söz atanlar..söz attıktan sonra hayatınıza giren erkek bu durumu nasıl karşıladı?

buglem24

NoLur Rabbim NoLur:(
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2014
632
42
18
Bitlis
iiyi günler..ben bu sorunun cevabını cok merak ediyorum..kendimde sözlenip ayrıldım 2 ay sürdü..ama benim endişem bunu bundan sonra hayatıma giren kişiye nasıl söyleyeceğim?söz atan varmı aranızda ?sözden sonra hayatınıza giren kişiye nasıl anlattınız ve sizi nasıl karşıladı..bu arada 19 uma yeni giricem.yasım küçük oldugu için bu soru kafamı çok kurcalıyor.

Son düzenleme:
Ne var ki bunda?
Ayip mi,günah mi?
Istemeyenin yolu acik olsun,niye kafana takiyorsun ki?
Hayatini o ne der bu ne der diye yönlendirme.
Basbaya,ben sözlüydüm biriyle anlasamadik dersin olur biter.
Dert edecek geri kafaliyla zaten ne isin var?

Bende atmistim , suanki nisanlimla tanisinca anlatmaya kalktim..
Benden onceki hayatin beni ilgilendirmiyor dedi ve konuyu kapati , 3 yildir beraberiz nisanlimla tek birgun sormadi....

Insandan insana fark var , herkes ayni olamaz.

Ne var ki bunda?
Ayip mi,günah mi?
Istemeyenin yolu acik olsun,niye kafana takiyorsun ki?
Hayatini o ne der bu ne der diye yönlendirme.
Basbaya,ben sözlüydüm biriyle anlasamadik dersin olur biter.
Dert edecek geri kafaliyla zaten ne isin var?

yaşadığım çevrede ne yazıkki ayıp olarak karşılanıor.işte cok seversem ve sadece bu konu mesele olursa die cok korkuyorum ne bileyim..zaten şu bi yıldır asosyal yasıorum.görüştüğüm arkadaslarımda şehir dışında sürekli evde bu düşüncelerle kafayı yicem.:50:

Kendinizi daha ne kadar aşağılayacaksınız bakalım . Oturup izleyeceğim.

İlk gece kanamamaktan korkar, dul olmaktan korkar, el ele tutuştum sevgilim ne der korkar, söz attım bu kalıpla nasıl yaşıcam nasıl kabul görücem der
Erkekler de salak değil ya anlıyor bu korkularınızı ezdikçe de eziyorlar, kızmamak lazım onlara da

Benden onceki hayatin beni ilgilendirmiyor dedi ve konuyu kapati , 3 yildir beraberiz nisanlimla tek birgun sormadi....

ay ne güzel ya..en doğrusuda zaten bu deil mi gecmiş geçmişte kalmıştır ama ne yazıkki bunu anlamayan o kadar coookk erkek var ki..

Kendinizi daha ne kadar aşağılayacaksınız bakalım . Oturup izleyeceğim.

İlk gece kanamamaktan korkar, dul olmaktan korkar, el ele tutuştum sevgilim ne der korkar, söz attım bu kalıpla nasıl yaşıcam nasıl kabul görücem der
Erkekler de salak değil ya anlıyor bu korkularınızı ezdikçe de eziyorlar, kızmamak lazım onlara da

ya ne bileyim bi arkadasım var oda bana dior bizim memleket hoş karşılamıor söz atmayı.off hep millet yüzünden kendmi bu kadar aşağılık hissediyorum tek sucum da söz atmıs olmak:47:

ya ne bileyim bi arkadasım var oda bana dior bizim memleket hoş karşılamıor söz atmayı.off hep millet yüzünden kendmi bu kadar aşağılık hissediyorum tek sucum da söz atmıs olmak:47:

arkadaşın eziğin tekiymiş
alnına silah dayamadıkları sürece problem yok
bu milletin bi b.ktan memnun olduğu da yok
ya ağzına burnuna parana kocana çoluğuna çocuğuna her türlü b.k atmaya bayılırlar
o yüzden hiç sallamıcaksın
geçmişini sorarsa da seni ilgilendirmez! diyeceksin
karşısında eğilip bükülürsen her türlü kullanır bunu sana karşı
senin değer yargında ayıp bir şey değilse toplumun ne dediği çok da mühim değil..

çok kafaya takılacak bir mevzu olduğunu düşünmüyorum
yeni erkek arkadaşınızla sohbetiniz biraz ilerlediğinde söylersiniz açık açık kendi bilir
zaten kabul etmezse baştan bitirirsiniz.

Hoş karşılamayan yoluna bakar canım. Sen neden başını eğiyorsun dimdik dur. Attıysan vardır bir sebebi. anlaşamamışındır. Benim çevrem böyle diyip kendini küçük görmek çare değil. Sen böyle yaptıkça her şey herkes üstüne gelir. Sen böyle yaptıkça o çevre değişmez. Bunun en doğal hakkın olduğunu kendine kabullendiriceksin. Elbette söz atmış nişan atmış biriyle olmaz diyenler çıkıcak karşına, boşanmış olmaz diyen erkek olduğu gibi. Bunları yaşamican diyemeyiz ki. Karşına bu şekilde çıkanı sakın hayatına sokmak için çabalama. Kimseyi kendini savunma. Her zaman dimdik dur. Her görüştüğün insana da daha duygusal bir şey oluşmadan ben sözlenip ayrıldım ona göre kararını ver diye en başından söyle.

