Söylesenize "sevmemek" bir boşanma sebebi olamaz mı?

evlenırken aıle baskısıyla zorakı mı evlendınız ?
mutlu olurum sandım ama hayal kırıklıgına ugrattı benı demıssınız.
size ne yaptı da hayal kırıklıgına ugradınız.
zorakı evlılık yapmayıp da eger severek evlendıysenız,suan kı durumuz depresyonda olabılır dıye dusundum

evet canım..
kimseye muhtaç olmayacaksın eğer olursan hayatında çok fazla söz hakları oluyor insanların..

dilerim hayırlısını ne ise o olsun senin için

Kendi isteğimle evlendim ama şöyle bir durum var;
Çok isteyenim vardı ve herkes bana birini seçip evlenmek zorundaymışım gibi hissettirdi. Eşimle tanıştığmızda daha 18 yaşımdaydım. Aldatma ya da dayak gibi büyük olmasa da tabiki hataları oldu.
Hayal kırıklığından kastım yanlış tanımış olmam. Evlendikten sonra aslında aradığım kişi olmadığını anladım. Çok acele ettik evlenmek için. Ben istedim biran önce evlenmeyi, çok salağım çoook. 18 yaşındaki bir çocuk ne bilsin...

bosanin canim bosanin niye bosanilmasin ki ondan bosanir baskasini alirsin artik bosanmak peynir ekmek kadar kolay bosanan bosanana

''özlem'' duygusu herkes de farklı bırseyı cagrıstırır ,tarıfıde yapılamaz.
ama alıskanlıgın sevmekten daha beter ve daha baskın bır duygu olduguna ınanıyorum.
o'nun yoklugunu hıssetmenız bence sızın o'na bos olmadıgını ıfade edıyor .
ınsan sevmedıgı bırıne gercekten ne alısır ne de yokluk hısseder .
kurtuldum dıye dua eder hatta.
suan kı durumuz belkı evlılıkte olan maddı sorunlarınız var ıse ,ve ya o'nun sıze olan asırı sevgısının bogması ıle bır depresyon gecırıyor olabılırsın .
evlı degılım ama cevremden cok tanık olduklarım oluyor.nıce asklarla evlenıp ;borcun sıkıntının faturaların agır sorumlulukların ıcınde bulunca ınsan kendını,ask fılan gozu gormez olup farkılıklar arayıs ıcerısıne gırebılıyor.

bu durumu bir erkek yapmış olsa ona güvenme filan deriz şimdi bunu bir kadın yapmışş
yapmış diyorum çünkü çok büyük bir hata yapmış hem kendi hayatını hemde eşinin hayatını mahvetmişsinn
ve şimdide gelecek korkun olduğu için şuanda ayrılamıyosunn
sen eşini değil hayalindeki eşini sevmişsin ve eşin hayalindeki kişiye uymayınca olmamış
olan eşine olmuş yazık mutlu olurum diye evlenmişş şimdi düştüğü duruma bakk
bence hiçç geleceğini filan düşünme bian önce o evi terket
etrafınıda düşünme kim ne der diye
nasılsa birgün terkedeceksin adamı bian önce bırakta onuda sevecek mutlu edecek birilerini bulsun mutlu olsunn
sana gelince inşallah hayalindeki kişiyi bulursun ve mutlu olursunn
gerçi kaç kişi hayallerindeki erkeği bulmuş o kadar şanslı
eşin gitme desene ben olsam giderdim sevmediğim birinin sofrasında karnımı doyurmazdım
diyeceksin kolaymı desteğim yok ama hayat böyle dört dörtlük olmuyo hiçbişey gerekirse zorluk çekeseksinki yeni hayatının değerini anlayacaksın
burda son zamanlarda terkedilip acı çeken çok hikaye ookuyoruz çoğunada acıyoruzz sevmişler terkedilmişler zor durmdalar vs..
sen şanslısın aslında sevilmişsin ama sevememişsinn
inşallah ileeerde hayallerinin erkeğini bulunca terkedilmezsin
o da sana sevmiyorum ayrılalım demez
gidene değilde arkada kalana sevene zor ayrılıkk

Maddi sıkıntımız yok.
Alışkanlık konusunda ise; insan her gün gördüğü komşusunu bile (sevmese dahi) biranda taşınsa mesela aramaz mı? Yani bir yokluk, eksiklik hissedilir. İllallah ettiğimiz ama mecburiyetten birlikte olduğumuz arkadaşlarımız olabilir. Birgün aramızdan gitseler eksiklik hissetmez miyiz yine de?
4 yıldır beraber yatıp kalkıyoruz, ayrı kaldığımda bir afallama süreci geçirmem çok normal diye düşünüyorum.
Ayrı olduğum için acı çekmedim kesinlikle. Sadece düzenim değiştiği için boşluk hissettim. 5 ay askerlik yaptı bir damla göz yaşı dökmedim. Telefon ettiğinde heyecanlanmadım bile. Evlendiğimden beri herşeyi rol icabı yapıyorum, kendi kendimi motive ediyorum.

