• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söylemeseydiniz bilmiyordum

cevremızde o kadar kısı varkı aynı durumda olup ogluna kızına el uzatan ben bu aıleyı gördukce delı oluyorum bırseylerı olmasa hadı neyse ama olupta yapmadıklarında ınsan soguyor onlardan aynı evde yasamak zorunda kalmakta cabası

Beklenti içinde olmak doğru değil. Baskalarinin sizin için ev kurup sizi
gecindirmesini beklemek hic doğru değil. Evet yapabilirler ama bu onlarin tercihi ve parasi ..sizin beklentilerinizi karsilamamis
olmaları onlari kotu anne baba yapmaz.

Esiniz gerçeklerle yuzlesip calismaniza
izin verirse bütün sorununuz çözülür. Baskalarin parasina bakmaktan da beklemekten de daha güzel bir tercih
değil mi? Ama yok diyorsa bu durum sizin "tercihiniz" oluyor ne yazik ki..

Iyi de sizin de eliniz ayağınız tutuyor madem bu kadar istemiyorsunuz onlarla yaşamayı sîzinde çalışıp elinizi taşın altına koymanız lazım ne demek yani annenin babanın emanetisin
çalısırken dusuk gecırdıgım ıcın kendımı toparlamam zor oldu bu da kıraya cıktıgımız donemde oldu aynı seylerı yasamaktan korkuyoruz

Aynı durum.. çokii anlıyorm seni ama onlardan yardm beklemek yerine uğrasn kıra ödeyecek gücünüz varsa esya yardımı isteyeblrsnz en fazla. Ama tavır yapmk saçma aileyi huzursz eder göze batarsnz..

Beklenti içinde olmak doğru değil. Baskalarinin sizin için ev kurup sizi
gecindirmesini beklemek hic doğru değil. Evet yapabilirler ama bu onlarin tercihi ve parasi ..sizin beklentilerinizi karsilamamis
olmaları onlari kotu anne baba yapmaz.

Esiniz gerçeklerle yuzlesip calismaniza
izin verirse bütün sorununuz çözülür. Baskalarin parasina bakmaktan da beklemekten de daha güzel bir tercih
değil mi? Ama yok diyorsa bu durum sizin "tercihiniz" oluyor ne yazik ki..
diğer cocuklarına yardım ettıklerı ıcın beklentımız gayet normal kı sugune kadar onlardan tek bısey ıstemıs degılım ıstemem de

Aynı durum.. çokii anlıyorm seni ama onlardan yardm beklemek yerine uğrasn kıra ödeyecek gücünüz varsa esya yardımı isteyeblrsnz en fazla. Ama tavır yapmk saçma aileyi huzursz eder göze batarsnz..
onlar bunu ıstıyor zaten ıyılıkten anlamıyorlar

baştan kabul etmeseydin keşke yayılmış ailesinin evine yanaşmaz tabii ayrı eve.

kanunen erkeğin ayrı ev açmaya yanaşmaması boşanma sebepleri arasındadır hatırlatayım dedim. mecbur değilsin elin adamının ailesiyle yaşamaya senin de ailen var o zaman senin ailenin yanında yaşayın?

baştan kabul etmeseydin keşke yayılmış ailesinin evine yanaşmaz tabii ayrı eve.

kanunen erkeğin ayrı ev açmaya yanaşmaması boşanma sebepleri arasındadır hatırlatayım dedim. mecbur değilsin elin adamının ailesiyle yaşamaya senin de ailen var o zaman senin ailenin yanında yaşayın?
kendı aılemın durumu da ıyı zaten aynı cevreden evlendık denebılır ama boyle seyler konu edılemeyecegı ıcın konusulmaz yoksa aılem de abıme destek oldu ve gayet mutlular babam kendısıne araba bıle aldıgı ıcın gelırler aynı sahsıyetlerın farklı olması cok uzucu

diğer cocuklarına yardım ettıklerı ıcın beklentımız gayet normal kı sugune kadar onlardan tek bısey ıstemıs degılım ıstemem de

O zaman belki size ev acarlar diye beklemekten baska bir secenek goremiyorum ... Umarim istedikleriniz olur...

