Sosyalleşememek🥺

Aç kalmayacaksam, faturalarımı ödeyebileceksem giderim, yaparım, ederim.
Hayata bakış açım budur.
Parayı mal değil anlar, mutluluklar kazanmak için harcamaya daima varım.
Bugün alacağım bir ürün 50 sene sonra benle olamazken, hatıralarım mezarıma benle gelecek.

Amacım polemik yaratmak değil kesinlikle benimde derdim bu işte.
Hayranı olduğum bir sanatçının konseri var 1 buçuk saat uzakta bir il de. Ama masrafları bilet parası yol parası derken 1500 tl yi buluyor.
İnanamiyorum bir konsere gidemiyorum.
Eşim ne kadar gidelim dese de bebegimiz olacak masraflarımız var, masraflarımız olmasa bile insan o paraya acıyor.
Çocukluğumda ilk dinlediğim sanatçılardan bütün şarkılarını ezbere biliyorum ama hic konserine gitmedim şimdiye kadar
Gerçekten üzgünüm.. belki dert değil diyeceksiniz ama bugün bunun için canım Gerçekten çok sıkıldı nereye gidiyor bu halimiz bir konsere gitmek bukadar maliyetli olmamalı ya🥺
Simdi konser gibi kalabalik ortamlari pek sevmiyorum,gidecek olsaydim sayet;
95*3=285 250 gram ekmek tanesi 3 Tl'den 1 tane az tuketilirse +285 (hem saglik acisindan da fayda saglar)
8*48=384 Esiniz ise arabasiyla gidiyorsa,hafta sonlarinda gitmedigini dusunursek 100km/12 10 km'de 24 gidis gelis 20km'de 48TL +384
95*5=475 Gunde 5 tl bir koseye koysaniz,zaten farkinda olmadan 5-10 nereye harcanmiyor ki oradan da +475
Toplamda 1.144 (Hesap kabaca,sadece istiyorsaniz gerceklestirilebilir gibisinden orneklemek istedim)
300 tl icin gitmekten imtina etmeyin,zaten dogan rizkiyla gelir.
Benim endisem salgin esasen,kalabalik ortamlar,iyi dusun derim.Ustelik bebek bekliyorsun.

Hayranı olduğum bir sanatçının konseri var 1 buçuk saat uzakta bir il de. Ama masrafları bilet parası yol parası derken 1500 tl yi buluyor.
Eşim ne kadar gidelim dese de bebegimiz olacak masraflarımız var, masraflarımız olmasa bile insan o paraya acıyor.
Çocukluğumda ilk dinlediğim sanatçılardan bütün şarkılarını ezbere biliyorum ama hic konserine gitmedim şimdiye kadar
Gerçekten üzgünüm.. belki dert değil diyeceksiniz ama bugün bunun için canım Gerçekten çok sıkıldı nereye gidiyor bu halimiz bir konsere gitmek bukadar maliyetli olmamalı ya🥺
Bence gidin .Napalım pahalı ama gezmemız gerek

Dünya borcun altında olup hala da alakasız borçlar ödeyen ve üstüne üstlük senin gibi bebek bekleyen biri olarak seni çok iyi anlıyorum.
Sürekli hesap yapıyorum kafamda, ölçüp tartıyorum ama henüz hala kendi keyiflerim için paramı harcadığım söylenemez. Ben de benzer sebeplerden konser fikrimi iptal ettim, nasıl gideceğim ki bunca hayat pahalılığında...

Korona yönünden endişeniz yoksa kesinlikle gidin. Bebekten sonra zaman bulmak zor oluyor. İnsanı aldığı nefesler değil nefesini kesen anlar yaşatıyor.

