Söylemeli miyim?

zeynep_tuana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2010
191
2
96
Almanya
ben üni okuyorum yurtdisinda okul bitince sözlümle evlenmeye karar vermistik.. ancak derslerim iyi gitmezse yani bu aralar girdigim sinavlari kaybedersem dügünü seneye kadar ertlemenin bi anlami olmadigini ve bu yaz yapacalim diye konusmustuk birlikte.. ama benim bu sinavlara 1sene sonra tekrar girme hakkim var ve bu süre icinde üst siniftan devam edebilecegim... simdi düsünüyorum sinavi kaybedersem sözlüme söylemeyim diye cünkü kaybettigim halde okula devam etmemin mantiksiz gibi görünmesini istemiyorum ama ona yalanda söylemek istemiyorum..
kafam cok karisik bilmiyorum ne yapayim?
sonavlarimi kaybedersem söyliyeyimmi yoksa saklayip yalanmi söyleyeyim kazandim diye?

biliyorum hos degil ama ne yapayim..hem sinavi kaybedip hem devam etmek nasil görünür?
okul süresi toplam 3 sene diye okul bitene kadar bekleyelim diye anlasmistik en basta (simdi 2.senem ama bölümümde 1.sinif..ben gecen senede baska bir bölüm okuyordum bu sene degistirdim..) dügün yaptigimizda okul tamamen bitmis olsun diye istemistik.. ve o bir an önce gelmemi istiyor bende ayri kalmak istemedigim icin dersleri kazanamzsam bu yaz evlenelim demistik .. ama ben ne olursa olsun okulumu bitirmek istiyorum yani gidebilecegim yere kadar gitmek istiyorum..

oda diyor hakkinda hayirliysa olur zorlamanin anlami yok kismetse bitirirsin diyor.
ha suda var kesinlikle bana karismiyor yani baski yapmiyor.. senin kararin diyor bana.. ben sana biraktim diyor.. okumak istiyorsan oku istemiyorsan gel ben herzaman hazirim diyor..
ama ben elimde imkan varken evlenmeden önce okulu bitirmek istiyorum...

simdi ben dogruyumu söyleyim yoksa istemeyerekte olsa(icim hic rahat degil ama bunu yapmak zorunda gibi hissediyorum kendimi) yalanmi söyleyim?

kusura bakmayin uzun oldu :S

okulunu bitir gidebileceğin yere kadar git

sonra evlen

sakın yalan söyleme. açık açık söyle okulumu bitirip sonra evlenmek istiyorum de. belkerse hoş beklemezse kendi bilir

Okulunu bitir. Erkeklere bakma sen, bazilari kadinin meslegi olmus olmamis umursamazlar. Ama hayat senin hayatin. Allah göstermesin, evlendikten sonra sorun yasasaniz, bir ayrilik olsa, ortada mesleksiz kalacaksin. Sonra keskeler, pismanliklar ahlar vahlar.. Bence okulunu bitir canim. Sonra evlen. Yada evleneceksende okuluna devam et. Bir sinavi kaybettin diye, niye birakasin okulunu, 40 yasinda adamlar disardan ünv bitiriyor, senin yasinda genc.

arkadaslar okulu bitirmekte ben kararliyim zaten.. zannedersem kendimi tam ifade edemedim.. benim demek istedigim eger sinavi kaybedersem bunu ona söylemelimiyim yoksa bilmesin ben gectim deyim ona yani bu yalani zaten okulu bitirmek istedigimden dolayi söylemek zorunda gibi hissediyorum kendimi

madem sana baskı yapmıyor, sen nasıl istersen öyle olur diyor niye yalan söyleyesin ki.CADIARZU
bunları söyleyen insana ben böyle düşündüm dersen o da saygı duyar zaten.

yalan söyledıgınde bir sene devam ettirmek zorundasın
yalanda yalanı doğurur
sonunda öğrenirse sevgilindende olursun

yalan söylemen çok mantiksiz olur..yalan söylemeni gerektirecek bir durum göremedim ben..gerçi ne kadar zor durumda olsan yine yalan söyleme derdim..en az bizler kadar farkindasindir yalan söylemenin kötü bir şey oldugunun..o yüzden sen dogruyu söyle..gerekirse erteliyin düğünü..okulun bitsin önce..

