Soy devami

Damladamla6

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2018
79
43
3
35
Selam arkadaslar.
Esim ile problemlerim olsa da esini seven bir insanim. Allah razi olsun onun da beni sevdigini biliyorum cok fazla belli etmesede.
Size bir soru sormak istiyorum. Esimin ailesi ile kültürel olarak farkliliklarimiz var. Aslinda bunu evlendikten sonra anladik ikimizin de ailesi birbirini sevse bile kültürel olarak farkli insanlar. Cok sükür aileler bir kavga ya da bir tartisma da yasamadi simdiye kadar. Fakat benim söyle bir Problemim var. Bu beni gercekten cileden cikariyor ve ister istemez kayinvalideme ya da görpmcelerime kötü davraniyorum tamamen istemsiz oluyor bu. Esim ailesinde tek erkek. Yani amcalarinin oglu yok. Annesinin de 4 kizi bir oglu var. Malatyada yasiyorlar ve ailede soy devami cok önemli. Bir kac arsa var ve bu arsalar sadece erkek cocuguna birakiliyor kiza kardiliginda para veriliyor. Benim de bir oglum oldu aile buna cok sevindi. Soyun devami olarak düsünüyorlar. Kayinvalidem bir sürü torunu olmasina ragmen sadece erkek cocugunun cocuklarini gercek torunu olarak görüyor. Yani kizlardan olan torunlari da cok seviyor ama oglunun cocuguna benim gercek torunum diyor. Oglumu severken bile bnim soyum diye seviyor ve ben cok bunaliyorum boguluyorum. Esimin amcalari bile benim ogluma soyumuz diye bakiyorlar. Görümcelerim de soyum diye seviyor. Bu bana cok itici geliyor. Sinir oldugumu söylüyorum aslinda ama kaile alan pek yok cünkü tamamen kültür farki. Nasil davranmam gerektigini ne yapmam gerektigini bilmiyorim cünkö ayni sehirde yasiyoruz. Sizce haksiz miyim yoksa sinirim cok mu gereksiz?

Bu insanlar erkek çocuğunjz olmasaydı sizi yetersiz görüceklerdi ve siz istemeden de olsa çocuğunuzu doyumsuz şımarık biri olarak yetişmeye teşvik edicekler bu tutumlarıyla.
Sevme şekillerini söylemeniz karşısında değiştirmemişler daha fazlası gürültü çıkarır. Ama en azından ilerisi için kurallarınızı koyup ne yapıp ne yapamıcaklarını şimdiden aşılayın.

Bu insanlar erkek çocuğunjz olmasaydı sizi yetersiz görüceklerdi ve siz istemeden de olsa çocuğunuzu doyumsuz şımarık biri olarak yetişmeye teşvik edicekler bu tutumlarıyla.
Sevme şekillerini söylemeniz karşısında değiştirmemişler daha fazlası gürültü çıkarır. Ama en azından ilerisi için kurallarınızı koyup ne yapıp ne yapamıcaklarını şimdiden aşılayın.
Cocugumu yetistirme konusunda cok sertim. Esim de bana saygi gösteriyor. Sen nasil istersen o sekilde yetistirelim diyor. Yani kurallarima karsi cikmiyor. Kiz cocuklarini da cok seviyorlar. Hic hissetmedim sevmediklerini ama erkege bir düskünlük var tabiki

Cehaletten başka birşey değil.

100 yıl öncesinde takılıp kalmışlar.

Duyan da devredecek tahtları var sanır.

Cidden cok sacma. Birde isin acisi kadinlarda bu kafada. Halalar bile soyum diye seviyor.sene olmis bilmem kac hala kadini geri planda tutuyorlar.Kadin olmasa cok saygi deger soylari nasil urucek. Demiyorlar Allah saglikli hayirli evlat versin diye.

Back
X