Gideni kınamam zaten hakkım da yok ama ben gitmem
Öncelikle korona sebebiyle gitmem
Ben bir anneyim, Allah evladıma sağlık huzur versin, evladıma harcadığım paranın hazzını bana hiçbir konser veremez
Tüm ihtiyaçlarını giderebiliyor olsam dahi yarını için bir kuruş kenara koysam bana yeter , elden geldiğince tedbir alır takdiri Allah a bırakırım

Birkaç gün önce öğretmen bir yakınım aradı, bir lise öğrencisi çocuk okulda bayılmış, müdahale etmişler, yakınım çocukla konuşunca üç gündür okula aç gelip gittiğini öğrenmiş, babası yok çocuğun, annesi engelli ve okulda temizlik işleri yapıp üç kuruş kazanıyor üç evlat büyütmeye çalışıyor, annesi düşüp kolunu kırdığı için çalışamamış ve tam anlamıyla aç kalmışlar, 1500lira sizin için konsere verilebilecek bir para olabilir ama bir başkası için tam manasıyla hayat kurtaracak bir para
Ben olsam bunları da düşünür ve gitmezdim

popüler bir şarkıcı, yaşadığın şehre de gelir. yollar inanılmaz pahalı, otobüs biletleri uçmuş durumda. ben olsam asla 1500 lira harcamam bir de kalkıp başka şehre gideceğim bunun için, mümkünsüz.
eğlence ihtiyacını başka şekilde karşılamayı düşünmez misin? şehrindeki tiyatrolara falan bak bence. çok daha ucuza gelir. ben çok uzun zaman sonra sinemaya gittim dün akşam, bergen'e :) ve ben de sosyalleşemiyor olmaktan yakınıyordum, yetti bana. fan girl olmadıktan sonra bi konser için o kadar para bayılmak yersiz bu ekonomide.

Sizi çoook mutlu edecekse gidin derim hani asiri zor duruma sokmayacaksa sizi. Onun disinda herşey böyle yani artik pahali.

Pff şu tarz şeyleri hiç sevmiyorum. Yani başkalari yapamiyor diye kimse yaşamasin mi hiç bir şey?
Ben başkaları yapamıyor diye konu sahibesi de yapmasın mı dedim
Pff şu tarz atarlanmaları hiç sevmiyorum
Ben direk kendimle örneklendirdim, kendi bakış açımı anlattım konu sahibesine, “ben olsam”böyle yapardım dedim üstüne basa basa
Böyle bir cevap almanın önünü kapattım ama karşındaki ne dediğini anlayamıyorsa nasıl anlatırsan anlat boş

Ben başkaları yapamıyor diye konu sahibesi de yapmasın mı dedim
Pff şu tarz atarlanmaları hiç sevmiyorum
Ben direk kendimle örneklendirdim, kendi bakış açımı anlattım konu sahibesine, “ben olsam”böyle yapardım dedim üstüne basa basa
Böyle bir cevap almanın önünü kapattım ama karşındaki ne dediğini anlayamıyorsa nasıl anlatırsan anlat boş

Bir şey alacak veya yapacak zaman bu para baskalari icin hayat kurtaracak diye dusunulurse insan ustune başina bir seyler alirken, bir tatile cikarken bile rahatsiz hisseder. Bu tarz vicdana oynamali şeyler bana hoş gelmiyor sadece bunu belirtmek istedim. Herkes BAZI noktalarda seçimlerini yaşar. Konu sahibi de kendi yaginda kavrulan bir insan sonuçta.

esiniz gelmesin, size 750 ye patlasin :rapci:

o sehirde yasayan bir arkadasiniz varsa onunla gitmeyi teklif edin.

biz bu tarz bize pahali gelen yerlere cift olarak gitmektense tek gitmeyi tercih ediyoruz. Esiniz de cok gitmek istemiyormus, o durumda cok da buyuk fedakarlik yapiyor sayilmaz.

Yoo gayet de dert. En temel ihtiyaclarimizdan sira sosyallesmeye bile gelemiyor. Keke koydugumuz yumurta sayisini bile hesaplamaktan disarida bir kahve icmeyi ya da bir konsere gitmeyi unuttuk.

