsireyim o universiteyi yarida birakmis calistigim hastanede personel. Oda benden hoslaniyo ciddi ciddi evlenmeyi dusunuyoruz. Uzman cavus olmaya calisiuo olursa hersey iyi olcak gibi ama olamazsa bilmiyorum yari yolda birakmak istemiyorum etraf ne der diye dusunmekten bi hal oldum :( ne yapmaliyim kafam cok karisik lutfen bana yardimci olun...

statü olarak erkek arkadaşından yüksek sayılmazsın ki
seviyorsan gerçekten bunları düşünmezsin sorun etmezsin
mantık evliliği ise düşüncen denk sayılırsınız

Çok afedersinizde hoşlandığınız kişi şu an sizden bir adım daha önde.
Neden kendinizi bu kadar yüksekte gördüğünüze ben anlam veremedim. :53:

Ki gerçekten sevseniz. Ne iş yaptığı,sosyal statüsü sizi çokta ilgilendirmez.
Ne okumuş,üniversite bitirmiş ama iş bulamadığı için çöpçü,çaycı olmuş adamlar var.
Onlardanda mı yüksek göreceksiniz kendinizi,bırakın allasen. :51:

İç dünyanıza çekilip iyice bir karar verin bence. Ben nasıl bir insanım diye. Zararlı çıkmazsınız. :5:

nasıl yani lise mezunu ünw. yarıda bırakmış bir insanı hemde evlenmeyi düşündüğünüz kişiyi nasıl olurda bu kadar küççümseyebiliyorsunuz ? Siz hemşire değil sağlık memurusuz ayrıca 4yılı bitirenlere hemşire diyorlar . Bence açık ve net erkek arkadaşınızla konuşun ki o sizinle evlenmeyi tekrar gözden geçirsin :20:

ayrıca aynı tabaktan yiyen insanlara sosyal fark denmez sen tabaktan yiyip o ben çanaktan yiyorum sen şehirde oturuyorum o ben köyde oturuyorum derse ona sosyal fark denir seninkisi statü farkı başlık bile yanlış :19:

o da abartıymış lise terk ve üni mezunu kocan karşısında ezilmiyormusun

Konu sahibi saçmalamış,sen daha çok saçmalamışsın.....
Niye ezilsin kocası dozer mi?
Üniversite okudun diye okumayan üzerinde ego tatmini mi yapmaya çalışıyorsun?
Kafaya bak ya?Mesela sen okumuşsun ama kendini geliştirememişsin.Arkadaş üniversite okumamış ama kendini senden çok daha fazla iyi yetiştirmiş...
Kaldı ki ben bu bayanın ailevi problemlerini,ne kadar zorluk çektiğini hepsini okudum.Allah çektiklerinin bedeli olarak belki de eşini vermiştir ona..
Ya ben gerçekten bazı kadınların foruma girmeden önce iki tek attığını düşünüyorum..:35:

sosyal sınıf demişsiniz de hangi sosyal sınıf ben göremedim? ne ara kast sistemine geçtik biz yahu :53:

Başlığını sevdiğim adamın işi ya da buna benzer sevgi dolu bir kelime içerseydi daha ılımlı yorum yapmaya çalışırdım. Fakat "sınıf farkı" aslında ona nasıl baktığınızı çok iyi özetliyor. Boşuna uğraşmayın sizin ilişkinizden bir şey olmaz.

Ayrıca sınıf farklı soylular ve köleler arasında olur. Beraber çalıştığınız insanları ne kadar da küçümsüyorsunuz böyle.:50:

Sosyal sınıf farki mi ? :)) Ortada böyle bir durum yok ki sende lise mezunusun hoslandigin kisi de lise mezunu hatta o bir adım önde bile olabilir (sana göre)..

Ayrica aşk diploma istemiyor hatirlatayim dedim
.

ben pek sınıf farkı göremedim. oto tamircisi ile evlenen öğretmen arkadaşım var. çok da mutlular. bence sorgulamanız gereken şey o adamı gerçekten sevip sevmediğiniz. ben gerçek aşk göremedim burada:20:

Back
X