Söylesenize "sevmemek" bir boşanma sebebi olamaz mı?

Jazeb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2012
125
2
46
Almanya
Kocam iyi biri. En azından iyi niyetli. Her insan hata yapar. Tabiki onun da çok hataları oldu, benim de olmuştur. Ama bu onun kötü olduğu anlamına gelmez. Her neyse konuya geçeyim; kocam iyi biri ama onu sevmiyorum. Onunla mutlu değilim ve hiçbir şey hissetmiyorum. O beni deli gibi seviyor. Hiçbir şekilde bana hitap edemeyen ama çok seven bir adam. Onunla yaptığımız hiçbir şeyden zevk almıyorum. Cinsel yaşamımızda bile kendi kendimi motive ediyorum, bana heyecan vermiyor. :'(
Hem onun adına hem de kendi adıma çok üzülüyorum. Kendisini sevmediğimi ona söyledim, boşanmak istedim ama çok ağladı, ben asla boşanmam, olsun sen sevmesen de yanımda ol, karım ol yeter bana dedi. Ailem boşanmak istediğimi biliyor, evi terkettim babamın evine gittim, hüngür hüngür ağladım lütfen baba beni geri gönderme sevmiyorum çok mutsuzum dedim. Ama geri gönderdiler. Boşanmama izin vermiyorlar. Kimse destek olmuyor. Hiçbir sorun yokmuş, bu boşanma sebebi değilmiş. 19 yaşımda evlendim, lise mezunuyum. Elimde bir mesleğim bile yok. :'(
Çok küçük yaşta evlendim, gerçekten beni mutlu edebilecek kişiyi bulduğumu düşünmüştüm. Çok hayal kırıklığı yaşadım. Ondan o kadar soğudum ki... Nefret etmiyorum ama sevgi de yok. Abim gibi severim ancak, iyi biri derim, o kadar. Bir de alışkanlık var tabi. 4 yıldır evliyim.
Boşanırsam kendi ayaklarım üzerinde duramam. Herkes bana perişan olursun, dul olmak kolay mı diyor.
Bildiğin mecburiyetten evliyim şuan. Boşanırsam şimdiki halimden daha mı iyi olacağım diye...
Bir de en büyük korkum boşanırsam yine bir erkeğe muhtaç olmak.
O kadar çaresizim ki.... :'((

Bosan bosan, adama yazik.Kendisini abisi gibi seven birini ne yapsin-Sevsede bir yere kadar.Sen zaten sevmiyorsun,e basli basina bosanma nedeni sevgi ßitmesi!!!

Başlığınızda ki uslub nedense beni itti ama neyse..
Sevmiyorsanız, hayatınızı yola koyar sonra boşanırsınız.
Ama sırf aşk yok diye devam etmek zorunda değilsiniz.
Şu da var sizi kendinden soğutacak ne yaptı bu kadar?

Sevginin bitmesinden daha büyük boşanma sebebi mi var. Adama da yazık ayrıca, böyle hayat geçmez

başlık neden itti? neyse demişsin ama takıldım oraya. çünkü eğer bunu yazdıysan neyse değildir.

Beni soğutmasının en büyük sebebi; arkadaş olamadık...

off ben de benzerini yaşadım biliyorum... benim nişanlım aynı zamanda hoş olmayan tavırlar sergiliyordu ama kimseye yansıtmadığım için herkes beni suçluyordu. ailem ayrılmama izin vermiyordu, sen istedin evleneceksin diyorlar ve bir sorun görmüyorlardı. ben de artık sevmemeye hatta nefret etmeye başlamıştım. elini bile tutmuyordum, görmek konuşmak istemiyordum ama bu adamla evlenecektim... neyse ki annem bazı davranışlarından sonra akıllandı da bana destek çıktı bir an önce bitirdik olayı.

sen öncelikle kendi ayakların üzerinde durmalısın. henüz çok gençsin ve avantajlısın. evet belki sana zor gelecek ama ufaktan da olsa para kazanmaya başlaman lazım. sonuçta bu şekilde bir ömür sürdüremezsin maalesef. eşin çok seviyor olabilir ama senin bu duruma katlanman onun için de kötü. bir bakıma gururu inciniyor onu sevmeyen bir insanla olmakla...

