Söylese bir dert,söylemese başka dert,sizce ne yapsın?

Eninde sonunda orataya çıkacak evet ama arkadasım bir müddet böyle devam etmek istediğini söylüyor..Bu asamada söylersem bırakır diyor kızlar...
Evet resmen kandırma oluyor...Bende üzüldüm açıkcası belkide cok mutlu olabileceklerken dulluk kavramı yüzünden ne sacma seyler yasanıyor...
Ben anlamıyorum bu ülkeyi
:enbuyukkk:

Son düzenleme:
daha herseyin basindayken söylemesi daha doğru..isler ilerledikçe söylemesi daha da zor olur..bastan söylemesinde fayda var bence..

ayrıca bir arkadasında dediği gibi daha boşanma aşamasında..dava var yani,eşi bu durumu öğrenirse kullanabilir..buna dikkat etmesi gerekir..en azından dava sonuçlanana kadar..
annemin çok yakın arkadaşı var erkek,babamda tanır hatta..çok sık görüşür annem,ama dava varken görüşmedi..belli mı olur dedi..dava bitti görüşmeye başladılar tekrar..bu donem biraz dikkat etsin arkadasınız..

Anladım canım eski kocası 6 saat uzaklıkda baska bir ilde yasıyor...Yani zor bir ihtimal..Ve zaten birbirlerinden de koptular..Arada sadece dava kaldı..

Asıl şimdi saklayıp, adamı kandırıp sonra söylerse kaybeder... hem de geri dönüşsüz... zira bu pembe bir yalan değil... bu bildiğin ciddi ve ağır bir yalan... umarım bunun bilincindedir...

Ayrıca biriyle birlikte olmak bu kadar önemli miymiş yani?
Dürüstlüğünden, insanlığından taviz verecek kadar?
Ben anlayamıyorum bunu kusura bakmayın.

Saklamak ne kadar doğru sizce?
Sonradan öğrenirse daha büyük tepkiler vermez mi?
Bir de nereye kadar saklanabilecek birşey bu?

Ayrıca biriyle birlikte olmak bu kadar önemli miymiş yani?
Dürüstlüğünden, insanlığından taviz verecek kadar?
Ben anlayamıyorum bunu kusura bakmayın.

Canım bunun sıradan biri olmadığını söylüyor...Yani nebilim ilk görüste aşk olsa belki böyle olur...Cünkü biliyorum arkadasımı böyle birsey yapacak biri değildir..
Boşanma aşamasındayken zaten insan sağlıklı karar veremez....
Bu kadar yorum üstüne ona söylemesi konusunda ikna etmeye calısıcam...

Arkadaşınızın başından bi evlilik geçmiş ama hala evliik kelimesinin ne demek olduğunu kavrayamamş sanırım.Oyun değilki bu . . .Hele hele yalan üstüne kurulan bir müessese hiç değil. Olurmu hiç böyle birşeyi söylemek. Karşısındaki kişi gerçkten seviyorsa herşeyiyle kabul eder :kedi:

söylese bir dert, söylemese bir dert gibi bir durum değil bence.
yapılması gereken çok açık bir şey .
sadece 1 kere görüştüler demişsin , ne özelliği var bu çoçuğun ki bu kadar vazgeçilmez.
kusura bakma ama arkadaşının yaptığı resmen fırsatçılık, çoçuğu kendine önce aşık etmeye çalışıp sonra gerceği söyleyince hayat güllük gülistanlık mı olucak.
burda yaşanan saçma sapan şeyin dulluk kavramı ile de bir ilgisi yok çünkü bir kere arkadaşın dul bile değil hala resmi olarak evli!!!!
çoçuğa gercegi soyleyip söylememesi bir yana kendi iyiliği için bence görüşmeyi kessin , duyulursa boşanma aşamasında başına dert açar

Söylese dert değil, asıl söylemese hem kendi için, hem de karşıdaki için dert.

Karşıdakinin bunu bilip, kararlarını ona göre vermesi, elbette hakkı. Bu hakkı ona vermeme lüksü yok.

Acaba söylemeli mi değil, söylemeye mecbur, ona düşen bu.

Biraz daha devam etsin, ilerlesin, kendisine bağlasın, mantığıyla (ki çok yanlış bir mantık), elde edeceği sonuç hiç te iyi olmayacaktır. Bir yanlıştan, doğru çıkmıyor.

En önemliside, boşanıpta, bu işlere girse daha iyi olurmuş, öyle ya da böyle evli sonuçta.

