Soyağacımı araştırmak istiyorum

Dranas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2010
3.248
4
0
Ankara
Kızlar soyağacımı araştırıyorum şu an elimde 1837'ye kadar olan kayıtlar var yani dedemin dedesine kadar ulaşabildim.
Bundan sonrası için bilgi almak için nüfusu aradım Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'ne yönlendirdiler ama onların verdiği cevap 1831'e kadar olan defterler açıldı dedi ama muhtemelen işi yokuşa sürüyorlardır sonuçta hassas bir konu. Osmanlıca bilen biriyle gelirseniz kendiniz araştırabilirsiniz dediler ama bana daha öncesi lazım ben zaten o yıllara kadar olana ulaştım. Çok eskilere kadar araştıran kişileri duydum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum daha önce böyle bir araştırmaya giren varsa deneyimlerini yazarsa sevinirim

BUNU YAPmayı bende çok istemişimdir ama nereden nasılbaşlayacağımıbilmediğimden biraz da tembelliğimden hep bekledim maşallah size

1837 ye kadar olanı nerden buldunuz?ben de çok merak ediyorum soyağacımı..ayrıca Osmanlıca okuyabilirim ben bunu nerden araştırmalıyım?

BUNU YAPmayı bende çok istemişimdir ama nereden nasılbaşlayacağımıbilmediğimden biraz da tembelliğimden hep bekledim maşallah size

Aslında bu kayıtlara ulaşmak bile mucize bu bir tanıdık vasıtasıyla oldu ama eğer araştırmak isterseniz osmanlıca bilen biriyle devlet arşivlerine gidiyorsunuz 1831'e kadar olan kayıtlara ulaşıyorsunuz hatta fotokopi bile alabiliyormuşsunuz

Bende araştırmak istiyorum işe enrden nasıl başlamalıyım yardımcı olur musunuz bana?

çok sordum ama devlet arşivlerine herşehirde ulaşabilir miyim?tam olarak hangi kurumda ?burası küçük bir şehir açıkçası...

nufüs müdürlüğünden söz ediyorsunuz değilmi devlet arşivi derken kütük farklı yerde yaşadığım yer farklı eskiden bilgisayarda yoktu kayıtlara buradan ulaşamam sanırım memlekete gitmelidir değilmi

Hayır o önemli değil nüfus ayrı bir yer asıl arşiv orası Başbakanlığa bağlı devlet arşivleri genel müdürlüğü diye bir kurum var ama kayıtlar 1831'e kadarmış aslında daha eskisi vardır ama hassas bir konu olduğu için açmıyorlardır

1837 yılında dedemin dedesinin t.c. numarasına kadar var hatta bizde iki soy isim çıktı
Eğer soyağacınızda memur ya da tüccar varsa kayıtlar daha çabuk bulunuyormuş ama işte nasıl olacak bilmiyorum

benim bir tanıdığım araştırmış Fatih sultan mehmet'e dayanıyormuş soyu,ne kadar doğru bilmiyorum:26:

benim bir tanıdığım araştırmış Fatih sultan mehmet'e dayanıyormuş soyu,ne kadar doğru bilmiyorum:26:

atmış olmasın
Benim eski patronum çok eskiye ulaşmıştı ama nasıl yaptı bilmiyorum konuyu açma sebebim bu zaten
Bir de tarihler yanlış malum o yıllarda dört beş çovuk olunca kayıt yaptırıyorlarmış ya dedemin dedesinin soy ismi yok zaten
bir de sürekli aynı isimler dönmüş durmuş ahmet,şakir,mehmet

bunu ben de çok istiyorum ama bizzat gitmek gerekiyor ,internetten mümkün değil mi? tc no istiyor çoğu site zaten.

şimdi biraz netten baktım firma bulunabilirmi diye reklam bişiyde yok ama salih şahan diye biri çıkarmış soy ağacı tabi netim engelli olduğundan bir çok siteyede bakamadım

bunu ben de çok istiyorum ama bizzat gitmek gerekiyor ,internetten mümkün değil mi? tc no istiyor çoğu site zaten.

İnternetten bu kadar hassas bir konu öğrenilemez ki
1830'lara kadar olanı öğreniyim diyorsanız Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'ne gideceksiniz ama zaten dedenizin dedesine de kendi büyüklerinize sorsanız öğrenirsiniz

Dedemin amcası mesela 1840'lı yıllarda İstanbul Beşiktaş'da ikamet gözüküyor çok garip muhtemelen orada akrabamız olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…