Söyleyecek bir şeyleriniz vardır.

Salvia

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2013
1.698
1.923
408
Dört senedir tanıdığım bir erkek arkadaşım var.
Biz çok ayrılıp barıştık.
Benim hayatıma başka biri de girdi ayrı olduğumuz zaman içerisinde.
Şimdi yine ayrıldım, çünkü evlenme teklifi etti ve kabul edemezdim.

Maddi durumu ailesinden dolayı çok iyi, kendisi de inşaat mühendisi.
Kahrımı da çok çekmiştir ama uymadığımıza eminim.
O çok rahat biri, bense çok katı kuralları olan biriyim.
Onun gibi biri belki de bir daha karşıma çıkmayabilir.
Evlenmediğime pişman bile olabilirim ama evlilik şu an kafama hiç yatmıyor.

Onu seviyorum ama evlenecek cesaretim yok.
Hata yapmak istemiyorum.
Evlenip, anlaşamayıp boşanmak istemiyorum, çünkü ben çok kafasına takan biriyim.
Ayrılık psikolojisini atlatamam.
Anılar, duygular ve ayrılsak bile onun benden sonraki hayatı beni çok hırpalar.

Sadece sıkıntım bu değil.
Üniversitedeyim.
Geçen sene iki kişi kalıyordum ve bu sene tek odaya çıkabildim.
Ama çok yorgunum.
Size bunu nasıl anlatabilirim bilmiyorum.
Çok fazla yoruldum.
Daha bu kadar gençken nasıl bu kadar yorgunsun diyebilirsiniz ama kendimi toparlayamıyorum.
Doktora gitmek, ilaç kullanmak da istemiyorum.
Diyorum ki kendine gel, sen hep yıkılıp baştan yaptın kendini ama şimdi olmuyor.
Ölsem diyorum ama yaşanacak o kadar güzel şeyler de var ki, bir yanım kabullenemiyor.

İş arıyorum, annem de aklımda bir yandan.
Anlatamıyorum kendimi, içim dökük, yılgın, bıkkın.
İsterdim ki babam beni kolunun altına alsaydı, hayatımda ki en önemli erkek o olsaydı.
Ailemin yanında okusaydım, her sabah onları görseydim.
Kendimi çok yarım hissediyorum.

Son düzenleme:
Evliligi aceleye getirmemekle dogru yapmissin, sorunlu iliskiden sorunsuz evlilik cikmaz. Yalniz intihar egilimin var psikiyatra gitsen iyi olur, epeydir depresyondasin galiba. Ilac kullanmamak cozum degil beyinde hasar varsa tedavisi elzemdir.

Bazende hayati kendi kendimize zorlastiriyoruz iste... Ne zanlediyorsunuz ki hayati, herkes heran hep mutlumu, hersey yolundami gidiyor, herkes hep dogru insanimi seciyor? Yani kabul etmediyseniz demek ki yeterince sevmiyorsunuz, olabilir ama simdiden bunu yasini tutmaga ne gerek...geri kalan sorunlarida acik yazmadiginiz icin bana sanki siz gözünüzde büyütüyormussunuz gibi geldi...Herneyse, biraz positiv olmaya bakin, sanirsam bu aralar bi boslukta hissediyorsunuz....Hayatta sahip oldugunuz degerleri akliniza getirip mutlu olmaya bakin...

Evliligi aceleye getirmemekle dogru yapmissin, sorunlu iliskiden sorunsuz evlilik cikmaz. Yalniz intihar egilimin var psikiyatra gitsen iyi olur, epeydir depresyondasin galiba. Ilac kullanmamak cozum degil beyinde hasar varsa tedavisi elzemdir.
İntihar bana çok uzak inançlarım sebebiyle.
Psikiyatra gitsem, ilaç kullanmaya başlasam bırakınca her şey daha berbat olur.
Bir şeylere bağımlı olmak istemiyorum.

Bu aralar çok fazla boşluktayım.
Bir anda düştüm ne olduğunu da anlayamadım.
Bu tür zorlu zamanlar geçirmiştim daha önce ve atlatmıştım.
Şimdi atlatamıyorum, çok uzun sürdü.
Gözümde büyüttüğüm doğru ama kaldıramayacağımı da bildiğim şeyler bunlar.
Düşünmek yetmiyor.

İntihar bana çok uzak inançlarım sebebiyle.
Psikiyatra gitsem, ilaç kullanmaya başlasam bırakınca her şey daha berbat olur.
Bir şeylere bağımlı olmak istemiyorum.
Kardes uni okuyosun ac arastir biraz oku istersen, uyusturucu mu bu antidepresan tedavini olursun sonuc alininca birakirsin. Ölümü istemek intihar egilimi olarak okunur

Bikere basarmisiniz yine basarirsiniz, daha gencsiniz anladim kadariyla, her cikisin bi inisi oldugu gibi, her inisinde bi cikisi vardir ve emin olun o cikislarda dahada güclenirsiniz, inancinizi kaybetmeyin yeter...