O zaman belki size ev acarlar diye beklemekten baska bir secenek goremiyorum ... Umarim istedikleriniz olur...
umarım yoksa mal mulkune kalmıs degılım kımsenın evet kendımde çalışırım kredıyle ev alabılırım yada kendı aılemın de varlıgı var orada daoturabılırım amacım cok farklı benım aılem gıbı tabı olmayacaklar kendılerı ama zor gunumde yanımda olmuyorlarsa ıyı gunumde gelıp yanıma yapışmalarının anlamı yok

Ya var ya su an karşımda eltimi görüyorum ve sinir oluyorum düşünce yapiniza. Allah askina madem 900lirayla gecinilmicek nie evlenion, hadi evlenion katlansana sonuclarina. Her secim bi vazgecis sende gecunilmeyecek maasli biriyle evlenerej bazi seylerden vazgecmissin. O aile daha nabsin. Almis iste seni evine. Hicde sana ev almak zorunda yada kirani odemek zorunda falan degiller. Böyle bağımlı yasamak istemiorduysan evlenmeseydin . Evlilik sorumlulukları olan bir olgu yaaa. .
Ay cok yüklendim belki ama gerçekten cok dusuncesizsin. Eltimde kayinvalidemlerden ev istior su an ayri bir evde kirada olmasina ragmen. Kredi cekip alsinlar dior neymis zor geciniormus. Yahu zor gecinionda karsindakininsanlarunda bir evi var iste bir emekli maasiyla gecinior anca. Sen evlisin kendin calis kendin kazan kendin al demi. Bu nasil pis bir bencilliktir yahuuu... ben kendimi severim bencilim derim ama ben bile sizler kadar olamıyorummmm.. yazik imur billah mutlu olamazsınız biraz şükür duygunuzu geliştirin bence. Biraz hasta insanlara bakin, uzuvlarini kaybetmislere, saglik problemleri olanlara, evsizlere...

Ya var ya su an karşımda eltimi görüyorum ve sinir oluyorum düşünce yapiniza. Allah askina madem 900lirayla gecinilmicek nie evlenion, hadi evlenion katlansana sonuclarina. Her secim bi vazgecis sende gecunilmeyecek maasli biriyle evlenerej bazi seylerden vazgecmissin. O aile daha nabsin. Almis iste seni evine. Hicde sana ev almak zorunda yada kirani odemek zorunda falan degiller. Böyle bağımlı yasamak istemiorduysan evlenmeseydin . Evlilik sorumlulukları olan bir olgu yaaa. .
Ay cok yüklendim belki ama gerçekten cok dusuncesizsin. Eltimde kayinvalidemlerden ev istior su an ayri bir evde kirada olmasina ragmen. Kredi cekip alsinlar dior neymis zor geciniormus. Yahu zor gecinionda karsindakininsanlarunda bir evi var iste bir emekli maasiyla gecinior anca. Sen evlisin kendin calis kendin kazan kendin al demi. Bu nasil pis bir bencilliktir yahuuu... ben kendimi severim bencilim derim ama ben bile sizler kadar olamıyorummmm.. yazik imur billah mutlu olamazsınız biraz şükür duygunuzu geliştirin bence. Biraz hasta insanlara bakin, uzuvlarini kaybetmislere, saglik problemleri olanlara, evsizlere...
ben evınde degılım eltınız gıbı de degılım karsımdakınden bır ıgne bıle ıstemem karsısına gecıp burda maddıyattan cok anne babalık duygularını yıtırmelerınden bahsedıyorum ben birşeylerı görduklerı halde halen ızlemelerıne delı oluyorumm

bırde su var aılenız sıze ev kredınızı ödese eltınızınkını odemese ayrıyetten bır seyınız oldumu yardımınıza kossa eltınıze yapmasa bu nasıl bır durum olurdu

ben evınde degılım eltınız gıbı de degılım karsımdakınden bır ıgne bıle ıstemem karsısına gecıp burda maddıyattan cok anne babalık duygularını yıtırmelerınden bahsedıyorum ben birşeylerı görduklerı halde halen ızlemelerıne delı oluyorumm
Konu uzadigi icin ilk yazdiklarinizi unutmussunuz bi açıp okuyun derim ben. Bariz size ev icin yardimci olmalarini istiorsunuz hatta kiraya bile burun kiviriorsunuz. Anne babalık evli ogluna ev almak,karısını mutlu etmek degil.sizin isteklerinizi karsilamak esinizin görevi. Kazik kadar adamda anasindan ev istemesin bi zahmet annelik olarak. Doguruyorlar buyutuorlar her derdimizi cekiyorlar, ayaklarimiz yere basınca bi zahmet artik onları üzüp biseyler beklemektense mutlu etmeli biz onlara destek olmalıyız asil.
Bosa konustugumun farkındayım keza eltimde ayni kafada olduğundan hic yani anlat anlat hala ama bana evvv diyebilior. Bu gerçekten cok terbiyesizce bir bencillik...

