Söylenmekten kendimi alamıyorum

Allahınaşkına kendimi nasıl tutarım ben.Normalde eş ailesi ile alakalı agzımı açmazdım.Bu aralar sürekli eşime ailesiyle alakalı söyleniyorum.Ve o da bıktı farkındayım.
Tartışma konularımız, kv sürekli bişey çıkarıyor.Ya akrabası gelir ya havaalanından alınacak birisi olur ya köye giderler, arabayı isterler.Gaz benzin konusunda en son atmadıkları için öyle dikkat ediyorumki.Ve bugün sinir oldugum şey, kaynımım cebinde benzin atacak parası yok, çünkü çalışmıyor. Eşim gene arabayı verdi.Kullanıp millete hava atıyor.Bu arada kasko, sigorta, vergisi dünya para ödenecek.Birisi de yarısını ödeyelim demiyor.Bende kaynımın daha önce kazası oldugu için pek sürmesini istemiyorum.Eşimde cana gelecegine mala gelsin diyor.Pazar günü plan yaparız kv bişey çıkarır.Sürekli akrabası gelir, gitmeyince ayıp oldu diye eşime şikayet eder.
Arabayı bırak onlara getirme dedim eşime.Çünkü gene isteyecekler.Sat diyorum üzülüyor, temelli ver diyorum istemiyor.Verince geri isterken bile ailesinden çekiniyor.
Ben artık ailesi konusunda söylenmek istemiyorum. Ama kv sürekli bişey çıkarınca kendimi tutamıyorum.Artık düşünüp düşünüp bişey çıkardıgını düşünmeye başladım. Kendime nasıl hakim olurum.
İmkanınız varsa kendinize araba aldırın,ya da almak istediğinizi söyleyin çalışan bir kadinsaniz kredi çekip alacağınızı söyleyin boyle giderse.. Hoş şimdi araba almak da baya zor ya öyle bir imkan yoksa en azından blöf yapın bakalım ne diyecekler...

Hanımefendi sizin ilişkinizdeki problemlerin kaynağı kocanız. Ailesine kocanız sınır çizemiyor, arkadaşına kocanız hayır diyemiyor, eski iş arkadaşı ile kocanız sizin istemediğiniz bir samimiyet kuruyor. Kocanız sizin istediğiniz gibi biri değil diye anlıyorum ben.
Katılıyorum.
Konu sahibi niye her şeye söylenip duruyorsunuz? Madem kocanız pasif ve ezik davranıyor kimseye ses çıkaramıyor, siz girin devreye. Araba bana da lazım, anahtar bende dursun isteyen benden istesin deyin. Ben olsam özellikle boş depo veririm. Doldursunlar benzini yakıtı. Bırakırken de ne zaman işiniz biter şuraya buraya gidicem, ona göre gelip alırım arabayı deyin. Psikolojik olarak baskı yapın. Kayınvalidenin yanında kaynınıza tanıdık sigortacı varsa biraz kasko fiyatlarını araştırsana, çok pahalı yaptıramıyoruz belki uygun fiyat bulursun deyin. Durduk yere biri gelir çarpar, araba iptal olur tamir edecek paramız bile yok deyin. Kendi görsün duysun fiyatları.

Kayınvalide size sormadan plan yapıyorsa siz arayın, gelemiyoruz önceden verilmiş sözümüz veya planımız var deyin. Kocanız sınır, özel alan, mahremiyet nedir bilmiyor. Ya böyle söylenmeye devam edeceksiniz, eşinizle devamlı kavga edeceksiniz ya da sınırı siz çizeceksiniz. Her iki durumda da kötü ben olacaksam en azından hakkımı hukukumu koruyarak kötü olurum. Yok onu da yapamam kayınaileme karşı gelemem diyorsanız bu adamdan boşanmanız lazım.

Katip sen aslında yoksun, görmüyor senin mesajları. 😂
Arabada, babaanne üzerine olan araba hâlâ sanırım.
Satılsa rahat edecek. Eşi arabayı sadece kendine ait görmüyor doğal olarak çünkü ailede yardım etmiş.
Eşi arabaya benzin yüklemesin diye yol boyu konuşmuş ya, düşünebiliyor musun? Böyle engelleyeceğini sanıyor olması inanılmaz.
Hayır arabayı kendisinin sanması çok minnoş değil mi? Kendi inanırsa herkes inanır mı sanıyor ne ahahahahah

Katılıyorum.
Konu sahibi niye her şeye söylenip duruyorsunuz? Madem kocanız pasif ve ezik davranıyor kimseye ses çıkaramıyor, siz girin devreye. Araba bana da lazım, anahtar bende dursun isteyen benden istesin deyin. Ben olsam özellikle boş depo veririm. Doldursunlar benzini yakıtı. Bırakırken de ne zaman işiniz biter şuraya buraya gidicem, ona göre gelip alırım arabayı deyin. Psikolojik olarak baskı yapın. Kayınvalidenin yanında kaynınıza tanıdık sigortacı varsa biraz kasko fiyatlarını araştırsana, çok pahalı yaptıramıyoruz belki uygun fiyat bulursun deyin. Durduk yere biri gelir çarpar, araba iptal olur tamir edecek paramız bile yok deyin. Kendi görsün duysun fiyatları.

