Söz atma konusu üzülüyoruz

ayselinka

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2018
16
7
1
34
Kızlar 2 ay önce söz yaptik abime. Abim şu an sözü bozacağını soyluyor. Gelinle bizim hicbir problemimiz yok Allaha sukurler olsun. Kizi çok seviyor ama;

Abimin gerekçesi; kizla iliskilerinin rayina oturmadığını, üç gun kavga 2 gun iyi gibi dengesiz bir iliskilerinin oldugynu soyledi. Biraz geçmiş takintili dedi. Bir konuyu kafaya taktigi zaman konuyu kapatsakda saglam bir kavgada hemen önüme suruyor diyor. Güvenemiyorum dedi.

Kız sunu diyormus ben kavga etmeyi seviyorum. Arada benimle kavga et gibi.. Abimin dedigine gore biz hissetmedik ama anlık diyor. Bazen anlik kavga icin bir bahane buluyor diyor birden insani geriyor diyor. Düşünerek hareket etmiyor sozlerini dusunerek bir saat sonrasini dusunup konusmuyor diyor. O an yikip 1 saat sonra barismak icin elinden geleni yapiyor diyor. Güvenemiyorum dedi.

Bizde neden soz yaptik o zaman dedik zamana birak dedik ama iliskileri toplamda tanisma ile beaber 2 yil. İlk tanistigimiz gunden beri ayniyiz diyor bir hevesle sözlendim ama evlilige inancim yok dedi. Kıskançlık konusunda da aşırı dedi. Biz şaşırdık dogrusu. Mesela abim kiz arkadaslari erkek arkadaslari karışık bir yere gitse ortamda ki kizlari tek tek sorguluyormus . Bu kim su kim nerde tanıştın v.b . Keske BASİNDA BİLSEYDDİK SOZ YAPMAZDİK :(

Abim AYRİLİK MESAJİ ATMİS abimde o an misafirlikdeymis. Kizin verdigi cevap "ERKEK OL DA TELEFONA BAK, ORDAKİLERDEN GUC ALİP BANA AYRİLİK MESAJİ ATMA BEN MALİMİ BİLİYORUM " DEYİNCE abim zaten icim buz oldu diyor

Kizlar ne yaptiysam abimle ne konustuysam fayda etmedi. Kiz da surekli ariyor barismak icin. Ama abim diyor, 100 kere kapattik kavga konularimizi surekli başa donuyoruz diyor.. İsine geldimi sana guveniyorum diyor isine gelmedi mi sen zaten boylesin diye hitap ediyormus.

Ailesine ne dicez kizin şimdi. Ne yapacaz sasirdik.

Son düzenleme:
Görücü usülüde değilmiş,koca iki yıl anlamamışta iki ayda mı anlamış abiniz kızı.
Abiniz evlenecek olgunlukta biri değil,sanırım kızda öyle.
Kız şimdi söz atıldı laf olmasın bayram seyran var önümüzde diye diretir belki ama.
Sakın barıştırmayın yol yakınken bitmesi iyi olur.
Evliliği ne sanıyorda evleniyorlar ben anlamıyorum,bedenler gelişiyor ama akıllar bir karış havada.

Sonuç olarak abin evlenecek siz değil. İstese asla böyle yapmazdı, evlenmek için kendini mecbur hissetmesin. Demekki gerçekten anlaşamıyorlar. Yoksa kim sevdiğinden vazgeçer? Evlenince çok daha kötü olur. Ki zaten mantıklı bir açıklama yapmış abin. Yol yakınken bitmesi daha iyi.

Sonuç olarak abin evlenecek siz değil. İstese asla böyle yapmazdı, evlenmek için kendini mecbur hissetmesin. Demekki gerçekten anlaşamıyorlar. Yoksa kim sevdiğinden vazgeçer? Evlenince çok daha kötü olur. Ki zaten mantıklı bir açıklama yapmış abin. Yol yakınken bitmesi daha iyi.

Mecbur hissetme kismini bende fark ettim abimde. Kiz kendisini sevdigi icin ve abimde sevdigi icin acaba ayrilirsam pisman olur muyum gözüyle bakiyor

Ayrılsınlar hastalıklı bir psikoloji, abiminki de böyle birkaç kere şahit oldum sofradan kalktığı oldu abimin kız telefonda taciz ettiği için kavga etmek amacıyla ortada bir şey yokken.

Abiniz zaten anlamış size artık sadece kararına destek olmak düşer , karışmayın olumlu olumsuz bir şey söylemeyin kabak başınıza patlamasın. Tecrübeyle sabit:)

Kız sunu diyormus ben kavga etmeyi seviyorum. Arada benimle kavga et gibi..
Gitsin kıro bulsun kız
Abini de tebrik ederim kararlı ve mantıklı bi durum sergilemiş.
Kızın ailesine birşey demeyin gençler anlaşamadılar diyin kız kendi açıklasın ailesine. Öyle açıklama yapma gibi bi sorumluluğunuz yok.

