Mezun olmadım henüz,okuyorum
Sosyoloji bölümü felsefi bilgilere ilgisi olanlar için idealdir fakat sevmeyenler için işkenceye dönüşebilir :)
Dersler ağırdır,ağır derken zorlayıcı anlamında değil her bölümün zorlukları var
Ağırlığından kastım ağır ilerler,kitaba bağlı kalamazsın,hocalar sana şu kitabı oku öğren ezberle gel demez
Sana 5-10 kitap adı söyler kendi fikirlerine hepsinden bir şeyler kat kendi düşünce sistemini oluştur der,sınavda da nesnel,kesin bilgilere dayalı sorular sormaz yorum katmazsan istersen bütün kitabı ezberle öğren o sorunun üzeri çizilir :)
İşin özü anlamaktan ziyade yorum katabilme kabiliyetin yüksekse,felsefeyle aran iyiyse okulu sıkıntısız okur bitirir çok da zevk alarak okursun
İş imkanları açısından sıkıntılı gibi görünse de umut vaadeden bir bölüm
Aslında her sektörde her alanda olması gereken en az 1 sosyolog kontenjanı vardır ama bunu ülkemizde zorunlu hale getirmediler,gerek duyulmuyor
AB sürecinde bu bahsettiğim zorunlu hale gelecek ve her sektörün her departmanında en az 1 sosyolog olacak(mış)
Bu açıdan umut vaadediyor
Onun dışında formasyon alıp felsefe grubu öğretmeni olabilirsin (benim hedefim şuan için bu)
Dersanelerde yine felsefe grubu öğretmenliği ve rehber öğretmenlik yapabilirsin
Bankacılık sektöründe yeni furya felsefe mezunu kişilerin işe alınmasıymış analitik düşünce sistemi oturmuş kişiler oldukları için
Bu açıdan bir sosyolog da bankacılık sektöründe iş bulabilir
Bunun yanında okurken diğer bölümlerden çift anadal,yan dal vs yaparsan iş bulma şansın çok daha artar
Okul seçimi de çok önemli,iş imkanı kısıtlı bölümler tercih edilecekse adını duyurmuş marka diye tabir edilen üniversiteler tercih edilmeli
Özel sektör istiyorsan tabi,artık devlet kurumlarına girmek kpssye bakıyor hangi üni olduğunun bir önemi yok