ya ağzına burnuna parana kocana çoluğuna çocuğuna her türlü b.k atmaya bayılırlar
senin değer yargında ayıp bir şey değilse toplumun ne dediği çok da mühim değil..

ya hayır bana göre sözlenmek insanların birbirini tanıma evresidir.ve anlaşamazlarsa ayrılmaları cok doğal.ben bu şekilde düşünüyorum.yani sözlendiğim kişi görücü usulü oldu içim ısınamadı e kafalarda uyusmadı bende yok yakınken vazgecdim.ama yook millet illa laf edicek yaa napsam yaranamıorum ya herşeyi laf ediorlar herşeyi..

ya hayır bana göre sözlenmek insanların birbirini tanıma evresidir.ve anlaşamazlarsa ayrılmaları cok doğal.ben bu şekilde düşünüyorum.yani sözlendiğim kişi görücü usulü oldu içim ısınamadı e kafalarda uyusmadı bende yok yakınken vazgecdim.ama yook millet illa laf edicek yaa napsam yaranamıorum ya herşeyi laf ediorlar herşeyi..

ne güzel etmişsin. sevmediğin adamla evlenip hayat boyu sefil olucağına yol yakınken dönmüşsün. hayatına girip "eşin" olmak isteyecek adam da "aa ne güzel bekarken ben kaptım bu güzelliği" demek yerine "vay nasıl sözlüydün" derse bi bilmem ne olup gitsin. nedense çok sinirleniyorum bu konuda. millet ne derse desin takılmamayı öğrenirsin, yaşın da 19 daha o yüzden çok önemliymiş gibi geliyordur sana

Hoş karşılamayan yoluna bakar canım. Sen neden başını eğiyorsun dimdik dur. Attıysan vardır bir sebebi. anlaşamamışındır. Benim çevrem böyle diyip kendini küçük görmek çare değil. Sen böyle yaptıkça her şey herkes üstüne gelir. Sen böyle yaptıkça o çevre değişmez. Bunun en doğal hakkın olduğunu kendine kabullendiriceksin. Elbette söz atmış nişan atmış biriyle olmaz diyenler çıkıcak karşına, boşanmış olmaz diyen erkek olduğu gibi. Bunları yaşamican diyemeyiz ki. Karşına bu şekilde çıkanı sakın hayatına sokmak için çabalama. Kimseyi kendini savunma. Her zaman dimdik dur. Her görüştüğün insana da daha duygusal bir şey oluşmadan ben sözlenip ayrıldım ona göre kararını ver diye en başından söyle.

o kadar pişmanımki.neden sözlendim keşke hiç olmasaydı die kendime öyle kızıyorum ki.sanki hiçbi erkek kabul etmicekmiş gibime gelior ..ooff acaba buna cesaret edebilir miyim yani söylemeye..o kadar karamsar.. o kadar umutsuzum kii..:50:

​Ne güzel sen şanslıymışsın demek ki.Allah mutlugunuzu daim etsin.

o kadar pişmanımki.neden sözlendim keşke hiç olmasaydı die kendime öyle kızıyorum ki.sanki hiçbi erkek kabul etmicekmiş gibime gelior ..ooff acaba buna cesaret edebilir miyim yani söylemeye..o kadar karamsar.. o kadar umutsuzum kii..:50:

sen mal mısın, eşya mısın sen kabul edilesin? gerçek bir kadın seçilmez, seçer! sen de gerçek bir kadın olacaksın.
senle olmak için takla atsın, kabul etmek, razı olmak gibi. lütfedecek mi gibisinden.

Şunu deme işte ya. Kabul etmek ne demek. Kendine mal muamelesi yapma. Sen kabul edicen mi bakalım sözlendiğini söylediğinde mırın kırın yapan adamı. İçin alabilecek mi öyle birini. Hayır. Söz möz deme şuna da. Ailenden haberli bir şekilde görücü usuluyle bir adamla birkaç kez görüşmüşsün anladığım kadarıyla nişan bile olmamış. Erkek arkadaşın olup ayrılsan sorun yok bu olunca olay çıkıyor. Sinir oluyorum.

Hatta diyeceksin ben bir kere ayrıldım artık erkeklere kolay güvenemiyorum. Sen ağırdan alıcan kendini zor kabul edicen artık daha zor beğenicen. Şimdi onlar uğraşsın bakalım. Saçmalama..

Son düzenleme:

:46::46:.......................

ne güzel etmişsin. sevmediğin adamla evlenip hayat boyu sefil olucağına yol yakınken dönmüşsün. hayatına girip "eşin" olmak isteyecek adam da "aa ne güzel bekarken ben kaptım bu güzelliği" demek yerine "vay nasıl sözlüydün" derse bi bilmem ne olup gitsin. nedense çok sinirleniyorum bu konuda. millet ne derse desin takılmamayı öğrenirsin, yaşın da 19 daha o yüzden çok önemliymiş gibi geliyordur sana

inşallah birinci cümleyi söyleyecek kişiler cıkar karsıma.ben ask evliliği yapmak istiyorum cünkü onun için birşeylere katlanmak zorunda kalırsam adı "sevgi"olacak..öle bi yerde yasıorum ki gencleri bile cok cahil ..ben milletin lafına malesef cok takılıorum.belkide yasıım gereği böle düşünüyorum ama ne bileyim:50:

Back
X