Sizin sevmeniz degil abinizin anlasabilmesi onemli.
Bence kendi hallerine bırakın.
Evlenseler abiniz ileri de sizi suclamasin bir de ben ayrilacaktim siz direttiniz diye

Ben kavga etmeyi seviyorum ne ya hahahaha vur banaaa falan da diyor muymuş? Abiniz doğrusunu yapmış, niye bir ömür kızın dengesizliklerini çekerek mutsuz olsun ki? Baştan görmüş, belki yolunu ona göre çizecek, belki kendine uygun başkasını bulacak. Ben de sözlenme aşamasında ayrıldım, iyi ki ayrılmışım diyorum şimdi. Hayatımda başka birisi var.

Gitsin kıro bulsun kız
Abini de tebrik ederim kararlı ve mantıklı bi durum sergilemiş.
Kızın ailesine birşey demeyin gençler anlaşamadılar diyin kız kendi açıklasın ailesine. Öyle açıklama yapma gibi bi sorumluluğunuz yok.

Konuya ekleme yaptim unutmustum yazmayi. Haklisiniz birde kiskanclik boyutumuz da var..

Abinizin kararına saygı duymak lazım sebepsiz ayrılmak istememiş yarın bıgun evlenince daha mutsuz olurlar. Sizde ısrar etmeyin lutfen sonucta ölüm yok

Kızlar 2 ay önce söz yaptik abime. Abim şu an sözü bozacağını soyluyor. Gelinle bizim hicbir problemimiz yok Allaha sukurler olsun. Kizi çok seviyor ama;

Abimin gerekçesi; kizla iliskilerinin rayina oturmadığını, üç gun kavga 2 gun iyi gibi dengesiz bir iliskilerinin oldugynu soyledi. Biraz geçmiş takintili dedi. Bir konuyu kafaya taktigi zaman konuyu kapatsakda saglam bir kavgada hemen önüme suruyor diyor. Güvenemiyorum dedi.

Kız sunu diyormus ben kavga etmeyi seviyorum. Arada benimle kavga et gibi.. Abimin dedigine gore biz hissetmedik ama anlık diyor. Bazen anlik kavga icin bir bahane buluyor diyor birden insani geriyor diyor. Düşünerek harelet etmiyor sozlerini dusunerek bir saat sonrasini dusunup konusmuyor diyor. O an yikip 1 saat sonra barismak icin elinden geleni yapiyor diyor. Güvenemiyorum dedi.

Bizde neden soz yaptik o zaman dedik zamana birak dedik ama iliskileri toplamda tanisma ile beaber 2 yil. İlk tanistigimiz gunden beri ayniyiz diyor bir hevesle sözlendim ama evlilige inancim yok dedi.

Abim AYRİLİK MESAJİ ATMİS abimde o an misafirlikdeymis. Kizin verdigi cevap "ERKEK OL DA TELEFONA BAK, ORDAKİLERDEN GUC ALİP BANA AYRİLİK MESAJİ ATMA BEN MALİMİ BİLİYORUM " DEYİNCE abim zaten icim buz oldu diyor

Kizlar ne yaptiysam abimle ne konustuysam fayda etmedi. Kiz da surekli ariyor barismak icin. Ama abim diyor, 100 kere kapattik kavga konularimizi surekli başa donuyoruz diyor.. İsine geldimi sana guveniyorum diyor isine gelmedi mi sen zaten boylesin diye hitap ediyormus.

Ailesine ne dicez kizin şimdi. Ne yapacaz sasirdik.
Abiniz haklı.Israrcı olmayın.Yarın öbür gün evlendiklerinde yine aynı şeyleri yaşıyacaklar ve bu sefer abiniz ısrarınızdan dolayı sizi suçlayabilir.Söz nişanlılık zaten anlaşma sürecidir.

Siz niye kızın ailesine ne diyeceğiz telaşına düştünüz ki? Kendileri sevmiş sözlenmiş kendileri ayrılmış bunu ilan etmek de onlara düşer. Ayrıca abiniz bile olsa evlenme vaziyetlerinde kimseye karışmayın bence herkesin ilişkisi kimse bilemez

Zorlamayın hiç çünkü nasıl başlarsa öyle devam ediyor huylu huyundan vazgeçmiyor. Bile bile söz yapmış abin yanlış orda zaten ama zararın neresinden dönersen kardır kaç yıllık evli insanlar boşanıyor söz atmak büyük bir olay değil mutsuz bi evlilik olacaksa hiç olmasın iki taraf içinde en uygunu bu abinin kararına saygı duyun bitirin

Sürekli sorun çıkaran, bir de bundan zevk alan biriyle ömür geçmez. Yerinizde olsam olayın dışında kalır, aldıkları karara saygı göstermek dışında bir şey yapmazdım. Abiniz kaç yaşında insan, kendi kararını verebilir.

Siz neden bu derece müdahilsiniz olaya onu anlamadım. El alem ne der diye adamı zorlayıp evlendirirseniz yarın buraya açacağınız konu abimin başını biz yaktık çok pişmanız şeklinde olacak.

Back
X