bırde su var aılenız sıze ev kredınızı ödese eltınızınkını odemese ayrıyetten bır seyınız oldumu yardımınıza kossa eltınıze yapmasa bu nasıl bır durum olurdu
Canm evim ayri barkim ayrı. Maas kartımiz ortak değil. O kayinvalidemle kayinpederimin parası. Ve nereye nasıl isterlerse öyle harcarlar.
Ve eger bana değil eltime yapsalar yani aradaki denge bir sekilde bozulsa ben once kendime bakardim ben ne yapiorum acaba die?

Konu uzadigi icin ilk yazdiklarinizi unutmussunuz bi açıp okuyun derim ben. Bariz size ev icin yardimci olmalarini istiorsunuz hatta kiraya bile burun kiviriorsunuz. Anne babalık evli ogluna ev almak,karısını mutlu etmek degil.sizin isteklerinizi karsilamak esinizin görevi. Kazik kadar adamda anasindan ev istemesin bi zahmet annelik olarak. Doguruyorlar buyutuorlar her derdimizi cekiyorlar, ayaklarimiz yere basınca bi zahmet artik onları üzüp biseyler beklemektense mutlu etmeli biz onlara destek olmalıyız asil.
Bosa konustugumun farkındayım keza eltimde ayni kafada olduğundan hic yani anlat anlat hala ama bana evvv diyebilior. Bu gerçekten cok terbiyesizce bir bencillik...
tamam anlamayın sız

Okurken hönk oldum:KK57::KK57::KK57:

Hem maddiyattan daha önemli şeyler için evlendim diyorsunuz hem ailenin maddiyatının peşinde koşuyorsunuz. İki insan evlenecek olgunluğa eriştiyse, o işin sorumluluğunu aldıysa evini kurmak zorundadır. Aileden yardım beklemek nasıl bir mantıktır anlamıyorum. Bırakın evlenmiş adamı, belli bir yaşa gelmiş olanlar bile ailenin sorumluluğundan çıkar. Aile isterse karun kadar zengin olsun yardım etmek zorunda değildir.

Siz de farkındasınız ki 900 lirayla hem kira ödenip hem geçinilmez. Sorumluluk sadece eşinizin değil. Siz de birşeylere sahip olmak istiyorsanız elinizi taşın altına koyup çalışmalısınız. Ailenin emanetisin ne demek allahaşkına? Bizi çöpten mi buldu kocalarımız? Bir de çocuk mevzusu var ki değinmek bile gereksiz. Baştan sona mantıksızlık abidesisiniz.

Siz buraya yardım almaya değil destekçi bulmaya gelmişsiniz. Hatalı olduğunuzu söyleyen herkese cevabınız var çünkü. Kusura bakmayın, kızarsanız kızın ama hatalısınız. Burda verdiğiniz cevaplar bunu değiştirmiyor. Kendinizi kandırıyorsunuz.

tamam anlamayın sız
Hahah su an beni öyle güldürdün ki... sevgili tribi atmissin resmen yaaa....
Konu falan açınca neden herkesin size destek olmasını bekliorsunuzki... benn düşüncelerim de bunlar paylaşıyorum. Ustelik 4 sayfa yoruma bakarsanız çoğunluk benimle ayni fikirde.
Yani bana beni anlamiorsunuz die triplenmen hicbirseyi değiştirmez. Ben cok da sallamam acikcasi kocan degilim, sevgilin deilim. Ama sen birazda bu açıdan düşünmeyi dene.....

Canm evim ayri barkim ayrı. Maas kartımiz ortak değil. O kayinvalidemle kayinpederimin parası. Ve nereye nasıl isterlerse öyle harcarlar.
Ve eger bana değil eltime yapsalar yani aradaki denge bir sekilde bozulsa ben once kendime bakardim ben ne yapiorum acaba die?
konuyu uzun uzun anlatmak ıstesem evlılıgımızden nısanımızdan berı neler yapmadıklarını belkı hak verırsınız kı benım anne babam evlendıkten sonra bıle benı dusunmelerıne ragmen erkek cocugunu dusunmeyen anne babalar bana kötu gelıyorlar ben boyle bırseyı ılk defa gördum kı kendı cevrelerınde de dıslanan tiplerdır bencıllıklerınden

Back
X