Cevaplar icin tesekkur ediyorum hepinize . Ben normalde paraya acıyan biri değilim ama konsere de 1500 veren biri de değilim ama ilk defa istedim bu kadar gözüme de gelmezdi, fakat şans mıdır bilmem sanatçı özel nedenlerle iptal etmek zorunda kalmış ileri bir tarihe ertelemis konseri. O zamana plan kurarım bir şekilde. Evren bana yardım ediyor anlayacağınız 🤷‍♀️😍

Dünya borcun altında olup hala da alakasız borçlar ödeyen ve üstüne üstlük senin gibi bebek bekleyen biri olarak seni çok iyi anlıyorum.
Sürekli hesap yapıyorum kafamda, ölçüp tartıyorum ama henüz hala kendi keyiflerim için paramı harcadığım söylenemez. Ben de benzer sebeplerden konser fikrimi iptal ettim, nasıl gideceğim ki bunca hayat pahalılığında...
Korona yönünden endişeniz yoksa kesinlikle gidin. Bebekten sonra zaman bulmak zor oluyor. İnsanı aldığı nefesler değil nefesini kesen anlar yaşatıyor.
popüler bir şarkıcı, yaşadığın şehre de gelir. yollar inanılmaz pahalı, otobüs biletleri uçmuş durumda. ben olsam asla 1500 lira harcamam bir de kalkıp başka şehre gideceğim bunun için, mümkünsüz.
eğlence ihtiyacını başka şekilde karşılamayı düşünmez misin? şehrindeki tiyatrolara falan bak bence. çok daha ucuza gelir. ben çok uzun zaman sonra sinemaya gittim dün akşam, bergen'e :) ve ben de sosyalleşemiyor olmaktan yakınıyordum, yetti bana. fan girl olmadıktan sonra bi konser için o kadar para bayılmak yersiz bu ekonomide.
Sizi çoook mutlu edecekse gidin derim hani asiri zor duruma sokmayacaksa sizi. Onun disinda herşey böyle yani artik pahali.

esiniz gelmesin, size 750 ye patlasin :rapci:

o sehirde yasayan bir arkadasiniz varsa onunla gitmeyi teklif edin.

biz bu tarz bize pahali gelen yerlere cift olarak gitmektense tek gitmeyi tercih ediyoruz. Esiniz de cok gitmek istemiyormus, o durumda cok da buyuk fedakarlik yapiyor sayilmaz.
Bu fikri çok sevdim gerçekten keske o sehirde bir tanıdığım olsaydı ben her şekilde kendimi atarım konsere esime ihtiyac duymadan🤷‍♀️😀

Bu fikri çok sevdim gerçekten keske o sehirde bir tanıdığım olsaydı ben her şekilde kendimi atarım konsere esime ihtiyac duymadan🤷‍♀️😀

esim sagopa kajmer konserine yanliz gitti bir kac ay evvel.
ben de severim ama oyle fani degilim, o ise cok sever.
Aynen farkli bir sehirdeydi ve acikcasi pahali da geldi, cok gidesim gelmedi o sebeple.
esim yanliz gitti geldi, cok da keyif aldi.
cogu yere birlikte gidiyoruz zaten, o yuzden cok zorlamadik da bu sefer.

Bir şey alacak veya yapacak zaman bu para baskalari icin hayat kurtaracak diye dusunulurse insan ustune başina bir seyler alirken, bir tatile cikarken bile rahatsiz hisseder. Bu tarz vicdana oynamali şeyler bana hoş gelmiyor sadece bunu belirtmek istedim. Herkes BAZI noktalarda seçimlerini yaşar. Konu sahibi de kendi yaginda kavrulan bir insan sonuçta.
Yani?

Hala aynı noktada uzatıyorsunuz
Ben kimsenin vicdanına oynamadım laf anlamıyor musunuz, ben vicdanıyla yaşamayı tercih eden bir insanım ben olsam bunları düşünür böyle hareket ederdim dedim ve konu sahibesine düşünebileceği bir alan açtım, siz neden bu alanı kapatmaya çalışıyorsunuz?siz de muhatabına kendi fikrinizi söyleyin geçin, ben şahsi fikrim ve tercihim hakkında size fikir sormadım ki

Konsere değil de başka yerlere gezmeye gidin anlaşılan ev hayatı rutinlik sizi sıkmış

Back
X