Son düzenleme:
hepiniz haklisiniz kizlar her yönden hem daha evli hem söylenmesi mecburi olan birsey kesinlikle söylemesi gerek ayrica dününülcek birsey de degil normal bir insan zaten söyler

Bu durumun tek acıklması benim açımdan cocuğa ilk görüste aşık olması sanırım..Çünkü zaten hali de onu anlattı bana..Onu son bir yıldır böyle görmemiştim...
Cok kötü seyler yasadı..Ve şimdi belkide böyle bir heyecan ve mutluluk yasayınca kaybetmek cok korkuyor...
Su da var ki cocuk aptal değil..Okumus aklı basında bir cocuk...Kandırıldığını öğrenirse eminim cok daha kötü olacak hersey ((

Kızlar peki söyledi diyelim,ve cocuk da kabul etti her haliyle...O zaman ne olacak..
Bu durumda da bu ilişki sağlıklı olmaz ki..Yani bilmiyorum boşanmıs olsa ve üzerinden atıyorum 3 ay bile gecmiş olsaydı..En azından boşandım derdi..Bağımsız hareket ederdi...
ınan derdi benim derdim kadar sevdiğim bir arakdasım ve inanılmaz iyi kalpli...
Cok zor yasadıkları..

Aşık olmak, karşıdakine her istediğimizi yapma, kandırma, yalan söyleme, hakkını vermiyor ki bize. Tam aksine, madem bu kadar değerli, aşık olduğumuz biri, ona o zaman dürüst olmak zorundayız. ZORUNDAYIZ, bu karşıdakine yaptığımız bir iyilik değil, yapmak ZORUNDAYIZ. Bize düşen bu.

Kaybetme korkusu yaşayan insan, peki eninde sonunda, bu gerçekler ortaya çıkınca ne yapacak, kaybetmeyecek mi? Tabi onun mantığına göre, o zaman kendisine bağlamış olacak !

Kızlar dün gece ben söyle deyince biraz bağlanırsak söylerim yada anlasamıyoruz diye ayrılırım dedi bana..
Yani ben de dürüstce söyle madem kaybetmek istemiyorsun dedim...
Olur ya belki cocuk gercekten anlayıslı olup sevgiyle yaklasacak...
Ama eminim ki arkadasım ayrılalım bittii dicek..
Çünkü düsüncesi aynen böyleydi..

Evet canım malesef ki kopmak istemiyor...Bende biri konu acsa burda aynen sizin yazdıklarınızı yazarım hatta daha ağırını yazarım çünkü boşandıktan sonra bile insanların en az 2 yıl bir ilişkisinin olmamasının en sağlıklı olduğunu düsünenlerdenim...
Ama gel gör ki canlı canlı olayı dibimde yasayınca bu sekilde bakamıyorum olaya...
ıstiyorum ki orta yol bulunsun gercekten mutlu olacaklarsa da en doğru olanı yapsınlar diyorum kendimce..

Canim söylemeli tabikide. Neyi bekleyecek ki? Aninda söylemek, bekleyipte söylemekten cok daha iyi. Birakmasin diye bu gercegi gizleyemez ki. O söylemezse baska yerden ögrenecek. Bu sefer güvende kalmayacak. Herseyden ziyade haklarindan hayirlisini istemek lazim. Cocuk birakacak olsa bile demekki arkadasin hakkinda hayirli olmayacakmis. Ser bildigimiz seylerde hayir yatar, yeterki dürüstlügü elden birakmayalim.

bence hemen söylemeli aynı ilçede yaşıyorlarmış zaten ikisinide tanıyan birrr sürü insan vardır ıkı gün sonra birisi derse oğlum o hala evli boşanmadı diye o zaman ne olacak nasıl açıklayacak nasıl düştüğü durumun içinden çıkacak söylediği zaman en azından olduğu gibi kabul eder ya da etmek ama arkadaşın zor bi durumda kalmaz

Birşey illa olacak diye, yalan söyleyip, o iş olsun diye uğraşırsak, sonunda başımıza kötü işler açar. Yanlış yapıp, sonucununda doğru ve iyi olmasını bekleyemez insan.

Bu işin orta yolu, gerçeği karşıdakine söyleyip, elde edeceği sonucuda hayır bilip, yoluna devam etmek.

söylesin tabiki erkek gerçkten onun kendisine değer weriyosa kabullenir.. sonuçta boşanmış olmak suç diyil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…