Evt pek iyi ifade edememişsin..

Neden yalan söylemek istediğini anlamadım ben mesela..?
Neyse.. yalan söyleme..
Okulunu bitirdikten sonra evlen..Evlenmek için acele etme.

Sakın yalan söyleme. Yalan yalanı doğurur, içinden çıkamazsın. Böyle bir konuda yalan söyleyecek bir durum yok. Sen biraz gurur yapmışsın galiba. :)) Ama öğrencilikte olur bunlar, dert etme. Kimse bir dersten kaldın diye kötü düşünmez. Ama yalan söylersen ortaya çıktığında çok kötü olur.
Ve sakın sakın sakın sakın okulunu bırakma. Nişanlın ne derse desin, ki zaten karşı çıkmıyormuş, eline mesleğini alıp çalışmaya başlamadan evlenme. Bak şu anda güncel olan bir konu var, bir arkadaş kocasından üniversite hastanesinde ameliya tolmak için yol parası alamıyor ve boşanamıyor da ailesi sahip çıkmadığı için. Bunlar tabi ki başına gelmesin, kötü düşünmemek gerek ama dünya hali bu.
Mutluluklar.

Yalanin ortaya ciktiginda napacaksin peki?
Hadi diyelim okul bitmedi, sen bitti dedin, evlendiniz..
E sen bu sinava tekrar girmeyecekmisin, sinavi kaybedersen?
Adam demeyecek mi ne sinavi bu simdi, okulun bitmemismiydi senin diye?
Okul senin okulun, sinav senin sinavin, hayat senin hayatin.
Yalan söylemene ne gerek var canimcim, dogru neyse söyle.

bahsettigim tek bir sinavdan ibaret degil.. toplam 5 sinav ben bunun 2tanesinden bahsediyorum.. 2.kez girecem bu ikisine..tekrar sinavi yani..
gecen senede sinavlarin cogundan kalmistim ve onada söylemistim kaldigimi.. ya simdi bu senede kalirsam böyle ne bileyim hicbir sinavi gecemiyorum falan..
aslinda ben söylemedikten sonra hicbirsekilde ögrenme imkani yok cünkü yurt disindayim ben..

ama haklisiniz ben galiba dogruyu söylesem daha iyi olacak

canim yaa bu sinavlara zaten en son seneye 2defa daha girme hakkim var ondan sonrada dügün yaparsak zaten bu sinavlar dügünün gerisinde kalmis olacak eger kazanmazsam zaten o bölümü okuma sansim bitiyor o yüzden dügünden sonra bu sinavlara girme gibi bi durumum olmayacak

canım, bir hayatta bir çok kere kısmetlerin olur ama bir kere okuyamadın mı bir daha şans bulamazsın. zaten seni gerçekten de çok çok istiyorsa, biraz daha katlanalım der. bence böyle bir konu için okulunu, geleceğini tehlikeye atma... hem de bunun yalanın ortaya çıkması hali var yani... iyi düşün taşın karar ver canım. iyi şanslar

Sen bilirsin demi$ bi kere Sevdigin.. niye yalan söyleyesinki.. yani sinavlarda basarili olmamis olabilirsin.. ama imkanin varsa tekrarina girersin..
Daha öncede kaybettim demissin ama azimlisin insallah birdahaki sefere olacak..
ve Sen simdi bu yüzden Onun aklindan "bo$una okuyor" gibi dü$üncelermi gecer diyorsun? anlamadim cnm tam olarak..
Simdi yarim birakirsan ozmn herzmn icin bir heves kalacaktir icinde.. evlendikten sonra Türkiyede mi yasayacaksiniz? Öyleyse eger okumaya devam etseydim basarirmiydim sorusu hep aklindan gececektir..

zaman birak kendine... iyi dü$ün okulunu birakmaya degermi..Sonucta oda seviyorsa beklemesinide bilecektir eminim

ve evet kesinlikle DOGRUYU söyle cnm :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…