BUNU YAPmayı bende çok istemişimdir ama nereden nasılbaşlayacağımıbilmediğimden biraz da tembelliğimden hep bekledim maşallah size
1837 ye kadar olanı nerden buldunuz?ben de çok merak ediyorum soyağacımı..ayrıca Osmanlıca okuyabilirim ben bunu nerden araştırmalıyım?
Aslında bu kayıtlara ulaşmak bile mucize bu bir tanıdık vasıtasıyla oldu ama eğer araştırmak isterseniz osmanlıca bilen biriyle devlet arşivlerine gidiyorsunuz 1831'e kadar olan kayıtlara ulaşıyorsunuz hatta fotokopi bile alabiliyormuşsunuz
çok sordum ama devlet arşivlerine herşehirde ulaşabilir miyim?tam olarak hangi kurumda ?burası küçük bir şehir açıkçası...
Aslında bu kayıtlara ulaşmak bile mucize bu bir tanıdık vasıtasıyla oldu ama eğer araştırmak isterseniz osmanlıca bilen biriyle devlet arşivlerine gidiyorsunuz 1831'e kadar olan kayıtlara ulaşıyorsunuz hatta fotokopi bile alabiliyormuşsunuz
nufüs müdürlüğünden söz ediyorsunuz değilmi devlet arşivi derken kütük farklı yerde yaşadığım yer farklı eskiden bilgisayarda yoktu kayıtlara buradan ulaşamam sanırım memlekete gitmelidir değilmi
Açıkca yazamıyorum ama yasal olmayan bir yolla buldum yoksa o kayıtlar bile ulaşmak zor
bir arkadaşım da vardı soy kitapçığı halinde özel firmalar varmış bu işi yapan onlara vermişler firmada bulup kitap haline getirip getirmiş
evet peki bildiğin bir firma var mı
benim bir tanıdığım araştırmış Fatih sultan mehmet'e dayanıyormuş soyu,ne kadar doğru bilmiyorum:26:
atmış olmasın
Benim eski patronum çok eskiye ulaşmıştı ama nasıl yaptı bilmiyorum konuyu açma sebebim bu zaten
Bir de tarihler yanlış malum o yıllarda dört beş çovuk olunca kayıt yaptırıyorlarmış ya dedemin dedesinin soy ismi yok zaten
bir de sürekli aynı isimler dönmüş durmuş ahmet,şakir,mehmet
bunu ben de çok istiyorum ama bizzat gitmek gerekiyor ,internetten mümkün değil mi? tc no istiyor çoğu site zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?