Kayınvalide size sormadan plan yapıyorsa siz arayın, gelemiyoruz önceden verilmiş sözümüz veya planımız var deyin. Kocanız sınır, özel alan, mahremiyet nedir bilmiyor. Ya böyle söylenmeye devam edeceksiniz, eşinizle devamlı kavga edeceksiniz ya da sınırı siz çizeceksiniz. Her iki durumda da kötü ben olacaksam en azından hakkımı hukukumu koruyarak kötü olurum. Yok onu da yapamam kayınaileme karşı gelemem diyorsanız bu adamdan boşanmanız lazım.
Araba engelli arabası , konu sahibi ve eşinin üzerine değil. Bütün aile para koymuş, engelli babanne üzerinden almış. Konu sahibi kendilerinin gibi düşününce herkes öyle düşünecek araba da ona kalacak sanıyor. Düşünce gücünü çok yanlış anlamış.

Hayır arabayı kendisinin sanması çok minnoş değil mi? Kendi inanırsa herkes inanır mı sanıyor ne ahahahahah
Ben eşinin yerinde olsam babaannemin engelli raporuyla, ailemle ortak aldığım arabaya bu kadar kendinin gibi sahip çıkan, onlara vermemem için kırık takla atan eşe inat arabayı temelli verirdim aileme ciddi söylüyorum. En son onu yaptıracak eşine muhtemelen.

Son düzenleme:
Sorun senin esinde surekli araba verilirmi cocukmu senin kocan isimiz var bize lzim dicek vermiycek aizde surekli gitmiceksiniz sizene kvdenin misafirinden hic siniriniz cizginiz yokki ne derseler yapiyosunuz

Araba engelli arabası , konu sahibi ve eşinin üzerine değil. Bütün aile para koymuş, engelli babanne üzerinden almış. Konu sahibi kendilerinin gibi düşününce herkes öyle düşünecek araba da ona kalacak sanıyor. Düşünce gücünü çok yanlış anlamış.
Konu sahibi bunlar doğru mu, bir cevap verin lütfen. Sadece işinize gelen mesajlara cevabınız var, bu sessizlik sizi haksız çıkarıyor haberiniz olsun. F Fight4freedom1

Allahınaşkına kendimi nasıl tutarım ben.Normalde eş ailesi ile alakalı agzımı açmazdım.Bu aralar sürekli eşime ailesiyle alakalı söyleniyorum.Ve o da bıktı farkındayım.
Tartışma konularımız, kv sürekli bişey çıkarıyor.Ya akrabası gelir ya havaalanından alınacak birisi olur ya köye giderler, arabayı isterler.Gaz benzin konusunda en son atmadıkları için öyle dikkat ediyorumki.Ve bugün sinir oldugum şey, kaynımım cebinde benzin atacak parası yok, çünkü çalışmıyor. Eşim gene arabayı verdi.Kullanıp millete hava atıyor.Bu arada kasko, sigorta, vergisi dünya para ödenecek.Birisi de yarısını ödeyelim demiyor.Bende kaynımın daha önce kazası oldugu için pek sürmesini istemiyorum.Eşimde cana gelecegine mala gelsin diyor.Pazar günü plan yaparız kv bişey çıkarır.Sürekli akrabası gelir, gitmeyince ayıp oldu diye eşime şikayet eder.
Arabayı bırak onlara getirme dedim eşime.Çünkü gene isteyecekler.Sat diyorum üzülüyor, temelli ver diyorum istemiyor.Verince geri isterken bile ailesinden çekiniyor.
Ben artık ailesi konusunda söylenmek istemiyorum. Ama kv sürekli bişey çıkarınca kendimi tutamıyorum.Artık düşünüp düşünüp bişey çıkardıgını düşünmeye başladım. Kendime nasıl hakim olurum.
Size bahsettiğim durum tamda buydu aslında. Duygusal gücünüzü kazanmanız gerekiyor. Belli süre sonra eşinizle de aranız açılıcak.

Arabayı satın kendi üstüne küçük bi araba al de ki bu araba benim şahsi işlerim için acil işlerim çıkınca kullanacak araba bulamıyorum de.Madem eşin ağzını açıp laf edemiyor kendi işini kendin göreceksin

Benim babam da kullanır ama böyle fütursuzca değil. Böyle her daim ikidebir değil .

Gerçekten ihtiyac olur amenna da. Falancayı havalimanindan almak için ya da küçük kayınbiraderin gezmesi için ikidebir aramasi asla hoş değil. En azından bi minnet duymasi lazim kv nin.

Ve küçük oğluna tembihlemeli. Oğlum açık ihtiyaclar disinda abinean arabasini isteme demesi lazım.
Asıl sorun nerde tabiki de Kayınvalidenin arabaya verdi parada kendilerinin de hakkı olduğunu düşünüyor

Belki oğluyla alırken konuştular kimin ihtiyacı varsa onda kalacak diye bunu bilmiyoruz

Tabiki kaynınınn saçma sapan isteklerine ve keyfi ihtiyacına bende vermem sorumsuz olduğu için

Öyle mi yapsam acaba.Ben gram biriktirdim aslında.Ayın 9 undada sigorta son.Eşim zaten ödeyemez.Ben yatıracagım sigortayı, vergiyi.Tabiki bişey olsa biz ödeyecegiz. Daha bakım, kasko falan var.Sigorta falan hepsi 15i bulur. Servise gidecek çünkü

Sigorta filan yatırmayın. Madem araba ortak kullanılıyor onlar ödesin. Ben olsam kuruş vermezdim, kaynımın kullandığı araba için. Ya arabayi satın, paralarını verin kurtulun. Bu kadar strese değmez.

İyi de o zaman araba zaten babannenin mali para ortak konmuş tabi ki kendi arabaları gibi kullanirlar

Back
X