sevgisizlik boşanma sebebimidir! :26: nefret yoksa değildir ama sevgisizlik evliliklerde sakıncalıdır. başka birine karşı sevgi ilgi duyabilrisin bu sakıncalı olan kısım ama eğer böyle bir durum yoksa katlanabilirisin sanıyorum. varsa hemen ayrılmalısın zaten. ama onun dısında mantık evliliklerinde sevgi yoktur mesela işi iyidir , iyi bir babadır, iyi bir eştir,seni seviyordur sende saygı duyarsın ve geçinir gidersiniz. sevgi şart değildir bazen evlilikelerde.. nefret yoksa ve diğer şıklar varsa evliliğini bitirme başka birine bir gün gene ihtiyac duyacaksın nasılsa! hı nefret varsa hemen yollarınızı ayırmalısınız!

eşininin çok ilgisi de seni sıkıyor olabilir. iyi bir adammış ki sevgisini belli ediyor, sana değer veriyor para sıkıntın da yok, sen sadece erken evlenip çocukluğunu yaşayamamışsın, yada 10 larca aday arasından seçme fırsatı sunulmamış.eğer bunlar olsaydı daha iyisi olablir mi ki diye soru kalmış aklında...

iyi bir eş, kendimize uygun bir insan çok zordur, öncelikle babanın evinde mutlu olabilecek misin onu düşün , 23 yaşında dul olmayı kaldırabilecek misin onu da . hadi bunları geçtim evlenmiş bir bayan, bekar süper biriyle evlenmesi çok zor, ya boşanmış ya çocuklu biri olur, huyuda bu kadar iyi olur mu bilmem

bir mesleğin yok işe girsen asgari ücret alırsın. bunları içini karartmak için yazmıyorum.
sen eşinin belli başlı bir hatasını bile söyleyemiyorsun.bence seven bir eşi bulmuşken bir daha boşanma lafını açma onu da soğutma bir yerde tamam der , sen boşanmak istediğinden emin bile değilsin. onun parasıyla günlere katıl, spora git, ilgini çekecek hobilere dön.. eşinle konuş gezmek mi istiyorsun, birlikte bir şeyler yapabilmek mi ? anlattığında belki de anlayıp sevdiğin şeyleri yapabilirisniz, bence iletişim probleminiz de olabilir.

içten bak gözlerine seveceksin , sıcaklığını kokusunu düşün sevilmeyecek kadar kaybedecek kadar kötü mü?

çok dogru söylemişsin canım.olan eşine olmuş bence

ya ben psikiyatriste gittim, "eşimi kendimden kurtarmak istiyorum" dedim, çok kızdı. Böyle şey mi olur dedi. Önce kendimi düşünmemi söyledi.
Eşime "git seni seven birini bul, mutlu ol" dedim. Yaşayacağım bütün zorlukları göze aldım, boşanıyorum dedim. Bırakmadı beni. Ben senden başkasıyla asla mutlu olamam. Sevmesen de yanımda kal diye yalvardı.
şaşırdım kaldım. Aşağı tükürsem sakal, yukarı tükürsem bıyık...

zaten akıllı biri bu özelliklere sahip birini sevmesini bilirr
haa aşık olmaz heyecan duymaz o ayrıı
dizilerdeki aşkları kaç kişi bulmuşş
çok aşık çok mutlu olan insanlarda var ama kaç kişiye denk gelir bilinmezkii
nefret saygısızlık vs.. şeyler yoksa bencede yürür evlilik
herkese güven olmazz iyi dediğimiz insanlarr sonradan değişip yarı yolda bırakabilirr dikkat etmek akıllı adım atmak lazımm

nefret yok. başka birine ilgi duyma potansiyeli benim durumumda biri için her zaman mümkündür. Yanlış bir şey yapmamak için kendimi kapadım. Çok temkinliyim. hiçbir erkekle samimi arkadaşlık kurmuyorum. Bildiğin kaçıyorum erkeklerden. Allah korusun.

o zaman sen ayrıl arkadasım .baska cıkar yolu yok yanı .
adamada yazık etme kendıne de vıcdan azabıda buyuktur bunun .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…