Sevginin bitmesinden daha büyük boşanma sebebi mi var. Adama da yazık ayrıca, böyle hayat geçmez

evet geçmiyor ikimiz de yıpranıyoruz boşuna. Ben rol yapıyorum, o da bunu biliyor. Boşanalım dediğimde bu kadar zorluk çıkarmasaydı keşke. Boşamam diyor başka bir şey demiyor. Ailem de kabul etmiyor. Etrafımdaki kimse "sevmiyorum"u bahane olarak kabul etmiyor. Çok yalnızım.

evet çok haklısın. şimdi üniversite sınavına hazırlanıyorum. Kendim için bir şeyler yapmaya başladım. Bu ömür böyle geçmeyecek çünkü. O da bıkacak belki bir gün. Böyle ne zamana kadar devam edebilir ki?

niye etrafınıza bu kadar takılıyorsunuzki??:26:

hayat sizin hayatınız sonuçta

sevmiyorsanız sizede kocanızada yazık

Eğer mutsuzsanız boşanın derim ben, çünkü eşiniz size oldukça iyimser ve sevecen yaklaşıyor ona bu durumda yazık oluyor maalesef..Siz de en azından kendi yolunuzu çizip kagıt üzerinde yürüyen bir evliliği daha fazla sürdürmezsiniz..İkinizde heba oluyorsunuz

Siz eşinizle severek evlenmediniz mi?
Eğer severek evlenmediyseniz zaten baştan hata yapmışınız.
Yok severek evlendiyseniz eğer ne oldu da bu hale geldiniz?
Şu dönem acaba psikolojik sorunlar mı yaşıyorsunuz?
Bundan dolayı böyle hissedebilirsiniz belki
Bence artısı ve eksisiyle iyice düşünün öyle karar verin sonra pişman olmayın.

niye etrafınıza bu kadar takılıyorsunuzki??:26:

hayat sizin hayatınız sonuçta

sevmiyorsanız sizede kocanızada yazık

boşanırsan çok pişman olursun diye korku salıyorlar sürekli. Ne kadar kararlı da olsam bu zor bir süreç olacak ve çevremin (ailem, akrabalarım, arkadaşlarım) desteğine ihtiyacım olacak elbet.

Of yaa cok zor bir durum ((

Yani sevmediğin bir adamla aynı çatı altında olmak, cinsellik dahil herseyi yasamak için kendini zorluyor olman gerek. Bir gün mutlaka büyük bir patlama yasaman kaçınılmaz.

Öte yandan maddi olarak bir dayanak yoksa eğer, bu durum da zor. Bilemiyorum is hayatın oldu mu hiç?

Denedin mı bilemiyorum ama esinden ayrı sadece kafanı toplamak için 15 gün bir yere kaçsan? Cok iyi bir süre bence değerlendirme acısından. Belki bu sürede sen özleyeceksin, belki de o eve girmek istemeyeceksin. Uzaklaşman şart. Başka türlü sağlıklı düşünemezsin. Git, kararını ver ve harekete geç.

sevgisizlik boşanmanın ilk sebeblerinden birisidir bence yazık yani sevmeden ömür geçmez

boşanırsan çok pişman olursun diye korku salıyorlar sürekli. Ne kadar kararlı da olsam bu zor bir süreç olacak ve çevremin (ailem, akrabalarım, arkadaşlarım) desteğine ihtiyacım olacak elbet.
bana da öyle söylüyorlardı. özellikle bundan iyisini mi bulacaksın, başkası seni bu kadar çekmez tavırları çileden çıkartıyordu. ben psikologdan yardım almıştım ve inanılmaz faydasını gördüm. bence mutlaka dene özellikle böyle ciddi bir karar öncesi ışık tutabilir sana.

Son düzenleme:

Sevdim ama aşık olmadım. Ama kimi sevdim? Kendi hayalimde tanıdığım kişiyi sevdim. Kısacası tanıyamamışım. İş işten geçtikten sonra anladım yaptığım hatayı. 4 yıldır artılarıyla eksilerini değerlendirdiğim için devam ediyorum zaten. Artıları daha fazla. Tek sorun; benim mutlu olabileceğim biri değil, bana hitap edemiyor, farklıyız, sevmiyorum.

önce kendine güven ..
keşke yardımcı olsalar ama bazen ailen bile sahip çıkmıyor..
kendi ayakların üstünde durabileceksen kalkış arkadasım bu işe..

Ayrı kaldık. Ama özlemedim. Sadece alışkanlık olduğu için yokluğunu hissettim. Kararımı verdim, malesef devam ediyorum. Çünkü bı şartlar altında boşanmaya cesaret edemiyorum. Sanki karın tokluğuna bu evde barınıyormuşum gibi. Boşanmak istiyorum ama gücüm yok. işin kötüsü kocam böyle olduğunu biliyor.

önce kendine güven ..
keşke yardımcı olsalar ama bazen ailen bile sahip çıkmıyor..
kendi ayakların üstünde durabileceksen kalkış arkadasım bu işe..

Evet, ben de bunu bekliyorum. Kendi başıma dimdik ayakta durabilecek güce erişmeyi bekliyorum. O zaman bi dakka bile düşünmeyeceğim.
Ama şimdi çok zayıfım. Dedim ya bu zayıflıkta başka bir erkeğe muhtaç olurum, hırpalanırım diye korkuyorum. Kendimi çaresizlikten birinin kucağına atmak istemiyorum kesinlikle. Önce güçlü olmayı öğrenmem gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…