Kardes uni okuyosun ac arastir biraz oku istersen, uyusturucu mu bu antidepresan tedavini olursun sonuc alininca birakirsin. Ölümü istemek intihar egilimi olarak okunur
Daha önce ilaç deneyimim oldu.
Yanlış tedavi olduğunu düşünüyorum, çünkü bana çok ağır gelmişti.
İlacı kullandığım ve kullanmadığım zaman, her şey birbirinden çok farklıydı.
Kullanmadığım zaman güvende hissetmiyordum, çıplak gibiydim.
Yani açıp okurum tabi ki ama daha önce de deneyimim olan bir durum.
Yine de bir doktora gideceğim.

üniversite son seneleri çok stresli olabiliyor mezun olup olmama durumu,iş bulup bulmama, sevgiliyle ayrılam yada evlenme bunların hepsi stres kaynağı ama bu kadar yorgun, gücü tükenmiş hissediyorsan depresyonda olma ihtimalin yüksek ben girdim kendi başıma çıkmaya çalıştım çok zordu
uzman desteği al bence

Basta vucudun alisma sureci oluyor 3 aydan once ciddi bi sonuc beklememek lazim zaten, tedavi bitince asil faydasi da ortaya cikiyor..

Bikere basarmisiniz yine basarirsiniz, daha gencsiniz anladim kadariyla, her cikisin bi inisi oldugu gibi, her inisinde bi cikisi vardir ve emin olun o cikislarda dahada güclenirsiniz, inancinizi kaybetmeyin yeter...
Çabalıyorum ama şimdilik çok bir ışık göremiyorum.
Bu seneyi de bir atlatayım diyorum, bakalım düzelecek miyim.
Teşekkür ederim desteğiniz için.

Siz de ilaç tedavisiyle mi başardınız?

İlişkiniz neden "ya evlilik, ya ayrılık" durumuna geldi? Bunu sevgiliniz size şart koştuysa hiç sağlıklı değil. Yok eğer o koşmadı, kendiniz böyle hissettiyseniz, sanırım filmlerden etkilenmişsiniz...

Dört senedir birbirimizi tanıdığımız için reddetmemi mantıklı bulmuyormuş.
Ayrılalım şartını koşmuyor ama tavırları değişiyor, zorluyor.
Ben bazı konularda fazla gururluyum.
Biraz zaman vermeyeceksen ve böyle yapacaksan ayrılalım dedim.
Öyle rölantide kaldık, durum şu an çok karışık.
Filmlik bir durum olsa keşke, hissettiğim duygular tahmin ettiğinizden daha çok bunaltıyor beni.

Siz de ilaç tedavisiyle mi başardınız?
yok hayır ama zamanında keşke alsaymışım diyorum uzun uzun tek başıma yürüyşlere çıktım arada komik olan güldüğüm filmleri izledim arkamdan dedikodumu yapmayacak arkadaşlarla konuştum işte rahatlatıcı çaylar içtim tatlı krizlerim vardı ama onlar malesef kilo olarak görü dönüyor
birde sorumluluklarını yerine getirince insan rahatlıyor örneğin proje ödev tez gibi konuları bitirince
sıkıntıları tümden o hali atamıyorsanda belli bir süre rahatlatıyor ve kendini daha iyi hissediyorsun bilmiyorum umarım kısa sürer bu ruh halin çünkü çok zor biliyorum

Yaşayan anlayabilir gerçekten çok zor.
Dediklerinizi geçen sene yaşadığımda yapmıştım.
Her sene daha ağır bir şekilde geliyor sanki, bilmiyorum.
Şimdi yine aynı şeyleri yapıyorum ama geçmiyor.
Bazı şeyler, çok uzun süre kullandığınızda tesir etmez ya, bu taktikler de artık işe yaramıyor.
Çok teşekkür ederim.

Reddetmeyip, zaman isteseydiniz keşke...
Sizin duygusal durumunuzu farketmiyor ya da hiçe sayıyorsa, evlılığı kabul etmemenızı inat ya da gurur meselesi yapmıs.
İlaç kullsnmayı, doktora gıtmeyı dusunuyorsunuz. Bunlardan haberı var mı? Sadece evlılık onererek superman misalı sızı ıcınde bulundugunuz durumdan bir anda kurtaracagını zanneden bır kahraman da olabılır. Konusun ve desteğını ısteyın.

Zaman istedim, verdi.
4-5 ay sonra konuyu tekrar açtı.
Ne demek istediğimi anlıyor ama hissedemiyor.
O gerçekten benden çok farklı, çok daha rahat.

Zaman istedim, verdi.
4-5 ay sonra konuyu tekrar açtı.
Ne demek istediğimi anlıyor ama hissedemiyor.
O gerçekten benden çok farklı, çok daha rahat.
O zaman onunla ilgili kafanız net değil, içinize sinmeyen, adını koyamadığınız birşeyler var?

evliliği istemiyorsanız zamana bırakın ..
destek alabilirsiniz ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…